Όντως φτάνουν Ελλάδα πιο σύντομα, αλλά δυστυχώς, ότι μου έχει έρθει από ali τον τελευταίο καιρό, αν είναι με tracking, μένει στο αεροδρόμιο για ένα μήνα με 40 μέρες. Ακόμα και αυτά που στέλνουν από Κίνα, μέσω Ολανδίας. Δεν έχω καταλάβει ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που γίνεται αυτό.
Η συγκεκριμένη εταιρία αξίζει πραγμταικά για τις τιμές που έχει. Τα τελευταία 3 χρόνια τουλάχιστον έχω χρησιμοποίήσει διάφορα αξεσουάρ της, αλλά και ανταλλακτικά (πετάλια, σέλες κλπ.) και όλα είναι πολύ ποιοτικά και σωστά σχεδιασμένα.
Οτι δεμα ερχεται απο τριτες χωρες (Εκτος ΕΕ) στον Ελ.Βενιζελο, περναει υποχρεωτικα τελωνειακο ελεγχο.
Με αποτελεσμα να γινεται ο κακος χαμος σ εκεινο το κομματι του τελωνειου.
Ερχονται τα δεματα και γινεται πρωτη διαλογη σε μικρα - μεσαια - μεγαλα - πολυ μεγαλα
Τα πολυ μεγαλα και μεγαλα περνανε σχεδον ΟΛΑ ελεγχο, γιατι κοιτανε για ηλεκτρικα πατινια, drones, laptops, οθονες κι λοιπες ηλεκτρικες συσκευες
Τα μεσαια τα ελεγχουν για κινητα και ταμπλετ
Τα μικρα τα περνανε απο ανιχνευτές και ακτινες και τα ανοιγουν μονο αν εχει κατι περιεργο (κοσμηματα συνηθως)
Οπως καταλαβαινεις, οταν προσπαθουν να ελεγξουν οσο το δυνατον περισσοτερα μεγαλα δεματα, για να επιβαλλουν εισαγωγικους δασμους, δεν ασχολειται κανενας με τα μικρα δεματα, με αποτελεσμα να μενουν στην αναμονη για 10
εργασημες τουλαχιστον
Και ολα αυτα ΠΡΙΝ απο τον κοβιντ....
Τωρα με τον κοβιντ, ΕΛΤΑ και τελωνεια υπολειτουργουν και οι χρονοι αναμονης εχουν ξεφυγει
Οσες φορες εχω μιλησει με τα ΕΛΤΑ για δεμα που καθυστερει, μου λενε οτι ξεκινανε να ψαχνουν τα δεματα μονο αν περασουν 20 εργασημες απο την αφιξη του....