Αποστολέας Θέμα: Καπέλο  (Αναγνώστηκε 4843 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
Απ: Καπέλο
« Απάντηση #15 στις: Μάρτιος 09, 2021, 00:52:52 πμ »
Καπέλο....?! Με δεδομένο πως η τιμή είναι ενδεικτική και δίνεται περισσότερο για να ενταχθεί ένα προϊόν στην αγορά..  δεν το θεωρώ και τόσο κακό εφόσον η ζήτηση είναι τόσο μεγαλύτερη της προσφοράς. (Μιλάμε πάντα για προϊόντα πολυτελείας και όχι για ψωμί η γάλα...!!!)
 Εγώ δεν θα το έδινα.
 Υπάρχουν τόσα πολλά γαμάτα ρολόγια εκεί έξω άλλων εταιρειών...! "Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια" έλεγε η γιαγιά μου. Όλα καλά...   χωρίς κανένα κόμπλεξ παίρνεις απλά κάποιο άλλο ρολόι..! Τέλος πέρα από το καπέλο θεωρώ ακόμα πιο τραγικό το ότι θα παραγγείλεις ένα πανάκριβο ρολόι,θα τους παρακαλέσεις,θα σου κάνουν και χάρη από πάνω που θα το δώσουν σε εσένα, θα περιμένεις εβδομάδες/μήνες  :D και το οποίο μάλλον δεν έχεις καν δοκιμάσει...  να δείς πως σου κάθεται ρε αδερφέ...!! Γενικά είναι λίγο άρρωστη η όλη φάση...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 09, 2021, 00:57:33 πμ »
Εγω στην περίπτωση που είχα λεφτά για πέταμα, θα πήγαινα σε ένα οποιοδήποτε AD,θα αγόραζα ένα καλό λοτ των 50 , 60.000 ,θα έβγαινα έξω από το μαγαζί, θα έβαζα φωτιά στα ρολόγια, και θα έφτιαχνα ένα βιντεακι με τίτλο
Αυτή είναι η άποψη μου για την πολιτική της Rolex.

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θα έπρεπε, να πάς ΕΞΩ από εναν AD, και να ΚΑΨΕΙΣ τα λεφτά σου, ουρλιάζοντας.

"Π@υστηδ@ς, δεν σας τα δίνω. Νατα, τα καίω". :D :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Wagner669

• Members+
  • Hero Member
  • Αλέξανδρος 😎
    • Προφίλ
    • Instagram
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 09, 2021, 02:25:44 πμ »
Καπέλο.....?!!!!
Έχω ένα ωραίο....!   :D

:D

??? ??? ??? ??? ???
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Η Cartier βγάζει έργα τέχνης που έχουν ως δεύτερη ιδιότητα την χρονομετρία.
Όλοι οι άλλοι είναι Υ.Ω. που προσπαθούν να γίνουν τέχνη

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάρτιος 09, 2021, 07:59:10 πμ »
Αδιανόητο το καπέλο ,είναι ο λόγος που δεν πρόκειται να αγοράσω ξανά προϊόν της εταιρείας.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Speedster356

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάρτιος 09, 2021, 08:57:29 πμ »
8σως οι πιο παλιοί να θυμάστε αυτό το παράδειγμα που θα δώσω.
Αρκετά χρόνια πιο πίσω, στον χώρο του αυτοκινήτου όπου ήμουν, σε 2 διαφορετικές εταιρίες είχε γίνει χαμός με 2 μοντέλα τούς.
Στην VW με το golf 4 αν δεν κάνω λάθος και στην Toyota  με το Rav4 2ης γενιάς.
Θα μιλήσω για την Toyota  όπου εργαζόμουν εκεί.
Είτε ήθελες 3πορτο είτε 5πορτο, ο χρόνος παράδοσης ήταν 3 με 4 μήνες στο ξεκίνημα ζωής αυτού το μοντέλου.
Κάποιοι κατάφερναν και το έπαιρναν πιο γρήγορα. Είτε είχαν κάποιο γνωστό σε καλή θέση, είτε για κάποια άλλη αιτία.
Η πιο συνήθης αιτία για να πάρει κάποιος αυτό που ήθελε πιο γρήγορα εκείνο το διάστημα ,ήταν κάποιο αυτοκίνητο είτε από ακύρωση, είτε ήταν φορτωμένο με αξεσουάρ και έβγαινε αρκετά παραπάνω από την αρχική τιμή και ο εκάστοτε πελάτης ήταν διατεθειμένος να τα δώσει τα παραπάνω χρήματα.
Σε μια περίπτωση, την θυμάμαι ακόμα,είχα δώσει ένα 3πορτο Rav4, και ο αγοραστής μου είχε πει,Αλέξανδρε αν μου το φέρεις πιο γρήγορα από τους 3 μήνες ,150 ςυρω είναι για πάρτη σου.
Χωρίς να κάνω κάτι εγώ,τι θα μπορούσα να κάνω άλλωστε, τίποτα,σε τέτοιες καταστάσεις ειμασταν θεατές, το αμάξι σε 1μιση μήνα είχε έρθει, εννοείτε εγώ είπα στον πελάτη ότι κίνησα γη και ουρανό και μου έσκασε τα 150 ευρουλακια .
Αυτά τα παραδείγματα τα αναφέρω γιατί πολλοί χρησιμοποιούν κάτι αντίστοιχα παραδείγματα με τη Ρολεξ.
Σε 9 μήνες από την εκκίνηση του νέου μοντέλου, τα εργοστάσια της Toyota  παγκοσμίως αύξησαν τόσο την παραγωγή ώστε πλέον να ήταν ετοιμοπαραδοτα τα αυτοκίνητα.

Να ρωτήσω κάτι?
Ένα RAV4, που βρισκόταν 3-4 μήνες πριν το παραλάβει ο πελάτης σου?
Μιλάμε για το στοκ του εθνικού εισαγωγέα?

Sent from my iPad using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #20 στις: Μάρτιος 09, 2021, 09:03:09 πμ »
Όλοι οι dealers στην Ελλάδα από το stock  του εισαγωγέα "ψωνίζουν " δεν μπορουν ανεξάρτητα να πάρουν από αλλού αυτοκίνητα αλλιώς τους ξηλώνει την επωνυμία.
Stock συγχρόνως σημαίνει και ετοιμοπαραδοτα, αυτά τα αυτοκίνητα κάναν τόσους μήνες να φτάσουν Ελλάδα γιατί ήταν είτε υπό κατασκευή είτε προς μεταφορά.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μάρτιος 09, 2021, 09:05:03 πμ »
Ως απάντηση στο αρχικό ερώτημα, αν δε μπορώ να πάρω έκπτωση, υποθέτω θα έδινα μέχρι την τιμή καταλόγου.
Καπέλο σε AD δεν θα έδινα. Θα προτιμούσα να περιμένω αν μου έδιναν την επιλογή.
Σε gray market θα πήγαινα υπό συνθήκες, αλλά με τα σημερινά δεδομένα, και ειδικά για Rolex που σημαίνει κάτι παραπάνω από καπέλο (πολλαπλασιαστή θα έλεγα), μάλλον όχι.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μάρτιος 09, 2021, 09:24:02 πμ »
Όλοι οι dealers στην Ελλάδα από το stock  του εισαγωγέα "ψωνίζουν " δεν μπορουν ανεξάρτητα να πάρουν από αλλού αυτοκίνητα αλλιώς τους ξηλώνει την επωνυμία.
Stock συγχρόνως σημαίνει και ετοιμοπαραδοτα, αυτά τα αυτοκίνητα κάναν τόσους μήνες να φτάσουν Ελλάδα γιατί ήταν είτε υπό κατασκευή είτε προς μεταφορά.

Κατάλαβα. Πιστεύω ότι αρκετοί πελάτες έχασαν την ευκαιρία να βάλουν ειδική εργοστασιακή παραγγελία και να πάρουν όχημα κουστουμάκι στα μέτρα τους, αντί να περιμένουν για κάτι standard που επέλεξε ο εισαγωγέας για τη μάντρα του.
Νομίζω ότι η Ελληνική νοοτροπία είναι, αν γίνεται, να το πάρω σήμερα και να φύγω. Υπάρχουν όμως και άλλες επιλογές...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μάρτιος 09, 2021, 10:08:18 πμ »
Επιλογες παντα υπαρχουν, στο παραδειγμα του Αλεξανδρου, να συμπληρωσω, ισως οι νεοτεροι δε γνωριζετε ή δν ειχατε ασχοληθει ή δε θυμαστε, τι γινοταν με τα VW Golf 4  2001-2004, (μεσες ακρες τα χρονια, μην πιανομαστε απο λεπτομερειες και χανουμε την ουσια), οπου πηγαινες να παρεις το ακριβοτερο μικρομεσαιο αυτοκινητο και η αναμονη ηταν τουλαχιστον4-6-8 μηνες.
Ειχες επιλογες μπολικες...
- Να περιμενεις για να το παρεις οπως θελεις ( χρωμα, εξοπλισμο, κινητηρα κτλ)
- Να παρεις αυτο που η αντιπροσωεια σου " προτεινε" ως ταχυτερα παραδοτεο ή ακομα καλυτερα, ετοιμοπαραδοτο, ομως συνηθως ηταν ακριβοτερο απο αυτο που ηθελες, πια ασχημο χρωμα, ή χαλια μοτερ ( ποσα 1400 κυβικα με 75 ιπους ειχαν βγει τοτε εξω...)
- Να εχεις γνωστο που με το αναλογο γρηγοροσημο μα ριξεις καποιον αλλο στη λιστα αναμονης
- ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ και να αποκτησεις ενα αλλο αξιολογο ισο και ιδιο προιον αλλης εξισου σεβαστης εταιρειας......
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μάρτιος 09, 2021, 10:43:53 πμ »
Επιλογες παντα υπαρχουν, στο παραδειγμα του Αλεξανδρου, να συμπληρωσω, ισως οι νεοτεροι δε γνωριζετε ή δν ειχατε ασχοληθει ή δε θυμαστε, τι γινοταν με τα VW Golf 4  2001-2004, (μεσες ακρες τα χρονια, μην πιανομαστε απο λεπτομερειες και χανουμε την ουσια), οπου πηγαινες να παρεις το ακριβοτερο μικρομεσαιο αυτοκινητο και η αναμονη ηταν τουλαχιστον4-6-8 μηνες.
Ειχες επιλογες μπολικες...
- Να περιμενεις για να το παρεις οπως θελεις ( χρωμα, εξοπλισμο, κινητηρα κτλ)
- Να παρεις αυτο που η αντιπροσωεια σου " προτεινε" ως ταχυτερα παραδοτεο ή ακομα καλυτερα, ετοιμοπαραδοτο, ομως συνηθως ηταν ακριβοτερο απο αυτο που ηθελες, πια ασχημο χρωμα, ή χαλια μοτερ ( ποσα 1400 κυβικα με 75 ιπους ειχαν βγει τοτε εξω...)
- Να εχεις γνωστο που με το αναλογο γρηγοροσημο μα ριξεις καποιον αλλο στη λιστα αναμονης
- ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ και να αποκτησεις ενα αλλο αξιολογο ισο και ιδιο προιον αλλης εξισου σεβαστης εταιρειας......

Τι λες τώρα, είχες εναλλακτική για το Golf...
Πήγαινε ο 25άρης και ζητούσε 3Θ Golf να πουλήσει μούρη και προσπαθούσαν να τον πείσουν να πάρει αυτό το υπέροχο νεανικό αμάξι:

???

Θυμάμαι χαρακτηριστικά 3 περιπτώσεις φίλων και συγγενών που προσπαθούσαν να το πάρουν...

Η πρώτη, συγγένισσα... το παράγγειλε με αναμονή 6 μήνες γιατί πίστευε ότι με αυτό το αυτοκίνητο θα είναι και πολύ φοβερή. Στους 4-5 μήνες της είπαν για μεγαλύτερη καθυστέρηση και επειδή είχε ήδη πληρώσει πολλά επέμεναν να της δώσουν Bora. Τελικά, περίμενε 10 μήνες και όταν το πήρε σχεδόν είχε ξεπεραστεί.

Γνωστό... αλάνι (ποδοσφαιριστής στη Β΄ ή Γ΄ κατηγορία νομίζω τότε) πήρε σε 2 μήνες άλλο απ' ότι είχε παραγγείλει, αλλά και αυτός ήταν πολύ περήφανος και το διαλαλούσε για το πόσα χρήματα παραπάνω είχε πληρώσει από αυτό που είχε ζητήσει. Τελικά μετά από 3 μήνες το έδωσε για να πάρει BMW.

3ος φίλος, γνώστης αυτοκινήτων και με επαφή με τα πράγματα, το είχε παραγγείλει και σε ένα μήνα ακύρωσε την παραγγελία και με παρόμοια χρήματα έφερε από Γερμανία ένα τέτοιο...

Ποιος από τους παραπάνω πιστεύεται ότι τελικά βγήκε κερδισμένος?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μάρτιος 09, 2021, 10:48:40 πμ »
Xaxaxaxa
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ^Deadly_Sin^

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μάρτιος 09, 2021, 10:51:13 πμ »
Κερδισμένος βγήκε αυτός που δεν πήρε γερμανικό θα έλεγα  :P
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μάρτιος 09, 2021, 10:53:51 πμ »
Κερδισμένος βγήκε αυτός που δεν πήρε γερμανικό θα έλεγα  :P
Αυτός ήμουν εγώ, αλλά δεν ήθελα να περιαυτολογήσω!  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Taylor 1981

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Μάρτιος 09, 2021, 11:01:37 πμ »
Δεν πλήρωσα καπέλο κ ούτε πρόκειται..

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μάρτιος 09, 2021, 11:03:31 πμ »
Πάντως για να λέμε τα σύκα σύκα όλες αυτές οι πρακτικές (καπέλα, για άλλο πας με άλλο βγαίνεις κλπ) δημιουργούνται από τους πωλητές αλλά διαιωνίζονται από τους καταναλωτές. Όπως έχει πει φίλος εδώ μες επανηλειμμένα, τα R είναι τα πιο ευρέως διαθεσιμα ρολόγια στη δευτερογενή αγορά. Απλά η τιμές τους δεν είναι αυτές του καταλόγου αλλά οι τρέχουσες που ορίζει η αγορά.

Έχω ξαναπεί πολλάκις, στην Ελλάδα τα πράγματα είναι αρκετά καλά. Το να περιμένεις 1-2-3 χρόνια για το ρολόι που θελεις, προσωπικά το καταλαβαίνω και δεν το κατακρίνω καθόλου. Εδώ δεν μπαίνεις καν στη λίστα αναμονής για αυτά τα 1-2-3 χρόνια αν δεν έχεις ιστορία με το μαγαζί. Και ανάλογα το μοντέλο που ψάχνεις η ιστορία ορίζεται διαφορετικά (σε είδος, ύψος κλπ).

Πέραν της θεωρίας και της φιλοσοφίας, προσωπικά δεν μπορώ να διανοηθώ να ασήμωσω καμία τσέπη. Όπως δεν το κάνω στις υπόλοιπες πτυχές της ζωής μου, πολύ περισσότερο δεν είναι διατεθειμένος να το κάνω σε ένα προϊόν πολυτελείας.

Όπως ξέρετε είχα (σχετικά) πρόσφατα αυτό το δίλημμα και διάλεξα να περιμένω και να παρω το grail μου μετά από δυο χρόνια. Μιλαμε για προϊόντα που αγοράζουμε για την ευχαρίστηση μας και όχι για βιοπορισμό. Ιδιαίτερα οι περισσότεροι εδώ μέσα που έχουμε συρτάρια ολόκληρα με ρολόγια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions