Eυχαριστω παιδια!
Η αληθεια ειναι οτι μου πηρε λιγο να τη συνηθισω γιατι απο τις 24' --> 34" ηταν μια μεταβαση...
Αλλα οσο το συνηθιζεις, ειναι απολαυστικη και φοβερα πρακτικη!
Βασιλη η xiaomi εχει τον (οχι ιδιαιτερα πετυχημενο κατ εμε) τιτλο "apple της κινας" (λες και η απλ τα κανει στο Σαν Φρανσισκο

) - πιο πολυ γιατι ειναι απ τις λιγες κινεζικες που δινει εμφαση στο μινιμαλ design και θεωρειται και πολυ ποιοτικη. Ειναι ομως και αρκετα vfm.
Ξεκινησε να γινεται γνωστη με budget κινητα κι εχει φτασει να κανει απο οικιακες συσκευες, e-scooter, γκατζετακια, ο,τι θες!
Απο γνωστο που χει στησει smarthome με πολλα απ τα γκατζετ της, εχω ακουσει εξαιρετικες κριτικες και γενικα κανει εκει τη διαφορα σε σχεση με αρκετες κινεζικες που υστερουν : στο quality control. Βαλε ωραιο σχεδιακι και καλες τιμες, βαλε οτι εχει κι υποστηριξη ελλαδα, βαλε μεγαλες κοινοτητες σ ολο τον κοσμο (φορουμ κτλ) για review, support etc κι η εξαπλωση ειναι ραγδαια....
Δημητροκαλη +3 , η οθονη εχει τα εξης specs :
VA panel ( για ips πας σε κοντα 4ψηφια νουμερα για τα specw που εχει)
34' ultrawide (21:9)
wqhd (3440 x1440)
144 hz
freesync (κι ανεπισημα και g sync)
Στην αρχη εβλεπεα για πιο μικρη λιγο, αλλα η 27αρα δε μου εκανε διαφορα και εριξα μια ματια σε 29 ΑΛΛΑ
- αφενος ειναι αρκετα χαμηλες οι ultrawide. δηλαδη η 29ρα ειχε το υψος μιας 24ρας (οπως αντιστοιχα η 34ρα που πηρα εχει μιας 27 -28 περιπου) και δε με εψηνε.
-αφετερου, δε βγαινουν πια σ αυτο το μεγεθος με πιο συγχρονα specs, οι μονες 29ρες που εβρισκα ηταν 1080 αναλυση, που θα μου πιξελιαζε μετα, ειδικα μετα απο μεταβαση 24ρα 1080 σε 29ρα με την ιδια αναλυση.
Για οσο την εχω, φαινεται εξαιρετικη. αρκει να την πετυχεις και σε καλη τιμη. Επαιξε για ελαχιστα προς BF στα 299 (που ναι η χαμηλοτερη τιμη εβερ στην ευρωπη ολη!) και εξαντληθηκε σε ελαχιστα λεπτα. ΤΗν περιμενα αρκετα αλλα δεν, παντα επαιζε στη στανταρ τιμη της, τα 450+. Την εβγαλε τωρα και στα 399 το ΜΜ και ειπα να τη χτυπησω, γιατι περιμενοντας τα 299 να ερθουν, μπορει να μην την επαιρνα και ποτε. Και σ αυτα τα λεφτα, ειναι απ τις καλυτερες προτασεις θεωρω.
Φοραει ενα panel samsung που χρησιμοποιουν σε υλοποιησεις με ιδια specs και οι AOC, Gigabyte. Η AOC ακουγεται να εχει αρκετα ελαττωματικα πανελ τελευταια, ενω η GB ειναι η λιγο πιο προσεγμενη υλοποιηση, αλλα ειναι λιγο πιο δυσευρετη και ειναι και λιγο πιο ακριβη, ενω δε βγαινει ποτε σε προσφορα, αρα κοιτας για 500ρικο σε κοστος