Αποστολέας Θέμα: Αγορές από εξωτερικό  (Αναγνώστηκε 13545 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Αγορές από εξωτερικό
« Απάντηση #30 στις: Απρίλιος 26, 2021, 13:46:45 μμ »
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)
Στο ένα χέρι το κασέρι...
Στο άλλο χέρι το paneri...
Μπαίνω στο κατάστημα...  σου έπαιξα χουνέρι...!
Very Very το κασέρι...
Ο Beast θα σου τη φέρει...!
30%.. με το καλημέρα.. πλένω πιατα μόνο με fairy.
Ξένα μαγαζιά ρε ου τε καν..  δεν με συμφέρει...!
Fairy με λεμόνι..  ο beast θα σου τα χώνει..
Τελωνείαπ@π@ριες ο beast θα τις γειώνει..!

Yo...
 :D   ;D
Ταλενταρα .

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Μάιος 21, 2021, 23:00:50 μμ »
Πριν από 3+ μήνες έβαλα μια παραγγελία μέσω του Αλή για κάποια όμορφα μπρασελέ.
Έχουν κολλήσει στο αεροδρόμιο πάνω από έναν μήνα.
Η υπόσχεση του πωλητή ήταν 24-30 μέρες παράδοση, ενώ ο Αλής του δίνει προθεσμία 94 μέρες.
Θα του έδινα ακόμα περισσότερο χρόνο, αν έφταιγαν για την καθυστέρηση μόνο τα ΕΛΤΑ, αλλά ο πωλητής ξεγέλασε τον Αλή και ταχυδρόμησε την παραγγελία μου με έναν μήνα καθυστέρηση.
Έτσι άνοιξα σήμερα dispute και φαίνεται να συμφώνησε μαζί μου και ο Αλής. Τώρα τι γίνεται; Θα επιστραφούν τα χρήματά μου στην κάρτα από την οποία πλήρωσα, ή θα μου ανοίξουν έναν ατέλειωτο διάλογο που θα βαρεθώ και θα τους τα χαρίσω;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kloze

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μάιος 21, 2021, 23:24:56 μμ »
Καλό είναι να  χρησιμοποιείς PayPal για τέτοιου είδους συναλλαγές , εμπειρία από Αλη δεν έχω αλλά από bangood και gearbest τα έχουν επιστρέψει εύκολα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Νίκος   ‘ Η έπαρση είναι αμαρτία `

Αποσυνδεδεμένος Makis2020

• Sr. Member
  • 2020 ξεκίνησα το χόμπυ
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Μάιος 21, 2021, 23:31:49 μμ »
Η υπόσχεση του πωλητή ήταν 24-30 μέρες παράδοση, ενώ ο Αλής του δίνει προθεσμία 94 μέρες.
Θα του έδινα ακόμα περισσότερο χρόνο, αν έφταιγαν για την καθυστέρηση μόνο τα ΕΛΤΑ, αλλά ο πωλητής ξεγέλασε τον Αλή και ταχυδρόμησε την παραγγελία μου με έναν μήνα καθυστέρηση.
Έτσι άνοιξα σήμερα dispute και φαίνεται να συμφώνησε μαζί μου και ο Αλής. Τώρα τι γίνεται; Θα επιστραφούν τα χρήματά μου στην κάρτα από την οποία πλήρωσα, ή θα μου ανοίξουν έναν ατέλειωτο διάλογο που θα βαρεθώ και θα τους τα χαρίσω;
Απ'όσο ξέρω στα επιστρέφουν χωρίς πολλά πολλά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wagner669

• Members+
  • Hero Member
  • Αλέξανδρος 😎
    • Προφίλ
    • Instagram
« Απάντηση #34 στις: Μάιος 22, 2021, 02:21:42 πμ »

Στο 99% των περιπτώσεων το AliEx παίρνει το μέρος του αγοραστή
Όταν ο πωλητής έχει κάνει τσατσια με την αποστολή ενα μήνα μετά, στανταρ θα σε καλύψουν.
Θα βγαλει το AliEx αποφαση και θα σου πει οτι σε τόσες μέρες θα σου επιστραφούν τα χρήματα στη κάρτα με την οποία πλήρωσες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Η Cartier βγάζει έργα τέχνης που έχουν ως δεύτερη ιδιότητα την χρονομετρία.
Όλοι οι άλλοι είναι Υ.Ω. που προσπαθούν να γίνουν τέχνη

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Μάιος 22, 2021, 07:42:21 πμ »
Σας ευχαριστώ για την ενημέρωση. Κι αν μετά από καιρό μου φέρουν το δέμα, πρέπει να το ταχυδρομίσω πίσω στην Κίνα, ή να το αγνοήσω;
Πρωτόγνωρα πράγματα για εμένα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Makis2020

• Sr. Member
  • 2020 ξεκίνησα το χόμπυ
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Μάιος 22, 2021, 08:30:24 πμ »
Σας ευχαριστώ για την ενημέρωση. Κι αν μετά από καιρό μου φέρουν το δέμα, πρέπει να το ταχυδρομίσω πίσω στην Κίνα, ή να το αγνοήσω;
Το κρατάς!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ^Deadly_Sin^

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Μάιος 22, 2021, 10:13:27 πμ »
Όσες φορές έχω μπει σε διαδικασία refund στο Ali δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Μερικές φορές βέβαια μου κάνανε refund και μετά ήρθε το αντικείμενο. Σε αυτή τη περίπτωση μπορείς να στείλεις μνμ στον πωλητή και να του πεις ότι ήρθε τελικά και θες να του δώσεις τα χρήματα. Δεν είναι υποχρεωτικό  βέβαια αλλά είναι η σωστή κίνηση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wagner669

• Members+
  • Hero Member
  • Αλέξανδρος 😎
    • Προφίλ
    • Instagram
« Απάντηση #38 στις: Μάιος 22, 2021, 12:41:50 μμ »

Κοίτα
Μου έχουν τύχει τέτοια περιστατικά με ebay και AliEx

Πλήρωσα για κάτι που έλεγε "delivery in 20 to 45 days" μετα τις 45 μέρες έστειλα στον πωλητή μήνυμα, οτι το δέμα δεν εχει φτάσει
Συμφωνήσαμε να περιμένω μερικές μέρες ακόμα (5 με 10 εργάσιμες)
Μετά τον ενημέρωσα για δεύτερη φορά οτι δεν έφτασε το δέμα
Άνοιξα dispute
Έστειλα print-screen απο το 17track όπου  φαινόταν οτι το δέμα δεν έχει παραδοθεί και print-screen με την συζήτηση που έκανα με τον πωλητή, όπου φαινόταν οτι είχα συμφωνήσει να περιμένω επιπλέον ημέρες. 
Μετά απο κάποια επιπλέον μηνύματα με τον πωλητή, μέσα στο dispute, η πλατφόρμα (ebay/AliEx) πήρε απόφαση να μου επιστρέψει τα χρήματα.
Ήρθαν τα χρήματα στη τράπεζα
Ένα ή δυο μήνες μετά ήρθε το δέμα.... ΔΕΝ Μ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ 

Το "συμβόλαιο" στη πλατφόρμα έλεγε "παραδοτέο σε 20 με 45 ημέρες" δεν φταίω εγώ για τις καθυστερήσεις
Αν ο πωλητής δεν είναι μαλάκας που τρενάρει το refund, του στέλνεις ενα μήνυμα, του λες οτι ήρθε το δέμα, του στέλνεις τα χρήματα και κάνεις ένα καλό review 

Σε κάποιες περιπτώσεις, μου χει προτείνει ο πωλητής επιστροφή χρημάτων, χωρίς να ανοίξω despute
Σε τέτοιες περιπτώσεις, με το που ήρθε το δέμα, κατευθείαν super review για το πόσο γαματος είναι, του έστειλα τα χρήματα και ψώνισα κ άλλα πράγματα 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Η Cartier βγάζει έργα τέχνης που έχουν ως δεύτερη ιδιότητα την χρονομετρία.
Όλοι οι άλλοι είναι Υ.Ω. που προσπαθούν να γίνουν τέχνη

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Μάιος 22, 2021, 14:50:48 μμ »
Αυτός εδώ μου φάνηκε πονηρούλης απ' την αρχή.
Έλεγε ότι δεσμεύεται να στείλει σε τρεις μέρες και να παραλάβω εγώ σε 20-34 μέρες.
Ο Αλής πιο λάρτζ , του έδωσε 7 μέρες για να στείλει και 94 μέρες για να παραλάβω εγώ.
Ο πωλητής λοιπόν στις 7 μέρες μου έδωσε ένα fake tracking number για να ξεπεράσει τον σκόπελο του Αλή και μετά από άλλες 7 μέρες μου λέει :cancelled.
Τελικά την παραγγελία την έστειλε στον ένα μήνα.
Να δεχθώ την καθυστέρηση στην Ολλανδία και στο Ελ.Βενιζέλος, ΟΚ. Αλλά ένα μήνα καθυστέρηση στην αποστολή δεν την δέχομαι. Τον περίμενα στη γωνία και μόλις εξέπνευσε ακόμα και η διορία των 94 ημερών, χωρίς άλλες κουβέντες άνοιξα dispute.
Προφανώς τα προϊόντα δεν τα είχε διαθέσιμα όπως έγραφε και περίμενε τα ζεστά λεφτά του πελάτη για να αγοράσει εμπόρευμα και να το μεταπωλήσει. Γάτος ο κινέζος (έχω συναντήσει τέτοιους στη δουλειά μου...).
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Karthan7

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Ιούνιος 24, 2021, 22:33:39 μμ »
Στο ali δεν υπαρχει τροπος πληρωμης με paypal.
Το συστημα του ειναι καλυτερο απο το pp. τα χρηματα τα "κραταει" το ali και τα "στελνει" στον πωλητη οταν παραδωθει το δεμα.
Οσο μεγαλυτερο member level εχεις τοσο ποιο γρηγορη ειναι και η διαδικασια επιστροφης χρηματων.

Προσωπικα, αν δεν εχει ερθει το δεμα 5 ημερες πριν ληξει ο χρονος για την παραδοση στελνω μηνυμα στον πωλητη να προσθεσει 20 μερες.
Αν δεν ερθει και στις +20 ημερες στελνω παλι μηνυμα και τον ενημερωνω οτι θα ανοιξω disput. Εκει μπορει να κανει καποια αλλη προταση το καταστημα.

Σε περιπτωση που παρω επιστροφη χρηματων και το δεμα ερθει στελνω μηνυμα στο καταστημα. Εκει τους λεω οτι θελω να πληρωσω. Μερικα καταστηματα δεν μου απαντανε καθολου και αλλα καταστηματα μου λενε να κανω παλι την παραγγελια και στη διαδικασια της παραγγελιας να γραψω "μην στειλετε το δεμα μπλα-μπλα"

Disput σε προιοντα κατω απο 4 ευρω δεν κανω καθολου. Δεν θελω να "απασχολω" το συστημα για τοσο μικρα ποσα και υπαρχει περιπτωση (δεν το ξερω σιγουρα) να "χαλαω" και το προφιλ μου και να με βαλει το ali στη μαυρη λιστα.

Στο ebay, πριν αρκετα χρονια οι ιταλοι αγοραστες εκαναν συνεχεια disput, μετα εψαχναν με τα κυαλια να βρουν καταστημα να στελνει στην ιταλια . Τα περισσοτερα καταστηματα εγραφαν οτι δεν στελνουν ιταλια
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Με βιαστές δεν μιλάω.
Θανάσης

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Ιούνιος 25, 2021, 07:22:51 πμ »
Τις περισσότερες φορές αφού σου επιστρέψουν τα χρήματα μετά από λίγες ημέρες  εμφανίζεται και το δέμα...Πρόσφατα μου συνέβη το ίδιο και επικοινώνησα με την εταιρεία για να τους ξανά στείλω τα χρήματα.Συνήθως δεν απαντούν γιατί τις περισοτερες φορές είναι και αυτοί καλυμμένοι για το χρηματικό ποσο της αποστολής και το έχουν ήδη εισπράξει από τρίτους όποτε λογιστικά είναι μεγάλο μπέρδεμα να επαναφέρουν τα πάντα στην αρχική μορφή και το αφήνουν ως έχει.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Ιούλιος 09, 2021, 14:04:27 μμ »
Τα ΕΛΤΑ προειδοποιούν για απάτη με e-mail και SMS...

Επιτήδειοι ζητούν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών με σκοπό τάχα την παράδοση δέματος.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιούλιος 09, 2021, 16:39:50 μμ »
Τα ΕΛΤΑ προειδοποιούν για απάτη με e-mail και SMS...

Επιτήδειοι ζητούν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών με σκοπό τάχα την παράδοση δέματος.

Πέραν του κλασικού «κανένας νόμιμος εκπρόσωπος ποτέ δεν θα ζητήσει στοιχεία λογαριασμού με email», να υπενθυμίσω ότι ΠΟΤΕ δεν κάνουμε κλικ σε συνδέσμους και κουμπιά μέσα σε emails, sms, μηνύματα, pms, κλπ. 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος tolis

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Σεπτέμβριος 10, 2021, 16:25:26 μμ »
Η θεια μου  αγορασε  4θεσιο καναπέ καινουργιο  απο  κινα  120 ευρω !
Το προβλημα βεβαια ειναι  εαν θα περασει τελωνειο ή οχι , δηλαδη υπαρχει εστω και μια περιπτωση να περασει ελευθερα ???
Ακουω γνωμες  απο προσωπικη σας εμπειρια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions