Αξιόλογα και τα τρία ρολόγια.
Στο breitling με ενοχλεί αρχικά η panerai γραμματοσειρά. Δεν έχω άποψη για το συγκεκριμένο. Είναι λίγο αδιάφορο. Αν έβγαζες το breitling δεν θα ήξερες τι μάρκα είναι.
Το συγκεκριμένο tudor είναι ρολογαρα. Έχει δικό του χαρακτήρα. Δεν ρολεξιζει σαν το bb , το συγκεκριμένο μπλε είναι πανέμορφο, έχει τέλειο bezel action, έχει τέλειο clasp και μπρασελέ, είναι ποιότητα. Στα αρνητικά του υποκειμενικα για μένα είναι οι 5! σειρές κείμενο ( μακάρι να έγραφε σκετο pelagos) και το κλασσικό tudor hour hand είναι άσχημο αλλά για μένα μόνο αφού καταλαβαίνω ότι ο δείκτης είναι iconic!
Το seiko με τα γνωστά μειονεκτήματα του. Έχει άθλιο μπρασελέ και χοντρό κλασπ. Χιλιοειπωμενα πράγματα. Το x είναι ανεξήγητο και παραπέμπει σε σε φτηνά seiko. Δεν είναι ρυθμισμένο από το εργοστάσιο και έχει μεγάλη ονομαστική αποκλιση στη χρονόμετρια του(-10, +15) Επίσης είναι πολύ βαρυ και χοντρό 
Και τα καλά του είναι γνωστά , μονομπλοκ κάσα με τέλειο φινίρισμα, επιτέλους ζαφείρι και κεραμικό, και το καλύτερο λουμ ever.
Η λογική λέει tudor.
Επιλέγω όμως seiko γτ βλέπω pedigree του 6159 και κληρονομιά 50 χρόνων ιαπωνικής ωρολογοποιίας 
Γελάνε και τα πιο παρδαλά κατσίκια !!!!!
Γιατί τα κατσίκια από την φύση τους είναι μουρλά, βάλε τώρα και από πάνω και να είναι παρδαλό, εκεί να δεις γέλιο, αφού θα πάρουν φόρα και θα γελάνε και οι πέτρες...

πρωην ράλλυ
διάβασε εδώ
https://forums.watchuseek.com/f21/%2A%2Anew-upcoming-seiko-watches%2A%2A-2393034-1662.htmlστο +20 sec πάει...
για το VS τώρα :
το Breitling είναι ψιλο-αδιάφορο. Πολύ σπορ. Δε θα το αγόραζα.....Δε έχω φορέσει, δοκιμάσει το συγκεκριμένο ρολόι.
Το ΜΜ είναι βαρύ και χοντρό. Αν κάποιος έχει συνηθίσει να φορά τα ρολόγια του "ελεύθερα" στο καρπό (δηλ. να μην είναι σφιχτά) τότε το συγκεκριμένο ρολόι θα γυρίζει πάντα στα πλάγια λόγω άνισης κατανομής βάρους (η ευμεγέθης κάσα). όσες φορές το φόρεσα, ενώ μου αρέσει αρκετά, αυτό το πράγμα δεν μπόρεσα να το συνηθίσω. επίσης το ύψος του ειναι αρκετό και ίσως για κάποιους να αποτελεί πρόβλημα ο συνδυασμός του με πουκάμισα. Πολύ καλή κατασκευή λόγω κάσας βέβαια.
Το Πέλαγος είναι το καλύτερο από τα τρία κατά τη γνώμη μου. Μπορεί το ΜΜ να έχει εντυπωσιακό λούμε, όμως και το πέλαγος δε πάει πίσω. είναι τιτάνιο, συνεπώς ελαφρύ στο χέρι. το εβαλα κάμποσες φορές. Πολύ καλή αναγνωσιμότητα. κατά την άποψή μου, καλύτερη και από το ΜΜ. πραγματικά καταδυτικό ρολόι. το μειονέκτημά του είναι το μέγεθός του. αν και αναφερεται ως 42 χιλ. πρόκειται για ένα τεράστιο ρολόι. ειδικά αν κάποιος το φορά με το μπρασελέ του. θέλει καρπό. με τα 18 εκ να αποτελούν το ελάχιστο μέγεθος καρπού (και πρέπει να είναι και πλατύς, γιατί 18 εκ στρόγγυλος καρπός, απλά το ρολόι θα δείχνει τεράστιο). το νέο μοντέλο έχει ένα ακόμη μείον. την έκθεση ιδεών στο καντράν. που γίνεται ακόμη πιο άσχημη λόγω μη ισομετρικής τοποθέτησής της στο καντράν.
Τελικά, από τα τρία θα διάλεγα άνετα το Πέλαγος...