Κυριε Γιωργο μου, μου θυμισατε ενα ανεκδοτο!
Είναι ένας τελωνειακός στα σύνορα Τεξας - Μεχικο κλασσικος μουστακαλής Τεξανός cowboy) και βλέπει εναν Μεξικανό με ποδήλατο και δυο σακιά χώμα, δεμένα πισω στη σχάρα.
Τον σταματάει και τον ρωτάει τι ειναι στις σακούλες
Χωμα, του απανταει!
Ο cowboy όμως ηταν πονηρός και ήξερε οτι κατι παράνομο μεταφέρει ο Μεξικανός.
Λύνει το ποδήλατο, το κάνει βίδες, αδειάζει και τα χώματα και δεν βρίσκει τίποτα!
Αναγκάζεται να τον αφήσει να φύγει
Την επομενη μερα, τα ιδια!
Ιδιος μεξικανος, ιδιες σακουλες στη σχαρα του ποδηλατου
Τον σταματάει ξανα και τον ρωτάει ξανα τι ειναι στις σακούλες
Χωμα, του απανταει ξανά ο μεξικανός!
Ο cowboy όπως ειπαμε, ηταν πονηρός και ήξερε οτι κατι παράνομο μεταφέρει ο Μεξικανός.
Λύνει ξανα το ποδήλατο, το ξανακάνει βίδες, αδειάζει ξανα και τα χώματα απο τις σακουλες και ξανα δεν βρίσκει τίποτα!
Αναγκάζεται ξανα να τον αφήσει να φύγει
Την επομενη μερα η ιδια ιστορια!
Η ιδια ιστορια του cowboy και του μεξικανου συνεχιζόταν για πολλα χρονια σχεδον καθε μερα, μεχρι που ο τελωνειακος μας εμαθε οτι βγαινει στη συνταξη!
Τελευταία μερα στη δουλειά, περιμένει πως και πως να έρθει ο Μεξικανός με τις σακούλες χώμα.
Φτάνει ο μεξικανος με το ποδήλατο και τους σάκους στη σχάρα και ο τελωνειακός, αφου του κάνει το ποδήλατο βίδες για τελευταία φορά, αφου του αδειάζει τις σακούλες, για τελευταία φορά και πριν τον αφήσει να φύγει για τελευταία φορά, του λέει:
Ρε φίλε, τόσα χρόνια, κάθε μέρα κάνουμε την ιδια δουλειά.
Έρχεσαι με τις σακούλες, σε ψάχνω, δεν βρίσκω τίποτα και σε αφήνω να φύγεις, ξέροντας οτι μεταφέρεις κάτι λαθραία.
Είναι η τελευταία μου μέρα στη δουλειά σήμερα και βγαίνω στη σύνταξη, αλλά δεν μπορώ να φύγω, χωρίς να ξέρω τι μεταφέρεις λαθραία στις σακούλες!
Πες μου, Τι έχεις στις σακούλες;;;;Ο μεξικανος μας φίλος τον κοιτάει και του απαντάει:
Στις σακούλες έχω χώμα για τον κήπο μου, που αγοράζω εδώ στο Τέξας και το μεταφέρω στο Μεξικό με.... κλεμμένα ποδήλατα