Δεν έβαλα τυχαία επιλογή για "beater" ρολόι στο θέμα, γιατί είναι μια κατηγορία που δεν θέλει πολλά "φτιασιδια" ...
Σε αντίθεση πχ με ένα dress , που δικαιολογεί την ύπαρξη πολύτιμων υλικών.
Το ποσό των 180000 επιλέχθηκε κυρίως για έμφαση , καθώς θεωρώ και πολύ χαμηλότερα ποσά, το ίδιο υπερβολικά!
Εν ολίγοις, προσωπική μου θέση είναι πως για έναν μέσο άνθρωπο ( ούτε μπατιρακι αλλά ούτε και εκατομμυριούχο) , 10000 άντε 15000 το πολύ πρέπει να είναι το ταβάνι στην τιμή ενός ρολογιού... Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά υπερβολές!
Επειδή έχω "σκάσει" λεφτά για ρολόγια,

και πήρα ΚΑΙ κάποιες "κορυφές",

επιτρέψτε μου να διαφωνήσω.
Με τις προηγούμενες φυσιολογικές τιμές, πριν το "ράλλυ", θεωρώ τα 5.000 Ε μέγιστο για ρολόι ΧΩΡΙΣ πολύτιμα μέταλλα ή πέτρες.
Αντε με τα "ράλλυ", να πάμε στα 8.000 Ε ?

Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα, ΙΜΟ, δεν προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ.

Μπορεί να έχουν φινιρίσματα εσωτερικά, σφραγίδες Γενεύης και Πορθμούς του Μαγγελάνου, αλλά στην ουσία, δεν προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ παραπάνω, ούτε σε ακρίβεια, ούτε σε ποιότητα κατασκευής.
Και ανεβαίνοντας, το μόνο που επιτυγχάνεις είναι, να έχεις πιο εξειδικευμένα πανάκριβα σέρβις, και μια περιουσία.......στο χέρι.
Η ζωή, ατυχώς μου έδειξε, ότι "τζάμπα" ( με την καλή έννοια ), ξόδεψα τόσα για ρολόγια. Η λύση, ήταν πολύ πιο απλή, και πολυ πιο ......προσβάσιμη.
Αλλά αν δεν πληρώσεις, δεν μαθαίνεις.