Αποστολέας Θέμα: Ποδήλατο - Χαλαρή κουβέντα και φωτογραφίες (με ή χωρίς ρολόι)  (Αναγνώστηκε 112169 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Taylor 1981

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Μέσα ! Εγώ θα κάθομαι στο τζίπ, και θα σας εξηγώ που θα ακολουθείτε  :D :D :D :D

Πάμε και Αττική οδό, εδώ η διασταύρωση για Ελευσίνα - Μαρκόπουλο. Κατηφόρα είναι  ;)
:D  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Γιατί τόσο αγενής ο κάφρος;
Όντως σου μίλησε έτσι; >:(

Ναι, και με ύφος, που δεν σήκωνε και πολλά. Π@π@ρ@ς σε όλο του το μεγαλείο. ;D

Αλλά, δεν καταλάβαινα τίποτα. Θα τον χερούκωνα ΚΑΙ για το ύφος, αλλά ΚΑΙ για την απαίτησή του να φύγω, από κάτι που το κερδίσαμε με αγώνα.

Και θα βλέπανε μετά από τις κάμερες, ότι ήρθε σε εμένα μόλις κατέβηκα, και μου κούναγε τα χέρια, και μου έδειχνε την σκάλα.

Και ήδη, είχα κάνει πολλεεεεεεεεεεεες διαδρομές, Δεν ήταν στην αρχή.

Και συγκεκριμένα, πήγαινα στον Vag? στην Δουκίσσης, για να παραλάβω την υποβρύχια κάμερα που μου είχε παραγγείλει ο άνθρωπος.

Και αυτή είναι η ΠΡΩΤΗ φωτό, άρα είναι Ιούλιος - Αυγουστος 2018.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Στην Αίγινα με το αγαπημένο μου Ideal Megisto '11

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Γιώργο, ήσουν στις κυλιόμενες με το ποδήλατο όμως? Καλά κατάλαβα? ::)
Στην αρχή το μέτρο είχε θέμα (εσύ είπες ότι δεν ήταν βέβαια στην αρχή). Υπήρχε η απόφαση αλλά όχι ενημέρωση. Κυκλοφορούσαν όλοι με την απόφαση της Αττικό Μετρό εκτυπωμένη στην τσέπη.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

• Legend
    • Προφίλ
Γιώργο, ήσουν στις κυλιόμενες με το ποδήλατο όμως? Καλά κατάλαβα? ::)
Στην αρχή το μέτρο είχε θέμα (εσύ είπες ότι δεν ήταν βέβαια στην αρχή). Υπήρχε η απόφαση αλλά όχι ενημέρωση. Κυκλοφορούσαν όλοι με την απόφαση της Αττικό Μετρό εκτυπωμένη στην τσέπη.

Από τις κυλιόμενες, έφτασα στο επίπεδο του συρμού. 2ο επίπεδο από τον δρόμο. Με το ποδήλατο στην πλάτη. Δεν το πάταγα κάτω.

Και ήταν 2018. Είχα πάει γραφείο με το ποδήλατο, από σταθμό Εστυρωμένου, έχω πάει Πειραιά, για το καράβι, πρίν από την "παρέμβαση" του τύπου. Με αλλαγή στο Μοναστηράκι.

Οι παρεμβάσεις μας ήταν το 2011. Πρέπει κάπου στο 2012 να ήταν πλέον "νομιμο". Το 2013, Μάρτιο, σταμάτησα και την δουλειά, και είχα πάει αρκετές φορές χωρίς πρόβλημα.

Θυμάσαι πότε το έπετρεψαν ?

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
Ώπα, ώπα, ώπα... παρακαλώ τους admin να κλειδώσουν το θέμα.

Δε φτάνει που άρχισε το ξεπαράδιασμα με τα ρολόγια, θα έχω να σκέφτομαι και τα ποδήλατα τώρα;

Τι ωραία ποδήλατα, τι ωραίες ιστορίες... όλα μαζί και αρχίζω και επισκέπτομαι περίεργες ιστοσελίδες.

Αυτό ήταν, over and out!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
(Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Μόλις το έιδα ......................... ???

Και μου έκανε κλικ, κάτι παρόμοια, κουρσάκια άλλης εποχής, που φέρνανε μερικοί στις ποδηλατοβόλτες, ατόφια, γνήσια, της εφηβίας τους, και μου ήρθε και η μάρκα του ενός . Πεζώ. Με τις ταχύτητες / δίσκους, στον σκελετό. Αυτοί τώτα είναι πάνω από 70.

Το τεως δικό μου, τις είχε ( ....και τις έχει και το εναπομείναν :o  ), στα χερούλια, σαν τις παληές βέσπες.  ;)

Αν θετε φωτό, να πάω να βγάλω. ;)
Γιώργο σε ευχαριστώ!
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ασχοληθεί πολύ με τα γαλλικά.
Έχω ιδιαίτερη αγάπη για τα ιταλικά δεκαετίας 70 και 80.
Έχουν και περίεργα πράγματα όλα αυτά με ανάποδα και διαφορετικά σπειρώματα, διατομές κλπ που γίνεται ένας χαμός και δεν μπορείς να μπλέξεις με όλα.
Ειδικά τα γαλλικά που δεν βρίσκεις και κάποια ανταλλακτικά μπορεί να σου βγάλουν το λάδι.
Έχω επίσης και μεγάλη αγάπη για τα ατσάλια του Columbus και είναι ένας λόγος που μου αρέσουν περισσότερο τα ιταλικά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Από τις κυλιόμενες, έφτασα στο επίπεδο του συρμού. 2ο επίπεδο από τον δρόμο. Με το ποδήλατο στην πλάτη. Δεν το πάταγα κάτω.

Και ήταν 2018. Είχα πάει γραφείο με το ποδήλατο, από σταθμό Εστυρωμένου, έχω πάει Πειραιά, για το καράβι, πρίν από την "παρέμβαση" του τύπου. Με αλλαγή στο Μοναστηράκι.

Οι παρεμβάσεις μας ήταν το 2011. Πρέπει κάπου στο 2012 να ήταν πλέον "νομιμο". Το 2013, Μάρτιο, σταμάτησα και την δουλειά, και είχα πάει αρκετές φορές χωρίς πρόβλημα.

Θυμάσαι πότε το έπετρεψαν ?
Ρωτάω Γιώργο γιατί φοβάμαι ότι οι κυλιόμενες μπορεί όντως να σου δημιουργήσουν θέμα.
Δεν μπαίνω καν στην κουβέντα αν είναι σωστή η απόφαση που απαγορεύει τη χρήση τους με το ποδήλατο (αν δεν κάνω φυσικά κάποιο τραγικό λάθος), αλλά ο τύπος εάν ήταν λίγο πιο έξυπνος από τσιμεντόλιθο (που μάλλον δεν ήταν), ίσως θα μπορούσε να σου κάνει ιστορία.

Πολύ χοντρικά, η ιστορία διεκδίκησης πρέπει να ξεκίνησε πριν το 2007 (τότε ήταν και κάποιοι τρελοί από την κοινότητα που έβαλαν ποδήλατα μέσα στα κρυφά και έβγαλαν φωτογραφίες... δεν βάζω λινκ γιατί είναι από άλλο φόρουμ και δε θέλω).

Η δοκιμαστική χρήση με τη μορφή πιλοτικού προγράμματος ξεκίνησε 1η Μαρτίου 2011. Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν ξεκάθαρα και άργησαν να ξεκαθαρίσουν.
Δεν τα ξέρω και καλά, αλλά νομίζω ότι αυτή η μεσοβέζικη κατάσταση κράτησε μέχρι και τον Ιούνιο του 2015 που βγήκε επίσημα η απόφαση (δε θυμάμαι αν υπάρχει και προηγούμενη ενδιάμεση απόφαση).

Η αλήθεια είναι ότι στην ενδιάμεση περίοδο ήταν λίγο στην κρίση του καθενός τι ισχύει και πως θα το εφαρμόσει. Αλλά η απόφαση του 15 είναι ξεκάθαρη, αν και αφήνει αφήνει στη διακριτική ευχέρεια των υπαλλήλων να απαγορεύσουν την είσοδο εάν κρίνουν ότι υπάρχει θέμα σφάλεις κλπ.

Αφού είχες εμπλακεί στο κομμάτι της διεκδίκησης, πιθανότατα θα έχουμε και κοινούς φίλους από την κοινότητα που έτρεξαν την ιστρορία και έκαναν τις συνεννοήσεις και τις επιστολές με μετρό και υπουργείο. Ίσως να συμμετείχες και στις συνελεύσεις.

Ωστόσο, έχω δει και κάτι καγκούρια ρε φίλε που δεν σέβονται τίποτα και δίνουν κακή εικόνα για όλους τους ποδηλάτες. Βέβαια αυτοί, και πεζοί να ήταν, πάλι πρόβλημα θα δημιουργούσαν, αλλά η συμπεριφορά τους είναι βούτυρο στο ψωμί όσων θέλουν να γκρινιάζουν.

Από την άλλη, η κατάσταση της ώρες αιχμής είναι τόσο άθλια στο μετρό και τον ηλεκτρικό που πολλές φορές έχω αναρωτηθεί το βοήθεια προσφέρει πραγματικά αυτό το μέτρο. Εάν θες να συμβάλεις στην αστική μετακίνηση, αυτό έχει νόημα σε ώρα αιχμής (τότε είναι που θέλει ο άλλος να πάρει το ποδήλατο, αντί για το αυτοκίνητο, για να πάει στη δουλειά). Τι νόημα έχει να μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μετρό μόνο για να πας βόλτα με το ποδήλατο… τότε είμαι χαλαρός και κάνω πετάλι.
Όταν είχα τη δυνατότητα και κάποιες μέρες της εβδομάδας πήγαινα με ποδήλατο στο γραφείο (από βόρεια στο Σύνταγμα), στην επιστροφή κάποιες φορές που ένιωθα εξαντλημένος προσπαθούσα να συνδυάσω τον ηλεκτρικό στη διαδρομή μου, οπότε πήγαινα με ποδήλατο μέχρι άνω πατήσια και εκεί  προσπαθούσα να μπω και πάλι με δυσκολία (περίμενα τουλάχιστον 2-3 συρμούς). Σε πιο νωρίς σταθμό απλά δεν υπήρχε καμία πιθανότητα.

Έπιασα πολλά θέματα, συγνώμη.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Γιώργο το βρήκα! Το 2005 έγινε μάλλον η 1η δράση με τη συγκεκριμένη διεκδίκηση...

Αντιγράφω το κείμενο...

Σε μια πόλη που ασφυκτιά από κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά προβλήματα είναι αδιανόητο να μη δίνεται έμπρακτα προτεραιότητα και διευκολύνσεις στο ποδήλατο, που αποτελεί την πιο άμεση πρόταση επίλυσής τους. Παραμερίζοντας προς στιγμή το σύνολο της αδιαφορίας για τα ζητήματα που αφορούν το ποδήλατο, θα επικεντρωθούμε σε ένα συγκεκριμένο ερώτημα:
Γιατί δεν επιτρέπεται η μεταφορά ποδηλάτων στον ΗΣΑΠ και το ΜΕTΡΟ;

Ο λόγος της εστίασής μας είναι ο εξής: Διότι, παρά τις δηλώσεις περί του αντιθέτου, όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, παρουσιάζεται μια πρωτοφανής οπισθοδρόμηση. Ενώ μέχρι πέρσι επιτρέπονταν η μεταφορά ποδηλάτων σε σκευοφόρους και στο πίσω βαγόνι, τόσο τυπικά (τις Κυριακές και αργίες), όσο και άτυπα τις καθημερινές, το καλοκαίρι του 2004 και με αφορμή την Ολυμπιάδα, ξαφνικά αυτή η διευκόλυνση απαγορεύτηκε. Για όσους κινούνταν ο ήθελαν να κινούνται με το ποδήλατο η απαγόρευση αυτή ήταν ολέθρια.
Η Αθήνα χαρακτηρίζεται από έντονες κλίσεις και λόφους, μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στις διάφορες περιοχές, εξαιτίας του μεγέθους της, και έντονες ασυνέχειες στον πολεοδομικό ιστό. Με αυτά τα δεδομένα, η χρήση του ποδηλάτου είναι εφικτή σε αρκετές περιπτώσεις μόνο με τη βοήθεια των ΜΜΜ. Δε θεωρούμε πως τα, δυστυχώς ακόμα, λίγα ποδήλατα επιβαρύνουν ουσιαστικά τους συρμούς, ούτε πως ενοχλούν τους επιβάτες. Με κάποιες απαραίτητες προϋπoθέσεις (μεταφορά στο πίσω βαγόνι και όχι τις ώρες αιχμής) η υπάρχουσα υποδομή μπορεί, άμεσα, να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μετακίνησης των ποδηλατών. Στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά παραδείγματα (Λονδίνο, Άμστερνταμ, Βερολίνο, Κοπεγχάγη, Βαρκελώνη...) το ποδήλατο όχι μόνο επιτρέπεται στα ΜΜΜ αλλά και απολαμβάνει προνομιακή μεταχείριση.
Η μη ικανοποίηση ενός τόσο λογικού αιτήματος δεν άπτεται τεχνικών ζητημάτων αλλά πολιτικών αποφάσεων. H απρόσωπη και αποστειρωτική λογική που προωθείται στους σταθμούς των ΜΜΜ ξεπερνάει κατά πολύ την αυτονόητη ανάγκη για καθαριότητα. Αποκλείει ουσιαστικά κάθε ανθρώπινη ατέλεια, απαγορεύοντας την κατανάλωση φαγητών και ποτών ο κάθε άλλη δραστηριότητα που θα “λέρωνε” την κυριλέ αισθητική τους. Μέσα σε ένα γενικότερο πνεύμα εξωραϊσμού τα ποδήλατα εκτοπίζονται από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Για εμάς, το ίχνος μιας ροδιάς στο δάπεδο δεν είναι βρωμιά. Αντιπροσωπεύει την ελάχιστη παρενέργεια ενός μεταφορικού μέσου που δε λερώνει, δε ρυπαίνει, δε θορυβεί και που κινείται ανάμεσα στα μποτιλιαρισμένα και ρυπαίνοντα αυτοκίνητα αποτελώντας την πλέον βιώσιμη λύση στα προβλήματα της Αθήνας.
Η απαγόρευση της μεταφοράς ποδηλάτων στα ΜΜΜ συνιστά μια εξόφθαλμη αντίφαση ανάμεσα σε εξαγγελίες, ρητορείες, φιέστες (βλ. 22 Σεπτέμβρη-μέρα χωρίς αυτοκίνητα) και πραγματικότητα.

Είναι τραγικό να διεκδικεί κανείς το αυτονόητο.

ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΤΩΡΑ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΣΤΑ ΤΡΑΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ

Π Ο Δ Η Λ Α Τ Ο Δ Ρ Ο Μ Ι Α
Σάββατο 15 Οκτώβρη 12:00
Πεδίον του Άρεως (Άγαλμα Αθηνάς)

Το κείμενο συνυπογράφουν οι

Ποδηλάτρες, Οι ιππότες της ασφάλτου, Δυναμό Κιέβου, Το τρίο της Belleville, Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση της Φυλής του Ποδηλάτου, Γυναίκα Ποδηλάτης, Ποδολουτρολάτρες, Ορθοπεταλιά, Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα, Τρόμπες χωρίς σύνορα και άτομα

Να διευκρινίσω Γιώργο ότι δεν είχα προσωπική εμπλοκή ούτε συνεισφορά στην όλη ιστορία.
Μην πάρουμε και μπράβο για πράγματα που έκαναν άλλοι! :)
Απλά την έχω παρακολουθήσει λόγω ενασχόλισης και τίποτα περισσότερο.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

• Legend
    • Προφίλ
Γιώργο το βρήκα! Το 2005 έγινε μάλλον η 1η δράση με τη συγκεκριμένη διεκδίκηση...

Να διευκρινίσω Γιώργο ότι δεν είχα προσωπική εμπλοκή ούτε συνεισφορά στην όλη ιστορία.
Μην πάρουμε και μπράβο για πράγματα που έκαναν άλλοι! :)
Απλά την έχω παρακολουθήσει λόγω ενασχόλισης και τίποτα περισσότερο.

Εννοείται ότι δεν πάμε να πάρουμε δάφνες. Απλώς αναφέρουμε το ιστορικό.

Εξ άλλου, όσον με αφορά, έχω ήδη πεί ότι άρχισα τις βόλτες, το 2002 στο νησί, και στην Αθήνα ( ....στην περιοχή μου ) από το 2005 και μετά.

Εμπλοκή με άλλους, άρχισα ΜΕΤΑ το 2007, και με τους τοπικούς "ποδηλάτες", εξ ' άλλου, φαίνονται οι κάποιες "δράσεις", ακόμα και προ 2010, που η μούρη μου είναι "πρωτο τραπέζι", και μάλιστα και με το παληό ποδήλατο, μια και το νέο απεκτήθη το 2010.

Αυτά και στο σάιτ, αλλά, και πχ στο tube  ;D

Αρα, δεν λέμε πράγματα που ΔΕΝ κάναμε   ;)

Κόκκινη μπλούζα και το ΚΟΝΑ, αριστερά.  ;)

....και για όσους τον ξέρουν, με το άσπρο κράνος και την φωτογραφική, ο Σπύρος ο Πρέκας  ;)

https://www.youtube.com/watch?v=oOtAANP5mCg&list=PLYJiaY0STmwbiG9MQg8LgTTjxkubY71FZ

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Γιώργο, αλλάζω θέμα... Σχετικά με κάτι που ανέφερες... Φαντάζομαι τα έχεις υπόψη...

https://www.ebay.com/itm/MTB-Road-Bike-Wheel-Locking-Security-Quick-Release-Skewers-Anti-Theft-Skewer-Kit-/392267787871?_trksid=p2349624.m46890.l49292
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

• Legend
    • Προφίλ
Γιώργο, αλλάζω θέμα... Σχετικά με κάτι που ανέφερες... Φαντάζομαι τα έχεις υπόψη...

https://www.ebay.com/itm/MTB-Road-Bike-Wheel-Locking-Security-Quick-Release-Skewers-Anti-Theft-Skewer-Kit-/392267787871?_trksid=p2349624.m46890.l49292

Οχι, δεν τα ήξερα, αλλά, ΠΟΤΕ δεν αφήνω το "όχημα" χωρίς να το βλέπω. Αν είναι να πάω κάπου που ΔΕΝ θα το έχω δίπλα και σε ορατό σημείο, πάω με τα πόδια ή το αυτοκίνητο.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ

Απιστευτοι ;

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ

Απιστευτοι ;

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Φοβερή επιδεξιότητα κ αδρεναλίνη στα ύψη!
Ωραία τοποθεσία επίσης!
Μια παρατήρηση: τα φρένα του τρίζουν!

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions