Αποστολέας Θέμα: Ποδήλατο - Χαλαρή κουβέντα και φωτογραφίες (με ή χωρίς ρολόι)  (Αναγνώστηκε 111955 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
1,5κ πλέον είναι υπέρ υπέρ αρκετά ακόμα και για έναν μέτριο αθλητή , υπάρχουν ποδηλαταρες σε αυτό το εύρος τιμής ,πολύ αξιόλογα και με αντοχή στον χρόνο , όσον αναφορά την αστική χρήση - βόλτα -ασκηση - βουνό για το "χαβαλε' , φτάνουν και περισσεύουν με το παραπάνω

Συμφωνώ !
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Saega

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
ΔΙΑΦΩΝΩ ! (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Σαν έμπειρος τεχνικός (  ;D ) , σε διαβεβαιώ, ότι ο "μάστορας" φτιάχνει δικά του εργαλεία.

Οικανόςμάστορας, είτε από εμπειρία, είτε από κατάρτιση, σάχνει τα εργαλεία που χρειάζεται.  ;D
Ωραία. Να φτιάξω λοιπόν ένα δυναμόκλειδο για να σφίξω τις βίδες πάνω σε σκελετό carbon, που θέλουν ΟΛΕΣ συγκεκριμένες ροπές. Ή να φτιάξω ένα καλό σετ κλειδιά άλεν με μπίλια από τη μία που δε θα σπάσει και θα μείνει μέσα στο κεφάλι στη βίδα. Να φτιάξω πλαγιοκόφτη που δε θα με απογοητεύσει ποτέ αφήνοντας άκοπες τρίχες σε ντίζες ή καλώδια. Οκ έχω φτιάξει πρέσα για ποτήρια σκελετού και έχω φτιάξει και βάση να σηκώνω το ποδήλατο όταν το φτιάχνω. Και τα δύο με βοήθησαν, άλλα όταν πήρα έτοιμα και καλοφτιαγμένα από σοβαρές εταιρείες στο χώρο είδα τρομερή διαφορά και διευκόλυνση. Πλέον στα 35 μου και αφού έχω αρχίσει από νιάναρο να χαλάω για να μάθω να φτιάχνω, μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά ότι τα εργαλεία ΔΕΝ κάνουν τον μάστορα, αλλά σίγουρα δείχνουν έναν καλό μάστορα.

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Saega

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
Πολύ καλά και τίμια τα bottecchia, διαφορές υπάρχουν αλλά δεν είναι χαοτικές όπως στα mountain
Αυτό έχω παρατηρήσει με την μικρή μου εμπειρία στις κούρσες , γιατί κυρίως με mountain ασχολήθηκα trail-enduro-downhill , έχοντας αλλάξει πάνω από 20 σκελετούς σε mtb και αμέτρητα set up
Πρόσφατα ήρθε στο μαγαζί ένα κουρσακι s works , μοντέλο τώρα δεν θυμάμαι ( μάλλον roubaix) για να του κάνω εξαέρωση στα φρένα , βγάζοντας το μια βόλτα εν συνεχεία δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει σε ποδήλατο δρομου το δισκόφρενο αν και το συγκεκριμένο απέδιδε άψογα , ( Dura-Ace σειρά βλέπεις)
Η dura ace με την ultegra, έχει ότι διαφορές έχουν και η xtr με την xt. Είναι πιο ελαφριές. Αν όμως κάποιος ψάχνει περισσότερη αντοχή σε καταπονήσεις και διάρκεια στο χρόνο διαλέγει ultegra σε κούρσα και xt σε βουνό. Οι κορυφαίες είναι για όσους κυνηγάνε το βάρος σε αγώνες. Βέβαι για όσους κυνηγάνε τα απόλυτα βάρη σε κλίμακα γραμμαρίων, υπάρχουν και άλλα προϊόντα (βλέπε ultralight) που κοστίζουν απίστευτα δυσανάλογα για όσο βάρος γλιτώνουν. Και βέβαια αυτά τα κουρσάκια δεν μπορούν να τρέξουν μιας και είναι κάτω από το όριο. Τώρα για το downhill η δική μου εμπειρία έχει δείξει ότι μόνο η σειρά saint αξίζει τα λεφτά της. Πιο ακριβή, αλλά πολύ ανώτερη ποιοτικά.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ST_theodoros

• Member
  • **
    • Προφίλ
Ωραία. Να φτιάξω λοιπόν ένα δυναμόκλειδο για να σφίξω τις βίδες πάνω σε σκελετό carbon, που θέλουν ΟΛΕΣ συγκεκριμένες ροπές. Ή να φτιάξω ένα καλό σετ κλειδιά άλεν με μπίλια από τη μία που δε θα σπάσει και θα μείνει μέσα στο κεφάλι στη βίδα. Να φτιάξω πλαγιοκόφτη που δε θα με απογοητεύσει ποτέ αφήνοντας άκοπες τρίχες σε ντίζες ή καλώδια. Οκ έχω φτιάξει πρέσα για ποτήρια σκελετού και έχω φτιάξει και βάση να σηκώνω το ποδήλατο όταν το φτιάχνω. Και τα δύο με βοήθησαν, άλλα όταν πήρα έτοιμα και καλοφτιαγμένα από σοβαρές εταιρείες στο χώρο είδα τρομερή διαφορά και διευκόλυνση. Πλέον στα 35 μου και αφού έχω αρχίσει από νιάναρο να χαλάω για να μάθω να φτιάχνω, μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά ότι τα εργαλεία ΔΕΝ κάνουν τον μάστορα, αλλά σίγουρα δείχνουν έναν καλό μάστορα.

+1
Άμα ο μάστορας το χει , άλλο να δουλεύεις με facom και άλλο με Dexter, είναι η χαρά που σου δίνει ένα καλό εργαλείο , προσωπικά έτσι το βλέπω
Πιστεύω ο κ.Γιωργος αναφέρεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και σε πιο βαριά μηχανήματα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
+1
Άμα ο μάστορας το χει , άλλο να δουλεύεις με facom και άλλο με Dexter, είναι η χαρά που σου δίνει ένα καλό εργαλείο , προσωπικά έτσι το βλέπω
Πιστεύω ο κ.Γιωργος αναφέρεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και σε πιο βαριά μηχανήματα

Ο κ. Γιώργος, προσπαθεί να πεί, ότι ο ΚΑΛΟΣ μάστορας, που πιάνουν τα χέρια του και κόβει το μυαλό του, και με σφυροδρέπανο θα κάνει τις δουλειές.

Δεν αμφισβητεί ΚΑΝΕΝΑΣ, ότι κάποια σετ ποιοτικών εργαλείων, διευκολύνουν και ολοκληρώνουν μια εργασία ταχύτερα και "καθαρά", χωρίς γδαρσίματα και κομμένες βόλτες.

Αλλά, και ο καλύτερο σετ, στα χέρια ενός σκιτζή, ζημιά θα κάνει.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
Να σας δώσω τα καλύτερα εργαλεία, να πάτε να λύσετε σωληνώσεις για το thermal oil στις σωληνώσειςτων μπεκ απο παλιές Daihatsu μηχανές ηλεκτρογεννήτριων.......
 :D :D :D :D :D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ

Τα δυναμοκλειδα, είναι μια εξέλιξη, που "διευκολύνει" και θεωρητικά, εγγυάται κάποιες συνθήκες, σε πιο ειδικές κατασκευές, και δεν αναφέρομαι σε carbon, που είναι ένα τίποτα μπροστά σε απαιτήσεις μηχανισμών  / κινητήρων / συστημάτων μετάδοσης, που ΑΠΑΙΤΟΥΝ συγκεκριμένες τάσεις ( δυνάμεις ) μεταξύ των εξαρτημάτων, μια και λαμβάνονται υπ' όψιν θερμοκρασιακές μεταβολές / θερμικές συστολές - διαστολές διαφορετικών υλικών που αποτελούν ένα σύνολο.

Παράδειγμα ένας αεροπορικός κινητήρας, ή έστω οι μηχανισμοί ανάπτυξης / ανάσυρσης αεροδυναμικών επιφανειών κατα την προσγείωση / απογείωση, που μπορεί να είναι στην κεντρική Αφρική με 50 κέλσιους, και μετά στην Ανταρκτική με μείον 50 κέλσιους.

Τα λοιπά, εξαρτώνται από τον σχεδιασμό, που απαιτεί μεν κλειδιά άλεν με μπίλια, αλλά είναι απαίτηση χώρου ή μ@λ@κιας, γιατί μπόραγαν να το κάνουν, ΚΑΙ χωρίς τέτοια απαίτηση.

Και σε πάω πιο βαθιά, ακόμα και στα οχήματα καθημερινής χρήσης, που κάποιες εταιρίες, σχεδιάζουν εξαρτήματα - μηχανισμούς - κινητήρες, που ΑΠΑΙΤΟΥΝ ειδικά εργαλεία, και χωρίς αυτά, δεν μπορείς ουτε να ξεβιδώσεις.

Αυτό γίνεται για να πουλάνε, και ταυτόχρονα να αποκλείουν τον κάθε μαστρογιώργο από το να επεμβαίνει. Το λένε και fool-proof.

Συμπέρασμα.

Αν ο μάστορας ΔΕΝ είναι μάστορας, ότι εργαλείο και να του δώσεις, χάσαμε.
Αν ο μάστορας ΕΙΝΑΙ μάστορας, και με ελαφρώς πιο ευτελή, θα κάνει δουλειά, εκτός και εάν η κατασκευή είναι τέτοια που τον "αποκλείει".

Σημ. Εχω βιώσει μαστόρια, που έσφιγγαν με το χέρι και το αυτί, και μετά, παέναμεν εμείς με τα δυναμόκλειδα και τις θεωρίες. Και τα βρίσκαμε να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως έπρεπε.

Και στα βουλκανιζατέρ, βιδώνουν με το αερόκλειδο, και είναι λέει στην ροπή τους.

Εγώ το ξαναλύνω, το κάνω με το χέρι, και ξέρω, ότι μία νύκτα με χιονόνερο μέσα στις λάσπες, θα το λύσω, και δεν θα πάω 5 χιλιόμετρα ποδαράτο να βρώ βοήθεια γιατί με το σφίξιμο - θερμοκρασίες και την σκουριά ΔΕΝ έλυνε, ούτε με 1100 Νm ( 110 κιλά κορμί, με ένα μέτρο σωλήνα Χ 9,81 και να χοροπηδάω πάνω τους), όταν η προδιαγραφή λέει 98 Νm.

ΚΑι αυτοί, εργαλεία είχαν, αλλά, ούτε γνώσεις έχουν, ουτε μυαλό.

ΔΕΝ σφίγγουν όλα το ίδιο  :-[

file:///C:/Users/User/Downloads/TighteningTorques.pdf

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ
Να σας δώσω τα καλύτερα εργαλεία, να πάτε να λύσετε σωληνώσεις για το thermal oil στις σωληνώσειςτων μπεκ απο παλιές Daihatsu μηχανές ηλεκτρογεννήτριων.......

Που είσαι τόση ώρα να με υπερασπιστείς που με
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ

....ή αντλίες make-up λεβήτων που εργάζονται στα 60 bar.  ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
O "μάστορας", ακόμα και την στάχτη του τσιγάρου θα κάνει εργαλείο, όταν χρειαστεί......
 ;) ;) ;) ;) ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Saega

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
Εγώ δε διαφώνησα. Απλώς πρόσθεσα ότι η ύπαρξη κάποιων εργαλείων μου δίνει περισσότερη σιγουριά. Είτε φτιάχνω εγώ ότι έχει χαλάσει, είτε πάω κάπου και δω ότι υπάρχουν και τα χρησιμοποιούν κιόλας. Ξέρω περιπτώσεις από μαστωράρες που έδεσαν κυλινδροκέφαλα σε μοτέρ αυτοκινήτου χωρίς δυναμόκλειδο και απλά έγινε μια τρύπα στο νερό.

Πρέπει να είμαστε Μαγκάιβερ γιατί αυτό δείχνει την ύπαρξη ενστίκτου επιβίωσης, αλλά μια ωραία και καθαρή δουλειά είναι το κάτι άλλο.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ST_theodoros

• Member
  • **
    • Προφίλ
Νέο αίμα στο authorακι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ
Εγώ δε διαφώνησα. Απλώς πρόσθεσα ότι η ύπαρξη κάποιων εργαλείων μου δίνει περισσότερη σιγουριά. Είτε φτιάχνω εγώ ότι έχει χαλάσει, είτε πάω κάπου και δω ότι υπάρχουν και τα χρησιμοποιούν κιόλας. Ξέρω περιπτώσεις από μαστωράρες που έδεσαν κυλινδροκέφαλα σε μοτέρ αυτοκινήτου χωρίς δυναμόκλειδο και απλά έγινε μια τρύπα στο νερό.

Πρέπει να είμαστε Μαγκάιβερ γιατί αυτό δείχνει την ύπαρξη ενστίκτου επιβίωσης, αλλά μια ωραία και καθαρή δουλειά είναι το κάτι άλλο.

Τα κυλινδροκέφαλα, επειδή δέχονται κάποιες υψηλές πιέσεις και θερμοκρασίες, έχουν ειδική τεχνική συναρμολόγησης.

Εκεί, μετράει το παρέμβυσμα ( φλάτζα ) και η σωστή σειρά σύσφιξης, και με τις συγκεκριμένες ροπές, που δίνουν την δύναμη συγκράτησης.

Και σε πολλά, απαιτείται και η επανα-σύσφιξη, μετά από κάποιες ώρες λειτουργίας.

Και εξαρτάται αν είναι αλουμίνια - χυτοσίδηρος, κλπ.

Και ΠΑΝΤΑ χρησιμοποιούνται και καινούργια μποζώνια ( βίδες ), γιατί τα προηγούμενα, έχουν εξαντλήσει την ελαστικότητά τους, είναι στο όριο διαρροής ( Νόμος Χούκ ), και απλώς, δεν λειτουργούν.

Αλλά να δείς μηχανές ( μεγάλες σαν το σπίτι μας ), που οι κεντρικοί άξονες θερμαίνονται με ηλεκτρικές αντιστάσεις, διαστέλλονται, περνάς τα παξιμάδια με το χέρι, μέρι κάποιο σημάδι, και μόλις κρυώσουν, έουν τις σωστές τάσεις.

Αλλα, είναι με προφόρτιση, ( προένταση ), που στις συνθήκες λειτουργίας, εξισορροπούν τις δυνάμεις, και δουλεύουν σε ουδέτερη ζώνη φόρτισης.

Ειναι τόσες πολλές οι τεχνικές και οι σχεδιαστικοί συνδυασμοί, που , όπως είπα πριν, αν ένας "μάστορας" δεν έχει κατάρτιση και μυαλό, την ζημιά την έχουμε σίγουρη.

πχ τώρα με τον καύσωνα, που και οι περισσότεροι πάνε με κλιματισμό, ΔΕΝ πρέπει να ζορίζουμε τον κινητήρα πάνω από τις στροφές μεγιστης ροπής, μια και η διαφορά θερμοκρασίας περιβαλλοντος με τους εναλλάκτες, έχει μειωθεί, από 110-120 και τους 25 - 35, σε 110-120 σε 70-80, οπότε η απαγωγή θερμότητας είναι μειωμένη, και ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες του λαδιού.

ΚΑι αν δεν έχεις και ψυγείο λαδιού, αντε και χαμηλότερη στάθμη λαδιού, ..........κλάμα.

Ειδικά, οι τουρμπάτοι, παίρνουν τα κουζινέτα στο "χέρι", πριν το καταλάβουν. Σας το έχει πεί κανένας "μάστορας" αυτό ? ::)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Saega

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
Εδώ δεν ξέρουν κάποιοι να βάλουν σωστά ένα μπουζί και χαλάνε ολόκληρη κεφαλή. Θα λάβουν υπ´όψιν όλα τα παραπάνω;

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikogiorgos

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Γεγονός είναι πάντως, ότι με τον καύσωνα δεν μου κάνει αίσθηση ούτε 0,000001%, όχι να κάνω, ούτε καν να πλησιάσω στο ποδήλατο...  ??? ;D ;D ;D ;D ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions