Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους που συμμετείχαν μέχρι τώρα στο νήμα, είτε αντιμετωπίζοντας το ερώτημα μου χιουμοριστικά, είτε παραθέτοντας όντως αξιολογοτατα ρολόγια.....
Ποσταρα το θέμα αυτό όχι γιατί σκοπεύω να προβώ σε τέτοια αγορά ( δεν έχω αυτό το ποσό διαθέσιμο, αλλά και να το είχα δεν θα κοίταζα για ένα μόνο ρολόι

) , αλλά περισσότερο σαν μια "μελέτη".....
Τα ρολόγια σε ποσά κοντά στο υπό συζήτηση ποσό είναι, όπως πολύ σωστά ανέφεραν κάποιοι, συνήθως από πολύτιμα μέταλλα και έχουν και αρκετά περίπλοκα complications.
Αυτό αυτομάτως τα καθιστά ακατάλληλα για καθημερινή χρήση σε ίσως αντίξοες συνθήκες. ( ο χρυσός π.χ. είναι πολύτιμο μέταλλο μεν, δεν έχει όμως την απαιτούμενη σκληρότητα που απαιτείται για να αντέχει σε "κακουχίες" , τα περισσότερα complications από την άλλη, είναι περισσότερο μια τεχνολογική επίδειξη του κατασκευαστή, παρά έχουν μια χρησιμότητα στην σημερινή εποχή)....
Που θέλω να καταλήξω, για να μην κουράζω με το μακροσκελές του ποστ? :
Προσωπικά θεωρώ τα πανάκριβα αυτά ρολόγια, περισσότερο προϊόντα εντυπωσιασμού και τίποτα άλλο!!! Ούτε καν αντάξια για ωρολογιακη συζήτηση...
Γιατί μην μου πείτε, για κάποιους μπορεί να είναι πολύ ωραίο το RM28 που προτάθηκε, είναι όμως όντως 172,85 φορές καλύτερο από το ταπεινό SRPA71

? ( Τόση περίπου είναι η αναλογία τιμής τους)......