Πρόσφατα πήρα το Moonwatch 1861.
Το μπρασελέ του είναι αυτό με τις βίδες.

Αν και μου πρόσφεραν το sizing, το αρνήθηκα για να το κάνω μόνος μου με την ησυχία μου, και γιατί μου αρέσει να σκαλίζω.
Όμως τα κατσαβιδάκια που έχει το generic κινέζικο σετ επισκευής ρολογιών από eBay δεν…
Τα Bergeon ακριβά και χρόνος αποστολής μεγάλος αυτές τις εποχές…
Οπότε ανέτρεξα στα omegaforums. Εκεί υπήρχαν διάφορες προτάσεις. Μία από αυτές ήταν να φτιάξουμε το δικό μας εργαλείο, όπως κάνουν οι σωστοί τεχνίτες.
Δοκίμασα να μεταποιήσω με το Dremel μου ένα κατσαβιδάκι από σετ επισκευής κινητών, αλλά δεν…

Με βάση τις διαστάσεις της βίδας, κάποια μέλη κατέληξαν και δοκίμασαν το Wiha 96018 Slotted Screwdriver with Precision Handle, 1.8 x 40mm.
Το συγκεκριμένο ήταν διαθέσιμο σε amazon κλπ., όμως μπόρεσα να εντοπίσω το συμβατό Wiha PicoFinish 260P σε ελληνικό κατάστημα στο skroutz.
Το κατσαβιδάκι έχει φοβερή πρόσφυση και εξαιρετικό grip.
Ακολούθησα τις συμβουλές από τα forum και δεν ξεβίδωσα με ωμή δύναμη.
Ζέστανα με πιστολάκι για τα μαλλιά, και έτσι το threadlock έσπασε με σχετική ευκολία. Οι βίδες έχουν όντως threadlock.
Για την τοποθέτηση, οι ειδικοί των forum προτείνουν το Loctite 222, που είναι το πιο μαλακό.

Το Loctite το αναμένω σύντομα, για να βάλω μικρή ποσότητα και να ολοκληρώσω τυπικά το DIY.
Το έπαιξα ριψοκίνδυνος και δεν έβαλα χαρτοταινία, αλλά νομίζω ότι ειδικά στην κάτω κρυφή πλευρά των lugs είναι μάλλον περιττό, καθώς τα ίδια τα endlinks κάνουν πατούρα και σημαδάκια με τα stop που έχουν, οπότε εντελώς clean look, ειδικά όταν φοράς strap δεν μπορείς να πετύχεις.