Αποστολέας Θέμα: Εφηβεία και σχιζοφρένεια  (Αναγνώστηκε 3685 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
Εφηβεία και σχιζοφρένεια
« στις: Ιανουάριος 18, 2021, 13:55:45 μμ »
    Μια και άρχισε να μας βάζει σε σκέψεις η επικαιρότητα , ακούστε κι αυτό:

Πριν από λίγα χρόνια άκουγα ότι στην ηλικία της εφηβείας δεν είναι δυνατό να διαγνωστεί η σχιζοφρένεια, γιατί έχουν πολλά κοινά .

Γιατί το θυμήθηκα;

Πριν από λίγες μέρες ούρλιαζαν τα κανάλια μας γιατί κόντεψαν δυο νέοι να σκοτώσουν στις κλωτσιές έναν 53χρονο υπάλληλο του ΜΕΤΡΟ, που τους παρατήρησε γιατί δεν φορούσαν μάσκα και γιατί είχαν τα πόδια τους πάνω στα καθίσματα.
   Χθες που συνελήφθησαν οι δράστες και αποκαλύφθηκε ότι ήταν 15 και 17 ετών, σαν κάτι να άλλαξε, σαν να άρχισαν να μαλακώνουν οι δήμιοι της τηλεδημοσιογραφίας...

Μπορείτε να φανταστείτε τι θα γινόταν αν ο υπάλληλος δεν είχε χτυπηθεί από τους ανήλικους , αλλά τους είχε ρίξει ένα απλό χαστούκι; ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: Εφηβεία και σχιζοφρένεια
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 18, 2021, 14:29:05 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Wagner669

• Members+
  • Hero Member
  • Αλέξανδρος 😎
    • Προφίλ
    • Instagram
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 18, 2021, 16:52:33 μμ »
Τις σφαλιάρες, έπρεπε να τις είχαν φάει μικρά, απο τον πατέρα τους
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Η Cartier βγάζει έργα τέχνης που έχουν ως δεύτερη ιδιότητα την χρονομετρία.
Όλοι οι άλλοι είναι Υ.Ω. που προσπαθούν να γίνουν τέχνη

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 18, 2021, 16:56:31 μμ »

Μπορείτε να φανταστείτε τι θα γινόταν αν ο υπάλληλος δεν είχε χτυπηθεί από τους ανήλικους , αλλά τους είχε ρίξει ένα απλό χαστούκι;

Δηλαδή Δημήτρη?

Κάποιο άλλο γεγονός, με διαφορετικά πρόσωπα?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 18, 2021, 18:26:02 μμ »

Μπορεί στο σπίτι τους, η "επικοινωνία" να γίνεται έτσι. :o

Κοινωνικό φαινόμενο, σε χρήση μέχρι μερικά χρόνια αλλά και σε ισχύ ακόμα και σήμερα, ειδικά σε συγκεκριμένες κατηγορίες / κοινωνικές τάξεις, ο ξυλοδαρμός μέσα στις οικογένειες.

Βλέπουμε εκκλήσεις για την καταγγελία τους, και στατιστικά.

Δεν θα κάνω τον τηλεδικαστή, ή μάλλον τον φορουμοδικαστή ή φορουμοεισαγγελέα, και να "δικάσω" κάτι που δεν γνωρίζω, ( στην συγκεκριμένη περίπτωση ), αλλά, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, για το τι γίνεται γύρω μας.

Και ο κόσμος "βράζει" με τις τελευταίες καταγγελίες για βία, σε "γνωστά" πρόσωπα.

Κοινωνικά φαινόμενα που "θάβονται", από τον φόβο, την έλλειψη ψυχικής δύναμης και ανεξαρτησίας.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 18, 2021, 19:21:37 μμ »
Βασίλη, με προβληματίζει πολύ η συμπεριφορά των εφήβων , όπως και η ανοχή σε οτιδήποτε εκπορεύεται από αυτούς, γιατί έχω παιδί που τώρα μπαίνει στη θερμή αυτή ζώνη.

Αν μιλήσεις με έμπειρους εκπαιδευτικούς θα ακούσεις τα απίστευτα. Όλα αυτά τα απίστευτα , φυσικά, ξεκινούν από τα σπίτια, αλλά και από τη νομοθεσία. Οι εκπαιδευτικοί σήμερα τρέμουν τους γονείς των πλέον παραβατικών από τα παιδιά. Ό,τι κι αν κάνουν, βρίσκονται κατηγορούμενοι.

Δυστυχώς οι αξιόλογοι γονείς των αξιόλογων παιδιών δεν είναι διεκδικητικοί, όπως θα χρειαζόταν για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, αφήνοντας τις σχολικές κοινότητες βορά σε εκείνους τους νεοέλληνες γονείς που έχουν μόνο δικαιώματα και έτσι έχουν διαμορφώσει και τα παιδιά τους.  Δεν θα πω περισσότερα γι' αυτούς τους γονείς για να μην μπω σε πολιτικά χωράφια.

'Ομως ανεξαρτήτως κυβέρνησης , την τελευταία 10ετία όλοι υποστηρίζουν τους μπατακτσήδες, τους παραβατικούς, τα κοπρόσκυλα και το αυτό συμβαίνει και στην παιδεία, το αυτό συμβαίνει και με τους εφήβους.
Πώς αλλιώς να εξηγήσω τη σκανδαλώδη προώθηση στα διαβόητα ΕΠΑΛ. Έχω ακούσει εκπαιδευτικούς να τα αποκαλούν "τα σύγχρονα αναμορφωτήρια". Σίγουρα υπερβάλλουν, όμως ο λόγος αυτής της υπερβολής είναι ότι βλέπουν μαθητές των ΕΠΑΛ , που προφανώς δεν μπορούσαν να τελειώσουν ένα ΓΕΛ, να μπαίνουν σε ιατρικές σχολές με 12,5 , παρά την μειωμένη ύλη, τα εύκολα θέματα, την επιεική βαθμολόγηση και την ίδια στιγμή μαθηταράδες των ΓΕΛ να μένουν έξω με 18.

Με λίγα λόγια θεωρώ αυτό το παραχάιδεμα των παραβατικών εφήβων, απόλυτα φυσιολογικό για μια κοινωνία που φορτώνει στους καλούς υιούς τα χρέη και τις ευθύνες των άσωτων υιών.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 18, 2021, 19:29:44 μμ »
Βασίλη, με προβληματίζει πολύ η συμπεριφορά των εφήβων , όπως και η ανοχή σε οτιδήποτε εκπορεύεται από αυτούς, γιατί έχω παιδί που τώρα μπαίνει στη θερμή αυτή ζώνη.

Συμφωνώ απόλυτα!

Γι' αυτό και σε ρώτησα παραπάνω, γιατί κατάλαβα το βασικό προβληματισμό σου, αλλά δεν μπορούσα να συνδέσω άμεσα το παράδειγμα

Μάλιστα πιστεύω ότι πολλοί σημερινοί έφηβοι είναι επικίνδυνοι, όσο και αν ακούγεται κάπως αυτό, ανεξάρτητα από οικονομική ή κοινωνική "κάστα" από την οποία προέρχονται. Φαντάζομαι καταλαβαίνεται πως το εννοώ.

Θεωρώ ότι τον μεγαλύτυερο αρνητικό ρόλο σε αυτό το έχει παίξει η τηλεόραση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 18, 2021, 19:32:11 μμ »
Και μόλις διάβασα τον παρακάτω τίτλο είδησης...

Ξυλοδαρμός στο μετρό: «Τα παιδιά είναι διαμάντια», λέει ο πατέρας των ανηλίκων - Η μητέρα κατηγορεί τον σταθμάρχη
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 18, 2021, 19:35:40 μμ »
Και για να σου δώσω το δεύτερο παράδειγμα που ζητάς:
Δεν υπάρχει σήμερα λύκειο που να μην έχει μαθητές που απειλούν, εκβιάζουν , ακόμα και βιαιοπραγούν κατά καθηγητών. Έχεις δει κανέναν στα κανάλια; Ποτέ!
Αν ένας καθηγητής χάσει τον έλεγχο (σε ανθρώπινα πλαίσια), αντιδράσει και κάνει το παραμικρό σε μαθητή, θα έχουμε θέμα στα κανάλια που θα επισκιάσει τον ιό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nostradamus

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 18, 2021, 19:59:07 μμ »

Ξυλοδαρμός στο μετρό: «Τα παιδιά είναι διαμάντια», λέει ο πατέρας των ανηλίκων - Η μητέρα κατηγορεί τον σταθμάρχη

Είδα την δήλωση της μάνας αλλά και του πατέρα που έχει τα παιδιά "διαμάντια". Επίσης και το νέο βίντεο έξω από τον συρμό που ξεκινά το ξύλο.
Δεν ξέρω τι τους είπε η πόσο προκλητικός μπορεί να ήταν.

Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι οι δύο αυτοί τσογλαναραδες δεν είναι μαλλον η πρώτη φορά που χτυπάνε κάποιον έτσι. Φαίνεται από τον τρόπο που χτυπάνε έναν άνθρωπο όσο είναι κάτω. Όπως και από την πρώτη γροθιά που του ρυχνουν.

Αυτά τα "διαμάντια", αν εγώ έβλεπα το βίντεο και ήταν δικά μου, εγώ θα ντρεπόμουν να κυκλοφορώ όχι να μιλάω και στις κάμερες.

Ντροπή τους οικογενειακως..

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 18, 2021, 20:04:45 μμ »

Ολα ξεκινανε απο εμας τους ιδιους που ειμαστε γονεις και γενικοτερα το συνολο αξιων και ηθων της κοινωνιας.
Αν δεν σεβομαστε εμεις οι ιδιοι τα παιδια μας και τους γυρω μας , πως περιμενουμε να σεβαστουν αυτα , δασκαλους , νομους και συνανθρωπους ;
Απο που θα παρουν το παραδειγμα ;

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 18, 2021, 20:24:08 μμ »
Είναι πολύ ευαίσθητο θέμα το θέμα γονιός και επειδή έχω μικρά παιδιά και δεν ξέρω τι θα μου ξημερώσει, θεωρώ πως δεν πρέπει να λέμε μεγάλες κουβέντες.

Εχω δει από γονείς διαμάντια να βγαίνουν παιδιά αλήτες, από γονείς αλήτες να βγαίνουν παιδιά διαμάντια και αδέρφια (μην σας πω και δίδυμα)  να είναι ο ένας διαμάντι και ο άλλος αλήτης, έχοντας λάβει την ίδια ακριβώς διαπαιδαγώγηση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν έβλεπα βίντεο με το παιδί μου να συμπεριφέρεται έτσι, θα έπεφτα στα φάρμακα και δεν θα υπήρχε τρύπα να χωράει το κεφάλι μου μέσα.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 18, 2021, 21:39:01 μμ »
Αν διαφωνήσουμε θα σου το πούμε.
Αν συμφωνήσουμε ΔΕΝ θα τολμήσουμε να σου το πούμε, γιατί η άποψή σου δεν είναι politically correct

Αυτό είναι το δράμα μας.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kontinos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 18, 2021, 21:54:23 μμ »
Αν εναν λογο εχουν οι ενηλικες για την ανοχη στην συμπεριφορα των τεκνων τους, ειναι το mea culpa για ο,τι εχει κανει τα παιδια να σιχαινονται αυτη την κοινωνια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions