Αποστολέας Θέμα: Είναι το smart Watch ένα ρολόι;  (Αναγνώστηκε 3855 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
Είναι το smart Watch ένα ρολόι;
« στις: Δεκέμβριος 04, 2020, 00:05:39 πμ »
Με αφορμή μια απάντηση του Gnl1977 σε άλλο θέμα του forum, είπα να ανοίξω το παρόν θέμα προς συζήτηση εδώ...

Ένα smartwatch δεν είναι ρολόι, τουλάχιστον με την έννοια του να "μετρά" τον χρόνο! Το smartwatch, για μένα τουλάχιστον, είναι ένα gadget που απλά μεταφέρει πληροφορία, ένας δέκτης για να το πώ πιο απλά....

Και όμως... κάποτε και τα κινητά τηλέφωνα δεν ήταν smartphone, έπαιρναν μόνον τηλέφωνο και έκαναν το εξωφρενικό να στέλνουν sms που αναρωτιόμουν πως το διάολο πετούσαν δαύτα στον αέρα. Μετά απέκτησαν και ραδιόφωνο... ακούστε τώρα πράγματα. Για να μη πλατειάζω, σήμερα αντικατέστησαν τα lap top και τα tablet πριν προλάβουν καλά-καλά να εμφανιστούν, μέχρι που μετράνε και το οξυγόνο στο αίμα. Για μένα όμως και αυτά... είναι κινητά τηλέφωνα!

Όπως έγραψα νωρίτερα κάπου αλλού, μέσα από τη προστιθέμενη αξία τους ως κοσμήματα, ως καλλιτεχνικές δημιουργίες ή ως θαύματα της μηχανικής, τα συμβατικά ρολόγια κατάφεραν να αντέξουν.
Ναι ένα smart watch δεν είναι ρολόι με την έννοια που "εμείς" θέλουμε να περιγράφουμε, αλλά στη πραγματικότητα είναι η εξέλιξη που προέκυψε μέσα από το κόσμο των ρολογιών. Οι ίδιες οι λέξεις "smart watch" περιγράφουν ένα "έξυπνο ρολόι", είτε μας αρέσει είτε όχι. Όταν κάποιος το φοράει συνεχίζει να συμβουλεύετε την ώρα δεκάδες φορές μέσα στην ημέρα κοιτώντας το.
Οι εποχές πολλές φορές μας προσπερνάνε και δεν το παίρνουμε χαμπάρι. Πριν από 4-5 χρόνια όταν άρχισαν να πρωτοεμφανίζονται ενεργά, ήταν αδιανόητη μια συζήτηση γύρω από αυτά μέσα σε φόρουμ ρολογοφιλίας. Σήμερα σχεδόν σε όλα τα φόρουμ του πλανήτη έχουν το δικό τους θέμα. Πώς έγινε αυτό; Αναγκάστηκαν μεγάλες εταιρείες ΩΡΟΛΟΓΟΠΟΙΑΣ να τα εντάξουν στη γκάμα τους και έτσι έχουμε Tag Heuer, Mont Blanc, Breitling και Citizen smart watches. Κατάλαβαν -μάλλον αργά- ότι οι Samsung, Apple, Huawei και Garmin... χράτσα-χρούτσα, χράτσα-χρούτσα μασούσαν από ποια πίτα; Αυτήν των κλασσικών ρολογιών.

Αυτά δεν είναι καινούρια πράγματα, ούτε μονοπωλούν το κόσμο των ρολογιών. Τα ίδια έγιναν σε πολλούς τομείς της ζωής.

Η γνώμη μου είναι πως ακόμη και όταν δεν μας αρέσει, "πρέπει" να αποδεχόμαστε την ύπαρξη των προϊόντων της εξέλιξης. Αλλιώς πως θα μπορέσουμε στο μέλλον να αναγνωρίσουμε την αξία της τέχνης του παλιού την εποχή που γεννιόταν;

Δεν έχω smart watch, δεν έχω καν κάποιο Casio με ψηφιακή οθόνη. Τα γράφω όπως τα σκέφτομαι και δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια άποψη.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Είναι το smart Watch ένα ρολόι;
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 04, 2020, 00:23:08 πμ »
Είναι και ρολοι,λυπάμαι αλλά έχουν ήδη πάρει την πρώτη θέση
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 04, 2020, 00:30:49 πμ »
Καλά έκανες και άνοιξες νέο νήμα..;)

Λοιπόν θέλω να εκφέρω και εγώ την δίκη μου γνώμη γύρω από τα smart watches μιας και πριν μια βδομάδα αγόρασα το καινούργιο Apple Watch. Όπως σας είπα και τότε είναι τρίτη φορά που το αποκτώ. Και πριν σας πω τον λόγο θα σας κάνω μια μικρή ανάλυση μετά αλλά μου ρολόγια που είχα τότε στην κατοχή μου. Το πρώτο Apple Watch series 3 το απέκτησα τον Νοέμβριο του 2017 και λέω το απέκτησα διότι ήταν δώρο και μάλιστα κουμπαριάς!!! Όταν λοιπόν το απέκτησα, είχα στην κατοχή μου αλλά δυο κανονικά ρολόγια. Το κράτησα μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2018, όπου και το πούλησα γιατί απλά το βαρέθηκα. Τον Νοέμβριο του 2018 αγόρασα άλλο ένα κανονικό ρολόι. Έλα όμως που έλειπε από τον καρπό. Έτσι τον Ιανουάριο του 2019 δυο μετά δλδ πήγα και το αγόρασα ξανά.Πάλι Apple Watch series 3, το βρήκα σε τιμή σκότωμα (225€) και το πήρα. Ένα μήνα σχεδόν μετά ήρθε στην κατοχή μου το ρολόι του παππού μου, άλλο ένα κανονικό ρολόι. Συνέχιζα λοιπόν να χαίρομαι τα ρολόγια που είχα πια, 4 κανονικά και ένα smartwatch. Ενάμιση χρόνο σχεδόν μετά και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2020, φέτος δλδ, το πούλησα ξανά, ο λόγος ήταν φυσικά ότι δεν είναι στην ουσία ενα πραγματικό ρολόι αλλά ο «καθρέφτης» του κινητού. Άντεξα μακριά του 5 μήνες και πήγα και έδωσα τις προάλλες 479€ για να πάρω το series 6, ενώ έχω δρομολογήσει την αγορά του επόμενου κανονικού ρολογιού. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι, ότι όσα και ρολόγια και να πάρω στην συλλογή μου πάντα θα υπάρχει ένα smartwatch.
Γιατί;
Γιατί απλά κάνει όλα εκείνα τα πράγματα που δεν κάνει ένα κανονικό ρολόι..και ενίοτε δειχνει και την ώρα!
Συγνώμη για το σεντόνι αλλά ήθελα να πω την γνώμη μου, μιας και σχεδόν ταυτίστηκα με τα λεγόμενα του Στέφανου..:)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 04, 2020, 00:41:57 πμ »
Δεν έχω smart watch, και δεν ξέρω αν θα αποκτήσω. ::)

Το θέμα όμως, δεν είναι τι κάνω εγώ, αλλά που οδεύει η "άτιμη κενωνία",  :-[ και αν σιγά σιγά, κάποιους, τους αφήνει απ' όξω,  :( μια και δεν ακολουθούν την εξέλιξη, είτε επειδή δεν θέλουν, ειτε επειδή δεν μπορούν ( ηλικία, αντίληψη ).

Ως ελαφρώς μεγαλύτερος, βίωσα αρκετές σημαντικές αλλαγές στην ζωή μου, και είδα ότι οι "στρουθοκάμηλοι", πού χώνουν το κεφάλι στην άμμο, και προσποιούνται ότι ο "κίνδυνος" έφυγε, τελικά έχασαν, χάθηκαν, εξαφανίστηκαν.  :'( :'( :'(

Το smart watch, όπως το αντιλαμβάνομαι, εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς, και μια και είναι εκεί, στον καρπό ( ....που αλλού να το βολευαμε ? ), μαζί με όλα τα άλλα, του χώσαν και μια ώρα. Δεν είναι ρολόι, είναι οθόνη απεικόνισης πληροφοριών, δένει στον καρπό, σαν πιο φυσιολογικό σημείο, και μια και είναι εκεί, ......δείχνει και την ώρα.

Κάπου στα '80's, με την μικροηλεκτρονική να προοδεύει, ένα ψηφιακό ρολογάκι, πήγαινε ΠΑΝΤΟΥ. Σε στυλό, σε press papier, σε παιχνίδια, σε .....παντού. Ετσι και τώρα. Ενα "ρολογάκι", υπάρχει παντού. Στο κινητό, στο σταθερό, στην κουζίνα, στον μικροκυμάτων, στο αυτοκίνητο, στο μετρό, στο....., στο...., you name it !

Και τα τηλέφωνα στην αρχή, τηλέφωνα ήντανε, μετά, πομποί και δέκτες ήντανε ούτως ή άλλως, αλλάζουμε λίγο την συχνότητα στα RF, και βάλαμε και ένα .........ραδιοφωνάκι, μια και τότενες ήντανε της μοδός τα walkman, και με την υψηλή και ταχύτατη εξέλιξη των φωτογραφικών, ειδικά των ψηφιακών, χώσαμε και μια φωτογραφική, και ήταν υπέροχη και η τηλεοπτική διαφήμιση, με έναν που είχε με μονωτική ταινία ένα τηλέφωνο+ενα τρανζίστορ, + μία φωτογραφική.

Οι εξελίξεις ανα τομείς, είναι μερικές φορές ραγδαία, και ακόμα και οι εμπλεκόμενοι επαγγελματίες αδυνατούν να προβλέψουν / ακολουθήσουν / ηγηθούν. πχ βλέπε Kodak.

Η ουσία δεν είναι τι λέμε εμείς. Ουτε οι .......επαϊοντες.  ::)

Η ουσία είναι , τι λέει η κενωνία, αι πλατιαί λαϊκαί μάζαι.  8)

Το θεωρεί το αγοραστικό / καταναλωτικό κοινό ρολόι ? Το αγοράζει σαν ρολόι ?
Και ποια μερίδα - ηλικιακη - μορφωτική - κοιωνική, το θεωρεί έτσι ?

Μόνον αυτοί θα δώσουν την απάντηση, και η συμπεριφορά, θα καθορίσει και το αύριο του κλασικού ρολογιού, που δείχνει την ώρα, άντε και την ημερομηνία, άντε, δείχνει και την ημέρα.  ;)

Μα, και όλα τα υπόλοιπα ? Αυτά που δείχνουν το υψόμετρο, το βάθος, τον καιρό, τις παλίρροιες, τις φάσεις του φεγγαριού, τον συναισθηματικό κύκλο, με χρονόμετρα, ξυπνητήρια, split times, κλπ ?

Μα αυτά προετοίμασαν την ...........λεωφόρο της επιτυχίας των smart. Αν αυτά ΔΕΝ πουλούσαν, θα έβγαινε smart ?

Μάριε, μας πήρες στον λαιμό σου.  >:(
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 04, 2020, 01:39:24 πμ »
Η έννοια, οι λέξεις, αν θέλετε, smart watch, είναι κάπως παραπλανητικη.
Η λέξη smart μπήκε διπλα στη λέξη watch, για να παρουσιαστεί σαν ρολόι, άρα να μας προσελκύσει το ενδιαφέρον, άρα να το αγοράσουμε.Δεν είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα.
Το κινητό, όσες δυνατότητες και αν αποκτήσει, η πιο καίρια λειτουργία του θα είναι οι κλήσεις, οτι και να γίνει.
Το smart watch δεν έχει καίρια λειτουργία, το ότι απεικονίζει την ώρα είναι απλά ένας πρόσθετος χειρισμός.
Να διευκρινησω, οτι δεν είμαι πολέμιος, ούτε βέβαια έχω κόμπλεξ να μην αγοράσω κάτι αντίστοιχο, αλλά κατά εμε ,ένας άντρας στο καρπό του μπορεί να φορέσει ΜΟΝΟ  ενα ρολόι.
Υπάρχουν οι ιατρικές δυνατότητες σε συνδυασμό με τις αθλητικές, όπου εδώ δεν σηκώνει πολύ συζήτηση, είναι θέμα υγείας και ευκολίας συγχρόνως.
Είναι οι εποχές που ζούμε, και όλα αυτά τα "εξτραδακια " είναι προεκταση της καθημερινότητας μας.
Το μέλλον δείχνει, δυστυχώς, οτι η επόμενη προέκταση της καθημερινότητας μας,θα είναι το ίδιο το ανθρώπινο σώμα..
Θυμαμαι,αρχές 90ς,αν κάποιος είχε κινητό στο χέρι, και μιλαγε ενώ προχωρούσε στο δρόμο, οι μισοί γελάσαμε μαζί του και ορκιζομασταν οτι δεν θα καταντήσουμε ποτέ έτσι και οι υπόλοιποι μισοί ήθελαν να τον λιθοβολησουν .
Ανοιχτό μυαλό να έχουμε, αντίληψη να υπάρχει και όλα αυτά τα gadgets  έχουν τη γλυκά τους.
Το μόνο απαραίτητο που θέλω να κουβαλάω μαζί μου,εκτός από το ρολόι μού, είναι η νόηση μου,τίποτα άλλο.

Στάλθηκε από το SM-N986B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Gnl1977

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
    • Seiko-λογίες....& more
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 04, 2020, 03:22:01 πμ »
Επιμένω στην άποψη μου, πως το οποιοδήποτε smart watch ΔΕΝ είναι ρολόι. Θέλετε να το πείτε "έξυπνο", "πανέξυπνο", "ιδιοφυία" , πείτε το όπως θέλετε.... Μηχανισμός που μετράει την ώρα (με οποιαδήποτε διάταξη) , ΔΕΝ είναι! !!!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
www.seikologies.gr

Instagram

"My Style Rocks" γίναμε.......

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 04, 2020, 05:45:48 πμ »
Ας πω και γω την άποψή μου.

Με την ευρεία έννοια του όρου ωρολόι είναι το κάθε τι που λέει την ώρα. Άρα και αυτές οι συσκευές, γιατί περί συσκευών πρόκειται, λένε την ώρα άρα χαρακτηρίζονται ως ρολόγια.

Εν προκειμένω και με βάση την αίσθηση του όρου ρολόι, όπως δηλαδή την αισθανόμαστε εδώ πιστεύω πως δεν είναι ρολόι. Όταν λέω "εδώ" εννοώ την αντίληψη περί της αισθητικής του ρολογιού που έχει ο καθένας μας και μας οδήγησε στην συμμετοχή σε αυτό το forum.

Η προσωπική μου στάση δεν έχει να κάνει με τις όποιες ανάγκες του καθενός μας. Αν δηλαδή είμαστε ποδηλάτες, μαραθωνοδρόμοι, κολυμβητές ή influencers ή υδραυλικοί και χρειαζόμαστε μια συσκευή να λέει πόσους χτύπους καρδιακούς έχουμε ή πόσα likes έχουμε στο Instagram ή τα emails από πελάτες. Επίσης είναι αδιάφορο το τι πουλάει ή το προς τα πού πάει η αγορά.

Ο βασικότερος λόγος που δεν αισθάνομαι τα smart watches ως ρολόγια είναι για μένα απολύτως ξεκάθαρος. Όπως τα κινητά τηλέφωνα ή οι Η/Υ, έχουν μια περίοδο ζωής και χρήσης. Μετά χαλάνε, τελειώνει η μπαταρία τους ή, που είναι το σημαντικότερο από όλα, αρχίζουν και έχουν προβλήματα συμβατότητας μέχρι που στο τέλος είναι "άχρηστα".

Ένα ρολόι του 1940 κάνει και σήμερα την ίδια δουλειά με τον ίδιο τρόπο που θα την έκανε και τότε. Εδώ μέσα οι περισσότεροι έχουμε ρολόγια των παππούδων μας, έχω ρολόι τσέπης της προγιαγιάς μου το οποίο λειτουργεί και όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι αποτελεί "κομμάτι της οικογένειας". Και αγοράζουμε ρολόγια με επιχείρημα "θα το δώσω στο παιδί μου κι αυτό μετά στο δικό του". Φαντάζεστε κάποιον να λέει "πήρα το Ziung Hoi TF-J και πιστεύω ότι θα το έχουν και τα δισέγγονά μου"; Γελάω ενώ το γράφω.

Αυτή κατά τη γνώμη μου είναι η βασική διαφορά. Ότι το ρολόι έχει αξία και χρήση διαχρονική, ενώ το smart watch έχει διάρκεια ζωής και μετά στην ανακύκλωση.

Πώς λοιπόν να χαρακτηρίσω μια συσκευή "ρολόι" όταν ξέρω πως αργά ή γρήγορα θα καταλήξει στην ανακύκλωση;

Εννοείται πως δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ύπαρξη ή χρήση αυτών των συσκευών ούτε και με τις λύσεις που προσφέρουν. Είχα στο παρελθόν κινητά τηλέφωνα που χαρακτηρίζονταν ναυαρχίδες. Και Nokia, και Samsung και Sony Xperia. Τώρα είναι πεταμένα σε κουτιά, άχρηστα ηλεκτρονικά σκουπίδια. Έχω και ένα ασήμαντης αξίας kienzle selekta του παππού μου που ακόμα κάνει τικ τακ και κάθε τόσο το πιάνω, το χαϊδεύω και μιλάω στον αγαπημένο μου παππού που του χρωστάω τόσα και τόσα!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Karthan7

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 04, 2020, 07:56:20 πμ »
Ας πω και τη δική μου άποψη. Τα smartwatch παύουν να είναι watch όταν σβήνει η οθόνη τους. Στο ρολόι θέλω να βλέπω την ώρα ανά πάσα στιγμή χωρίς να κουνήσω καθόλου το χέρι μου. Δεν μου αρέσει να βλέπω μια κλειστή οθόνη. Θέλω να πάρω μια "κλεφτη" μάτια και να δω διακριτικά την ώρα.

Τα smartwatch βολεύουν τού αθλητές (επαγγελματίες ή μη), τους ανθρώπους με κάποια προβλήματα υγείας, όσους συνομιλούν με ακουστικά bluetooth και έχουν το κινητό στη τσέπη/τσάντα, όσους οδηγούν μηχανάκι.
Ένα έξυπνο γκατζετ με σχετικά μικρή διάρκεια ζωής, ανακυκλώσιμο.
Αρνητικό επίσης η μικρή συνήθως διάρκεια μπαταρίας
Έχω το bebble steel πού κάνει τα βασικά, έχω ρυθμίσει να βλέπω μόνο τις εισερχόμενες κλήσεις.
Αυτή τι στιγμή δεν θα αγόραζα κανένα. Ίσως μόνο κάποιο huawei smart band για χρήση στο άλλο χέρι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Με βιαστές δεν μιλάω.
Θανάσης

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 04, 2020, 08:16:53 πμ »
Η φουτουριστική άποψη μου είναι ότι σε μερικά χρόνια τα smartwatches θα αντικαταστήσουν τα κινητά,σε όλες τους τις λειτουργίες, και όχι τα μηχανικα ρολόγια.Τα μηχανικα ρολόγια θα συνεχίσουν να φοριόνται αριστερά (σαν κόσμημα )μαζί με  τα πολυεργαλεια στο δεξί συγχρόνως.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐥🐥🐥

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 04, 2020, 08:27:14 πμ »
...
Το κινητό, όσες δυνατότητες και αν αποκτήσει, η πιο καίρια λειτουργία του θα είναι οι κλήσεις, οτι και να γίνει.
...
Εσύ ειδικά δε μπορεί να το λες αυτό που χρησιμοποιείς το κινητό κατά 99% για internet!  :P
Μάλλον δευτερεύουσα λειτουργία είναι για εσένα οι κλήσεις. :D
Νομίζω και των περισσότέρων πια μέχρι κάποια ηλικία.

Άλλη συζήτηση βέβαια αυτό, απλά κι εγώ πιστεύω ότι όπως ένα smartphone θεωρείται ακόμα κινητό και δε λέμε μόνο ότι κινητό ήταν μόνο το Ericsson με το πορτάκι και όπως μια smart TV θεωρείται τηλεόραση και ας κάνει 100 άλλα πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα από το να βλέπεις ειδήσεις και ελληνικές σειρές, έτσι και το smartwatch μπορεί να θεωρηθεί ρολόι, ανάλογα με τα θέλω και τις ανάγκες του καθενός.

Και αυτά τα λέω χωρίς να έχω, ούτε να θέλω να πάρω smartwatch και ως ένας άνθωπος που στο σπίτι ακούω μουσική από πικάπ.

Αυτό που λέει ο Παναγιώτης είναι κάτι πολύ σωστό και ομολογώ ότι δεν το είχα σκεφτεί έτσι και συμφωνώ απόλυτα...

Ο βασικότερος λόγος που δεν αισθάνομαι τα smart watches ως ρολόγια είναι για μένα απολύτως ξεκάθαρος. Όπως τα κινητά τηλέφωνα ή οι Η/Υ, έχουν μια περίοδο ζωής και χρήσης. Μετά χαλάνε, τελειώνει η μπαταρία τους ή, που είναι το σημαντικότερο από όλα, αρχίζουν και έχουν προβλήματα συμβατότητας μέχρι που στο τέλος είναι "άχρηστα".

Αυτό όμως που κυρίως με ενοχλεί εμένα είναι ότι, επειδή έχω μόνο έναν αριστερό καρπό, εάν φορέσω ένα smartwatch θα μου κλέψει χρόνο από ένα ρολόι που χαίρομαι να φοράω και 9 στις 10 φορές θα γυρίσω να το κοιτάξω για να δω το ρολόι και όχι την ώρα.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Συνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 04, 2020, 09:09:37 πμ »

". Φαντάζεστε κάποιον να λέει "πήρα το Ziung Hoi TF-J και πιστεύω ότι θα το έχουν και τα δισέγγονά μου"; Γελάω ενώ το γράφω.

Γελαω οσο το διαβαζω.
Ας παμε ομως παρακατω.

Καπου εδω κυριοι θα μας βοηθησουν τα μαθηματικα .
Καλα ειναι τα αισθηματα , τα συναισθηματα , οι ρομαντισμοι αλλα ...

Ωρολογιο :  Συσκευη η οποια μετραει διαστηματα χρονου , μικροτερα της ημερας με συνεπεια.
Παρωχημενο πλεον , το ονομαζουμε ρολοι .

Οτιδηποτε μετραει λοιπον διαστημα χρονου ΕΙΝΑΙ ρολοι.
Δεν θα αλλαξετε την γλωσσα παλιοπαιδα , γιατι ετσι θελετε.

Αλλωστε ρολογια υπαρχουν πολλα.
Εχουμε καπηλευτει την λεξη , διχως τον προσδιορισμο που θα της δωσει την σωστη της υποσταση.
Ρολοι χειρος ;
Ρολοι πυργου ;
Ρολοι τοιχου ;
Επιτραπεζιο ρολοι ;
ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ;

Αν ειναι ετσι , οπως τα λεει ο φιλος μου ο Πανος και συμφωνει μαζι του , περιεργο , ο φιλος μου ο Βασιλης  και το ρολοι της ΔΕΗ αθανατο ειναι.
Θα το αφησω στα παιδια μου να με θυμουνται ( μαζι με τους απληρωτους λογαριασμους ) .

Και γιατι φυγαμε απο τα τσεπης και πηγαμε στα χειρος ;

Και γιατι φυγαμε απο τα δαπεδου και πηγαμε στα τσεπης ;

Και γιατι φυγαμε απο τα πυργου και πηγαμε στα δαπεδου ;

Και γιατι φυγαμε απο το κονταρι στο χωμα ;

Αλητες , δεν δεχεστε και απορριπτετε την προοδο , την τεχνολογια , την ευκολια.

Τραβατε λοιπον στις γυναικες σας και ανακοινωστε ευθαρσως.

-Αγαπη μου , βρηκα την παλια σκαφη της γιαγιας μου της Τασιας.

Αθανατο μηχανημα.
Θυμαμαι σαν τωρα την γιαγια μου να χτυπιεται για να πλυνει μια καλτσα.
Η σκαφη ομως εδω , μετα απο 100 χρονια , λειτουργικοτατη.
Ας πεταξουμε το πλυντηριο και να πλενουμε σε αυτο το κλασσικο κατασκευασμα της ανθρωπινης διανοησης .

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

Αποσυνδεδεμένος xRallyArt

• Sr. Member
    • Προφίλ
Είναι το smart Watch ένα ρολόι;
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 04, 2020, 09:11:02 πμ »
Για εμενα ειναι ενα μικρο κινητο στο χέρι που λεει και την ωρα, μπορω να πω με άνεση οτι εχει κλέψει τις πρωινές ωρες των ρολογιών μου, αυτο διότι πράγματι μου κανει την ζωη μου περισσοτερο απλή οσο και να σας φαινεται περιεργο, το κινητο ειναι σχεδον ολη μερα στο backpack και βγαίνει μονο οταν θελω να δω κατι στο web, Ολα τα αλλα απο το ρολοι και σε συνδυασμό με το Siri η ζωη γινετε πολυ πιο εύκολη.
Αλλα δεν νομιζω να ειναι ρολοι, απλα λεει την ωρα, την καψουρα και τον ενθουσιασμό που μου δινει Οττάβα φοραω οποιοδήποτε ρολοι μου που ξερω οτι εχει μηχανη ειναι κατι μοναδικό που νομιζω μονο οι ρολογοφιλοι μου μπορουν να καταλάβουν

Seiko Rules
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Όποιος φοβάται πέφτει και κοιμάται...

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Δεκέμβριος 04, 2020, 09:13:10 πμ »

Αν ειναι ετσι , οπως τα λεει ο φιλος μου ο Πανος και συμφωνει μαζι του , περιεργο , ο φιλος μου ο Βασιλης  και το ρολοι της ΔΕΗ αθανατο ειναι.
Θα το αφησω στα παιδια μου να με θυμουνται ( μαζι με τους απληρωτους λογαριασμους ) .

:D :D :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Dimi

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Δεκέμβριος 04, 2020, 09:36:55 πμ »
Δεν ειχα ποτε smartwatch εταιριας τηλεφωνιας ( apple,  samsung κλπ), ειχα όμως αρκετα αθλητικα smartwatch. Αυτα θεωρώ οτι ειναι ρολογια και μαλιστα ρολογια που εχουν πάρει αναβολικά. Απίστευτες λειτουργίες και πολύ χρήσιμα.  Μοναδικό μειονέκτημα η φορτιση. Λένε την ώρα,  έχουν άριστα λουριά και ίδιο μέγεθος με ένα ρολόι γιατί να μην τα θεωρούμε ρολογια? Το τι αρέσει στον καθένα να φοράει στον καρπό του και τη τεχνολογία να κουβαλαει άλλο θέμα και σεβαστό.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος koyfos

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Δεκέμβριος 04, 2020, 09:41:02 πμ »
το Smart watch είναι στην πραγματικότητα μια "φορούμενη ηλεκτρονική συσκευή" (wearable) που έχει πληθώρα λειτουργιών (ήτοι,  complications στην γλωσσα των ωρολογόφιλων)
που δύναται έχει αισθητήρες θερμοκρασίας, βαρόμετρου, GPS, μέτρησης παλμών, πίεσης κτλ κτλ κτλ

ως δυνατότητες έχει απείρως περισσότερες από ένα συμβατικό ρολόι (που όσα complications και αν είχε , δεν μπορεί να το συναγωνιστεί  8) )

Όμως το συμβατικό ωρολόι (τι ειναι ακριβώς το συμβατικό μου είναι δύσκολο να περιγράψω καθώς ακόμα και τα ηλεκτρονικά ρολόγια για εμένα δεν ήταν ποτέ "συμβατικά" αλλά οι πρόδρομοι των swart-sport watches - αλλά ας τα εντάξουμε και αυτά στην ομάδα μας...) αποτελεί περισσότερο (κατ εμέ) ένα κόσμημα με complication την μέτρηση και (τις περισσότερεες φορές γιατί κάποια δεν το κάνουν καν... ) την απεικόνιση της ώρας . Συνεπώς ειναι και το smart watch/ sport watch ρολόι , απλά όχι συμβατικό

όπως όλα τα πράγματα στην ζωή, έτσι και το κάθε μοντέλο Smart/sport Κτλ έχει διάρκεια. Σήμερα αρέσει, αύριο το βαριέσαι κτλ. Και τα συμβατικά ρολόγια έτσι ειναι απλά εχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής. Ένα ρολόι που με ενθουσίαζε το 2007 , σήμερα μπορεί να μου είναι αδιάφορο ενώ όταν το πήρα να έλεγα - αυτό είναι για πάντα - (αν και έχει τυχει  κάποιο να το λατρεύω περισσότερο μετά από 10 χρόνια ενώ όταν το είχα πάρει να είχα μετά από 1 μήνα ανάμεικτα συναισθήματα)

Η ζωή έχει αποδείξει πως όλα είναι προσωρινά και τίποτα δεν κρατά για πάντα, εκτός αν ο ορισμός του "πάντα" είναι όσο ζουμε.... τότε ζούμε για πάντα

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions