Αποστολέας Θέμα: Επιτοιχιος λέβητας φυσικού αερίου -προτάσεις ,πληροφορίες  (Αναγνώστηκε 2637 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Thodorisklm

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
Ο δικός μου χάλασε μετά από 8 χρόνια περίπου και πριν μερικούς μήνες έβαλα αυτόν , μέχρι στιγμής είμαι ικανοποιημένος.

Sent from my iPad using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Από ότι καταλαβαίνω έχει μεγαλύτερη σημασία η επιλογή μιας αξιόπιστης εταιρείας για την εγκατάσταση από την επιλογή του λέβητα.

Σπυρο και λοιποί,

Ακριβώς αυτό ! ;)

Οι λέβητες, είναι όλοι ίδιοι ( σχεδόν ), εχουν τα πιστοποιητικά ασφαλείας και απόδοσης, αλλά, αυτό που μετράει ΠΟΛΥ, τόσο πολυ, που "παίζει" να μην λειτουργεί σωστά η όλη εγκατάσταση, είναι η γνώση και η τεχνική.

Που θα μπέι ο λέβητας ? Αν και σε πολλές περιπτωσεις, δεν έχουμε και πολλές επιλογές, η τοποθέτηση μακρυά από ήλιο, συνεχή αέρα, μακρυά από την κρεβατοκάμαρα, κλπ, είναι προτιμητεα.

Σε τι ύψος θα μπεί ? Για να μπορεί να έχει τις βοηθητικές ρύσεις / κλίσεις να υποβοηθείται η κυκλοφορία.

Που θα είναι το "καζανάκι" ? Που τα εξαεριστικά ? η μόνωση ? Αποφυγή ορθών γωνιών / τριβών / αντίθλιψης. Δεν τραβάμε μια σωλήνα και όπου πάει.

Κανονικά, ο λέβητας πάει στο κέντρο ακτινικής διανομής με ίσα σκέλη, σε μήκος και σε θερμίδες ( φορτία ). Αλλίως το ένα σκέλος θα δίνει 60-70, και θα βράζει ο χώρος, και ό άλλος θα είναι ψυγείο.

Θα βάλουμε και θερμοστατικές ? ή όχι ?

Και , που θα είναι ο θερμοστάτης  ? ???

Και ο λέβητας, είναι ΕΥΚΟΛΑ επισκέψιμος, για συντήρηση / επισκευή, ή θέλει 2 μεροκάματα για να πας κοντά ?

Εχει δίκτυο με ανταλλακτικά ? μήπως ο καυστήρας κάνει 800 Ε από μόνος του ?  ???

Αν κάποιος θεωρεί ότι μια εγκατάσταση, με προοπτική υπηρεσίας τα 15-20 χρόνια, είναι εύκολη, και την κανει με άνεση ο ..............από την .............., απλώς, έχει ΠΟΛΛΕΣ πιθανότητες να πετάξει τα λεφτά του.

Αυτά, σαν μια απλή εισαγωγή, μια και από εδώ, δεν μπορεί κάποιος να πει και .............πολλά.  :D :D :D :D :D

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος pugman

• Sr. Member
  • Στο μεθαύριο ! ! !
    • Προφίλ
Well said my friend, well said...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"buy a Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself"
"Time you enjoy wasting, was not wasted." – John Lennon

Αποσυνδεδεμένος timekeeper

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
εχω βαλει φ.αεριο εδω και 2 χρονια  συγκριτικα ειναι πολυ πιο οικονομικο απο το πετρελαιο, το λεβητακι που τοποθετησα επειτα απο αρκετο ψαξιμο τοσο απο μερους μου αλλα και προτροπη του υδραυλικου μου (αρκετα χρονια φιλος μου) ειναι το buderus κορυφαια μαρκα σε αυτου του ειδους τους λεβητες  το κοστος του συγκεκριμενου ειναι στα 1100€ περιπου απ'οσο θυμαμαι με 2 χρονια εγγυηση

αυτα απο εμενα  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
εχω βαλει φ.αεριο εδω και 2 χρονια  συγκριτικα ειναι πολυ πιο οικονομικο απο το πετρελαιο, το λεβητακι που τοποθετησα επειτα απο αρκετο ψαξιμο τοσο απο μερους μου αλλα και προτροπη του υδραυλικου μου (αρκετα χρονια φιλος μου) ειναι το buderus κορυφαια μαρκα σε αυτου του ειδους τους λεβητες  το κοστος του συγκεκριμενου ειναι στα 1100€ περιπου απ'οσο θυμαμαι με 2 χρονια εγγυηση

αυτα απο εμενα  ;)

Σωστός

Αλλά,η εγκατάσταση υπήρχε? ή έβαλες και σωληνώσεις ?

Το λεβητάκι έχει συγκεκριμενες χωρητικότητες, δεν σηκώνει μια παλαιότερη πχ δισωλήνια εγκατάσταση, που έχει πχ 500 λίτρα νερό.

Θέλει πλέον,μικρη αδρανή όγκο, για να ανταποκρίνεται σωστα και γρήγορα.

Τι ακριβώς έκανες ?

@timekeeper
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος timekeeper

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
Σωστός

Αλλά,η εγκατάσταση υπήρχε? ή έβαλες και σωληνώσεις ?

Το λεβητάκι έχει συγκεκριμενες χωρητικότητες, δεν σηκώνει μια παλαιότερη πχ δισωλήνια εγκατάσταση, που έχει πχ 500 λίτρα νερό.

Θέλει πλέον,μικρη αδρανή όγκο, για να ανταποκρίνεται σωστα και γρήγορα.

Τι ακριβώς έκανες ?

@timekeeper

εβαλα σωληνες,  το διαμερισμα που μενω ειναι 20-ετιας και ενω υπηρχε απο τοτε (2000) παροχη φ.αεριου ακριβως μπροστα στον δρομο δεν υπηρχαν οι σωληνωσεις ή τουλαχιστον οι καταλληλες σωληνωσεις περασα λοιπον καινουργιες και υπ'οψν δεν χρειαζεται να ρωτησεις ΚΑΝΕΝΑΝ μα ΚΑΝΕΝΑΝ απο την πολκατοικια περνας σωληνωσεις απο οποιο κοινοχρηστο σημειο της πολυκατοικιας θελεις ή σε βολευει φυσικα παντα καθ'υποδειξη του μηχανικου που θα αναλαβει την μελετη και θα εχει και την τελικη υπογραφη για το ολο project  το μονο που εχεις να κανεις ειναι μια απλη ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ στον διαχειριστη της πολυκατοικιας
το λεβητακη θα σου πει ο υδραυλικος σου ποιο και τι θα βαλεις μιας και παιζουν ρολο τα τ.μ. του διαμερισματος θελει λιγο δουλιτσα το θεμα ομως μεσα σε λιγες ημερες εχεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ζεστη και ο πιο βασικο ΦΘΗΝΗ σε σχεση παντα με το πετρελαιο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Faizanmazhar00

• Επισκέπτης
Με την συνεχή επέκταση του δυκτιου φυσικού αερίου η εγκατάσταση ειδικού λέβητα (επιτοιχιου στην περίπτωση μου)είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει τους περισσότερους σύντομα.Εάν κάποιοι φίλοι έχουν ήδη εγκαταστήσει αντίστοιχο σύστημα και θέλουν να μοιραστούν τις εμπειριες τους σχετικά με την απόδοση,τις διάφορες μάρκες  λεβήτων η και εταιρείες εγκατάστασης ,πιστεύω ότι θα είναι προς όφελος όλων των υπολοίπων.
Well said my friend, well said ...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
............. ομως μεσα σε λιγες ημερες εχεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ζεστη και ο πιο βασικο ΦΘΗΝΗ σε σχεση παντα με το πετρελαιο

Νάτασα, last year  :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.