Καλησπέρα στην παρέα. Πρίν καιρό είχε έρθει απο το μαγαζί μου ο Θανάσης(Karthan7) για να γνωριστούμε.
Μαζί του είχε φέρει κ ένα ψηφιακό Seiko του 1979 το οποίο δεν δούλευε. Έτσι μου το άφησε για να του ρίξω μια ματιά κ αν μπορέσω να το επαναφέρω στην ζωή. Του εξήγησα ότι τα ψηφιακά της Seiko ή δουλεύουν ή όχι..μιλάμε για πρώιμη τεχνολογία υγρών κρυστάλλων με πολλά χρόνια στην πλάτη του. Το πρόβλημα με τα ψηφιακά είναι να μένουν χρόνια σβηστά. Όσο μένει χωρίς μπαταρία κ δεν δουλεύει,το lcd του αργοπεθαίνει..Φυσικά δεν είναι εύκολο να βρείς ανταλλακτικά σε τέτοια μοντέλα.
Όταν το άνοιξα είχε ίχνη απο υγρά μπαταρίας τα οποία τα αφαίρεσα και καθάρισα τις επαφές. Επίσης είχε υγρασία το ρολόι κ το έλυσα. Το στέγνωσα κ το έδεσα ξανά. Όταν έβαλα μπαταρία εμφάνισε πολύ αχνά τα ψηφία. Είμαστε σε καλό δρόμο σκέφτηκα..

Ένα αρνητικό που έχει η Seiko στα ψηφιακά σε σύγκριση με την Casio είναι ότι δεν έχει reset ή κάποια που έχουν δεν ξέρεις που βρίσκεται..

Το συγκεκριμμένο έχει τελικά κ το βρήκα..
Μετά απο ένα καλό καθάρισμα,στέγνωμα μαζί με επανεκκίνηση άρχισε να εμφανίζει τα ψηφία κ να δυναμώνει..(μου κόβει κάποιες γραμμές των ψηφίων αλλα το παλεύω)..
Το ρολόι έμεινε χρόνια σβηστό,με υγρά μπαταρίας κ υγρασία...τελικά όμως δούλεψε που σημαίνει καλή ποιότητα υλικών απο την Seiko..

Βέβαια έπεσε κ στον τύπο (μουα) που θα ασχοληθεί κ θα σε ζορίσει μέχρι να δουλέψεις...
Τα Casio τουλάχιστον με φοβούνται όταν τα ανοίγω κ δουλεύουν....τώρα κ τα Seiko...

Βέβαια μου έχουν τύχει κ μοντέλα κυρίως Seiko που δεν τα κατάφερα να τα επαναφέρω λόγω κακής κατάστασης...
Παρακάτω βλέπετε φωτό με το ζωντανό πλέον Seiko M929-4000A.