Μια πρώτη προσπάθεια για παρουσίαση ....:
Πριν 3 χρόνια, Απρίλιο του 2017, βρέθηκα στην Γαλλία, στην Χάβρη, και σε μια έξοδο μου επισκεφτηκα ένα εμπορικό κέντρο για τα απαραίτητα ψώνια.
Στην βιτρίνα ενός ρολογαδικου το μάτι μου έπεσε στο συγκεκριμένο :

Σε λίγη ώρα το ρολόι βρέθηκε στον καρπό μου, αφού αμέσως ένιωσα μια "φαγούρα" στην τσέπη...

Όπως θα διαβάσατε και στον τίτλο, το μοντέλο είναι το
SSA245J , made in Japan, παρακαλώ...
Φοράει την βασική μηχανή της Σεικο πλέον, την 4R39A, η οποία είναι παραλλαγή της 4R35, στο ότι έχει ένδειξη 24ωρου στο dial και προορίζεται για open heart καντράν.

Η ποιότητα κατασκευής είναι υπεράνω κριτικής, δεδομένης της κατηγορίας τιμής του ρολογιού.
Προσπάθησα να αποτυπώσω σε φώτο την προσοχή στην λεπτομέρεια , αλλά δεν ξέρω εάν τα κατάφερα καλά:

Το μπλέ χρώμα των δεικτών γίνεται με την ίδια μέθοδο που γίνεται στα ακριβότερα μοντέλα της εταιρείας....
Το λουράκι, από δέρμα μοσχαριού, είναι λίγο άκαμπτο στην αρχή και θέλει τον χρόνο του να "στρώσει" καλά...
Το κούμπωμα είναι folding clasp και μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο θέμα με αυτό.
Εκεί που θα μπορούσα να αναφέρω κάτι αρνητικό είναι για την τοποθέτηση της κορώνας ανάμεσα σε guards, καθώς και το μέγεθος σε συνδυασμό με το γυάλισμα της, καθιστούν λίγο δύσκολο το ξεκουμπωμα της για ρύθμιση... Η αίσθηση όμως του κουρδίσματος είναι αρκετά smooth, ειδικά μετά από λίγο καιρό χρήσης.
Παρότι το ρολόι είναι clear back, η μηχανή δεν έχει κανένα decoration

Σε αποζημιώνει όμως το πανέμορφο dial....

Η απόδοση της μηχανής? Εδώ να πω την αμαρτία μου, ξενέρωσα τις πρώτες μέρες που το παρακολουθούσα... Έπαιζε στα +18 με +25 και νόμισα ότι κάτι συνέβαινε...
Μετά από δύο εβδομάδες περίπου όμως άρχισε να σταθεροποιείται γύρω στο +8. Όταν γύρισα Ελλάδα και το έβαλα στο κουρδιστήρι έπεσε λίγο ακόμα και βρισκόμαστε πλέον στο +5 με +6.... ( Ποιός ξέρει πόσο καιρό το είχαν στο μαγαζί ακίνητο)
Το ρολόι είναι πολύ άνετο και παρότι σχετικά παχύ -13mm- φοριέται καλά σαν dress (φτάνει η μανσέτα στο πουκάμισο να μην είναι πολύ στενή...

)
Τι άλλο ξέχασα? .... Α! Διαστάσεις και specs:
Πλάτος κάσας : 43mm
Πάχος κάσας : 13mm
Υδατοστεγανότητα: 100m
Caliber: Seiko 4R39A, 24 jewels, 21600bph, 40hrs power reserve.
Τιμή: πάνε και λίγα χρόνια από τότε, αλλά αρκετά κάτω από 500€
Αυταααααά.......