Αποστολέας Θέμα: Omega seamaster po 39,5 vs Tudor bb58  (Αναγνώστηκε 13212 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
Απ: Omega seamaster po 39,5 vs Tudor bb58
« Απάντηση #60 στις: Ιούλιος 03, 2020, 01:20:38 πμ »
Με αδικείς, ανέφερα και το Ploprof... Και είπα επίσης ότι θεωρώ το aqua terra πολύ πιο αρμονικό. :) :)
Η άποψη μου, που βασίζεται στον μικρόκοσμο που κινούμαι, είναι κατά βάση αυτή. Ότι ο μέσος αγοραστής που δεν έχει το βαθύτερο ενδιαφέρον των ανθρώπων που συχνάζουν σε εξειδικευμένο φόρα, δεν θα πάει εύκολα σε όλα τα Ωμέγα.  Εργάζομαι σε πολυεθνική και συνεργάζομαι με αρκετές άλλες πολυεθνικές τα τελευταία δέκα χρόνια περίπου. Φέτος είδα για πρώτη φορά, στον καρπό ενός συναδέλφου moon.
Πολλά sub, πολλά explorer I & II, μερικά ΟΡ, daytona, breitling, panerai, IWC, πολύ λίγα tudor, είναι οι βασικές επιλογές των περισσότερων.
Τα Ω θα αναφερθούν από ανθρώπους που έχουν περισσότερα από 1-2 άλλα ρολόγια. Αυτό έχω δει..

Προφανώς δεν δηλώνω ειδικός ούτε ότι η άποψη μου είναι θεσφατο. Λέω απλά ότι αυτό είναι προσωπική μου διαπίστωση.

Δεν έχω διάθεση να αντικρούσω τα λόγια σου.
Όχι από αδιαφορία, αλλά από σεβασμό προς την όλη κουβέντα. Δεν μπορούμε να προσπαθούμε μόνο με επιχειρήματα από προσωπική αντίληψη. Και το λέω για μένα αυτό. Επειδή δεν μπορώ να στηρίξω άποψη σε επιχειρήματα με λογική βάση αλλά και αξιόλογα.
Προσωπικά τον προβληματισμό μου τον έθεσα.
Να συμπληρώσω πάντως ότι το καλό marketing της Rolex με κανέναν τρόπο δεν οδηγεί σε εξίσωση την Tudor με την Ω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Ιούλιος 03, 2020, 01:40:23 πμ »
 Όχι,δεν οδηγεί φυσικά,η "μεταλλαξη" της Tudor έγινε όταν η μαμά εταιρία την πήρε στα σοβαρά τα τελευταία  χρόνια  και επένδυσε σε αυτή.Ετσι 5 χρονια πριν ξεκινησε με τη δικη της μηχανη,βλέπεις την καλη πορεια της και την αποδοχη της,στα μεγάλα φορα.Συχνα διαβάζω για το μάρκετινγκ της Ρολεξ,χωρίς ουσία δεν πας πουθενά.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Συνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #62 στις: Ιούλιος 03, 2020, 01:42:24 πμ »
Από την άλλη η Omega έχει ταυτιστεί με το πρώτο ρολόι που πήγε στο φεγγάρι,αυτό θα σου πει και ο υποψήφιος αγοραστής,δηλαδη
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος BabisStinson

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Ιούλιος 03, 2020, 07:40:34 πμ »
Από την άλλη η Omega έχει ταυτιστεί με το πρώτο ρολόι που πήγε στο φεγγάρι,αυτό θα σου πει και ο υποψήφιος αγοραστής,δηλαδη

Κι όμως ο περισσότερος κόσμος (όχι οι ωρολογόφιλοι / χομπίστες κλπ) όταν του πεις Ωμέγα το Seamaster έχει στο μυαλό του, τουλάχιστον αυτό έχω παρατηρήσει εγώ και βλέπω και έξω φορεμένο..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος nostradamus

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Ιούλιος 03, 2020, 07:45:35 πμ »
Δεν μπορούμε να προσπαθούμε μόνο με επιχειρήματα από προσωπική αντίληψη. Και το λέω για μένα αυτό. Επειδή δεν μπορώ να στηρίξω άποψη σε επιχειρήματα με λογική βάση αλλά και αξιόλογα......
Να συμπληρώσω πάντως ότι το καλό marketing της Rolex με κανέναν τρόπο δεν οδηγεί σε εξίσωση την Tudor με την Ω.

Λογιζω τα εξειδικευμενα φόρα ως μη αντικειμενικά εκ των πραγμάτων όμως. Η μάλλον ως τόσο αντικειμενικά και αξιόλογα που στο τέλος παυουν να είναι μέρος της "κανονικοτητας" της αγοράς. Άλλωστε είναι νομίζω γενικά αποδεκτό ότι τα φόρα γίνονται ρυθμιστές "τάσεων" κατά καιρούς εντός των μελών τους, χωρίς ωστόσο αυτο να μεταφέρεται και εκτός του "χώρου".
Ενα μέλος με βαθιά γνώση του χώρου, μακρόχρονη εμπλοκή, που έχουν περάσει από τα χέρια του πολλά και διαφορετικά ρολόγια, ίσως φτάσει να διατηρεί τελικά μια  "συλλογή" από πραγματικά σπουδαία δείγματα. Και εκεί η σχέση αντικειμενικοτητας/λογικης/τιμης/ειδικού βάρους να είναι πραγματικά ισορροπημένη. Βγάζω εκτός την αισθητική γιατί θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά υποκειμενικό.

Τιμολογιακά καθαρά, η rolex θεωρώ ότι ετοιμάζεται να "σκοτώσει" την Ω και ότι αντίστοιχο κυκλοφορεί. Αναβαθμίζει την tudor στην κατηγορία έως 5Κ με την ίδια να φλερτάρει με τα 10Κ. Αν η Ω αυξήσει και άλλο τις τιμές της θα πάψει να είναι "ελκυστική".
Ξαφνικα λοιπόν Ω και tudor βρίσκονται να "συγκρίνονται" έστω και αν δεν είναι ισάξιες ιστορικά, μηχανολογικά κτλ για την "κανονικότατα" εντός φόρα.

Η JLC είναι πραγματικά σπουδαία εταιρία, ο el primero ένας σπουδαίος χρονογράφος, Η απλότητα αλλα και λειτουργικότητα  του σχεδιασμού της vostok με το amphybia είναι παροιμιώδης αλλά τα νούμερα θα τα γράφουν άλλοι.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Ιούλιος 03, 2020, 09:19:30 πμ »
Λογιζω τα εξειδικευμενα φόρα ως μη αντικειμενικά εκ των πραγμάτων όμως. Η μάλλον ως τόσο αντικειμενικά και αξιόλογα που στο τέλος παυουν να είναι μέρος της "κανονικοτητας" της αγοράς. Άλλωστε είναι νομίζω γενικά αποδεκτό ότι τα φόρα γίνονται ρυθμιστές "τάσεων" κατά καιρούς εντός των μελών τους, χωρίς ωστόσο αυτο να μεταφέρεται και εκτός του "χώρου".
Ενα μέλος με βαθιά γνώση του χώρου, μακρόχρονη εμπλοκή, που έχουν περάσει από τα χέρια του πολλά και διαφορετικά ρολόγια, ίσως φτάσει να διατηρεί τελικά μια  "συλλογή" από πραγματικά σπουδαία δείγματα. Και εκεί η σχέση αντικειμενικοτητας/λογικης/τιμης/ειδικού βάρους να είναι πραγματικά ισορροπημένη. Βγάζω εκτός την αισθητική γιατί θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά υποκειμενικό.

Τιμολογιακά καθαρά, η rolex θεωρώ ότι ετοιμάζεται να "σκοτώσει" την Ω και ότι αντίστοιχο κυκλοφορεί. Αναβαθμίζει την tudor στην κατηγορία έως 5Κ με την ίδια να φλερτάρει με τα 10Κ. Αν η Ω αυξήσει και άλλο τις τιμές της θα πάψει να είναι "ελκυστική".
Ξαφνικα λοιπόν Ω και tudor βρίσκονται να "συγκρίνονται" έστω και αν δεν είναι ισάξιες ιστορικά, μηχανολογικά κτλ για την "κανονικότατα" εντός φόρα.

Η JLC είναι πραγματικά σπουδαία εταιρία, ο el primero ένας σπουδαίος χρονογράφος, Η απλότητα αλλα και λειτουργικότητα  του σχεδιασμού της vostok με το amphybia είναι παροιμιώδης αλλά τα νούμερα θα τα γράφουν άλλοι.
Συμφωνώ
Και ακόμα περισσότερο τα  περί "εξιδεικευμα φορα"  όχι απλά δεν καθορίζουν τάσεις, καμία φορά κιόλας στον μικρόκοσμο τούς νομίζουν ότι αυτοί μόνο ξέρουν/ έχουν δικαίωμα άποψης και κανένας άλλος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Ιούλιος 03, 2020, 10:05:56 πμ »
Κι όμως ο περισσότερος κόσμος (όχι οι ωρολογόφιλοι / χομπίστες κλπ) όταν του πεις Ωμέγα το Seamaster έχει στο μυαλό του, τουλάχιστον αυτό έχω παρατηρήσει εγώ και βλέπω και έξω φορεμένο..
Θα συμφωνησω εντελως ομως με το Μπαμπη.
Εκτος φορουμ,  κανενας δεν εχει υποψη του, η αν εχει, σε καμια περιπτωση δεν ειναι αντιπροσωπευτικο μοντελο το moon.
Το seamaster ειναι το οπλο της Omega στην αγορα.
Αυτο της κανει νουμερα οταν καποιος μπει σε μια μπουτικ να αγορασει ρολοι, και δεν ειναι τρελαμενος οπως εμεις.
( και εμεις οι τρελαμενοι παλι seamaster θα παρουμε, αλλα λεμε τωρα... Αφου ειναι ρολογαρα.
Απλα στις τιμες που το πηγαινει, θα κοψει ρυθμο πωλησεων εκτιμω...)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Ευρυάναξ

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Ιούλιος 03, 2020, 10:05:59 πμ »
Κανενα φορουμ δεν μπορει να καθορισει τασεις.
Στα φορουμ λεμε μακρια απο φασιον αλλα οι πιο πολλοι φασιον φορανε και τα θεωρουν και καλα και αντικειμενικα ειναι και ομορφα.
Οι δε γυναικες ;
Μαικλ κορς και ξερο ψωμι.
Ασε τα σμαρτγουοτς , δεν τα πιανω.
Ολοι με ενα στο χερι.

Βινταζ και χαμιλτον και ορις και λακο και τουντορ κτλ υπαρχουν στο δικο μας λεξιλογιο

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Να ευχαριστησω τη νονα μου , Λουκρητια Βοργια .

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Ιούλιος 03, 2020, 10:23:43 πμ »
Κανενα φορουμ δεν μπορει να καθορισει τασεις.
Στα φορουμ λεμε μακρια απο φασιον αλλα οι πιο πολλοι φασιον φορανε και τα θεωρουν και καλα και αντικειμενικα ειναι και ομορφα.
Οι δε γυναικες ;
Μαικλ κορς και ξερο ψωμι.
Ασε τα σμαρτγουοτς , δεν τα πιανω.
Ολοι με ενα στο χερι.

Βινταζ και χαμιλτον και ορις και λακο και τουντορ κτλ υπαρχουν στο δικο μας λεξιλογιο

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Γνωστός μου κύριος, ευκατάστατος αυτοδημιούργητος..
Θέλω να πάρω ένα ρολόι, έχω δει κάτι ωραία Armani.
Εγώ:
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Συνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Ιούλιος 03, 2020, 10:49:50 πμ »
Τιμολογιακά καθαρά, η rolex θεωρώ ότι ετοιμάζεται να "σκοτώσει" την Ω και ότι αντίστοιχο κυκλοφορεί. Αναβαθμίζει την tudor στην κατηγορία έως 5Κ με την ίδια να φλερτάρει με τα 10Κ. Αν η Ω αυξήσει και άλλο τις τιμές της θα πάψει να είναι "ελκυστική

Ωραίο ποστ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #70 στις: Ιούλιος 03, 2020, 12:09:20 μμ »

Αυτό ακριβώς!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Ιούλιος 03, 2020, 12:26:26 μμ »
Θα συμφωνήσω και εγώ. Και εμένα πχ πρώτα μου άρεσε το moonwatch και μετά έμαθα την ιστορία του.

Φτάνει πια η καραμέλα ότι η Ω είναι ένα φεγγάρι μονο.

Αυτό ισχύει για τους φόρουμ-ακηδες.

Ανάθεμα και αν ξέρει κανείς άλλος την ιστορία του.

Και το moon συγκεκριμένα ή τα seamaster πουλάνε επειδή είναι ρολογαρες και όχι επειδή εκμεταλλεύονται ιστορίες. Πουλάνε επειδή είναι ωραία και τίμια όχι γιατί είναι status symbols.

Το ότι υπάρχουν κάποιοι επενδυτές ή influencers που προσπαθούν να χαλιναγωγήσουν ανθρώπους για να έχουν ψηλά τα χαρτοφυλάκια τους δεν σημαίνει ότι η πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Ιούλιος 03, 2020, 12:36:46 μμ »

Το ότι υπάρχουν κάποιοι επενδυτές ή influencers που προσπαθούν να χαλιναγωγήσουν ανθρώπους για να έχουν ψηλά τα χαρτοφυλάκια τους δεν σημαίνει ότι η πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο.

Πόσο σωστό
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Beastaras

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Ιούλιος 03, 2020, 12:43:22 μμ »
Θα συμφωνήσω και εγώ. Και εμένα πχ πρώτα μου άρεσε το moonwatch και μετά έμαθα την ιστορία του.

Και το moon συγκεκριμένα ή τα seamaster πουλάνε επειδή είναι ρολογαρες και όχι επειδή εκμεταλλεύονται ιστορίες. Πουλάνε επειδή είναι ωραία και τίμια όχι γιατί είναι status symbols.

Συμφωνώ και επαυξάνω!!! Επίσης, εγώ όταν πήγα να πάρω ρολόι (δώρο πεθερικών) και κατέληξα στο seamaster 300, δεν διάβαζα κάποιο φόρουμ και φυσικά δεν ήξερα κανένα moonwatch κλπ. Ήμουν γενικά αυτό που λέμε πανάσχετος. Πήγα όπως έχω ξαναγράψει στη Rolex, είδα αρκετά ρολόγια (το 2016 είχαν τα πάντα), όμως ήθελα να δω και άλλου. Στο επόμενο κατάστημα που μπήκα είδα το seamaster, αυτό ήταν το ερωτεύτηκα και το πήρα με την μια!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Ιούλιος 03, 2020, 16:55:27 μμ »

Σωστός..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions