Αυτό είναι αν πηγαίνεις για δουλειά και πρέπει να αφήσεις το ποδήλατο. Αν πηγαίνεις βόλτα, δε θες πέταλο, σωστά?
Το θέμα είναι ποιον κλέφτη έχεις να αντιμετωπίσεις.
Τον απλό, ερασιτέχνη ( δεν βάζω φυλές και επίθετα

), που το θέλει για ανταλλαγή με ....κάτι

, αυτόν που στην πατρίδα του θα ισοδυναμούσε με RR, ή τον νεαρό που .....εκπαιδεύεται ?
Από την άλλη, αν η θέση είναι συχνή και επαναλαμβανόμενη, και οι scouters το έχουν σταμπάρει, είναι σχεδόν αδύνατο να τους αποφύγεις, ειδικά, αν το αφήνεις για αρκετή ώρα/ ώρες, και σε μέρος με "πέρασμα" και χωρίς κόσμο.
πχ, ενα ποδήλατο, στο κάγκελο στην είσοδο του μετρό, σε καθημερινη βάση και για ώρες, ειναι δεδομένο ότι δεν θα μείνει για πολύ. Ο κόσμος πάει και έρχεται, ο "έτσι" ακουμπάει δίπλα, πάει λίγο πιο κοντά, ακόμα πιο κοντά, μετά σχεδον ακουμπάει, αφουγκράζεται, κάβει κίνηση, αν έχει και τσίλιες, ακόμα χειρότερα, και ξαφνικά, το έχει καβαλήσει και ......δρόμο. Και αν είσαι εκεί, και παρακολουθείς, και δει την κινηση, ορμάει ένας τρίτος, σε σπρώχνει , σε ρίχνει κάτω, και ......καπνός.
Το έκανε φίλος που του "κοινωνικοποίησαν" δύο, και επειδή σκύλιασε, έβαλε δόλωμα, και ...........περίμενε.
Και είδε την όλη φάση, και βούτηξε τον έναν, οπότε οι άλλοι δύο αναγκαστικά άφησαν το ποδήλατο.
Τον "συλληφθέντα", τον παρέλαβε ο αστυνομικός, και τον άφησαν μετά από συνοπτικές γιατί ήταν ανήλικος.
Τέτοιες ημέρες που γυρίζουν γύρω - γύρω, και έξω από μαγαζιά, πριν χρόνια, μπροστά μου σχεδόν, μου "ψείρισαν" τα φωτάκια από το παληό.
Και στην Αθήνα που πήγαινα, αν δεν είχα δυνατότητα να το ασφαλίζω κοντά μου, πήγαινα με τα πόδια.
Αλλά, όταν πήγαινα Δ. Αρεοπαγίτου βόλτα, ΟΚ. Και μετά, στο καφέ, δίπλα μου και κλειδωμένο στο δέντρο, ή την καρέκλα.
Στις άλλες βόλτες στο βουνό, εννοείται δεν έχεις μαζί σου κλειδαριά, αν και μερικές φορές, στον γυρισμό, πας και έναν φούρνο, ένα περίπτερο, ενα μπακαλικάκι. Εκεί κλειδώνεις.
Πιο παληά, πηγαίναμε στον Υμηττό, μέχρι τα 650 με τα ποδήλατα, στον ΟΤΕ, μετά τα κλειδώναμε 2-3 μαζί, πισω στον γκρεμό μέσα σε χαρουπιές - μη ορατά από τον δρόμο ή το μοναπάτι, μετά ποδαράτο στα 950, τρίκορφο - κεραίες ραδιοφωνίας, και μετά επιστροφή, ποδήλατα, και ........σπίτι.
ή σε έξοδο, μπάνιο κλπ, κλειδώνουμε 5-6-7 ποδήλατα μαζι, ξαπλωτά.
Εξαρτάται πάντα από τον τόπο, και τις αναμενόμενες "επισκέψεις", αν και ΠΑΝΤΑ θεωρείς, ότι θα σου "τύχει" ο κατάλληλος.
Και δεν είναι θέμα αξίας. Το έζησα με το φούξια, που ήταν μηδαμινής αξίας, και όμως, ..................