Αποστολέας Θέμα: Ιδέες για project 2021  (Αναγνώστηκε 60573 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
Απ: Ιδέες για project 2021
« Απάντηση #300 στις: Ιανουάριος 10, 2021, 21:43:49 μμ »
Αφού θα ψηφίσουμε ρε Βαιε...! 
Σημαία...?! Εθνικούς ήρωες..?! Να γράφει πάνω "Ελευθερία ή θάνατος"...!!
Ότι θέλουν οι πολλοί λέμε...
 :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος Dennis66

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #301 στις: Ιανουάριος 10, 2021, 21:51:47 μμ »
Δεν πιστεύω ότι απαραίτητο στοιχείο όλων των ανάλογων projects των διαφόρων ξένων fora είναι το εθνικό τους σύμβολο στο dial ή σε άλλο σημείο του ρολογιού.  Για την ακρίβεια, έχω την εντύπωση ότι ο κανόνας είναι να μην υπάρχει τέτοιο σύμβολο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως επειδή οι ξένοι δεν συνηθίζουν να βάζουν  σημαίες στα ρολόγια των δικών τους projects πρέπει να μη βάλουμε κι εμείς. Από την άλλη, δεν σημαίνει κιόλας ότι πρέπει να βάλουμε, με το φόβο μη μας πούνε ξενομανείς. Ή μην τυχόν αμφισβητηθεί η ελληνικότητά μας ή ο πατριωτισμός μας.

Αλλά τα δύο τελευταία ενδεχόμενα αποκλείονται για λόγους που δεν χρήσουν επεξήγησης. Αντίστροφα –και είναι γενικό σχόλιο αυτό- η ανάρτηση/προσθήκη του εθνικού μας συμβόλου οπουδήποτε (πόσο μάλλον στο dial ενός  ρολογιού) δεν αποτελεί τεκμήριο πατριωτισμού. Η ελληνικότητα όλων μας δεν έχει ανάγκη από σαφή διακριτικά, πολύ περισσότερο στα πλαίσια ενός φόρουμ όπως αυτό, εντός του οποίου η κοινή  εθνική συνείδηση, η κοινή γλώσσα, η κοινή καταγωγή είναι δεδομένα, αυταπόδεικτα και καθόλου αμφισβητήσιμα από κανέναν.

Στο γενικό της πλαίσιο είναι μια μεγάλη συζήτηση αυτή, σίγουρα όχι της παρούσης, πάντως η παγκόσμια ιστορία παρέχει άφθονα απτά παραδείγματα σφετερισμού των εθνικών συμβόλων ιδίως από τα πρόσωπα εκείνα που, κατά τα λοιπά, μόνον απειλή συνιστούσαν για το ίδιο τους το έθνος.

Επομένως, για μένα υφίσταται δίλημμα (σημαία στο dial ή όχι) σε αισθητικό –αποκλειστικά- επίπεδο. Ένας ας πούμε ελληνικός χαρακτήρας στο ρολόϊ θα μπορούσε να δοθεί και με μόνη την επιλογή συνδυασμού των δύο χρωμάτων για το dial, χωρίς καν την επιπλέον σημαία, που νομίζω ότι χτυπάει κατευθείαν στο μάτι και υπερφορτώνει το καντράν. 
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #302 στις: Ιανουάριος 10, 2021, 21:57:46 μμ »
Θα μπορούσε να μπεί η φάτσα του Γιάννη του Αντετοκούμπο στο dial, όπως αντίστοιχα μπήκε σε αφίσα της επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων........
 :D :D :D  :D :D

@Dennis66 , πολύ σωστή τοποθέτηση....
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

noe13

• Επισκέπτης
« Απάντηση #303 στις: Ιανουάριος 10, 2021, 22:06:59 μμ »
Δεν έχω ξανασυμμετασχει σε project και ενδέχεται να πω βλακεια αλλά δεν μπορει οποίος θέλει να το παραγγείλει με σημαία κ οι υπόλοιποι όχι?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #304 στις: Ιανουάριος 10, 2021, 22:09:18 μμ »
Δεν έχω ξανασυμμετασχει σε project και ενδέχεται να πω βλακεια αλλά δεν μπορει οποίος θέλει να το παραγγείλει με σημαία κ οι υπόλοιποι όχι?

Το προηγούμενο πρότζεκτ
https://www.greekwatchforum.gr/index.php?board=77.0

Βασικά όλα με ψηφοφορίες γίνονται και καταλήγουμε σε μια κοινή μορφή
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #305 στις: Ιανουάριος 10, 2021, 22:15:53 μμ »
Εννοείται ότι γίνεται...!
Επίσης μπορεί ο καθένας από μόνος του να παραγγείλει ότι ρολόι γουστάρει.!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #306 στις: Ιανουάριος 10, 2021, 22:16:31 μμ »
Χαβαλέ κάνω εεε...!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #307 στις: Ιανουάριος 10, 2021, 22:56:38 μμ »
"Συγγνώμη αλλά" βρίσκω την τοποθέτηση του Dennis σύμφωνη με τα δικά μου πιστεύω.
Δεν με απασχολεί τόσο η σήμανση στο καντράν με την σημαία ή εθνόσημο. Εάν κάποιος είχε να προτείνει κάτι που να δηλώνει ελληνικότητα πέραν εθνικών συμβόλων θα το έβλεπα με θέρμη.
Εμένα με καλύπτει στον Κινέζο χρονογράφο οι κύκλοι της ελληνικής αεροπορίας. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ανάγκη για κάτι πιο "ηχηρό".
Θα έβλεπα ακόμα πολύ θετικά κάποιο πιλότο για project, αλλά ΟΚ ο Κινέζος με καλύπτει.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #308 στις: Ιανουάριος 10, 2021, 23:06:30 μμ »
"Συγγνώμη αλλά" βρίσκω την τοποθέτηση του Dennis σύμφωνη με τα δικά μου πιστεύω.
Δεν με απασχολεί τόσο η σήμανση στο καντράν με την σημαία ή εθνόσημο. Εάν κάποιος είχε να προτείνει κάτι που να δηλώνει ελληνικότητα πέραν εθνικών συμβόλων θα το έβλεπα με θέρμη.
Εμένα με καλύπτει στον Κινέζο χρονογράφο οι κύκλοι της ελληνικής αεροπορίας. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ανάγκη για κάτι πιο "ηχηρό".
Θα έβλεπα ακόμα πολύ θετικά κάποιο πιλότο για project, αλλά ΟΚ ο Κινέζος με καλύπτει.

"Συγγνώμη αλλά" εσύ έχεις κουρδιστό καταδυτικό, δεν δικαιουσαι να ομιλείς!!!!
 :D :D :D :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #309 στις: Ιανουάριος 10, 2021, 23:43:20 μμ »
Πολυ το φοβομουν αυτο το σχολιο.

1) Οτι καποιος δεν θελει η σημαια να μπαινει σε βρακια , καπελα , μπλουζακια και ρολογια δεν σημαινει οτι δεν αποδεχεται την σημαια .

2 ) Βαλαμε στο 1ο προτζεκτ σημαια.
Πετυχε , ηταν ωραιο ...

3) Ολα τα ρολογια μας ανοιγουν.
Και σε ολα τα ρολογια μας μπορουμε να τυπωσουμε , σκαλισουμε οτι θελουμε στο ντάιαλ , ακομα και σημαια .
Θα παρακαλουσα να μου δειξετε σε ποσα ρολογια σας εχετε σκαλισει - τυπωσει σημαια.
Μα γιατι οχι ; Δεν την αποδεχεστε ;

Με ποιο τροπο στα υπολοιπα πραγματα σας , εμπεριεχεται η ελληνικοτητα ;
Παπουτσια , καλτσες , ποδηλατα , πηρουνια , γυαλια , αναπτηρες ...

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν πιστεύω ότι απαραίτητο στοιχείο όλων των ανάλογων projects των διαφόρων ξένων fora είναι το εθνικό τους σύμβολο στο dial ή σε άλλο σημείο του ρολογιού.  Για την ακρίβεια, έχω την εντύπωση ότι ο κανόνας είναι να μην υπάρχει τέτοιο σύμβολο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως επειδή οι ξένοι δεν συνηθίζουν να βάζουν  σημαίες στα ρολόγια των δικών τους projects πρέπει να μη βάλουμε κι εμείς. Από την άλλη, δεν σημαίνει κιόλας ότι πρέπει να βάλουμε, με το φόβο μη μας πούνε ξενομανείς. Ή μην τυχόν αμφισβητηθεί η ελληνικότητά μας ή ο πατριωτισμός μας.

Αλλά τα δύο τελευταία ενδεχόμενα αποκλείονται για λόγους που δεν χρήσουν επεξήγησης. Αντίστροφα –και είναι γενικό σχόλιο αυτό- η ανάρτηση/προσθήκη του εθνικού μας συμβόλου οπουδήποτε (πόσο μάλλον στο dial ενός  ρολογιού) δεν αποτελεί τεκμήριο πατριωτισμού. Η ελληνικότητα όλων μας δεν έχει ανάγκη από σαφή διακριτικά, πολύ περισσότερο στα πλαίσια ενός φόρουμ όπως αυτό, εντός του οποίου η κοινή  εθνική συνείδηση, η κοινή γλώσσα, η κοινή καταγωγή είναι δεδομένα, αυταπόδεικτα και καθόλου αμφισβητήσιμα από κανέναν.

Στο γενικό της πλαίσιο είναι μια μεγάλη συζήτηση αυτή, σίγουρα όχι της παρούσης, πάντως η παγκόσμια ιστορία παρέχει άφθονα απτά παραδείγματα σφετερισμού των εθνικών συμβόλων ιδίως από τα πρόσωπα εκείνα που, κατά τα λοιπά, μόνον απειλή συνιστούσαν για το ίδιο τους το έθνος.

Επομένως, για μένα υφίσταται δίλημμα (σημαία στο dial ή όχι) σε αισθητικό –αποκλειστικά- επίπεδο. Ένας ας πούμε ελληνικός χαρακτήρας στο ρολόϊ θα μπορούσε να δοθεί και με μόνη την επιλογή συνδυασμού των δύο χρωμάτων για το dial, χωρίς καν την επιπλέον σημαία, που νομίζω ότι χτυπάει κατευθείαν στο μάτι και υπερφορτώνει το καντράν. 

Νομίζω πως είναι αρκετό να πω πως οι παραπάνω παραθέσεις των συναδέλφων με καλύπτουν απόλυτα.

Έχω τόσα πολλά να γράψω για τη σχέση πατρίδας-σημαίας-νεοέλληνα... Δε θέλω, γιατί κάποιους ανθρώπους τους εκτιμώ πάρα πολύ και καταλαβαίνω τη δική τους καθαρή προσέγγιση. Έχω διαφορετική αν και το ίδιο καθαρή. Φαντάζομαι πως έχω και το δικαίωμα.
Πέρα από τις επισημάνσεις αυτές είμαι της άποψης ότι οτιδήποτε περισσότερο μπορεί να συζητηθεί αποκλειστικά και ΜΟΝΟ δια ζώσης.

Γιώργο @Giorgos_I κατ' επανάληψη έγραψα κι εγώ και άλλοι ότι το Ελληνικό στοιχείο μπορεί να αποδοθεί με διαφορετικό τρόπο είτε στο καντράν όπως έγραψε ο @Dennis66 με ένα Ελληνικό χαρακτήρα, είτε τα χρώματα των subdials συνδυαστικά, είτε μια Ελληνικής ιστορικής καταγραφής στη πλάτη του ρολογιού.

Φυσικά όλες οι προτάσεις θα εξεταστούν και τελικά θα κατοχυρωθεί αυτή που θα ψηφιστεί από τη πλειοψηφία. Μετά θα μετρηθούν και οι συμμετέχοντες στο project ώστε να ερευνηθεί η διάθεση του κατασκευαστεί να φτιάξει "x" αριθμό ρολογιών. Κάπως έτσι το φαντάζομαι. Δεν έχω συμμετάσχει ποτέ σε project οπότε οι περισσότεροι θα ξέρετε καλύτερα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος criskalts

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #310 στις: Ιανουάριος 11, 2021, 00:02:43 πμ »
Είναι απίστευτος ο πλούτος των επιχειρημάτων όσων ΔΕΝ επιθυμούν τη θέα του εθνικού συμβόλου στο καντράν ρολογιού πρότζεκτ του GREEK Watch Foroum.
Κινδυνεύοντας ίσως να χαρακτηρισθώ  εθνίκι-νεοΈλληνας και άλλα τινά,  θα υπερασπισθώ την άποψή μου για εμφανές εθνικό σύμβολο στο καντράν του πρότζεκτ και μάλιστα με θέμα τα 200 χρόνια από την επανάσταση του Έθνους, σε αντιδιαστολή για τα 10τα γενέθλια του φόρουμ.
Θυμηθείτε το πόσο ομόρφυνε η Ελληνική σημαία το τελευταίο πρότζεκτ του GWF!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #311 στις: Ιανουάριος 11, 2021, 00:19:39 πμ »
Μια χαρά είναι η σημαία μας.. προς Θεού.. όλοι την αγαπάμε..! Απλά γιατί να μην πάμε σε κάτι λίγο διαφορετικό από το προηγούμενο project..?!! Κατά τη γνώμη μου το κυκλάκι το οποίο πρότεινε αρχικά ο Γιώργος και παραπέμπει στην πολεμική αεροπορία θα δέσει καλύτερα με έναν χρονογραφο...!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #312 στις: Ιανουάριος 11, 2021, 00:30:34 πμ »
Και δεν κάνουμε ένα project για τα δέκα χρόνια του forum κι ένα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση;

Δεκάχρονα: Κινέζο χρονογράφο.
Διακοσάχρονα: Swiss made ή κάποιο γερμανικό (?)  sport casual/dress. Και να μάθουμε αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το logo των εορτασμών ή γιατί όχι να συμμετέχουμε. Να φτιάξουμε το ρολόι της επετείου. Υπάρχει μήπως;
Σκέψη κάνω, μη με πάρετε από τα μούτρα κι ας έχω κουρδιστό καταδυτικό ΚΑΙ με δερμάτινο αδιάβροχο λουρί... Εεεε "συγγνώμη αλλά"!!!!

Δεν κάνω πλάκα. Το εννοώ.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kontinos

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #313 στις: Ιανουάριος 11, 2021, 00:31:32 πμ »
Ε καλά, ας μετονομαστεί τότε και σε ΓΚΡΙΚ ΓΟΥΟΤΣ ΦΟΡΟΥΜ, το βλέπω ήδη στο καντράν, ΓΓΦ!
Ή ΕΦΩ. Πέρα από την πλάκα, θα προτιμούσα κάτι που απλά να παραπέμπει.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος criskalts

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #314 στις: Ιανουάριος 11, 2021, 00:35:18 πμ »
Μια χαρά είναι η σημαία μας.. προς Θεού.. όλοι την αγαπάμε..! Απλά γιατί να μην πάμε σε κάτι λίγο διαφορετικό από το προηγούμενο project..?!! Κατά τη γνώμη μου το κυκλάκι το οποίο πρότεινε αρχικά ο Γιώργος και παραπέμπει στην πολεμική αεροπορία θα δέσει καλύτερα με έναν χρονογραφο...!!
Όλοι την αγαπάμε την σημαία λύκε μου, αλλά διακρίνω σαφώς οτι κάποιοι σοφίζονται τα πάντα ώστε να μην εμφανίζεται ''τόσο συχνά''.
Μετά από 37,5 χρόνια που υπηρέτησα στην ΠΑ,  έχω να πω πως το Εθνικό σύμβολο είναι υπεράνω από κάθε σύμβολο του κάθε κλάδου των ενόπλων δυνάμεων ή των σωμάτων ασφαλείας και προπάντων είναι υπεράνω τα 200 χρόνια της Εθνικής επανάστασης από κάθε γενέθλια του κάθε φόρουμ.
Γνώμη μου, ελπίζω δημοκρατικά από όλους σεβαστή.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions