Η δική μου γνώμη είναι ότι αδίκως συγκρίνουμε τις δύο αυτές μάρκες.
Μπορεί να είναι σε παρόμοιο price point, αλλά το κοινό στο οποίο απευθύνονται είναι διαμετρικά αντίθετο :
Η ρολεξ, που την ξέρει μέχρι και η γιαγιά στην άνω ραχουλα, απευθύνεται στην ευρεία μάζα και είναι πρωτίστως ένα status symbol. Αυτό εκτοξεύει τις πωλήσεις της, αλλά πολλοί δεν το γουστάρουν.
Φυσικά υπάρχουν και πολλοί ωρολογοφιλοι που την προτιμά για την ιστορία και την αξιοπιστία της, το value retention κτλ. Αλλα φυσικά δεν είναι το target group της ρολεξ.
Απ την άλλη, αυτός που θα δώσει 5 6 χιλιάρικα για gs, ξέρει τι παίρνει. Οπότε όχι μόνο δεν το νοιάζει που το ρολόι λέει σεικο πάνω, συνήθως θέλει αυτό το "stealth wealth" που λεμε και στο χωριό μου.
Όπως κι ο οδηγός ου gtr ξέρει ότι έχει αμαξάρα που πατάει σε ποιότητα ανώτερης αξίας αυτοκίνητα, έτσι και ο κάτοχος ενός gs ξέρει ότι παίρνει φοβερό φινίρισμα, dial, μηχανή, λεπτομέρειες κτλ σε μια λογική τιμή.
Και ακριβώς επειδή είναι συνήθως λάτρης του χώρου, σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες μπορεί να μην έχει, αλλά σίγουρα είναι κι αυτός γραμμένος σε κάποιο φόρουμ και το χει δει στο χέρι συνχομπιστα, η στα ταξίδια του στο εξωτερικό "τυχαία" σέρνει ο έτερον ήμισυ μπροστά απ την μπουτίκ και " 2 λεπτά θα κάνω αγάπη μου, να δω κάτι" και της αναλύει μετά τι εστι spring drive μέχρι να πέσουν τσαντιες!
Οπότε έχουμε τον εκτός του χόμπι, τον ωρολογοφιλο, τα ψώνια, τους "επενδυτές" κτλ στη ρολεξ.
Έχουμε το nerd, τον ελιτιστη/σνομπ, τον ωρολογοφιλο στη gs.
Κανένας απ τη μία ομάδα δεν ασχολείται με το ρολόι ης άλλης.
Για τον 1ο, "είναι ακριβό για σεικο".
Για το 2ο, "έχει ξεφύγει η ρολεξ" η "ρολεξ έχουν οι πρωινατζουδες και οι ασχετοι".
Εξαίρεση και κοινος παρονομαστής ο ωρολογοφιλος, που αναγνωρίζει την αξία και των 2 κι ας μην τον πάει ταμείο κάποια (η και καμιά τους).