Αποστολέας Θέμα: Ποδήλατο - Χαλαρή κουβέντα και φωτογραφίες (με ή χωρίς ρολόι)  (Αναγνώστηκε 112120 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Δεν ξέρω αν έχει κάποιο 10/10, αλλά τα πιο απλά και ελαφριά έχουν θέμα...

Δυστυχώς, αυτά που κάνουν δουλειά είναι αρκετά βαριά.
Abus είναι από τις καλύτερες εταιρείες για εμένα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
Αν κάποιος κουβαλάει όλα αυτά μαζί του πόσο άραγε "ευχαριστείται" την βόλτα του ?

Ρητορικό το ερώτημα.

Έβλεπε ντοκιμαντέρ για τις βόρειες χώρες και τις υποδομές που έχουν
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Αυτό είναι αν πηγαίνεις για δουλειά και πρέπει να αφήσεις το ποδήλατο. Αν πηγαίνεις βόλτα, δε θες πέταλο, σωστά?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Εγώ, για πιο βολικό έχω αυτό...

Δυστυχώς, νομίζω δεν κυκλοφορεί το μοντέλο 401 (με δείκτη ασφαλείας 13/15) πια, αλλά το πιο οικονομικό και λιγότερο ασφαλές 40 (με δείκτη 10/15)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Αναγραφει βαθμος ασφαλειας 5/10.
10/10 ποιο εχει ;

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σωστός. Και εγώ, αυτά έβλεπα. Δεν έχει της απόλυτης ασφάλειας. :(

Εγώ, πχ, που πάω σε διάφορα σημεία, χρειάζομαι και μακρύ, αλλά και ευέλικτο, μια και πάω σε κάγκελο, κολώνα, περίφραξη, κλπ.

Με το πέταλο που έχω, από την μηχανή, δεν μπορώ να δέσω σε κολώνα. Από την άλλη, έχω αλυσίδα, που έβαζα λουκέτο. Αλλά, δεν το αφήνω μόνο του πουθενά. Και αν είναι αλυσίδα / συρματόσχοινο, μπορώ και κλειδώνω και μια ρόδα.

Ανοικτός σε προτάσεις.  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος Taylor 1981

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Αυτό είναι αν πηγαίνεις για δουλειά και πρέπει να αφήσεις το ποδήλατο. Αν πηγαίνεις βόλτα, δε θες πέταλο, σωστά?
Σωστά

Στάλθηκε από το SM-T700 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Taylor 1981

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
Αν κάποιος κουβαλάει όλα αυτά μαζί του πόσο άραγε "ευχαριστείται" την βόλτα του ?

Ρητορικό το ερώτημα.

Έβλεπε ντοκιμαντέρ για τις βόρειες χώρες και τις υποδομές που έχουν
Την κλειδαριά δεν την χρειάζεσαι στην βόλτα ή προπόνηση που θα κάνεις.
Εγώ δεν την παίρνω μαζί μου γιατί απλά δεν θα το αφήσω κάπου χωρίς να το βλέπω.
Συνήθως μια κλειδαριά είναι χρήσιμη για κάποιον που πάει στην δουλειά του με το ποδήλατο κ πρέπει να το κλειδώσει κάπου ή για κάποιον όπως ο Γιώργος που το χρησιμοποιεί για το σούπερ μάρκετ..
*Γιώργο την κλειδαριά αυτήν στην πρότεινα ως μια οικονομική κ σίγουρα καλύτερη λύση από αυτήν που έχεις. Υπάρχουν σίγουρα κ πολύ καλύτερες αλλά εξαρτάται απο το budget που διαθέτεις.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
    • Προφίλ

Το θέμα είναι ποιον κλέφτη έχεις να αντιμετωπίσεις.

Τον απλό, ερασιτέχνη ( δεν βάζω φυλές και επίθετα  ;) ), που το θέλει για ανταλλαγή με ....κάτι  ;), αυτόν που στην πατρίδα του θα ισοδυναμούσε με RR, ή τον νεαρό που .....εκπαιδεύεται ?

Από την άλλη, αν η θέση είναι συχνή και επαναλαμβανόμενη, και οι scouters το έχουν σταμπάρει, είναι σχεδόν αδύνατο να τους αποφύγεις, ειδικά, αν το αφήνεις για αρκετή ώρα/ ώρες, και σε μέρος με "πέρασμα" και χωρίς κόσμο.

πχ, ενα ποδήλατο, στο κάγκελο στην είσοδο του μετρό, σε καθημερινη βάση και για ώρες, ειναι δεδομένο ότι δεν θα μείνει για πολύ. Ο κόσμος πάει και έρχεται, ο "έτσι" ακουμπάει δίπλα, πάει λίγο πιο  κοντά, ακόμα πιο κοντά, μετά σχεδον ακουμπάει, αφουγκράζεται, κάβει κίνηση, αν έχει και τσίλιες, ακόμα χειρότερα, και ξαφνικά, το έχει καβαλήσει και ......δρόμο. Και αν είσαι εκεί, και παρακολουθείς, και δει την κινηση, ορμάει ένας τρίτος, σε σπρώχνει , σε ρίχνει κάτω, και ......καπνός.

Το έκανε φίλος που του "κοινωνικοποίησαν" δύο, και επειδή σκύλιασε, έβαλε δόλωμα, και ...........περίμενε.

Και είδε την όλη φάση, και βούτηξε τον έναν, οπότε οι άλλοι δύο αναγκαστικά άφησαν το ποδήλατο.

Τον "συλληφθέντα", τον παρέλαβε ο αστυνομικός, και τον άφησαν μετά από συνοπτικές γιατί ήταν ανήλικος.

Τέτοιες ημέρες που γυρίζουν γύρω - γύρω, και έξω από μαγαζιά, πριν χρόνια, μπροστά μου σχεδόν, μου "ψείρισαν" τα φωτάκια από το παληό.

Και στην Αθήνα που πήγαινα, αν δεν είχα δυνατότητα να το ασφαλίζω κοντά μου, πήγαινα με τα πόδια.

Αλλά, όταν πήγαινα Δ. Αρεοπαγίτου βόλτα, ΟΚ. Και μετά, στο καφέ, δίπλα μου και κλειδωμένο στο δέντρο, ή την καρέκλα.  :D :D :D :D 

Στις άλλες βόλτες στο βουνό, εννοείται δεν έχεις μαζί σου κλειδαριά, αν και μερικές φορές, στον γυρισμό, πας και έναν φούρνο, ένα περίπτερο, ενα μπακαλικάκι. Εκεί κλειδώνεις.

Πιο παληά, πηγαίναμε στον Υμηττό, μέχρι τα 650 με τα ποδήλατα, στον ΟΤΕ, μετά τα κλειδώναμε 2-3 μαζί, πισω στον γκρεμό μέσα σε χαρουπιές - μη ορατά από τον δρόμο ή το μοναπάτι, μετά ποδαράτο στα 950, τρίκορφο - κεραίες ραδιοφωνίας, και μετά επιστροφή, ποδήλατα, και ........σπίτι.

ή σε έξοδο, μπάνιο κλπ, κλειδώνουμε 5-6-7 ποδήλατα μαζι, ξαπλωτά.

Εξαρτάται πάντα από τον τόπο, και τις αναμενόμενες "επισκέψεις", αν και ΠΑΝΤΑ θεωρείς, ότι θα σου "τύχει" ο κατάλληλος.

Και δεν είναι θέμα αξίας. Το έζησα με το φούξια, που ήταν μηδαμινής αξίας, και όμως, .................. :'( :'( :'(

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

• Legend
    • Προφίλ

Συνήθως μια κλειδαριά είναι χρήσιμη για κάποιον που πάει στην δουλειά του με το ποδήλατο κ πρέπει να το κλειδώσει κάπου ή για κάποιον όπως ο Γιώργος που το χρησιμοποιεί για το σούπερ μάρκετ..
*Γιώργο την κλειδαριά αυτήν στην πρότεινα ως μια οικονομική κ σίγουρα καλύτερη λύση από αυτήν που έχεις. Υπάρχουν σίγουρα κ πολύ καλύτερες αλλά εξαρτάται απο το budget που διαθέτεις.

Μάριε, δεν είναι θέμα budget. Εχεις βιώσει τον "βιασμό" της κλοπής, όπως και εγώ. Κοαστολογείται η ψυχική οδύνη, το άδειασμα του στομαχιού όταν βλέπεις την κλειδαρια, κάτω, πεταμένη, μόνη της ?

Και το ποδήλατο, κάνει δεν κάνει 500-600 ? Πόσο ποσοστό να δώσω, για να ΜΗΝ ξαναχρειαστώ από την αρχή, φώτα, κοντέρ, κλειδαριά, κόρνα, ή ότι άλλο έχεις επάνω ?

Μόνο την αξια για τα φωτάκια να βάλεις, και το κοντέρ, ( μόνο τις βάσεις, τα αφαιρετά, ΠΟΤΕ επάνω ), δεν πάνε 50- 60 ?

Εννοείται δεν θα πάρεις μία των 1000 Ε, αλλά δυο των 30-60, το σκέπτεται κάποιος. Και ξαναλέω. Ειναι ΠΟΥ το αφήνεις, και για ΠΟΣΟ.

Ειδικά αυτές τις ημέρες, που θα κυκλοφορήσουν για ζητιανιές, πωλήσεις εκείνων των βολβών, και άλλων κόλπων, είναι πιο επικίνδυμα.

Ειδικά, αν είναι με οχήματα, οι ψαλίδες είναι εκεί. Προσοχή λοιπόν.

Σημ. Λέω δύο, μια και δύο ισοδύναμες, δημιουργούν διπλο κάοπο, απαιτούν από ένα άτομο, διπλο χρόνο. Καλύτερα δυο 6/10, παρά μία 8 / 10.

Αν στην πέσουν οι "καλοί", και σε θυρίδα να είναι, το έχασες. Απλώς αποθαρρύνεις τους ερασιτέχνες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Την κλειδαριά δεν την χρειάζεσαι στην βόλτα ή προπόνηση που θα κάνεις.
Εγώ δεν την παίρνω μαζί μου γιατί απλά δεν θα το αφήσω κάπου χωρίς να το βλέπω.

Μάριε, κατάλαβα με ποιο σκεπτικό το είπες και σε καμία περίπτωση δεν πήγα να κρίνω την πρότασή σου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Γιώργο, σωστά λες 2 κλειδαριές και θα προσθέσω να είναι και διαφορετικού τύπου για να χρειαστούν άλλα εργαλεία. Π.χ. ένα πέταλο και ένα χοντρό συρματόσχοινο. Το ένα θέλει τροχό, το άλλο κόφτη. Αυτά όμως στη θεωρία.

Επίσης, το πέταλο που είναι και το πιο ασφαλές, να μην είναι πολύ μεγάλο για να μην έχει πολύ χώρο να δουλέψει.

Πάντως, αν πέσεις στον οργανωμένο, που κυκλοφορεί με ηλεκτρικό τροχάκι, δεν σε σώζει.

Έχω κάπου 5-6 κλειδαριές και τελικά καταλήγω να πηγαίνω με τα πόδια κοντά για να μην ρισκάρω :D

Για να πω όμως και κάτι πιο πρακτικό, για παρόμοια δουλειά που θες εσύ και με το σκεπτικό να έχω άνεση να δέσω σε διάφορα σημεία, ώστε να είναι κοντά στην είσοδο του καταστήματος, χρησιμοποιώ λουκέτο από χοντρό συρματόσχοινο, με ατσάλινο σπιραλ γύρω. Είναι πιο ελαφρύ από πέταλο και έχει μήκος για να δέσεις.

Επίσης, αν η μπροστά ρόδα έχει Quick Release, συχνά τη βγάζω και την πάω πίσω και με το συρματόσχοινο πιάνω σκελετό, πίσω και μπροστά τροχό. Αν και το παλουκόσελο πιάνει με QR, το βγάζω μαζί με τη σέλα και το παίρνω μαζί μου.

Οπότε, πρώτον, δεν μπορούν να κλέψουν ότι περισσεύει και δεύτερον, κάποιος που δεν έχει αυτοκίνητο μαζί για να φορτώσει το ποδήλατο, θα το σκεφτεί να κόψει την ασφάλεια, να δέσει τον μπροστά τροχό και να φύγει με το ποδήλατο χωρίς σέλα.

Το πιο βασικό όμως που κάνω είναι να χρησιμοποιώ ένα απλό και οικονομικό ποδήλατο μου που δε το κλάψω τόσο πολύ όσο τα άλλα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

• Legend
    • Προφίλ
Γιώργο, σωστά λες 2 κλειδαριές και θα προσθέσω να είναι και διαφορετικού τύπου για να χρειαστούν άλλα εργαλεία. Π.χ. ένα πέταλο και ένα χοντρό συρματόσχοινο. Το ένα θέλει τροχό, το άλλο κόφτη. Αυτά όμως στη θεωρία.

Επίσης, το πέταλο που είναι και το πιο ασφαλές, να μην είναι πολύ μεγάλο για να μην έχει πολύ χώρο να δουλέψει.

Πάντως, αν πέσεις στον οργανωμένο, που κυκλοφορεί με ηλεκτρικό τροχάκι, δεν σε σώζει.

Έχω κάπου 5-6 κλειδαριές και τελικά καταλήγω να πηγαίνω με τα πόδια κοντά για να μην ρισκάρω :D

Για να πω όμως και κάτι πιο πρακτικό, για παρόμοια δουλειά που θες εσύ και με το σκεπτικό να έχω άνεση να δέσω σε διάφορα σημεία, ώστε να είναι κοντά στην είσοδο του καταστήματος, χρησιμοποιώ λουκέτο από χοντρό συρματόσχοινο, με ατσάλινο σπιραλ γύρω. Είναι πιο ελαφρύ από πέταλο και έχει μήκος για να δέσεις.

Επίσης, αν η μπροστά ρόδα έχει Quick Release, συχνά τη βγάζω και την πάω πίσω και με το συρματόσχοινο πιάνω σκελετό, πίσω και μπροστά τροχό. Αν και το παλουκόσελο πιάνει με QR, το βγάζω μαζί με τη σέλα και το παίρνω μαζί μου.

Οπότε, πρώτον, δεν μπορούν να κλέψουν ότι περισσεύει και δεύτερον, κάποιος που δεν έχει αυτοκίνητο μαζί για να φορτώσει το ποδήλατο, θα το σκεφτεί να κόψει την ασφάλεια, να δέσει τον μπροστά τροχό και να φύγει με το ποδήλατο χωρίς σέλα.

Το πιο βασικό όμως που κάνω είναι να χρησιμοποιώ ένα απλό και οικονομικό ποδήλατο μου που δε το κλάψω τόσο πολύ όσο τα άλλα.

1. Εκεί που το αφήνω, πχ εισοδο S/M, δεν μπορεί να έρθει με τροχό. Αλλά μια ψαλίδα, παίζει. Το έχω δεί.

2. Σωστό το λύσιμο, αλλά, αν είναι για 10' να λύνω το ποδήλατο, ......προτιμώ να πάω με το αμάξι.

3. Οτι και να μου κλέψουν, και μια καρφίτσα, το θεωρώ βιασμό, και τσούζει το ίδιο ΙΜΟ. Δεν διακρίνεις τα παιδιά σου.Ολα το ίδιο είναι. Εγώ πλέον, το ποδήλατο, από τον Μαρτιο του 2013 που "κοινωνικοποιήθηκαν" τα 2, το έχω στην είσοδο, στο προ-χώλ, ΜΕΣΑ στο σπίτι, παρά τις διαμαρτυρίες της κυρίας μου.

Της είπα " .... δώσε μου την αξία του να την έχω "καβάτζα", και πάενέ το όπου θες." Μούγκα. Με μισεί, αλλά αυτό είναι άλλοοοοοο κεφάλαιο  :D :D :D :D :D :D

Και όταν το βγάζω βεράντα για σκούπισμα - σφουγγάρισμα -επισκέψεις στο σπίτι, είναι κλειδωμένο, ΜΠΡΟΣΤΑ στην βεράντα, στο κάγκελο.  ;)

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Πίστεψέ με, το να βγάλεις τον μπροστά τροχό και να τον δέσεις μαζί με τον πίσω και τον σκελετό είναι δουλειά 1 λεπτού, μιας και έχεις δισκόφρενα.

Οκ, και αυτό μη θες να κάνεις, δένε τουλάχιστον και τον πίσω τροχό μαζί. Δεν έχεις λόγο να μην το κάνεις.

Σε κάθε περίπτωση, ρώτησες για καλύτερη πρόταση για τη δουλειά που το θες και το αυτό έβαλα την πρόταση για χοντρό συρματόσχοινο με σπιραλ γύρω και είπα τα πλεονεκτήματα που θεωρώ ότι έχει για τη χρήση που θες.

Σαν αυτό... https://www.cycletribe.ie/abus-840-80-cable-bike-lock.html
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Και υπάρχει και αυτή η λύση σαν εναλλακτική για το πέταλο...
https://www.canyon.com/en-bn/gear/accessories/bike-locks/abus-bordo-6000%2F90-lock/10004170.html
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions