Μόλις πέσει η φαμίλια για ύπνο είναι η καλύτερη ώρα για μαστορέματα.
Παρέλαβα τις προάλλες ένα seiko v743-9020. Μου άρεσε πολύ όταν το πρωτοείδα και έχει μια κάσα που ξαναήρθε «στη μόδα» φέτος με το tissot prx. Ιδανικό μέγεθος επίσης για τον καρπό μου.
Το αγόρασα κ το παρέλαβα ως λειτουργικό, αλλά θα το πω όσο πιο κομψά γίνεται, το ρολόι βρωμουσε. Μπίχλα. Έβγαλα μια φωτό για το «πριν» με το ζορι...
Άνοιγμα κάσας λοιπόν

Και αφαίρεση κρύσταλλου για να μετρηθεί και να γίνει παραγγελία sapphire crystal.

Ακολούθησε ΚΑΛΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ και βούρτσισμα.

Για τη συνέχεια ίσως κάποιοι να έχουν ενστάσεις ή καλύτερες λύσεις. Το μπρασελέ είχε πολλές γρατζουνιές και μια ανομοιόμορφη γυαλάδα και θαμπαδα ανά μέρη. Προτιμώ το πιο matte look. Μια καλή λύση λοιπόν έχω καταλήξει ότι είναι το scotch brite + οδοντόκρεμα. Με 3-4’ τρίψιμο φαίνεται ήδη η διαφορά στο φινίρισμα ενώ οι περισσότερες επιφανειακές γρατζουνιές εξαφανίζονται.
(Αριστερό μέρος μετά το τρίψιμο)

Κούμπωμα πριν

Και μετά... καλύτερο κ από καινούριο

Το ρολόι καθαρισμένο και γυαλισμένο.
Σκέφτηκα να το αφήσω έτσι μέχρι να παραλάβω το ζαφείρι. Αλλά δεν υπάρχει υπομονή!

Και μια φωτό πριν/μετά. Δεν ξέρω κατά ποσό φαίνεται διαφορά στις φωτογραφίες, από κοντά πάντως δεν έχει καμία σχέση! Θα ανανεώσω το ποστ κ με την άφιξη του νέου κρύσταλλου
Πριν...

Μετά

Sent from my iPhone using Tapatalk