Αποστολέας Θέμα: OMEGA Geneve automatic Vintage  (Αναγνώστηκε 2149 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Kenobi

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
OMEGA Geneve automatic Vintage
« στις: Αύγουστος 27, 2020, 01:39:55 πμ »
Γεια χαρά. Έχω στην κατοχή μου ένα OMEGA παλαιό GENEVE automatic από παπούδες και θέλω να μάθω λίγες πληροφορίες πριν το πάω για εκτίμηση να είμαι λίγο διαβασμένος και να έχω μια τάξη πραγμάτων τιμή κτλπ(θα ζητήσω ν'ανοιχτεί μιας και δεν έχει serial από κάτω οπότε λογικά μέσα). Θέλει αλλαγή το λουράκι του μιας και είναι αρκετά παλαιό. Σίγουρα θα χρειαστεί μια καλή συντήρηση μετά από τόσα χρόνια. Με μια μικρή έρευνα που έκανα στο internet πρέπει λογικά να είναι κάπου στη δεκατία του 60. Επίσης δεν έχει αποφασιστεί αν θα δοθεί. Βλέποντας και κάνοντας. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Ακολουθούν φωτογραφίες. Υπάρχει και το original κόκκινο κουτί της OMEGA με το εξωτερικό λευκό χαρτόνι.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Luminous beings are we, not this crude matter. You must feel the Force around you; here, between you, me, the tree, the rock, everywhere, yes. Even between the land and the ship.

Alexandros00

• Επισκέπτης
Απ: OMEGA Geneve automatic Vintage
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 27, 2020, 01:45:12 πμ »
Η κασα ειναι χρυσή, ξέρεις;
Επίσης για να γίνουμε πιο σωστοί σε αυτα που θα πούμε θα χρειαστούμε λίγες πληροφορίες παραπάνω.  Νούμερα του ρολογιού κτλ.
Εξωτερικά αν δεν έχει κανέναν κωδικό, συνήθως από πίσω, θα πρέπει να ανοιχτεί να δουμε τους κωδικούς στη μηχανή και στην κασα από μέσα για να βρούμε χρονολογία.

Στάλθηκε από το SM-G988B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Kenobi

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 27, 2020, 01:57:53 πμ »
Το διάβασα αυτό για την κάσα και λέω να το πάω να το ανοίξουν να δω τι παίζει.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Luminous beings are we, not this crude matter. You must feel the Force around you; here, between you, me, the tree, the rock, everywhere, yes. Even between the land and the ship.

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• Sr. Member
    • Προφίλ
    • Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 27, 2020, 02:01:24 πμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Γιώργος - ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος Kenobi

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 27, 2020, 02:05:51 πμ »
Πρέπει να είναι άλλη χρονιά μιας και το logo του δεν είναι χρυσό. Ίσως είναι παλαιότερο έτος από αυτό που μου βάλατε link. Διάβασα 24 jewel ίσως cal 565 αν το λέω καλά για τον μηχανισμό. Σε κάθε περίπτωση θ' ανοιχτεί να δω τι είναι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Kenobi

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Αύγουστος 27, 2020, 02:07:55 πμ »
Και δίπλα στις λέξεις SWISS MADE δεν έχει αυτά τα T αλλά παύλες που το είδα το απόγευμα στο πατρικό μου.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Kenobi

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αύγουστος 27, 2020, 02:22:43 πμ »
Επίσης το γύρω γύρω της κάσας είναι πιο πομπώδες αν το εξηγώ σωστά. Άν δείτε σε αυτό που έχω είναι πιο λεπτό και ολοστρογγυλό συμμετρικά. Δεν έχει και το κίτρινο σημάδι δίπλα στην ημ/νια.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Kenobi

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αύγουστος 27, 2020, 02:25:44 πμ »
Το βλέπω ώς παλαιότερο revision αυτού εδώ που λέει μετά το 70. Τo δικό μου πρέπει να είναι κατά 60s μερία ίσως.
https://www.chrono24.com/omega/geneve-18kt-1972--id8982541.htm
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αύγουστος 27, 2020, 09:07:58 πμ »
Τα ref της Ω ειναι μεσα στο caseback.
Ανοιγεις, διαβαζεις, και καταλαβαινεις ρεφ, κατοπιν  βλεπεις μηχανη, κανονικα και serial  παλι στο καπακι.
Πρεπει να συμφωνει το " μοντελο" με τη μηχανη που φοραει κατα τη σωστη περιοδο.
Επισης τα χρυσα ειναι χτυπημενα, το γραφουν.
Η σειρα geneve θεωρειτω intro level, και δε βγηκαν πολλα χρυσα, πχ σε σχεση με τη σειρα constellation που ηταν premium υλοποιησεις.
Κατι ακομα, οι τιμες που βλεπετε στο νετ, ειναι εντελως εικονικες και εκτος πραγματικοτητας.
Τεχνιτης για να το συμμαζεψει ή να το επισκευασει, ειναι μια αλλη πονεμενη ιστορια, ειθιστε να συνεχιζουμε με πμ σε τετοιες περιπτωσεις
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Αύγουστος 27, 2020, 09:16:58 πμ »
Θα ήθελα να αναφέρω ότι θα πρέπει γενικά να κρατάς πολύ μικρό καλάθι σε σχέση με τις τιμές που βλέπεις στο chrono24.

Δεν το λέω γιατί "το θέλω και προσπαθώ να ρίξω τιμή".
Αλλά θα είδες ότι το chrono24 είναι γεμάτο από παλιά Omega όπως και το eBay και μάλιστα παίζουν και πάρα πολλές μαϊμούδες.

Είναι ιδιαίτερα δύσκολη η πώληση vintage ρολογιών.
Υπομονή μεγάλη.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Kenobi

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Αύγουστος 28, 2020, 09:39:09 πμ »
Δεν με καίει τόσο η τιμή του μιας και είμαι fan της Omega (το βασικό μου watch είναι seamaster του 2000) και σκέφτομαι αναπαλαίωση για το συγκεκριμένο. Να συντηρηθεί όπως του αξίζει. Αν θα δοθεί δεν γνωρίζω ακόμα. Ξέρουμε κανέναν καλό τεχνίτη που γνωρίζει το αντικείμενο σε βάθος που θα μπορούσε να το αναλάβει; Πληροφορίες καλοδεχούμενες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions