Δεν έχω smart watch, και δεν ξέρω αν θα αποκτήσω.

Το θέμα όμως, δεν είναι τι κάνω εγώ, αλλά που οδεύει η "άτιμη κενωνία",

και αν σιγά σιγά, κάποιους, τους αφήνει απ' όξω,

μια και δεν ακολουθούν την εξέλιξη, είτε επειδή δεν θέλουν, ειτε επειδή δεν μπορούν ( ηλικία, αντίληψη ).
Ως ελαφρώς μεγαλύτερος, βίωσα αρκετές σημαντικές αλλαγές στην ζωή μου, και είδα ότι οι "στρουθοκάμηλοι", πού χώνουν το κεφάλι στην άμμο, και προσποιούνται ότι ο "κίνδυνος" έφυγε, τελικά έχασαν, χάθηκαν, εξαφανίστηκαν.

Το smart watch, όπως το αντιλαμβάνομαι, εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς, και μια και είναι εκεί, στον καρπό ( ....που αλλού να το βολευαμε ? ), μαζί με όλα τα άλλα, του χώσαν και μια ώρα. Δεν είναι ρολόι, είναι οθόνη απεικόνισης πληροφοριών, δένει στον καρπό, σαν πιο φυσιολογικό σημείο, και μια και είναι εκεί, ......δείχνει και την ώρα.
Κάπου στα '80's, με την μικροηλεκτρονική να προοδεύει, ένα ψηφιακό ρολογάκι, πήγαινε ΠΑΝΤΟΥ. Σε στυλό, σε press papier, σε παιχνίδια, σε .....παντού. Ετσι και τώρα. Ενα "ρολογάκι", υπάρχει παντού. Στο κινητό, στο σταθερό, στην κουζίνα, στον μικροκυμάτων, στο αυτοκίνητο, στο μετρό, στο....., στο...., you name it !
Και τα τηλέφωνα στην αρχή, τηλέφωνα ήντανε, μετά, πομποί και δέκτες ήντανε ούτως ή άλλως, αλλάζουμε λίγο την συχνότητα στα RF, και βάλαμε και ένα .........ραδιοφωνάκι, μια και τότενες ήντανε της μοδός τα walkman, και με την υψηλή και ταχύτατη εξέλιξη των φωτογραφικών, ειδικά των ψηφιακών, χώσαμε και μια φωτογραφική, και ήταν υπέροχη και η τηλεοπτική διαφήμιση, με έναν που είχε με μονωτική ταινία ένα τηλέφωνο+ενα τρανζίστορ, + μία φωτογραφική.
Οι εξελίξεις ανα τομείς, είναι μερικές φορές ραγδαία, και ακόμα και οι εμπλεκόμενοι επαγγελματίες αδυνατούν να προβλέψουν / ακολουθήσουν / ηγηθούν. πχ βλέπε Kodak.
Η ουσία δεν είναι τι λέμε εμείς. Ουτε οι .......επαϊοντες.

Η ουσία είναι , τι λέει η κενωνία, αι πλατιαί λαϊκαί μάζαι.

Το θεωρεί το αγοραστικό / καταναλωτικό κοινό ρολόι ? Το αγοράζει σαν ρολόι ?
Και ποια μερίδα - ηλικιακη - μορφωτική - κοιωνική, το θεωρεί έτσι ?
Μόνον αυτοί θα δώσουν την απάντηση, και η συμπεριφορά, θα καθορίσει και το αύριο του κλασικού ρολογιού, που δείχνει την ώρα, άντε και την ημερομηνία, άντε, δείχνει και την ημέρα.

Μα, και όλα τα υπόλοιπα ? Αυτά που δείχνουν το υψόμετρο, το βάθος, τον καιρό, τις παλίρροιες, τις φάσεις του φεγγαριού, τον συναισθηματικό κύκλο, με χρονόμετρα, ξυπνητήρια, split times, κλπ ?
Μα αυτά προετοίμασαν την ...........λεωφόρο της επιτυχίας των smart. Αν αυτά ΔΕΝ πουλούσαν, θα έβγαινε smart ?
Μάριε, μας πήρες στον λαιμό σου.
