Omega Constellation 18K gold, 751 automatic chronometer 1968.
Την καλημέρα μου σε όλο το φόρουμ. Πρώτο ρολόι παρουσίασης είναι ένα ιδιαίτερο ρολόι, εξαιρετικής ομορφιάς, οικογενειακό κειμήλιο με το οποίο είμαι συναισθηματικά δεμένος. Το ρολόι άνηκε στον συνονόματο παππού μου ο οποίος μου το χάρισε πριν μερικά χρόνια κι αυτόματα απέκτησα έναν ερεθισμό-εθισμό για τα vintage και μηχανικά-αυτόματα ρολόγια.Το ρολόι αυτό είχε χαραχθεί στην μνήμη μου από μικρός, μιας και όταν το φορούσε ο παππούς μου άστραφτε και μου είχε κάνει εντύπωση το κεφάλαιο Ω στο dial. Τα χρόνια πέρασαν εγώ μεγάλωσα αλλά το ρολόι πάντα το ζήλευα. Πλέον ήταν εγκαταλελειμμένο σε ένα συρτάρι στο σπίτι του παππού, μιας και δεν το φορούσε τα τελευταία 20 χρόνια. Σε ένα γενικό καθάρισμα του γραφείου βγήκε στο φως και το ρολόι. Το βλέπω και μου ξυπνάει παλιές αναμνήσεις. Ο παππούς με κοιτάζει και εμπρός στο θαυμασμό μου, μου λέει "Αυτό από εμένα να με θυμάσαι". Ένιωσα ένα ρίγος να με διαπερνάει και μια ευδαιμονία, εκείνη την στιγμή. Έστριψα την κορώνα και το ρολόι ζωντάνεψε σαν κάτι έμψυχο. Ο αδρεναλίνη ανέβηκε στα ύψη. Τόσα χρόνια στο συρτάρι και δούλεψε αμέσως. Το έβαλα σε αεροστεγώς σακουλάκι και όταν ήρθα στην Αθήνα το πήγα για service σ'έναν οικογενειακό φίλο του παππού μου που έχει κατάστημα στην Μπενάκη. Το ρολόι ήταν ταλαιπωρημένο και είχε πολλά σημάδια φθοράς, αλλά για εμένα ήταν μεγάλος θησαυρός. Είχε χαρακιές στο κρύσταλλο και στο πίσω καπάκι, καθώς και βρωμιές γύρω από αυτό. Το λουράκι ήταν κακής ποιότητας και έτοιμο να κοπεί. Επίσης είχε αντικατασταθεί η γνήσια κορώνα με άλλη η οποία ήταν σκουριασμένη. Έκανα υπομονή καιρό και ξάφνου μια μέρα δέχτηκα τηλεφώνημα από τον μάστορα. Η δουλειά που έγινε με εξέπληξε. Το ρολόι ήταν σαν καινούριο, καθαρισμένο και γυαλισμενο. Η κορώνα είχε αντικατασταθεί με γνήσια, στην οποία είναι ανάγλυφο το Ω και το αγκάλιαζε γνήσιο δερμάτινο λουράκι με χρυσή αγκραφα και λογότυπο της Omega. Πλέον αναπαύεται και φυλάσσεται, το φορώ μόνο σε εξαίρετες περιστάσεις, όπως στους αρραβώνες μου. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Ακολουθούν φωτογραφίες:

Και μερικές καρπίσιες...

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk