Αποστολέας Θέμα: Κλειδαριά ασφαλείας πρόταση?  (Αναγνώστηκε 4501 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Thodorisklm

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
Απ: Κλειδαριά ασφαλείας πρόταση?
« Απάντηση #15 στις: Μάρτιος 29, 2021, 18:49:33 μμ »
Θωρακισμένη με δύο κλειδαριές, δεν έχω ξανα-ακούσει.  ???

Η θωρακισμένη, υποτίθεται ότι εκτός από το υλικό κατασκευής, μέσω της κλειδαριάς της, ενεργοποιεί και επιπλέον και κάποιους πείρους, που αγκυρώνουν εκτός από το πλάι, και επάνω κι κάτω ( τουλάχιστον ), ώστε να είναι αδύνατη η παραμόρφωση-λύγισμα.

Εφόσον αυτή η κεντρική κλειδαριά, που ενεργοποιεί τους πείρους ΔΕΝ λειτουργεί, τι πόρτα ασφαλείας είναι ?  :-[
Ακριβώς έτσι είναι! Έχω και εγώ θωρακισμένη πόρτα.  Μαλλον για τη συγκεκριμένη δεν έγινα κατανοητός συγνώμη.  Η πόρτα είναι ασφαλείας όπως ακριβώς περιγράψατε κύριε Γιώργο ( πυρους κλπ) έχει την κανονική κλειδαριά και μερικά εκατοστά πιο αριστερά έχει και μια δεύτερη κλειδαριά. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό. Αυτή δεν λειτουργεί.  Υπέθεσα λοιπόν ότι αυτή η δεύτερη ενεργοποιεί τους πυρους πάνω κάτω δεξιά και η κανονική απλά δουλεύει με τη γλώσσα της πόρτας και κλειδώνει ξεκλειδώνει.  Έριξα μια πρόχειρη ματιά, όταν ξαναπάω θα τσεκάρω καλύτερα τι παίζει. 

+ Μεσα στο σπιτι μια IP Cam με ανίχνευση κίνησης, να κοιτάει την πόρτα και να στέλνει ειδοποίηση στο κινητό

Έχω γνωστή που της ήρθε ειδοποίηση, είδε τους κλέφτες μέσα στο σπίτι  και κάλεσε την αστυνομία
Η κάμερα είχε και ηχείο+μικρόφωνο πάνω και απο τις φωνές που της, το έβαλαν οι κλέφτες στα πόδια

Αν θυμαμαι καλα μια Mija ηταν
Αυτό όντως είναι καλό.  Εγώ έχω συναγερμό που στέλνει μήνυμα. 
Επειδή ασχολούμαι με το θέμα, δυστυχώς για να κάνεις δουλειά θα χρειαστείς περισσότερα λεφτά.
Πάρε έναν σύγχρονο αφαλό που ξέρουμε ότι δεν ανοίγεται χωρίς καταστροφή (δλδ δεν υπάρχουν γνωστά περιστατικά picking ή bumping Ελλάδα), και βάλε ένα defender έστω και απλό. Συνήθως αρκεί για να πάει ο κλέφτης...στο δίπλα διαμέρισμα.

Παράδειγμα...EVVA ICS αφαλός, ~100€ με τοποθέτηση
Disec BD200 Defender, ~50€ με τοποθέτηση.

Τα ακριβή μοντέλα εξαρτώνται από την πόρτα που έχει ακριβώς. Defender να βάλει αν η πόρτα δεν έχει. Θα μείνει της ιδιοκτήτριας, το αφαλό τον παίρνει μαζί της όταν φύγει όμως (και βάζει πίσω το παλιό).
Νομίζω defender έχει,  αν έχω καταλάβει καλά τι είναι.  Αυτό ακριβώς έναν αφαλό που δεν τον ανοίγει οποιοσδήποτε ψάχνω , έχεις υπόψιν 2,3 μοντέλα?

Στάλθηκε από το SM-G970F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 29, 2021, 19:37:33 μμ »
Κάποιες παλιές πόρτες ασφαλείας είχαν 2 κλειδαριές. Η βασική κλείδωνε κανονικά τους πείρους κλπ. και η 2η ασφαλίζει την βασική κλειδαριά.
Δλδ εάν δεν ξεκλείδωσει η 2η, δεν μπορεί να μπει το κλειδί στην βασική.
Συνήθως η κυρία κλειδαριά ήταν με κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου και η 2η με κλασικό αφαλό.
Δεν ξέρω βέβαια αν είναι τέτοια πόρτα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Συνδεδεμένος Dante80

• Members+
  • VIP Member
  • (╯°□°)╯︵ ┻━┻
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 29, 2021, 19:41:26 μμ »
Αυτό ακριβώς έναν αφαλό που δεν τον ανοίγει οποιοσδήποτε ψάχνω , έχεις υπόψιν 2,3 μοντέλα?

EVVA ICS και ανώτεροι, AGB SCUDO DCK, ABLOY PROTEC2, KABA Expert, Mottura C55/C48, Dom ix TwinStar, CISA RS3S κλπ. Είχα κάνει μια έρευνα αγοράς πέρσι που άλλαξα σε δύο σπίτια κλειδαριές, είχα μέχρι τότε τα παλιά τύπου χρηματοκιβωτίου και υπήρχε φόβος. Στο ένα έβαλα Omega plus κλειδαριά, στο άλλο κύλινδρο EVVA ICS.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάρτιος 29, 2021, 19:58:43 μμ »
Κάποιες παλιές πόρτες ασφαλείας είχαν 2 κλειδαριές. Η βασική κλείδωνε κανονικά τους πείρους κλπ. και η 2η ασφαλίζει την βασική κλειδαριά.
Δλδ εάν δεν ξεκλείδωσει η 2η, δεν μπορεί να μπει το κλειδί στην βασική.
Συνήθως η κυρία κλειδαριά ήταν με κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου και η 2η με κλασικό αφαλό.
Δεν ξέρω βέβαια αν είναι τέτοια πόρτα.
Έχεις δίκιο ,  αυτή η κλειδαριά που λέω μοιάζει να παίρνει τέτοιο κλειδί, χρηματοκιβωτιου ...

EVVA ICS και ανώτεροι, AGB SCUDO DCK, ABLOY PROTEC2, KABA Expert, Mottura C55/C48, Dom ix TwinStar, CISA RS3S κλπ. Είχα κάνει μια έρευνα αγοράς πέρσι που άλλαξα σε δύο σπίτια κλειδαριές, είχα μέχρι τότε τα παλιά τύπου χρηματοκιβωτίου και υπήρχε φόβος. Στο ένα έβαλα Omega plus κλειδαριά, στο άλλο κύλινδρο EVVA ICS.
Thanks !!!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάρτιος 29, 2021, 20:04:54 μμ »
Έχεις δίκιο ,  αυτή η κλειδαριά που λέω μοιάζει να παίρνει τέτοιο κλειδί, χρηματοκιβωτιου ...
Σε αυτή την περίπτωση, το βασικό θα ήταν να αλλάξει όλη η κλειδαριά με κλειδί χρηματοκιβωτίου με μια σύγχρονη.
Δυστυχώς ανοίγουν για πλάκα.
Στη μητέρα μου την άνοιξαν και φεύγοντας την κλείδωσαν ξανά :D, μέρα μεσημέρι.
Καταλαβαίνω ότι μιλάμε για πολύ μεγαλύτερο κόστος, αλλά δεν έχει νόημα αλλιώς.
Ίσως θα πρέπει να συζητήσει με τον ιδιοκτήτη για να μοιραστούν το κόστος.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Μάρτιος 29, 2021, 20:15:34 μμ »
Σε αυτή την περίπτωση, το βασικό θα ήταν να αλλάξει όλη η κλειδαριά με κλειδί χρηματοκιβωτίου με μια σύγχρονη.
Δυστυχώς ανοίγουν για πλάκα.
Στη μητέρα μου την άνοιξαν και φεύγοντας την κλείδωσαν ξανά :D, μέρα μεσημέρι.
Καταλαβαίνω ότι μιλάμε για πολύ μεγαλύτερο κόστος, αλλά δεν έχει νόημα αλλιώς.
Ίσως θα πρέπει να συζητήσει με τον ιδιοκτήτη για να μοιραστούν το κόστος.
Η κλειδαριά χρηματοκιβωτιου ας πούμε είναι αυτή που είναι στο κέντρο της πόρτας που δεν χρησιμοποιείται... δεν υπάρχουν κλειδια για αυτή.  Δεν είναι η βασική.  Κρίμα για τη ληστεία της μητέρας σου... είναι πολύ άσχημο να μπαίνουν στο χώρο σου .

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μάρτιος 29, 2021, 20:22:48 μμ »
Η κλειδαριά χρηματοκιβωτιου ας πούμε είναι αυτή που είναι στο κέντρο της πόρτας που δεν χρησιμοποιείται... δεν υπάρχουν κλειδια για αυτή.  Δεν είναι η βασική.  Κρίμα για τη ληστεία της μητέρας σου... είναι πολύ άσχημο να μπαίνουν στο χώρο σου .

Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες, δλδ αυτή να είναι δευτερεύουσα κλειδαριά και όχι η κύρια, όπως έλεγα εγώ παραπάνω.
Ο πιο απλός τρόπος για να σιγουρευτείτε είναι να κλειδώσετε με ανοιχτή την πόρτα και να δείτε αν βγαίνουν οι πείροι.
Αυτό το "δεν υπάρχουν κλειδιά για αυτή" ::) ακούγεται κάπως περίεργο... χωρίς να υπονοώ κάτι βέβαια.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μάρτιος 29, 2021, 20:42:20 μμ »
Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες, δλδ αυτή να είναι δευτερεύουσα κλειδαριά και όχι η κύρια, όπως έλεγα εγώ παραπάνω.
Ο πιο απλός τρόπος για να σιγουρευτείτε είναι να κλειδώσετε με ανοιχτή την πόρτα και να δείτε αν βγαίνουν οι πείροι.
Αυτό το "δεν υπάρχουν κλειδιά για αυτή" ::) ακούγεται κάπως περίεργο... χωρίς να υπονοώ κάτι βέβαια.
Καλά τα λες Βασίλη,  θα ρωτήσουμε τον ιδιοκτήτη για λεπτομέρειες σχετικά με αυτό thanks !

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Karthan7

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μάρτιος 29, 2021, 23:50:26 μμ »
Δυνατες επιλογες εκανες, μπραβο !

Νομιζω πως ο EVVA ICS ειναι καλυτερος απο τον AGB DCK
Να προσθεσω σε αυτους τους καλους κυλινδρους που εγραψες και τον Winkhaus N-TRA

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο evva βγαινει με 3 κλειδια στη συσκευασια. Δεν ξερω ποσα κλειδια θα χρειαστει αλλα οποιον και να επιλεξεις να δεις με ποσα κλειδα ειναι στη συσκευασια και ποσο κοστος εχει το καθε αντικλειδι. 
Ο AGB εχει 5 κλειδια στη συσκευασια και αντικλειδι βγαινει μονο στο εργοστασιο στην ιταλια με αρκετα μεγαλο κοστος.  Στον AGB DCK σε αυτον που ειναι διπλης ενεργειας εχουν αναφερθει προβληματα με κολληματα/εμπλοκη, αν τον επιλεξει καποιος θα πρεπει να το προσεξει. Γινεται αντικατασταση αλλα θα φας τη ταλαιπωρια.
Ενα disec defender το 200 ή το 250 ειναι καλα και αποτρεπτικα.

Στον κυλινδρο και στη κλειδαρια δεν βαζουμε ποτε λαδι / wd40 κλπ, καθε εταιρεια βγαζει τα δικα της προιοντα για λυπανση. Συνηθως ειναι με γραφιτη.

Τα μικρα χρηματοκυβωτια με κλειδαρια που ρωτησε ενας φιλος, αυτα συνηθος ανοιγουν για πλακα. Πρεπει να "χωσεις" χρημα για καλο χρηματοκυβωτιο.

Σε καθε περιπτωση με εναν ποιο καλο/ακριβο κυλινδρο αυτο που κερδιζεις ειναι χρονοκαθυστεριση απο τον εποδοξο και αποτρεπεις τους "ερασιτεχνες".
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Με βιαστές δεν μιλάω.
Θανάσης

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μάρτιος 30, 2021, 00:07:40 πμ »
Παράθεση

Στον κυλινδρο και στη κλειδαρια δεν βαζουμε ποτε λαδι / wd40 κλπ, καθε εταιρεια βγαζει τα δικα της προιοντα για λυπανση. Συνηθως ειναι με γραφιτη.

Δεν το ήξερα αυτό!

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος pasas21

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μάρτιος 30, 2021, 00:22:43 πμ »
Το ότι όλες οι κλειδαριές ανοίγουν είναι μεγάλος μύθος. Δεν ανοίγουν οι σύγχρονες κλειδαριές ασφαλείας με lock picking Μόνο με με τρυπάνια και πολυ θόρυβο.
Τα κλασσικά κλειδιά σε απλές πόρτες ανοίγουν πανευκολα όπως και οι παλιές κλειδαριές τύπου χρηματοκιβωτιου σε πόρτες "ασφαλείας"
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μάρτιος 30, 2021, 00:26:07 πμ »

Τα μικρα χρηματοκυβωτια με κλειδαρια που ρωτησε ενας φιλος, αυτα συνηθος ανοιγουν για πλακα. Πρεπει να "χωσεις" χρημα για καλο χρηματοκυβωτιο.

Το καλό χρηματοκιβώτιο, πρέπει να είναι ΜΕΓΑΛΟ, αγκυρωμένο, και με συστήματα προστασίας στον χώρο, συναγερμούς δόνησης, καπνού, θερμοκρασίας, κ΄λινσης, ζωνών, κλπ.

Τα μέχρι 250 -300 κιλά, τα σηκώνουν για πλάκα, τα δε μικρά, πχ ξενοδοχείων, ανοίγουν σε 10" με τρυπανάκι Φ 10 μπαταρίας.

Μου έχει τύχει 2 φορές σε ξενοδοχείο, να μπλοκάρει, και έρχεται ο μηχανικός, και με το βζζζζζζζζζζζ, κάνει τρύπα, βάζει μεσα ένα σύρμα, και ........ανοιξε.

Καλύτερα να τα βάζεις κάπου αλλού, παρά σε χρηματοκιβώτιο μικρό. 8)

Τα διαμάντια στην κατάψυξη  :D :D :D :D
Τις λίρες, δίπλα στο μοτέρ του ψυγείου  :o
Τα ρολόγια, στις γλάστρες ( να είναι αδιάβροχα )  ;)

Φίλος είχε φτιάξει ψεύτικο σώμα καλοριφέρ, για να μην τα "πιάνει" ο ανιχνευτής μετάλλων. Ηταν μία λύση.  ;)

Επαναλαμβάνω, είναι ένα θέμα χρόνου, δηλ. πόσο χρόνο έχουν στην διάθεση τους τα ......παιδιά.

Αν είναι καλοκαίρι ή / και κάτι τριήμερα παλαιότερα. ανέβαιναν στην ταράτσα, ή από δίπλα πολυκατοικία ή την ίδια, και μετά, από τις τέντες, κατέβαιναν ΟΛΗ την πολυκατοικία, και δεν άφηναν τ ι π ο τ α.

Εκεί, δεν σε σώζει τίποτα.  :(
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Karthan7

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μάρτιος 30, 2021, 12:24:12 μμ »
Το ότι όλες οι κλειδαριές ανοίγουν είναι μεγάλος μύθος. Δεν ανοίγουν οι σύγχρονες κλειδαριές ασφαλείας με lock picking Μόνο με με τρυπάνια και πολυ θόρυβο.
Τα κλασσικά κλειδιά σε απλές πόρτες ανοίγουν πανευκολα όπως και οι παλιές κλειδαριές τύπου χρηματοκιβωτιου σε πόρτες "ασφαλείας"
Δυστυχώς οι 9 στους 10 κυλίνδρους ανοίγουν με picking.
Αυτό πού πληρώνουμε στον κύλινδρο είναι ο βαθμός δυσκολίας παραβίασης, αγοράζουμε χρονοκαθυστρηση.
Υπάρχουν χομπίστες πού κάνουν picking, υπάρχουν πολλά βίντεο στο yt. Φυσικά, αυτοί που ανεβάζουν αυτά τα βίντεο έχουν ""ιδανικές συνθήκες"", δηλαδή έχουν τον κύλινδρο στη γωνία πού του βολεύει και δεν είναι στα γόνατα, έχουν δεί το κλειδί και το βασικότερο δεν έχουν άγχος μην τους δει κανείς.. οπότε μην νομίζετε ότι όσο εύκολα τους ανοίγουν στα βίντεο τόσο εύκολα τους ανοίγουν και σε πραγματικές συνθήκες.
Απαραβίαστη χωρίς να γίνει ζημιά τρυπάνι, σφυρί κλπ είναι η omega σε <λογική τιμή> και μετά σε τιμές πάνω από 350 ευρώ υπάρχουν UrbanAlps 3d Stealth Key, evva mcs όπου είναι υπερβολή στις πλατιές λαϊκές μάζες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Με βιαστές δεν μιλάω.
Θανάσης

Αποσυνδεδεμένος Karthan7

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Μάρτιος 30, 2021, 12:30:43 μμ »
Δεν το ήξερα αυτό! .

Τα απλά λιπαντικά τραβάνε τις σκόνες και ενώ θα γίνει η δουλειά πού θέλουμε σε βάθος χρόνου θα έχουμε χειρότερο αποτέλεσμα. Προτιμάμε προϊόντα λίπανσης ίδιας μάρκας με τον κύλινδρο πού έχουμε.

Οπότε το θυμόμαστε καθαρίζουμε και τα κλειδιά μας γιατί μαζεύουν και αυτά σκόνες στις αυλακώσεις.
 :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions