Όταν έχω ανοιχτή τη κορώνα η για να κουρδισω ή για να διορθώσω την ώρα, η κορώνα χαροπαλευει χωρίς καμμια σταθερότητα, ο άξονας που τη συγκρατεί νιώθεις ότι είναι από κατσαρόλα .
Κάτι που δεν ισχύει βέβαια όταν είναι βιδωμενη κανονικά, μπετο σκέτο.
Στα 44 mm είναι μεγάλο ρολόι, αλλά φοριέται εύκολα ακόμα και σε λεπτό καρπό, όπως ο δικός μου. Πάντα νιώθεις ότι το φοράς,δεν σε αφήνει να το ξεχάσεις και το ίδιο το ρολόι στην καθημερινότητα, χωρίς όμως να ενοχλεί ποτέ. Η κορώνα στη θέση 4 είναι απόλαυση, ούτε νιώθεις ότι υπάρχει, η κασα όμορφη full polished στα πλάγια, βγάζει μια αίσθηση σοβαρότητας, κρύσταλλο ζαφείρι, in house μηχανισμός, lume που ειλικρινά, και ας με συγχωρέσουν όλοι οι κάτοχοι Seiko, είναι ότι ανώτερο έχω δει, στη κατηγορία του,με φοβερή διάρκεια.
Η ημερομηνία επίσης στη θέση 4 είναι πολύ βολική.
Το bezel αλουμίνιο, παρόλο που έχω διαβάσει αρκετά αρνητικά, δεν συμφωνώ. Έχει ωραία στιβαρή αίσθηση, εύκολα το γυρνάς, όταν θέλεις μια συγκεκριμένη ένδειξη μέσω bezel ναι μεν για να το σταθεροποιησεις 100 τοις 100 θέλει 3,4 μικροκινησεις...απο το χέρι μας και είναι άψογο.
Επίσης αυτό το χαρακτηριστικό είναι κοινό σε πάρα πολλά ρολόγια της κατηγορίας και ακόμη πιο ακριβά.
Η χρονομετρια του κυμαίνεται στα 9 με 14 δευτερόλεπτα την ημέρα, όπου αν και ικανοποιητικό, θα το ήθελα καλύτερο. Θα κοιτάξω μελλοντικά μήπως μπορέσω να το φέρω σε πιο ....sosc επίπεδα.
Θέλω να σταθώ σε 2 λεπτομέρειες, μάλλον 3 που με κάνουν και το ξεχωρίζω το ρολόι.
Πέρα από την ίδια την ένδειξη power reserve όπου έτσι και αλλιώς ξεχωρίζει η λεπτομέρεια στη θέση 1 στη θέση 4 της ημερομηνίας και η ίδια η κυκλική συμμετρία που υπάρχει στις ενδείξεις στο dial ώστε τίποτα να ξεφύγει από την συμμετρία είναι απλά φοβερή.
Ολα είναι ευθυγραμμισμενα απόλυτα.
Κανενα ίχνος misalignment.

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk