Με όλο αυτό το χαμό περί φακών μου δημιουργήθηκε η απορία : Είναι σαν hobby, σας αρέσουν κτλ ή όντως χρησιμοποιείτε τόσο συχνά φακούς? Ρωτάω γιατί κι εγώ τους βλέπω και μου αρέσουν αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα μου φανεί χρήσιμος πάνω από μια φορά το χρόνο.
Εξαρτάται από την ζωή που κάνεις.

Απαραίτητος σε κάποια επαγγέλματα, χρήσιμος σε κάποιες περιπτώσεις. πχ Στα ταξίδια μου ( .....πάρα πολλά

), μετά από εκπαίδευση, έκανα τα εξής.
Φθάνοντας στο ξενοδοχείο, από το δωμάτιο έψαχνα τις οδούς διαφυγής, και μετά, μετρούσα τα βήματα ανα σκέλος, από την πόρτα στην έξοδο.
Και μετά, μια πετσέτα μούσκεμα, σε st-by. Και ΠΑΝΤΑ τον φακό έτοιμο. Και τα βασικά, εισητήριο, χαρτιά, διαβατήριο, λεφτά, κάρτες, σε ΕΝΑ πακετάκι.
4 φωτιές μου έτυχαν, και στις 4 την κοπάνησα ασφαλώς.

Σε κάποιες χώρες, το να κοιμούνται μεθυσμένοι και να καίγονται από τα τσιγάρα, ειναι, ας το πούμε, σχετικά .....συνηθισμένο.

Βάλε και κάτι κτίρια με μεγάλο ποσοστό ξυλείας και κουρτίνες - χαλιά ( .....που ατυχώς είναι και τοξικά ), το θέμα της ΑΜΕΣΗΣ αντίδρασης, είναι πρωταρχικό.
Τώρα, αν ξέρεις να ανοίγεις το καπώ του αυτοκινήτου, θές και φακό. Αν γίνει διακοπή ΔΕΗ, ανάλογα που είσαι, μπορεί και να τον χρειαστείς.
Ενας μικρός, πχ στα κλειδιά, ΜΙΑ ΦΟΡΑ θα σου χρειαστεί, αλλά μπορεί να σε σώσει.

Να υπενθυμίσω, ότι τότενες ΔΕΝ υπήρχαν τα κινητά, που πλεόν έχουν και φακό. Ουτε ήταν διαδεδομένη η υποχρεωτική πλέον διάταξη για φωτισμό ασφαλείας, που ανάβει με την διακοπή ΔΕΗ.
Και ένα ....φωτάκι, ενισχύει την ασφάλεια και την αυτοπεποίθηση, σε κάθε περίπτωση.