Αποστολέας Θέμα: Drone photos  (Αναγνώστηκε 22405 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Drone photos
« Απάντηση #105 στις: Δεκέμβριος 25, 2021, 22:06:24 μμ »
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Να την πουλήσεις στον ΕΟΤ !

( ....όντας κωλόπαιδο, μέτρησα τον ορίζοντα. 4,5 αριστερά, 4,8 δεξιά.  ???

Αν υπολογίσεις και την προοπτική σύγκλιση και την καμπυλότητα της γής, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, και η ΤΕΛΕΙΑ οριζοντίωση. )
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Greg,
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Greg

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Δεκέμβριος 25, 2021, 22:15:27 μμ »
Καταπληκτική
Να την πουλήσεις στον ΕΟΤ !

( ....όντας κωλόπαιδο, μέτρησα τον ορίζοντα. 4,5 αριστερά, 4,8 δεξιά.  ???

Αν υπολογίσεις και την προοπτική σύγκλιση και την καμπυλότητα της γής, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, και η ΤΕΛΕΙΑ οριζοντίωση. )
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Greg

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Δεκέμβριος 25, 2021, 23:30:34 μμ »
...γιατί δεν βάζεις υδατογράφημα ?  ::)
Από την μια οι φωτογραφίες με υδατογραφήματα δεν μου αρέσουν.Από την άλλη δεν ασχολούμαι επαγγελματικά,το κέφι μου κάνω.Δεν ξέρω,ίσως κάποια στιγμή αργότερα το κάνω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Greg,
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Tangerine Dream

• Members+
  • Sr. Member
  • KR
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Δεκέμβριος 26, 2021, 09:33:07 πμ »
Πολύ ωραία δουλειά με το drone, Γρηγόρη, εύγε.
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
Greg,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Greg

• Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Δεκέμβριος 26, 2021, 13:14:07 μμ »
Πολύ ωραία δουλειά με το drone, Γρηγόρη, εύγε.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #112 στις: Δεκέμβριος 26, 2021, 13:27:18 μμ »
Από την μια οι φωτογραφίες με υδατογραφήματα δεν μου αρέσουν.Από την άλλη δεν ασχολούμαι επαγγελματικά,το κέφι μου κάνω.Δεν ξέρω,ίσως κάποια στιγμή αργότερα το κάνω.

...στο πρώτο, θα συμφωνήσω. Στο δεύτερο,όχι,μια και δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας για να προστατεύεις το "έργο" σου.

Και μπορέι να τύχει, όπως έτυχε σε εμένα,  ::) να δεις φωτό σου δημοσιευμένες αλλού, και να απορήσεις !  ???

-Μα, δική μου δεν είναι αυτή ?    Νά τη, εδώ, την έβγαλα τότε, μπλά, μπλά, μπλά.

Αν δεν σε πειράζει,τότε ΟΚ. ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Δεκέμβριος 26, 2021, 13:51:20 μμ »
Σας κλέβουν φωτογραφίες?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Δεκέμβριος 26, 2021, 16:58:10 μμ »
Σας κλέβουν φωτογραφίες?

Η απάντηση είναι  ΝΑΙ. :(

Οταν αναρτάς κάτι, αυτόματα γίνεται κτήμα των πλατιών λαίκών μαζών, απανταχού της γης. ::)

Κάτι που εσύ πιθανόν να θεωρείς μηδαμινό, σε κάποιον άλλο, από την Ουκρανία μέχρι την Γη του Πυρός, μπορεί να έχει άλλο ενδιαφέρον, είτε για να αναπτύξει ένα θέμα, ή απλώς για να επισυνάψει σε κάποια άλλη αναφορά.

Οι επαγγελματίες, είτε κειμενογράφοι, φωτογράφοι, συγγραφείς, υποψήφιοι Ph.D., σημειώνουν ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή όλου, χωρίς την εγγραφο συναίνεση του δημιουργού. ή αναρτούν "βιβλιογραφίες".

Ταυτόχρονα, σε κάποιες περιπτώσεις, αναφέρεται σαφώς ότι το έργο είναι πρωτότυπο, και οιαδήποτε ομοιότης με πρόσωπα ή γεγονότα είναι απλή,..................σύμπτωση.  :D :D :D :D

Ειδικά, σε πρωτότυπες εργασίες πτυχίων, δηλώνεις σαφώς ότι δεν περιέχονται τμήματα άλλης εργασίας, που έχει ήδη δημοσιευτεί.

Ειδικά για τις φωτο, ένα υδατογράφημα, ( το βλέπουμε πολύ συχνά στα ειδησεογραφικά ), προστατεύει τα δικαιώματα του αρχικού "ιδιοκτήτη" από αναδημοσιεύσεις. Καταστρέφει μεν την όλη εικόνα, αλλά, διατηρεί τα δικαιώματα του ρεπορτάζ / είδησης σε αυτόν που έτυχε να είναι ο "πρώτος".

Οι υπόλοιποι, clopyright  ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Δεκέμβριος 26, 2021, 23:46:16 μμ »
Έπειτα από μερικά χρόνια ενασχόλησης με τη φωτογραφία και εν συνεχεία με τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και την άπειρη διακίνηση φωτογραφιών και ανάρτηση φωτογραφιών στα social media έχω καταλήξει στο ότι η τοποθέτηση υδατογραφήματος στη φωτογραφία με σκοπό την αποφυγή αναδημοσίευσης χωρίς την απόδοση των credits είναι τελικά δώρο άδωρο ή ίσως μερικές φορές και ανόητη σκέψη.
Ο μόνος λόγος που έχει νόημα για να τοποθετήσει κάποιος το όνομά του ή την επωνυμία του ή τον λογότυπό του είναι μόνον η διαφήμιση και η προβολή. Εάν πρόκειται δηλαδή για κάποιον ο οποίος προσπαθεί να εισέλθει στον επαγγελματικό χώρο της φωτογραφίας ή προφανώς να διαφημίσει τις υπηρεσίες του (δηλαδή φωτογράφος) ή να προβάλλει τη δουλειά του. Με απώτερο σκοπό το κέρδος, και ασφαλώς δεν το αναφέρω ως κακό, φωτογράφος είναι ο άνθρωπος.

Τα λέω αυτά γιατί κι εγώ για ένα διάστημα έβαζα κάποιο υδατογράφημα για διάφορους τέτοιους λόγους. Κάποια στιγμή έβαζα και το όνομά μου κάτω από φωτογραφίες ρολογιών, με γελοίο σκεπτικό δεν χρειάζεται να αναφερθώ.

Αξίζει πάντως να αναφέρω ότι έπεσε στην αντίληψή μου χρήση φωτογραφίας μου στους τίτλους έναρξης τηλεοπτικής εκπομπής της ΕΡΤ3. Και άλλες φωτογραφίες υποθέτω πολιτών ή φωτογράφων.
Ποτέ δεν με ρώτησε κανείς, το ίδιο φαντάζομαι θα έγινε ή μάλλον ΔΕΝ θα έγινε και με τους υπόλοιπους δημιουργούς των φωτογραφιών. Δημόσιος φορέας υποκλέπτει καλλιτεχνικό έργο. Βαρύγδουπο ακούγεται, αλλά αυτό ήταν. Ε και; Δεν θα έπρεπε να ρωτήσουν ή να αποδώσουν τα εύσημα σε μένα και στους υπόλοιπους δεκάδες δημιουργούς;

Αν βέβαια ποτέ διαπιστώσω ότι κάποιος χρησιμοποιεί φωτογραφία μου και κερδίζει χρήματα από αυτό, θα χαρώ για αυτόν πραγματικά και θα ζητήσω κι εγώ το κατιτίς μου.  :D
friendly
0
funny
0
like
1
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
pugman,
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Δεκέμβριος 26, 2021, 23:54:03 μμ »
Αν γίνει για εμπορική χρήση, υπάρχει πρόβλημα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Δεκέμβριος 27, 2021, 00:14:57 πμ »
Έπειτα από μερικά χρόνια ενασχόλησης με τη φωτογραφία και εν συνεχεία με τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και την άπειρη διακίνηση φωτογραφιών και ανάρτηση φωτογραφιών στα social media έχω καταλήξει στο ότι η τοποθέτηση υδατογραφήματος στη φωτογραφία με σκοπό την αποφυγή αναδημοσίευσης χωρίς την απόδοση των credits είναι τελικά δώρο άδωρο ή ίσως μερικές φορές και ανόητη σκέψη.
Ο μόνος λόγος που έχει νόημα για να τοποθετήσει κάποιος το όνομά του ή την επωνυμία του ή τον λογότυπό του είναι μόνον η διαφήμιση και η προβολή. Εάν πρόκειται δηλαδή για κάποιον ο οποίος προσπαθεί να εισέλθει στον επαγγελματικό χώρο της φωτογραφίας ή προφανώς να διαφημίσει τις υπηρεσίες του (δηλαδή φωτογράφος) ή να προβάλλει τη δουλειά του. Με απώτερο σκοπό το κέρδος, και ασφαλώς δεν το αναφέρω ως κακό, φωτογράφος είναι ο άνθρωπος.

Τα λέω αυτά γιατί κι εγώ για ένα διάστημα έβαζα κάποιο υδατογράφημα για διάφορους τέτοιους λόγους. Κάποια στιγμή έβαζα και το όνομά μου κάτω από φωτογραφίες ρολογιών, με γελοίο σκεπτικό δεν χρειάζεται να αναφερθώ.

Αξίζει πάντως να αναφέρω ότι έπεσε στην αντίληψή μου χρήση φωτογραφίας μου στους τίτλους έναρξης τηλεοπτικής εκπομπής της ΕΡΤ3. Και άλλες φωτογραφίες υποθέτω πολιτών ή φωτογράφων.
Ποτέ δεν με ρώτησε κανείς, το ίδιο φαντάζομαι θα έγινε ή μάλλον ΔΕΝ θα έγινε και με τους υπόλοιπους δημιουργούς των φωτογραφιών. Δημόσιος φορέας υποκλέπτει καλλιτεχνικό έργο. Βαρύγδουπο ακούγεται, αλλά αυτό ήταν. Ε και; Δεν θα έπρεπε να ρωτήσουν ή να αποδώσουν τα εύσημα σε μένα και στους υπόλοιπους δεκάδες δημιουργούς;

Αν βέβαια ποτέ διαπιστώσω ότι κάποιος χρησιμοποιεί φωτογραφία μου και κερδίζει χρήματα από αυτό, θα χαρώ για αυτόν πραγματικά και θα ζητήσω κι εγώ το κατιτίς μου.  :D

Συμπτωματικά, προχθές η σύζυγος δεν ξέρω τι έψαχνε, κάτι σε σχέση με την πόλη της Θεσσαλονίκης ίσως, και είδε το όνομά μου να αναφέρεται σε κάποια φωτογραφία. Με ρωτάει "Είναι δική σου αυτή η φωτογραφία;" ... δεν ήταν!
Όπως καταλαβαίνετε μου κλέβουν και το όνομα!!! :D :D :D :D

Εισαι φίρμα, όπως και να το κάνουμε.  ;)

Στα υπόλοιπα, συμφωνώ διαφωνώντας, διαφωνώ συμφωνώντας.

Το μαρκάρισμα, με τα κατάλληλα μέσα διαγράφεται, και αν δεν έχεις την αποκλειστκότητα σε ένα συνταρακτκό για την οικουμένη θέμα, δεν αξιολογείται η προσπάθεια νομικής διερεύνησης.

Σε σήριαλ, μεγάλης ακροαματικότητος, ( σπάει ταμεία ), το ένα επισόδειο, περιείχε αυτούσιο διάλογο βιβλίου της κυρίας. Μάλλον σκίστηκε μια σελίδα, και έπεσε μέσα στο ..........σενάριο  :D :D :D :D

Εκεί, τι να πείς ?

Και άλλες περιπτώσεις, μοναδικών εργασιών, που χρησιμοποιούσε πχ ο ΕΟΤ, και άλλοι,για ......ομορφιά.

Ειναι πολύ φίλος μου γνωστός φωτογράφος δημουργίας παραδοσιακών λευκωμάτων - άλμπουμ, με Ελληνικά θέματα. Εκεί να δεις κλοπές.   :'( :'( :'(
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Δεκέμβριος 27, 2021, 07:56:36 πμ »
Γνώμη μου:
Το υδατογράφημα που βάζει ο Κοσμάς @arvac είναι πολύ ωραίο
@P.I.T. Στο θέμα της ΕΡΤ το άφησες έτσι?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Δεκέμβριος 27, 2021, 10:41:18 πμ »
Γνώμη μου:
Το υδατογράφημα που βάζει ο Κοσμάς @arvac είναι πολύ ωραίο
@P.I.T. Στο θέμα της ΕΡΤ το άφησες έτσι?

Νίκο συμφωνώ.
Αυτό που κάνει ο Κοσμάς είναι απόλυτα λογικό και ορθό. Μαρκάρει την περιοχή του.  :D :D
Εννοώ πολύ απλά ότι προβάλλει τη δουλειά του, την τέχνη του, τις ιδέες του ενώ παράλληλα δημιουργεί και ένα reference, δηλαδή "πού είδα, ποιος έκανε αυτό το μαμάτο Boctok;;" ... Ο watch modder, ας πάω στη σελίδα του να το δω. Ας ρωτήσω από πού πήρε τα parts. Ας ρωτήσω μήπως το πουλάει.

Απόλυτα λογικό.

Στο θέμα της ΕΡΤ3, ναι το άφησα. Σαν τι να έκανα; Να τους έλεγα ότι "Ξέρετε, η φωτογραφία αυτή που φιγουράρει σα φόντο με το όνομα του δημοσιογράφου είναι δική μου". Και θα μου έλεγαν ότι τι; Δεν το ήξεραν (ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ και θα εξηγήσω*)...? Να με αναφέρουν στους τίτλους; Θα έπρεπε να το είχαν κάνει. Να με πληρώσουν; Ποιος, ΕΡΤ3; Ρε λες να έχω χάσει κανένα submariner από διαφυγόντα κέρδη; Η ΕΡΤ3 να πληρώσει;;; Πφραχαχα!!!

Το ανέφερα για να δείξω το μέγεθος της εκμετάλλευσης ακόμα και από έναν δημόσιο φορέα. Σε αντιδιαστολή με άλλα sites ή fora τα οποία από μόνα τους και χαίρομαι για αυτό, αναφέρουν τον δημιουργό άσχετα αν τον ρώτησαν ή όχι για τη χρήση της φωτογραφίας του. Κι εγώ δεν τρώω ψωμί από τη φωτογραφία, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά μπορεί να έχουν ανάγκη αυτή την αναφορά ονόματος. Για μένα είναι ένα χάδι στη ματαιοδοξία μου.

Κατά τη γνώμη μου είναι βέβαιο ότι ένα δημιούργημα από τη στιγμή που φύγει από τα χέρια του δημιουργού του, ακολουθεί δική του αυτόνομη πορεία. Αρκεί όμως να αποδίδονται τα εύσημα (ή το αντίτιμο εάν πρόκειται για εμπορική εκμετάλλευση).

*Η φωτογραφία είναι βραβευμένη. Έχω αναφερθεί νομίζω και στο παρελθόν και κινδυνεύω να χαρακτηριστώ ως μεγαλομανής.
friendly
0
funny
0
like
2
wow
0
No reactions
No reactions
Members reacted like:
,oikonikos,