Guinness ,πίνετε ?
Οχι. Κάποιες φορές, πίνω την αντίστοιχη, την Murphy's Irish Stout.
Αλλά γενικά, προτιμώ τις Pils / Lager, τις υπόλοιπες, Weiss, με φρούτα , κλπ, δεν τις θέλω.
Η μπύρα, ΙΜΟ, πρέπει να είναι η 4 υλικών, σύμφωνα με τον γερμανικό νόμο, γνωστός και ως «νόμος περί αγνότητας της μπύρας» (Reinheitsgebot), οι μπύρες lager (με βυθοζύμες) μπορούν να παρασκευασθούν μόνο με βύνη από κριθάρι, λυκίσκο, νερό και μαγιά.
Ο νόμος αυτός εγκαθιδρύθηκε το 1516 στο Ingolstadt, στη Βαυαρία, από τον Γιουλιέλμο IV, Δούκα της Βαυαρίας.σύμφωνα με τον νόμο αγνότητος του.
Τα παραδοσιακά υλικά παρασκευής, από βύνη κριθαριού, λυκίσκο, μαγιά και νερό, έχουν πλέον, από αρκετές φίρμες, αντικατασταθεί με άλλες πρώτες ύλες που έχουν επίσης άμυλο ή σάκχαρα ανάλογα με την ακολουθούμενη συνταγή. π.χ. ρύζι, ζάχαρη, καλαμπόκι, σιτάρι και άλλα, όπως ζάχαρη, σιρόπι μαλτόζης, σιρόπι γλυκόζης. Σε κάποιες προστίθενται και άλλα συστατικά όπως φρούτα και συνήθως χαρακτηρίζονται από πολύ ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά.
Αυτές, τις παράξενες, δεν τις "πάω".
Τα υπόλοιπα υλικά, είναι δεύτερης ποιότητας, χαμηλώνουν μεν το κόστος, αλλά, και δίνουν ζακχαροποιήσιμα άμυλα. Ετσι, οι βαθμοί, μπορεί να ανέβουν και στους 12-14- 18 %. Αλλά, δεν είναι φυσική ζύμωση.