Αποστολέας Θέμα: Panerai vs the others  (Αναγνώστηκε 35022 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Theminio

• Sr. Member
  • Μάθε μπαλίτσα!
    • Προφίλ
Απ: Panerai vs the others
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 23, 2011, 18:08:47 μμ »

Στο τέλος της χιλιετίας οι συνθήκες ήτανε ωριμες. Ο πλανήτης ετοιμαζότανε για το μεγαλύτερο καταναλωτικό πάρτυ της ιστορίας, η Ρολεξ και οι δεκάδες ερμηνείες απο τρίτους κατασκευαστές πάνω στα σχέδιά της ήτανε παραπάνω απο κοινότυπες, το θέμα με τα ανδρικά tool watch εξαντληθηκε, τελείωναν οι υποψήφιοι πιλότοι, δύτες, ραλίστες, συνωστίζονταν όμως οι Metrosexual και οι κομψευόμενοι άνδρες. 

Έρχεται λοιπόν η Πανεράι με φρέσκια ιδέα και λέει: τι βλακείες είναι αυτοι οι περιορισμοί με τα εργαλεία και την χρηστικότητα. Το ρολόι είναι κόσμημα, και ως τέτοιο πρέπει να σχεδιαστεί. Θα σχεδιάσω ότι πιο όμορφο, αρμονικό και εντυπωσιακό μπορώ. Δεν με νοίαζει ούτε η λειτουργία ούτε η χρηστικότητα, αυτά θα προσαρμοστούν στην εικόνα που θέλω. Πάρε λοιπόν μέγεθος για να φαίνεται πλούσιο και εντυπωσιακό, πάρε γυαλάδα κοσμήματος, πάρε και ένα σούπερ μινιμαλιστικό σχέδιο αντάξιο του Steve Jobs και ακόμα παραπέρα. Οι σχεδιαστές απελευθερώθηκαν και μεγαλούργησαν.

Θησέα, αν και γενικά με το νόημα αυτόν που θέλεις να πείς συμφωνώ, πρέπει να διευκρινήσουμε ότι το design των Radiomir και Luminor Panerai είναι στην ουσία σχέδια της Ρόλεξ που φτάνουν στη δεκαετία του 30. Το revival έκανε η Panerai και απογειώθηκε χάρη στον Stalone. Δηλαδή σε ένα μεγάλο βαθμό ήταν θέμα τύχης και στην μετέπειτα πορεία μπήκε δυνατά μέσα το marketing. Υπάρχουν πολλοί ειδικότεροι απο εμένα με την ιστορία της Panerai που θα μας τα πουν καλύτερα.

περισσοτερα εδώ

http://rolexblog.blogspot.com/2007/07/chapter-3-complete-history-of-rolex_2123.html
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 23, 2011, 18:14:33 μμ από Theminio »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• Co-Founder
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 23, 2011, 18:14:08 μμ »
Μην θεωρηθούν τα παρακάτω ότι προσπαθώ να μειώσω την εταιρία ή τους ιδιοκτήτες των Πανεράι. Παραπλήσια θα μπορούσα να ισχυριστώ και για πολλές εταιρίες. Σέβομαι απόλυτα την εταιρία και την τεράστια επιτυχία της, έκανε σίγουρα την βιομηχανία ωρολογοποιίας καλύτερη.

Ακολουθεί έκθεση ιδεών......

Από τις μεγάλες εταιρείες, όλες έχουνε εναν άξονα γύρω απο τον οποίο χτίζουνε την συλλογή των ωρολογιών τους και την στρατηγική πωλήσεων. Και συνήθως 1-2 ρολόγια είναι αυτά που ορίζουν και την εταιρεία.

πχ.
Breitling: Instruments for professionals, τα αγοράζουνε πιλότοι, βγάζει το Navitimer. Tool για πιλότο. θέλω αυτή την χρήση άρα το ρολόι σχεδιάζεται για αυτή την δουλεία.

Rolex: Submariner, θέλω καταδύσεις με χρονομέτρηση, σχεδιάζω αυτό το ρολόι.

Moonwatch: Ελλειψη βαρύτητας, κουρδιστό, πλαστικό, κτλ. Ειλικρίνεια. Το Broad Arrow μας φαίνεται περίεργο, σαν διαστροφή του αρχικού και όχι παραλλαγή.

Αυτή ήτανε η λογική. Ο άνδρας προσδιορίζεται απο τα εργαλεία του, αρα του δίνουμε τέτοια και στην πορεία προσπαθούμε να τα κάνουμε και όμορφα και ευέλικτα. Αλλοι το πετυχαίνουν περισσότερο αλλοι λιγότερο. Σου υπόσχεται η Rolex, παρε το Sub και θα είσαι ματσο βατραχάνθρωπος, αλλά το φοράς και στο γραφείο σου και στην δεξίωση και στο πάρτυ.... και έτσι η εταιρεία σήκωσε την μπανκα στον αέρα.

Γιατί το IWC Pilot Chrono δεν επιδέχεται κριτικής και όλοι το θεωρούν πανέμορφο; Είναι ξεκάθαρος ο σχεδιαμός του, ειλικρινής προς την χρήση του και ταυτόχρονα όμορφος. Τι σου πουλά η IWC, πιλότο, άρα μοιαζει, λειτουργεί και είναι πιλότος. Τι να τους πεις; Γιατί δεν βάλατε ξυπνητήρι;

Το μεγαλείο της Πανεράι ήτανε ότι σε όλα αυτά είπε όχι. Σκέφτηκε έξω απο το κουτί και ξεκίνησε απο την αρχή. Αρνήθηκε να ακολουθήσει τους κανόνες.

Στο τέλος της χιλιετίας οι συνθήκες ήτανε ωριμες. Ο πλανήτης ετοιμαζότανε για το μεγαλύτερο καταναλωτικό πάρτυ της ιστορίας, η Ρολεξ και οι δεκάδες ερμηνείες απο τρίτους κατασκευαστές πάνω στα σχέδιά της ήτανε παραπάνω απο κοινότυπες, το θέμα με τα ανδρικά tool watch εξαντληθηκε, τελείωναν οι υποψήφιοι πιλότοι, δύτες, ραλίστες, συνωστίζονταν όμως οι Metrosexual και οι κομψευόμενοι άνδρες. 

Έρχεται λοιπόν η Πανεράι με φρέσκια ιδέα και λέει: τι βλακείες είναι αυτοι οι περιορισμοί με τα εργαλεία και την χρηστικότητα. Το ρολόι είναι κόσμημα, και ως τέτοιο πρέπει να σχεδιαστεί. Θα σχεδιάσω ότι πιο όμορφο, αρμονικό και εντυπωσιακό μπορώ. Δεν με νοίαζει ούτε η λειτουργία ούτε η χρηστικότητα, αυτά θα προσαρμοστούν στην εικόνα που θέλω. Πάρε λοιπόν μέγεθος για να φαίνεται πλούσιο και εντυπωσιακό, πάρε γυαλάδα κοσμήματος, πάρε και ένα σούπερ μινιμαλιστικό σχέδιο αντάξιο του Steve Jobs και ακόμα παραπέρα. Οι σχεδιαστές απελευθερώθηκαν και μεγαλούργησαν.

Φτιάξανε κάτι ακαταμάχητο. Στις φώτο και στις βιτρίνες δεν παίζονται. Και εμένα μου τρέχανε τα σάλια. Κερδίσανε την παρτιδα εξ' αρχής. Και το παραδώσανε για τα περαιτέρω..... Τι θα βάλουμε μέσα; Εεε βάλε κάτι να γεμίσει να τελειώνουμε να το στείλουμε και απο το μάρκετιγκ. 

Μαρκετιγκ: Κύριοι αυτό το πανέμορφο κόσμημα πρέπει να πωληθεί σε άνδρες, αυτοί μπορεί να πληρώσουν. Έχετε την ιστορία και το όνομα Πανεράι. Κάντε την δουλειά σας. Οι άνδρες θέλουν ομορφιά στην ζωή τους αλλά πρέπει κάπως να αποενοχοποιήσουμε την αγορά πανάκριβων κοσμημάτων. Χρειάζονται μία δικαιολογία όταν δεν κουμπώνουν τα μανίκια. Πείτε τους για τα κομμάντα, για τις θάλασσες, δεν πειράζει που αυτά τα κοσμήματα δεν κάνουν για εκει, και μόνο αν χρειάζεται τροποποιήστε τον σχεδιασμό για τα τονίσετε την ιστορία. Ίσως καμία ασφάλεια, κανένας μοχλός κάτι από εργαλείο τελοσπάντων. Και προπάντων μην τους πείτε για λουριά, που θέλει η γυναίκα μου να τα ταιριάζει με την ζώνη και την τσάντα της. Θα τα βρούνε μόνοι τους. Ας τους δώσουμε την χαρά της προσωπικοποίησης του προιόντος.

Πανεράι στο κουτί: Ομορφιά ναι, μεταπώληση ναι.
Πανεράι στον καρπό: Όχι για μένα αλλά σίγουρα είναι μια εξαιρετική επιλογή για πάρα πολλούς.

Μπορω να εχω ενστασεις? μπορω...

Τα πανερια δεν κανουν για τη δουλεια τους.. οκ...μην ανοιξουμε αυτο το θεμα ομως γιατι κανενα απο αυτα που πληρωνουμε χιλιαδες ευρω δεν κανει για τη δουλεια του..και το ξερουμε ολοι μας. Δε τα αγοραζουμε για καταδυση, για να πεταμε, για να παμε στο φεγγαρι και πολλα απο αυτα κανουν μονο στα χαρτια για την καθε χρηση.

Οπως επισης το metrosexual στοιχειο των πανεραι υπαρχει σε οοοολες τις εταιριες. Ειδικα σε εταιριες οπως η Ρολεξ που το 90% αγοραζει τα ρολογια της για το πουλ-μουρ και για να ριξει γκομενα...Ενα 10% τα αγοραζει για το μυθο που προφανως εχουν χτισει.

Οποτε εκτιμω οτι δεν χρειαζεται να υπεραπλουστευουμε τα πραγματα. Αν καποιος συγκινειται απο το μυθο γυρω απο την ενασχοληση των Ιταλων με το υγρο στοιχειο και την προβολη και καθιερωση καποιων δραστηριοτητων σχετικα με αυτο, τοτε ενα πανερι θα τον κανει να γελαει σαν μικρο παιδι...

Εγω εχω πιαστει κοροιδο απο την καραμελα των Ιταλων και το holy grail μου ειναι ενα βαρετο,λιτο και με αδιαφορη μηχανη πανερι...Γιατι αυτο ειναι αξιολογο και πανεμορφο στα ματια μου.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• Co-Founder
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 23, 2011, 18:15:16 μμ »
Παράθεση
Θησέα, αν και γενικά με το νόημα αυτόν που θέλεις να πείς συμφωνώ, πρέπει να διευκρινήσουμε ότι το σχήμα της κάσας και ο μοχλός δεν είναι σχεδια της Panerai αλλά της Ρόλεξ που φτάνουν στη δεκαετία του 30. Το revival έκανε η Panerai και απογειώθηκε χάρη στον Stalone. Δηλαδή σε ένα μεγάλο βαθμό ήταν θέμα τύχης και στην μετέπειτα πορεία μπήκε δυνατά μέσα το marketing. Υπάρχουν πολλοί ειδικότεροι απο εμένα με την ιστορία της Panerai που θα μας τα πουν καλύτερα.

περισσοτερα εδώ

http://rolexblog.blogspot.com/2007/07/chapter-3-complete-history-of-rolex_2123.html

και το reg.tm ?? ? ?
Απατη?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος gsb

• Sr. Member
  • ..no date times!!
    • Προφίλ
    • http://www.polite.gr/
« Απάντηση #18 στις: Νοέμβριος 23, 2011, 19:09:54 μμ »

χρησιμο λινκ! ευχαριστουμε!!

(τελικως ολα τα παιδια της "Βασιλισσας" εγιναν διασημα!! ;) )
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
το 'πε και το 'κανε!!

Αποσυνδεδεμένος TheseusGR

• Member
  • **
  • The more you own, the more you know you don't own.
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Νοέμβριος 23, 2011, 19:24:39 μμ »
Mitsman με αυτό το σεντόνι που έγραψα φαίνεται φυσικά ότι προσπαθώ να μειώσω την Πανεράι αλλά ουσιαστικά το πιο πλήρες σεντόνι θα έπρεπε να περιλαμβάνει παρόμοιο κράξιμο για τις συγχρονες επιλογές των Ελβετών κατασκευαστών και την στροφή τους στον εντυπωσιασμό και την εμφάνιση σε βάρος της ουσίας.

Έχεις απόλυτο δίκιο για τις ενστάνσεις σου και συμφωνώ. Όλες οι ακριβές εταιρείες πλέον πουλάνε φύκια αναγκαστικά γιατί οι τιμές δεν δικαιολογούν με τπτ το προιόν.

Να στηλιτεύσω και την Rolex έτσι για ισορροπια..... για το κυριολεκτικά κακάσχημο νεο Sub θύμα της μόδας του μεγέθους και γυαλάδας, παιχνίδι το οποίο ΔΕΝ μπορεί να παίξει όταν κουβαλά τέτοιο ιστορικό βάρος σε σχεδιασμό που δεν επιδέχεται αυτές τις αλλαγές. Ενώ εδώ η Πανεράι διαπρέπει.

Ή για τα εμετικά χρυσα Sub ή για την αντικατάσταση του Sea Dweller με το δεινοσαυρικό Deep Sea, την αποθέωση της λογικής του tool watch σε βάρος της χρήσης και της εμφάνισης και του μέτρου. Δηλ. αν φτιάξω ένα σφυρί βάρους 150κιλών θα βρω καρφί μεγεθους 1μ και ενα Τρανσφορμερ μάστορα για να καρφώσει. Χίλιες φόρες να σκεφτούμε και λίγο την εμφάνιση και ας χάσω και 1000μ. βάθους. Πόσο δύσκολο είναι να σχεδιάσουν κάτι καθαρά από την αρχή.

Τα Πανεραι είναι αντικειμενικά όμορφα και όχι μόνο στα μάτια σου. Εναι ότι καλύτερο στα μεγάλα μεγέθη. Είναι ότι καλύτερο στα κοσμήματα ρολόγια που κολυμπάνε κιόλας. Και δεν είναι καθόλου αρνητικό. Απλά για μενα δεν είναι η πρώτη επιλογή. Θα παρώ το Big Pilot πριν το Πανεράι.

Οσο για τους Metrosexual δεν αναφερόταν ως αποκλειστικό κοινό της Πανεράι αλλά ως νέο είδους καταναλωτή που ήταν διατεθειμένος να ξοδέψει για την εμφάνισή του και αυτοί φταίνε και για την απογείωση των τιμών των ρολογιών στην κατηγορία ακριβών κοσμημάτων.

Υπάρχουν εταιρείες που καλύπτουν κάθε γούστο στην αγορά, ή ακόμα καλύτερα δημιουργούν κομμάτια που αντέχουν την κριτική από πολλές πλευρές.

Προκαλώ να κατηγορήσει κάποιος νέα κομμάτια όπως το IWC Pilot Chrono ή το Bell & Ross 123 και 126. (πέρα απο θέμα τιμολόγησης).

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• Co-Founder
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Νοέμβριος 23, 2011, 19:31:53 μμ »
Ta bell Ross 123 & 126 vintage που τα δοκιμασα στο χερι μου, μου φανηκαν τουλαχιστον φτωχα...για να μην πω περισσοτερα.
Πολυ ομορφα στις φωτο-τοσο που ετρεξα να τα δω απο κοντα...αλλα οταν τα ειδα δεν ηταν αυτο που περιμενα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Νοέμβριος 23, 2011, 19:41:43 μμ »
Κάτι που σπάνια αναφέρεται για τα PANERAI είναι και το γεγονός ότι είναι ίσως τα πιο ευανάγνωστα ρολόγια χειρός που μπορεί να βρει κανείς για όλες τις συνθήκες και όλες τις ηλικίες (ειδικά τις μεγάλες). Η ώρα στο PANERAI είναι άμεσα αντιληπτή μέρα-νύχτα (φακός) από μεγάλους (με μικροπροβλήματα όρασης) - μικρούς, άνδρες-γυναίκες!
Ααα και κάτι ακόμα, η πιο σκληρή κριτική γίνεται από ΜΗ-κατόχους PANERAI και ποτέ προσωπικά δε βρήκα ιδιοκτήτη PANERAI να δώσει το ρολόι του γιατί δεν έμεινε ικανοποιημένος!

Φιλικά
Νίκος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
OMegasNik Ο ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΩΝ!
είμαι ακόμη εδώ!

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Νοέμβριος 23, 2011, 19:42:03 μμ »
Με την πληθωρικότητα του Πανεράι φυσικά δεν μπορείς να τα συγκρίνεις. Πρέπει να κάνεις πρώτα νηστεία. Μετά την πίτσα ότι ψωμί και να φας είναι άνοστο.  :)

Συνέχεια πίτσα όμως θα καταλήξεις σε διαμέτρους 50mm για να καταλάβεις γεύση.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Theminio

• Sr. Member
  • Μάθε μπαλίτσα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Νοέμβριος 23, 2011, 19:42:43 μμ »
και το reg.tm ?? ? ?
Απατη?

Αναφέρεσαι στο μοχλό σφραγίσματος της κορώνας? Για να το αναφέρουν σίγουρα θα έχουν καταθέσει την πατέντα οι ίδιοι, ή τέλος πάντων τα διακιώματα τα έχουν οι σημερινοί ιδιοκτήτες. Τώρα ποιος το σχεδίασε δεν ξέρω. Στο προηγούμενο λινκ λέει οτι Ρanerai και Rilex το σχεδίασαν μαζί, δεν ξέρω πόσο ισχύει.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 23, 2011, 19:46:49 μμ από Theminio »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Theminio

• Sr. Member
  • Μάθε μπαλίτσα!
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Νοέμβριος 23, 2011, 19:45:47 μμ »
Ααα και κάτι ακόμα, η πιο σκληρή κριτική γίνεται από ΜΗ-κατόχους PANERAI

Αναμενόμενο, με όλες τις εταιρίες γίνεται αυτο, αν τους άρεσαν θα είχαν πάρει Panerai
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Νοέμβριος 23, 2011, 19:50:07 μμ »
Κάτι που σπάνια αναφέρεται για τα PANERAI είναι και το γεγονός ότι είναι ίσως τα πιο ευανάγνωστα ρολόγια χειρός που μπορεί να βρει κανείς για όλες τις συνθήκες και όλες τις ηλικίες (ειδικά τις μεγάλες). Η ώρα στο PANERAI είναι άμεσα αντιληπτή μέρα-νύχτα (φακός) από μεγάλους (με μικροπροβλήματα όρασης) - μικρούς, άνδρες-γυναίκες!
Ααα και κάτι ακόμα, η πιο σκληρή κριτική γίνεται από ΜΗ-κατόχους PANERAI και ποτέ προσωπικά δε βρήκα ιδιοκτήτη PANERAI να δώσει το ρολόι του γιατί δεν έμεινε ικανοποιημένος!

Φιλικά
Νίκος

Δεν νομίζω ότι σχεδίασαν ή τους έκαιγε το Πανεράι για να είναι ευανάγνωστο. Απλά έτυχε.

Το Πανεράι είναι μία σχεδιαστική σχολή από μόνο του. ¨Η σου αρέσει ή όχι. Δύσκολα το αγοράζεις αν δεν είσαι σίγουρος, και επομένως και δύσκολα μετανιώνεις. Αν αγοράσω ένα SINN μπορεί να πάω σε ένα IWC ή Β&R. Από το Πανεράι που να πας;
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Νοέμβριος 23, 2011, 19:53:55 μμ »
Ααα και κάτι ακόμα, η πιο σκληρή κριτική γίνεται από ΜΗ-κατόχους PANERAI

Αναμενόμενο, με όλες τις εταιρίες γίνεται αυτο, αν τους άρεσαν θα είχαν πάρει Panerai

Λάθος και στα δύο!
1. Δε γίνεται με όλες τις εταιρίες αυτό, έχω ακούσει παράπονα από ΠΡΩΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΥΣ για πολλές και γνωστές
2. Κάποιοι αν και τους αρέσουν ΔΕ μπορούν να τα πάρουν ... μπορούν όμως να τα κατηγορούν για να αυτο-πείθονται ότι δεν είναι καλά!!!

Φιλικά
Νίκος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
είμαι ακόμη εδώ!

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Νοέμβριος 23, 2011, 19:55:36 μμ »

Φιλικά
Νίκος

Δεν νομίζω ότι σχεδίασαν ή τους έκαιγε το Πανεράι για να είναι ευανάγνωστο. Απλά έτυχε.

Το Πανεράι είναι μία σχεδιαστική σχολή από μόνο του. ¨Η σου αρέσει ή όχι. Δύσκολα το αγοράζεις αν δεν είσαι σίγουρος, και επομένως και δύσκολα μετανιώνεις. Αν αγοράσω ένα SINN μπορεί να πάω σε ένα IWC ή Β&R. Από το Πανεράι που να πας;

Στις υποβρύχιες δραστηριότητες είναι σημαντικό να είναι το ρολόι ευανάγνωστο ... δε νομίζω ότι έτυχε ...

Φιλικά
Νίκος
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
είμαι ακόμη εδώ!

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Νοέμβριος 23, 2011, 19:59:09 μμ »
2. Κάποιοι αν και τους αρέσουν ΔΕ μπορούν να τα πάρουν ... μπορούν όμως να τα κατηγορούν για να αυτο-πείθονται ότι δεν είναι καλά!!!

Αυτους Νικο αργα ή γρηγορα τους καταλαβαινεις και μπορει να συμβει σε ολες τις μαρκες.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Νοέμβριος 23, 2011, 20:02:18 μμ »
Θοδωρή συμφωνώ ότι τους καταλαβαίνεις αλλά απλά λέω ότι η "πολεμική" στην PANERAI είναι πολύ πιο έντονη από άλλες μάρκες και μπορεί να συγκριθεί κατά τη γνώμη μου με την αντίστοιχη της ROLEX ...

Φιλικά
Νίκος

ΥΓ
Πάρε τηλέφωνο αν μπορείς να σε ρωτήσω κάτι φίλε!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions