Αποστολέας Θέμα: Πρώτη ουσιαστική αγορά  (Αναγνώστηκε 13371 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
Απ: Πρώτη ουσιαστική αγορά
« Απάντηση #105 στις: Δεκέμβριος 02, 2020, 22:37:44 μμ »
Εγώ θα έπαιρνα το Tudor...! Απο omega θα επέλεγα μόνο speedmaster η po. Panerai θα έπαιρνα αν είχα είδη Tudor και omega...!
Περί ορέξεως όμως....
Που ήσουν?Άνθρωπε μου :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
  • Vintage Omega Seamaster '69 Calibre 601
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Δεκέμβριος 02, 2020, 22:38:00 μμ »
Ποια από τις εταιρείες που αναφέρθηκαν ξεχωρίζει και αναγνωρίζεται από απόσταση; Ποια εταιρεία έχει το φανατικοτερο κοινό και διοργανώνει κάθε χρόνο συναντήσεις μελών με τρομερή επιτυχία;;; Ποιας εταιρείας τα ρολόγια κάνουν κατά γενική ομολογία το μεγαλύτερο κλικ στο "ασθενές" φύλο; Ποια εταιρία έχει σχεδόν σε κάθε χώρα όπως και στην Ελλάδα εξειδικευμένο φόρουμ; .... Θα μπορούσα να συνεχίσω αλλά δεν έχει πλάκα ...
Panerai κύριοι! Όσο και αν υποστηρίζω και σέβομαι την πολυαγαπημένη Seiko το ρολόι-αγκυροβολι μου είναι το 233 ... Όσα κι αν πέρασαν από τον καρπό μου κανένα δεν κατάφερε να διώξει το πανέρι μου ... Φυσικά το κρύσταλλο που πλήρωσα 800 ευρώ όταν το έσπασα με ετσουξε πολύ! αλλά είπαμε "οποίος έχει τα γένια έχει και τα χτένια" ή θα έπρεπε να τα έχει τέλος πάντων ...
Προσωπική άποψη φυσικά ...

Σύμφωνοι για όλα αυτά, αλλά...

...αυτά ακολουθούν αφού έχεις κατασταλάξει ότι αυτό είναι ΤΟ ΕΝΑ για σένα. Θέλω να πω ότι ποτέ δε θα αγόραζα το ρολόι επειδή συμβαίνουν όλα αυτά. Γιαυτό και κάποιος έγραψε -πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου- πως αν κάποιος είναι κολλημένος με τη Panerai δεν πάει καν σε διαδικασία "αυτό ή αυτό". Πάει και το παίρνει, απλά δε ξέρει ποιο Panerai να διαλέξει.

Επίσης να συμπληρώσω πως κατά τη γνώμη μου ο γενικός πληθυσμός στο ασθενές φύλλο συγκινείται κυρίως από τη Rolex, αυτό ξέρουν να αναγνωρίζουν... εκείνη τη κορωνίτσα... σιγά μη ξέρει ο γενικός γυναικείος πληθυσμός την Panerai. Τη ξέρουν κυρίες που έχει ασχοληθεί ο σύζυγος ή ό σύντροφός τους.

Και για να μη παρεξηγηθώ, προσωπικά το Basic Panerai μου αρέσει πολύ-πολύ-πολύ περισσότερο από το Sub της Rolex αλλά νομίζω... πως αυτή είναι η αλήθεια.

Γνώμη μου έτσι, δεν έχω το αλάνθαστο.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Δεκέμβριος 02, 2020, 22:39:21 μμ »
Και για να μη παρεξηγηθώ, προσωπικά το Basic Panerai μου αρέσει πολύ-πολύ-πολύ περισσότερο από το Sub της Rolex αλλά νομίζω... πως αυτή είναι η αλήθεια.

Κανεις δεν είναι τέλειος  :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jimkar

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Δεκέμβριος 02, 2020, 22:45:40 μμ »
Προσωπική άποψη Tudor.
Και εξηγούμαι:
Μου αρέσει το μέγεθος του.
Ιδανικό για όλες τις ωρες.
Ιδανικό για πειραματισμούς με λουριά νατο κλπ.
Κρατάει τιμή.
Πουλιέται σχετικά εύκολα.

Το omega έχει καλύτερη μηχανή. (Δεν με πολυαπασχολη)
Το omega θεωρητικά ειναι λίγο πιο αντοχής.(επίσης δεν με απασχολεί. Deskdiving αντέχουν όλα).
Το ceramic bezel στην καθημερινότητα προστατεύει. Δεν έχει όμως και την όμορφη παλαιωση τον αλουμινένιων.
Πιο αναγνωρίσιμη μαρκα.
Πουλιέται εύκολα αλλά δεν κρατάει τιμή.

Το panerai ειναι πιο ιδιαίτερα ρολογια.
Δεν εχω προσωπική άποψη (αν και κάποια στιγμή θα παρω καποιο). Αν μιλας για 44αρι ξεφεύγει σαν μέγεθος (για εμενα). Το 40αρι το πληρωνεις ακριβά και μετά δεν πουλιέται εύκολα.

Διαφορετική αρχική τιμή και στα 3. Η τελική ειναι αναλόγως τα κονέ που έχεις.

Όποιο και να πάρεις ειναι πολύ καλή αρχή για κατι καλύτερο. Από εκει και πέρα μικρές διαφορες θα καταλάβει ο οποιοσδήποτε από ποιότητα,  χρονομετρια και όλα τα θεωρητικά.
Καπου μπορει να κανω λάθος αλλά ειναι προσωπικες αποψεις.

Στάλθηκε από το LM-G810 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Δεκέμβριος 02, 2020, 22:46:21 μμ »
Εγώ έχω απορία γιατί είναι τόσο ακριβά τα quartz της breitling. Ομολογώ ότι δεν το έχω ψάξει αλλά δεν νομίζω ότι είναι και κανένα τοσο ιδιαίτερο quartz.

1ον γιατί η μηχανή αν και ΕΤΑ έχει τροποποιηθεί τόσο που πλέον η ίδια η εταιρία την παρουσιάζει σαν in house.
2ον γιατί έχει πιστοποίηση COSC, πράγμα κομμάτι δύσκολο για μηχανές quartz
3ον και πιο σημαντικό, γιατί είναι η Breitling και μπορεί..:)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Δεκέμβριος 02, 2020, 22:47:45 μμ »

Κανεις δεν είναι τέλειος  :)

Έχω εξηγήσει πολλές φορές στο παρελθόν αλλά μετά το κενό παρουσίας που να ξέρουν οι υπόλοιποι. Δεν είναι θέμα σχεδίου, ποιότητας, ιστορίας κτλ
Έχει να κάνει με το γεγονός ότι το SUB της Rolex έχει γίνει ένα status symbol που έχει υιοθετηθεί από μια πολύ μεγάαααααααλη μερίδα ανθρώπων που δεν.... δεν όμως.... με τίποτα. Κόλλημα μου, το ομολογώ αλλά δε πρόκειται ούτε να το ξεπεράσω ούτε να αλλάξω γνώμη.

Το γράφω πάντοτε με πολύ σεβασμό προς τους ιδιοκτήτες Rolex ρολογόφιλους που γνωρίζουν πολύ καλά τι παίρνουν και τι αγοράζουν και σαν brand name και σαν ιστορία και σαν ποιότητα κατασκευής. Αυτοί όμως δεν αντιστοιχούν ούτε στο 10% των ιδιοκτητών. Το "θεματάκι" αυτό είναι δικό μου πρόβλημα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Δεκέμβριος 02, 2020, 22:48:06 μμ »
Θα μου επιτρέψετε να επιμείνω ότι αν δει κάποιος στα 10 μέτρα ένα πανεραι το αναγνωρίζει αμέσως ... για όλα τα άλλα μπορεί να μπερδευτεί ...
Όσο για το ασθενές φύλο ... Μια δοκιμή θα σας πείσει ..  αναφέρομαι βέβαια σε εμφάνιση και όχι σε όνομα όπου εκεί το Rolex κερδίζει άνετα χωρίς αμφιβολία ...
Και βέβαια ναι εγώ κατέληξα στο πανέρι μετά από 4ψηφιο πλήθος ρολογιών που δοκίμασα ... Αλλά δεν εκτοπίζεται με τίποτα μια 5ετια τώρα... Μόνο δοκιμές και ενίοτε ... καζούρα με όλα τα υπόλοιπα ...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
OMegasNik Ο ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΩΝ!
είμαι ακόμη εδώ!

Συνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #112 στις: Δεκέμβριος 02, 2020, 22:48:37 μμ »
Αμέσως εσυ,να παρεξηγηθεις Στέφανε
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Δεκέμβριος 02, 2020, 22:49:56 μμ »
1ον γιατί η μηχανή αν και ΕΤΑ έχει τροποποιηθεί τόσο που πλέον η ίδια η εταιρία την παρουσιάζει σαν in house.
2ον γιατί έχει πιστοποίηση COSC, πράγμα κομμάτι δύσκολο για μηχανές quartz
3ον και πιο σημαντικό, γιατί είναι η Breitling και μπορεί..:)
Συμφωνώ,με το πρώτο ποστ ομως
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Δεκέμβριος 02, 2020, 22:51:14 μμ »
Προσωπική άποψη Tudor.
Και εξηγούμαι:
Μου αρέσει το μέγεθος του.
Ιδανικό για όλες τις ωρες.
Ιδανικό για πειραματισμούς με λουριά νατο κλπ.
Κρατάει τιμή.
Πουλιέται σχετικά εύκολα.

Ωραιος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος STF

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Δεκέμβριος 02, 2020, 22:52:23 μμ »
Αμέσως εσυ,να παρεξηγηθεις Στέφανε

Σιγά μη παρεξηγήθηκα, ειδικά από εσένα. Απλά ήταν μια ευκαιρία να το εξηγήσω γιατί παλιότερα κάτι τέτοιες δηλώσεις μου... έκαναν εντύπωση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Δεκέμβριος 02, 2020, 22:53:58 μμ »
Σύμφωνοι για όλα αυτά, αλλά...

...αυτά ακολουθούν αφού έχεις κατασταλάξει ότι αυτό είναι ΤΟ ΕΝΑ για σένα. Θέλω να πω ότι ποτέ δε θα αγόραζα το ρολόι επειδή συμβαίνουν όλα αυτά. Γιαυτό και κάποιος έγραψε -πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου- πως αν κάποιος είναι κολλημένος με τη Paneraiδε πάει καν σε διαδικασία "αυτό ή αυτό".

Επίσης να συμπληρώσω πως κατά τη γνώμη μου ο γενικός πληθυσμός στο ασθενές φύλλο συγκινείται κυρίως από τη Rolex, αυτό ξέρουν να αναγνωρίζουν... εκείνη τη κορωνίτσα... σιγά μη ξέρει ο γενικός γυναικείος πληθυσμός την Panerai. Τη ξέρουν κυρίες που έχει ασχοληθεί ο σύζυγος ή ό σύντροφός τους.

Γνώμη μου έτσι, δεν έχω το αλάνθαστο.

Στέφανε η γενική αλήθεια είναι πως κανείς σχεδόν δεν προσέχει το ρολόι σου εκτός κι αν είναι κλέφτης ή φορουμάκιας!!

Αλλά για να επανέλθουμε στο θέμα. Η Panerai είναι μια από τις ελάχιστες εταιρείες που έχουν ρολόι μοναδικού σχεδιασμού. Και πρόσφατα άκουσα και κάτι πολύ λογικό. Ότι αυτή η μοναδικότητα του σχεδιασμού των Panerai είναι ταυτόχρονα ευχή και κατάρα. Έχει δύο κάσες και ... αυτό! Προσπαθεί με βάση αυτές τις κάσες και ουσιαστικά με την κάσα marina να παίξει με δείκτες, με complications, με δείκτες power reserve κλπ κλπ. Δεν ξέρω αν στο μέλλον κάνει ένα είδους ρήξης να δημιουργήσει διαφορετική κάσα και βέβαια αν θα βρει αποδοχή.
Από την άλλη θα μου πεις μήπως η Rolex έχει πολλά διαφορετικά στυλ σε κάσες; Μια κόβει χιλιοστά μια τα αυξάνει.

Και για τον θεματοθέτη λοιπόν έχω να πω πως αν θες Panerai, προχώρα. Αν θες Omega, προχώρα. Αν θες Tudor, πάρε μια ασπιρίνη. Όχι εντάξει, αστειεύομαι!!

Πάντως τα Breitling σίγουρα θα έπρεπε να τα δεις κανά τους δώσεις το δικαίωμα της δοκιμής στο χέρι σου.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Δεκέμβριος 02, 2020, 22:54:35 μμ »

Υπερβολικό,καπως
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Δεκέμβριος 02, 2020, 22:56:05 μμ »
Εγώ έχω απορία γιατί είναι τόσο ακριβά τα quartz της breitling. Ομολογώ ότι δεν το έχω ψάξει αλλά δεν νομίζω ότι είναι και κανένα τοσο ιδιαίτερο quartz.
Κάτι τέτοιο εννοείς...?!!   :D   ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions