Αποστολέας Θέμα: Ποδήλατο - Χαλαρή κουβέντα και φωτογραφίες (με ή χωρίς ρολόι)  (Αναγνώστηκε 112273 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Σχετικά με τα μεγέθη και την κλίση του οριζόντιου.
Οι εταιρίες, επιλέγουν μεγάλη κλίση στον οριζόντιο (slopping) στα πιο οικονομικά μοντέλα για να μπορούν να βολευτούν περισσότεροι σωματότυποι επάνω. Έτσι, περιορίζουν τα μεγέθη που βγάζουν καθαρά για λόγους οικονομίας.
Με αυτό τον τρόπο, ένα οικονομικό τρεκινγκ μπορεί να βγαίνει σε 5 νούμερα και να καλύπτει όλα τα ύψη, ενώ αντίστοιχα μια σωστή κούρσα ή ένα καλό fitness να βγαίνει σε 10 νούμερα.
Ως αποτέλεσμα, ο αναβάτης θα βολευτεί μεν στο μέγεθος που του ταιριάζει, αλλά δε θα βρει το απολύτως σωστό νούμερο για αυτόν, όπως θα γινόταν εάν είχε να επιλέξει μεταξύ 10 διαστάσεων.
Όπως είπα, αυτό γίνεται καθαρά για περιορισμό του κόστους.
Σε καμία όμως περίπτωση, μια καλή εταιρία δε θα ρισκάρει τη φήμη της να σπάσει ή να σκιστεί ο σκελετός από αυτό.
Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο εάν ο αναβάτης υπερβαίνει το όριο βάρους που θέτει ο κατασκευαστής ή αν γίνει εντελώς λάθος χρήση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Σχετικά με τα μεγέθη και την κλίση του οριζόντιου.
Οι εταιρίες, επιλέγουν μεγάλη κλίση στον οριζόντιο (slopping) στα πιο οικονομικά μοντέλα για να μπορούν να βολευτούν περισσότεροι σωματότυποι επάνω. Έτσι, περιορίζουν τα μεγέθη που βγάζουν καθαρά για λόγους οικονομίας.
Με αυτό τον τρόπο, ένα οικονομικό τρεκινγκ μπορεί να βγαίνει σε 5 νούμερα και να καλύπτει όλα τα ύψη, ενώ αντίστοιχα μια σωστή κούρσα ή ένα καλό fitness να βγαίνει σε 10 νούμερα.
Ως αποτέλεσμα, ο αναβάτης θα βολευτεί μεν στο μέγεθος που του ταιριάζει, αλλά δε θα βρει το απολύτως σωστό νούμερο για αυτόν, όπως θα γινόταν εάν είχε να επιλέξει μεταξύ 10 διαστάσεων.
Όπως είπα, αυτό γίνεται καθαρά για περιορισμό του κόστους.
Σε καμία όμως περίπτωση, μια καλή εταιρία δε θα ρισκάρει τη φήμη της να σπάσει ή να σκιστεί ο σκελετός από αυτό.
Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο εάν ο αναβάτης υπερβαίνει το όριο βάρους που θέτει ο κατασκευαστής ή αν γίνει εντελώς λάθος χρήση.

Βασίλη, μιλήσαμε με τον Γρηγόρη, στην θέση που ειναι η σέλλα τώρα, πατάει σωστά κάτω, και κατα συνέπεια, και στα πετάλια.

Αρα, το τιμόνι είναι ψηλά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Γράφω γενικές πληροφορίες για το θέμα της γεωμετρίας των σκελετών και του κινδύνου να σκιστεί ο σκελετός που αναφέρεις.

Πιθανότατα κάποιοι να μη γνωρίζουν γιατί τα τελευταία χρόνια οι εταιρίες υιοθέτησαν διαγώνια κλίση στον οριζόντιο στα πιο οικονομικά μοντέλα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
Επειδή βλέπω αρκετούς να ασχολούνται με το ποδήλατο,τι γνώμη έχετε για τα Peugeot? Πήρα ένα σήμερα για εμένα.
Έχει αρκετά καλά περιφερειακά και νομίζω πολύ καλή τιμή.Η συγκεκριμένη εταιρία γνωρίζω ότι έχει πολύ μεγάλη ιστορία στα ποδήλατα.....βασικά πρώτα ποδήλατα έφτιαξε και μετά αυτοκίνητα,αν θυμάμαι καλά.

https://panoramabikes.gr/el/trekking/3639-peugeot-t12-blue.html

(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Δείχνει πολύ ωραίο!!!
Καλές βόλτες
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Επίσης, θεωρώ ότι χρησιμοποιείς για 2η φορά τη φωτογραφία από το δικό μου ποδήλατο με λάθος τρόπο και βγάζοντας λάθος συμπεράσματα.
Υπέθεσες ότι το ποδήλατο μου είναι μικρό επειδή α) το τιμόνι είναι χαμηλότερα από τη σέλα και β) το παλουκόσελο είναι πολύ μακρύ. Σου είχα απαντήσει ότι α) έτσι μου ταιριάζει εμένα να ρυθμίσω το τιμόνι και με βολεύει να γυρνάω ανάποδα το λαιμό, όπως θα παρατηρήσετε και στα υπόλοιπα ποδήλατα μου και β) ότι ο συγκεκριμένος σκελετός έχει πολύ μεγάλο slopping γιατί έτσι αποφάσισε να τον βγάλει η εταιρεία (για τους λόγους που είπα παραπάνω).
Προσωπικά δε μου αρέσει καθόλου το slopping, αλλά αποφάσισα να πάρω μεταχειρισμένο αυτό το ποδήλατο για να το πάρει κάποια στιγμή η κόρη μου και το slopping εξυπηρετεί όταν ψηλώνει ένα παιδί για να το χρησιμοποιεί για περισσότερα χρόνια.

Οπότε, θεωρώ λάθος το παράδειγμα που χρησιμοποιείς με τη φωτογραφία του ποδηλάτου μου και νομίζω ότι δεν δίνεις σωστή πληροφόρηση με το συγκεκριμένο σχέδιο. Θα προτιμούσα να χρησιμοποιήσεις κάποια άλλη φωτογραφία.

Τώρα, σχετικά με το ποδήλατο του Γρηγόρη. Από τη φωτογραφία, όντως η σέλα δείχνει πολύ χαμηλά. Ωστόσο, εγώ προσωπικά δεν μπορώ να κρίνω εάν είναι σωστό το μέγεθος βλέποντας μόνο το ποδήλατο, χωρίς τον αναβάτη επάνω.
Δεν ξέρω πως το κρίνεται εσείς? Την ίδια απορία είχα και όταν είχατε κρίνει το τρεκ μου. :)

Σε κάθε περίπτωση, το ποδήλατο του Γρηγόρη είναι κατηγορίας city που το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι η πολύ όρθια θέση οδήγησης και το ψηλό τιμόνι. Οπότε, μην κάνετε σύγκριση με άλλες κατηγορίες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ

Επειδή το έχω ξαναπεί, και το έχεις ξανα-αναφέρει, σημειώνω ότι δεν το λέω τυχαία. :)

Ειχα παλουκόσελο, και το ανέβαζα αρκετά ψηλά. Και με συμβούλεψαν να πάρω άλλο, καλύτερης ποιότητας και μεγαλύτερης βύθισης.

Και μου έχουν δείξει σκισμένο σκελετό, ακριβώς από την κακή φόρτιση.

Ετσι, αγόρασα άλλο, μετά από υπόδειξη, και μάλιστα ενισχυμένης διατομής. Ενα bullet, φαίνεται στην φωτό.

Επίσης, όπως καλά ξέρουμε όλοι, τα παλουκόσελα, έχουν και μια χαραγή / σημάδι, που απαιτεί, τουλάχιστον μέχρι εκεί, να εισχωρεί στον σκελετό.

Που σημαίνει , ότι εισχωρεί, τουλάχιστον μέχρι τα σημεία όπου ενώνονται τα άλλα στοιχεία του πλαισίου, για ορθή κατανομή των τάσεων. ( Δικτύωμα ).

Και όντας μέσα στον σκελετό, αρα διπλός σωλήνας, η ολική διατομή και ροπή αδρανείας είναι μεγαλύτερη από την του παλουκόσελου.

Από την άλλη, το υψηλό παλουκόσελο, και σωστά να είναι στηριγμένο μέσα στον σκελετο, στο σημείο που εξέρχεται, αν έχει και φορτίο έκκεντρο, και με λόγο διατομής προς μήκος υψηλό, ( λόγω χαμηλής στήριξης ), προκαλείται αστοχία σε λυγισμό. Οπως στην φωτό.

Ειναι στην μηχανική ο τύπος του Euler για τα υποστυλώματα. ( Bending & Buckling ).

Αν όμως, το παλουκόσελο, είναι μεγαλύτερης διατομής (  ...και αδρανείας ) από τον σωλήνα του σκελετου, και δεν λυγίσει στο σημείο της εξόδου, τότε προκαλείται η βλάβη μια και ξεπερνά το όριο ελαστικότητας.

Εγινα πολύ ....μηχανικός, αλλά, προσπάθησα να το εξηγήσω  ;)

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 09, 2021, 08:59:15 πμ από oikonikos »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Ρε συ Γιώργο και πάλι σου είχα απαντήσει ότι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.

Είπα... Μια καλή εταιρία. Επειδή έσπασε το Imperial ή λύγισε το bullet, δε σημαίνει ότι θα σπάσει και το Trek ή θα λυγίσει το bontrager. Γνώμη μου.

Σε κάθε περίπτωση... Όπως νομίζεις. Σε παρακαλώ μη χρησιμοποιείς τη φωτογραφία του ποδηλάτου μου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Greg

• Hero Member
    • Προφίλ
Λοιπόν παιδιά το ποδήλατο είναι 47αρι και σας παραθέτω τος φωτό από το ταμπελάκι που βρήκα,καθώς και τον πινακα μα τα ύψη-μεγέθη της Peugeot.
Να τους το πάω πίσω?

Sent from my iPhone using Tapatalk
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Προφανώς το μέγεθος δεν αντιστοιχεί στο ύψος σου, οπότε :(
Κακώς σου το έδωσαν.
Από πού το πήρες αν επιτρέπεται? Άλλες επιλογές έχεις?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Greg

• Hero Member
    • Προφίλ
Προφανώς το μέγεθος δεν αντιστοιχεί στο ύψος σου, οπότε :(
Κακώς σου το έδωσαν.
Από πού το πήρες αν επιτρέπεται? Άλλες επιλογές έχεις?
Από εδώ το πήρα: https://panoramabikes.gr/el/trekking/3639-peugeot-t12-blue.html
Φαντάσου ότι τους είπα το ύψος μου και επέμεινα να μου δώσουν  το σωστό μέγεθος!
Αυτή την εποχή είναι πολύ δύσκολο να βρεις ποδήλατο.Ψάχνω από το πρώτο lock down να βρω κάτι της προκοπής στα μαγαζιά της περιοχής μου και τίποτα.
Προφανώς και δεν έχει μεγαλύτερο μέγεθος και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα έχει ούτε στο κοντινό μέλλον.Κρίμα πάντως να με δούλεψε,γιατί έχω πάρει ποδήλατο και για την μικρή μου από εκεί.
Το θέμα είναι ότι μόλις το πήρα έκανα καμμία 10αρια χιλιόμετρα και φοβάμαι ότι θα μου αρνηθεί την επιστροφή.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Τα ξέρω τα παιδιά στο panorama. Χωρίς να έχω καμία φοβερή εκτίμηση, είναι γενικά επαγγελματίες και δε θα φαντάζουν ότι θα έδιναν λάθος νούμερο επίτηδες. Στην προκειμένη περίπτωση όμως είσαι εκτός προδιαγραφών, οπότε δεν μπορεί κάποιος να το αμφισβητήσει.
Μιλά μαζί τους αύριο και πες ότι ο πίνακας λέει αλλά.
Δε χρειάζεσαι φυσικά να αναφέρεις ότι έκανες χλμ.
Ελπίζω να βγάλεις άκρη.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Greg

• Hero Member
    • Προφίλ
Ευχαριστω Βασίλη. :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Δεν βοήθησα κάπως. Ελπίζω να βγάλεις άκρη.
Μιλά ίσως πρώτα τηλεφωνικά και πες μας τι δικαιολογία θα σου πούνε.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Επίσης, αν έχεις τη δυνατότητα κάποια στιγμή να μετρήσεις το μήκος της πορτοκαλί γραμμής που έχω σημειώσει στη φωτογραφία...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Greg

• Hero Member
    • Προφίλ
Θα τους πάρω αύριο το πρωί Βασίλη και θα σας ενημερώσω.Θα μετρήσω και την γραμμή που μου είπες και θα σου πω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions