Σ αυτη την κατηγορια/ περιγραφη/ μπατζετ, για μενα σχεδον μονοδρομος η Ομεγκα.
Κορυφαια ιστορια, καινοτομια, μηχανισμοι, ποιοτητα, αναγνωρισιμοτητα, πρεστιζ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Δεν της λειπει τιποτα.
Απο κοντα η GS, με ανωτερο (?) φινιρισμα, φοβερα dial και γενικα δινει αυτο το je-ne-sais-quoi, αλλα υστερει σε αναγνωρισιμοτητα (για οποιον τον ενδιαφερει).
Η Tudor ειναι μια πονεμενη ιστορια. ΕΙμαι απ τους λιγους που προτιμουσαν την παλια Tudor με βελτιωση μονο σε μηχανικα μερη. Εκει που ταν το τολμηρο αδερφακι τηε Ρολεξ και εβγαζε κουκλια ρολογια (north face, chrono blue, pelagos), γυρισε σε πολιτικες "μαμας" κι ανακυκλωνει χρωματα σε μπεζελ και κανα redial , ενω το hype marketing παει γονατο....
Κι ενω θεωρουσα απ τις πιο λαθος ταμπελες το "ρολεξ του φτωχου" , οταν η ιδια σχεδιαστικα βγαζει μια πιο οικονομικη βερσιον των ποθητων μοντελων της (gmt, daytona, vintage sub), παροτι θα ειναι (ηδη ειναι βασικα) επιτυχημενα εμπορικα, για μενα πλεον ειναι μια οικονομικοτερη εναλλακτικη του μοντελου που "ομαζαρει". Και ειναι κριμα, γιατι μεχρι προ 2ετιας- 3ετιας ηταν απ τις πολυ αγαπημενες μου σ αυτη την κατηγορια. Η ποιοτητα, η μηχανη κτλ ειναι εκει, πλεον μου λειπει το design.
Κορυφαιες επιλογες θεωρω και οτιδηποτε απο Jlc μπορεις να παρεις σε αυτο το μπατζετ. Εχει αρκετουτσικα, απο reverso ,master control, polaris etc. Δε θα ναι εφαμιλλο του hybris η κανενος grand complication, αλλα εχει εξαιρετικα κομματια και πλεον η ποιοτητα και το pedigree εκτινασσονται!
Σε dressy / casual chic καταστασεις εκτιμω πολυ τη ΝΟΜΟS. Καθαρο σχεδιο, in house, ποιοτητα, στυλ.
Κι υστερα θελει ψαξιμο για value απο ανεξαρτητους, οπως πχ του ζευγους habring2 οπου το felix ειναι απ τα πολυ αγαπημενα!