Είμαι στην ευχάριστη θέση να κάνω μια ανακοίνωση. Το forum μας είναι επισήμως το πρώτο Ελληνικό forum που έχει παρουσίαση το νέο Planet Ocean Cal 8500 και από ότι έψαξα λίγο και στο net, μάλλον το δεύτερο παγκοσμίως.

Στο θέμα μας τώρα. Το Planet Ocean ήταν ένα από τα ρολόγια που είχα καιρό στο μάτι. Όταν έμαθα ότι θα βγει και με την νέα super duper μηχανή της Ω άρχισα να συγκεντρώνω τα απαραίτητα κεφάλαια. Μετά από αρκετές περιπέτειες τελικώς χθες το φόρεσα για πρώτη φορά στον καρπό μου. Είναι μια ωρολογιακή στιγμή που θα την θυμάμαι για όλη μου τη ζωή. Το ρολόι απλά δεν υπάρχει...

Το φινίρισμα αψεγάδιαστο. Ότι καλύτερο έχω φορέσει ποτέ στο χέρι μου και τους τελευταίους μήνες φόρεσα αρκετά ρολόγια έως 6-7 χιλιάρικα, πριν αποφασίσω να σπάσω το ποσό σε 2 αγορές.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια εντυπωσιακή

Ο συνδιασμός των 2 αυτών χρωμάτων δυνατός. Τελικά αποφάσισα να ακούσω το ένστικτο μου και να το πάρω με πορτοκαλί νούμερα. Στα μάτια μου τουλάχιστον, η επιλογή με δικαιώνει.

Μπρασελέ καλύτερο από "άλλων" που χρεώνουν πολλαπλάσια.

Και φυσικά η καρδιά του ρολογιού. Το νέο και επιτέλους in-house όπλο της Ω. Όμορφη, με προσεγμένο φινίρισμα, 50 ώρες power reserve, με εξαιρετική χρονομετρία (+0 από εχθές το απόγευμα) και στην κόψη της ωρολογιακής τεχνολογίας (Σιλικονάτο balancer και Co-Axial escapement).

Και μερικές στο χέρι..

Εδώ να σημειώσω και 2 πραγματάκια. Πρώτον, μη βασίζεστε στις φωτογραφίες, η γκρι στεφάνη είναι απλά γ@μ@τη και σπάει και την "μονοτονία" του μαύρου. Δεύτερον αν και "χοντρό" γλιστράει κάτω από το μανίκι αβίαστα. Γλυκά σαν το χέλι

Με το νέο Planet Ocean η Ω επιτέλους πρώτη φορά εδώ και καιρό, αποτελεί μια τουλάχιστον ισάξια αν όχι καλύτερη εναλλακτική επιλογή, απέναντι στους "κλασσικούς" παίκτες. Πλέον παίρνεις PO όχι γιατί τα λεφτά δεν σου φτάνουν για κάτι άλλο, αλλά γιατί συνειδητά αποτελεί κορυφαία επιλογή.
Το ρολόι αγοράστηκε από τον κουμπάρο μου από Ελβετία. Μου είπε πως φεύγουν σαν το ζεστό ψωμί. Στο κατάστημα που το παράγγειλε του είπαν ότι είχαν πάνω από 40 προκρατημένα ρολόγια για τις γιορτές.

Forza Ω

Και 2 "αρνητικά" σημεία. Πρώτον ο 8500 δεν υποστηρίζει "ακριβώς" quick date change. Στην πρώτη θέση της κορώνας, ο λεπτοδείκτης και δευτερολεπτοδείκτης συνεχίζουν να κινούνται κανονικά. Ο ωροδείκτης όμως γυρνάει από την κορώνα και κάθε φορά που περνάει από τη θέση 12 αλλάζει και μια θέση η ημερομηνία (μπροστά ή πίσω). Αυτό είναι θετικό στην αλλαγή θερινής-χειμερινής ώρας και επίσης δεν είναι πρόβλημα αν θέλεις να ρυθμίσεις την ημερομηνία 1-2 μέρες μπρος ή πίσω. Αν όμως έχεις να βάλεις το ρολόι καμιά δεκαριά μέρες είναι λίγο σπαστικό. Δεύτερο, έχει αντιανακλαστική επίστρωση και εξωτερικά στο κρύσταλλο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν να φαίνονται hairlines. Ίδωμεν.
Ελπίζω να απολαύσατε το review όσο απόλαυσα και εγώ να το ετοιμάσω. THX for reading guys.