Το ρολόι αποτελεί το φετινό δώρο Χριστουγέννων του φόρουμ μας που η τύχη το έφερε στα χέρια μου. Το ρολόι το έχω από εχθές το απόγευμα, στα χέρια μου. Εδώ πρέπει να αναφέρω ότι το εν λόγω ρολόι δεν ήταν στις επιλογές μου κατά την διάρκεια της διαδικασιας επιλογής του τελικού ρολογιού από τα μέλη του φόρουμ ως δώρο Χριστουγέννων 2020. Ερχόμενο όμως πια στα χέρια μου οφείλω να πω ότι τελικά είναι μια ευχάριστη έκπληξη.
Η αλήθεια είναι ότι το είχα φοβήθει λόγω διαμέτρου στα 39mm και γιαυτό δεν ήταν στις επιλογές μου. Παρόλα αυτά όμως οφείλω να πω οτιεχω την αίσθηση ότι κάθεται αρκετά όμορφα στον καρπό μου.
Το ρολόι είναι πανάλαφρο δείχνει ποιοτικό με όμορφο φινίρισμα και έχει αυτήν την όμορφη 70s vintage αισθητική. Αποτελεί μια επανέκδοση του αρχικού ρολογιού της εν λόγω γαλλικής πλέον εταιρίας που όσοι ξέρουν την ιστορία της από το 1988 μέχρι το 2005 την είχε η seiko από κει και πέρα πέρασε σε γαλλικά χέρια 2 φορές την τελευταία φορά το 2009.
Το εν λόγω ρολόι λοιπόν αποτελεί μια βελτιωμένη επανέκδοση στα 39mm αδιάβροχο στα 300 μέτρα πλέον αντί των 200 μέτρων που ήταν το αρχικό. Οι κίτρινοι δείκτες του καθώς και οι ενδείξεις (markers) του καντράν στο σχήμα του θαυμαστικου το κάνουν αμέσως αναγνωρίσιμο και ιδιαίτερο και ευκρινεστατο σε όλες τις συνθήκες χάρη στην επικάλυψη τους με την super luminova C5. Η κάσα του αποτελείται από ανοξείδωτο ατσάλι 316 με πάχος στα 12.15 mm και lug to lug στα 19mm.
Το Κρύσταλλο του είναι από ζαφείρι με επίστρωση κατά των αντανακλασεων. Η δε μηχανή του σύμφωνα με την Yema είναι η δεύτερης γενιάς 2000 in house μηχανή, της εν λόγω εταιρίας με αυτονομία (42) σαράντα δύο ωρών εχοντας ενσωματωμένα 29 ρουμπίνια και τρέχει στα 28800 A/h. η δε ακρίβεια της σύμφωνα με την εταιρία πάντοτε είναι στα +/-10 δευτερόλεπτα την ημερα.
Το άφησα να φορτησει στο φως του ήλιου όλη την ημέρα και το lume του δείχνει ικανοποιητικό.
Οverall στην τελική είναι ένα όμορφο ποιοτικό ελαφρύ καταδυτικό ρολόι που αν και θεωρητικά απευθύνεται σε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες δύτες λόγω της υδατοστεγανοτητας στα 300 μέτρα εξοπλισμένο και με την κλασσική αναδιπλουμενη επέκταση για να φοριέται πάνω απο την στολή με 4 θέσεις μικρόρυθμίσεων στο κούμπωμα του μπρασελε αλλά και για οποίο αρέσκεται να φοράει καταδυτικά ρολόγια. vintage ή μη. Κλείνοντας να ευχαριστήσω για άλλη μια όλους σας για τις θερμές ευχές σας και μας εύχομαι υγεία χρόνο και χρήμα να συνεχίσουμε το πάθος μας.
Ακολουθεί το ανάλογο unboxing και φώτορεπορτάζ.

Στάλθηκε από το MAR-LX1A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk