Το Vratislava ήταν η επιλογή μου, η σύγκριση στις μηχανές δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για εμένα. Πολλές φορές -όχι πάντα- ίσως είναι καλύτερο ένα φθηνό ρολόι να έχει μια quartz μηχανή. Όμως...
Έκανα λάθος που στον πρώτο γύρο ψήφισα το ίδιο ρολόι σε άλλο χρώμα θέλοντας να υποστηρίξω την επιλογή μου. Αυτό θα μπορούσα να το κάνω τώρα. Τώρα όμως θα ανταποδώσω!
Η παλαιά Newmark, ήταν μια εταιρεία που ταλαιπωρήθηκε αρκετά ως εταιρεία ωρολογοποιίας.
Η σημερινή είναι μια νεοσύστατη εταιρεία που δημιουργήθηκε στα τέλη του 2016 φέροντας το όνομα της παλιάς Βρετανικής Newmark. Η Newmark ξεκίνησε τη πορεία της το 1875, ως εισαγωγέας Ελβετικών ρολογιών.
Αργότερα και μετά από κρατική επιχορήγηση άρχισε να κατασκευάζει τα δικά της ρολόγια, διαθέτοντας εκατομμύρια ρολόγια στη Βρετανική αγορά. Η πολυτάραχη πορεία της την έφερε να ξανά αρχίσει τις εισαγωγές από την Ελβετία, αυτή τη φορά σε μεγαλύτερο πλούτο σχεδίων και κατηγοριών. Το 1980 η προμήθεια του ρολογιού "6ΒΒ" για λογαριασμό της Βρετανικής Αεροπορίας αποτέλεσε και το κύκνειο άσμα της.
Ωστόσο η σύγχρονη Newmark δεν συνδέεται με κανένα τρόπο με τη παλιά Newmark, παρά μόνο με το γεγονός ότι επέλεξε το όνομα αυτό τιμώντας με αυτό το τρόπο το όνομα μιας εταιρείας που έχει σβήσει (προφανώς βρήκε και ελεύθερο νομικό πλαίσιο).
Το 2018 επανάφερε το "6ΒΒ" το οποίο είχε επιτυχία για το μέγεθος της νεοσύστατης εταιρείας.
Τις παραπάνω πληροφορίες τις άντλησα από την ιστοσελίδα της εταιρείας:
https://newmarkwatchcompany.com/about/Επειδή λοιπόν ψηφίζουμε για Δ.Χ. και επειδή η αρρώστια που έχουμε με τα ρολόγια, πολλές φορές θολώνει τις συναισθηματικές πτυχές της διαδικασίας θεωρώ χρυσή ευκαιρία να ψηφίσω ένα ρολόι που δεν ήξερα καν την ύπαρξη του. Όποιος το κερδίσει και το κρατήσει, μπορεί να δικαιωθεί από την ιστορία αν στο μέλλον η Newmark τα καταφέρει τόσο καλά ώστε τα πρώτα ρολόγια της σύγχρονης πορείας της γίνουν περιζήτητα και τότε... πόσο ωραίο θα είναι να έχει κανείς ένα Newmark που ήλθε στη κατοχή μας ως Δώρο Χριστουγέννων.
Από εμένα:
4 Newmark 52 Field Gilt