Όπως κάθε χρόνο το σκεπτικό είναι οι προτάσεις μου να είναι ρολόγια που μου αρέσουν, ρολόγια που θα φορούσα αλλά που και δύσκολα θα έπαιρνα απόφαση να πάω ταμείο για διάφορους άλλους λόγους. Όλα αυτά συνδέονται φυσικά με το δικό μου γούστο και σκεπτικό.
Όμως... σας το λέω από τώρα πως αν δεν επιλεχθεί κάποιο από τα παρακάτω θα κρατήσω την αναπνοή μου μέχρι να σκάσω.Πάμε λοιπόν.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣΝο1. Glycine Airman 46 GMT GL0059
ή εναλλακτικά το Glycine Airman 42 Purist 24H GMT GL0140.
Το θέμα επιλογής μεγέθους το εξετάζουμε σε 2ο βαθμό, αν, αν, αν... λέω. Πάντως για το 46mm που είναι ρολόι των 1.000,00€ και στέλνoντας e-mail σε Γερμανικό κατάστημα έχω εξασφαλίσει τιμή στα 770,00€ (+29,00€ έξοδα αποστολής) για το GWF.
*Φαντάζομαι πως και για το 42mm θα κάνει την ίδια έκπτωση αφού και αυτό υπάρχει στο ίδιο μαγαζί με ίδια ακριβώς τιμή.
Νο2. SEIKO Alpinist SPB117 Black with Bracelet.
Ο καινούριος Αλπινιστής σε μαύρο χρώμα με μπρασελέ. Φοράει τη βελτιωμένη 6R35 η οποία με πλήρη φόρτιση λειτουργεί για 70 ώρες αφόρετο. Η συγκεκριμένη έκδοση είναι χωρίς Αραβικούς αριθμούς. Πολλοί το αποκαλούν μικρό EXPLORER της Seiko. Τιμή γύρω στα 700,00€
Νο3. HAMILTON American Classic Intra-Matic Auto 38mm
Δυστυχώς στη χώρα μας έρχεται η έκδοση των 42mm που όσο μεγάλο καρπό και αν έχεις το συγκεκριμένο dress ρολόι σε αυτή τη διάσταση φαντάζει ως... ταψί. Αντιθέτως στα 38mm είναι ένα από τα πιο κομψά ρολόγια και κάποτε το έβρισκες σε καταπληκτική τιμή. Τα έχω φορέσει και τα δυο και είμαι σίγουρος πως η συντριπτική πλειοψηφία θα προτιμούσε το "μικρό". Νομίζω με μια σχετικά μικρή αναμονή θα μπορέσουμε να το πάρουμε και μάλιστα με έκπτωση. Τιμή γύρω στα 650,00€.