Σήμερα για πρώτη φορά άλλαξα μπαταρία στο JP-2000 ενός φίλου μου. Το είχε πάρει το 2017 κ μου είπε ότι είχε σταματήσει εδώ κ ένα χρόνο. Αφού τα "άκουσε" τον έδιωξα για να έχω την ησυχία μου κ να το περιποιηθώ. Ευτυχώς είναι το μεταγενέστερο μοντελο που παίρνει μόνο μία μπαταρία κ όχι 3 όπως το παλιότερο μοντέλο.

Αφού το άνοιξα είδα πρώτα την φλάτζα του αν είναι εντάξει. Καλή ήταν αλλα την πέρασα κ με λίγο σπρει σιλικόνης για συντήρηση. Μετά έβαλα τον ειδικό φακό μου για να δώ την μικροσκοπική βίδα που ασφαλίζει το προστατευτικό μεταλλικό καπάκι τη μπαταρίας. Με ένα μικρό κ λεπτό κατσαβίδι την ξεβίδωσα κ αφαίρεσα με προσοχή το προστατευτικό καπάκι.
Έβγαλα την μπαταρία(3V Lithium) κ την έβαλα στο μηχάνημα για να τσεκάρω τα βολτ της. Αυτό το κάνω για να δώ αν όντως η μπαταρία θέλει αλλαγή και δεν είναι κάποιο άλλο το πρόβλημα. Η μπαταρία ήταν πεθαμένη..

Έψαξα στις μπαταρίες μου κ βρήκα την κατάλληλη γι'αυτό το μοντέλο η οποία είναι η CR2016 3V.
Πάντα πρέπει να βάζουμε επώνυμες μπαταρίες κ ΟΧΙ κινέζικες!Μόλις την τοποθέτησα μετά έπρεπε να βάλω το προστατευτικό καπάκι που δεν ήταν τόσο εύκολο. Θέλει προσοχή να το βάλεις σωστά να το κρατάς με το δάκτυλο κ να βάλεις σωστά το βιδάκι για να μην σου πεταχτεί. Άν σου πεταχτεί πουθενά την "έκατσες"! Τελικά έβαλα το βιδάκι και βεβαιώθηκα ότι όλα ήταν σωστά. Γύρισα να δώ αν λειτουργεί το ρολόι αλλα παρατήρησα ότι δεν δουλεύει. Το συγκεκριμμένο ρολόι έχει ειδικό τρόπο επαννεκίνησης το οποίο αναγράφεται πάνω στο προστατευτικό της μπαταρίας.

Αφού τοποθετηθεί η φρέσκια μπαταρία τραβάς την κορώνα έξω και έπειτα πατάς τα τρία κουμπιά συγχρόνως..
Έτσι αφού τσεκαρα ότι όλα ήταν καλά έκλεισα λίγο το καπάκι του ρολογιού αλλα όχι τελείως μην χρειαστεί να το ανοίξω ξανά. Τράβηξα την κορώνα έξω κ πάτησα τα τρία κουμπιά ταυτόχρονα. Ακούστηκε ενα μπιπ κ το ρολόι ξεκίνησε να λειτουργεί. Η οθόνη του όμως έδειχνε όλα τα ψηφία σαν τεστ οθόνης. Μόλις έβαλα την κορώνα μέσα ο δύτης ξεκίνησε να δουλεύει κανονικά! Βίδωσα το καπάκι του με το ειδικό εργαλείο και τέλος!

Ωραία εμπειρία αν κ έκανα περισσότερο χρόνο απο το να αλλάξω μπαταρία σε ένα Casio..