Κύριε Γιώργο 
Καταρχάς χωρίς βατραχοπέδιλα, είναι σαν να φτιάχνεις μαγειρίτσα χωρίς συκώτι.
Τη μάσκα την πέρασα και αναπτήρα από τα τζάμια. Είδα σε βίντεο πως.
Στην αρχή μου κακοφάνηκε με τις βουτιές εις βάθος. Αρκετά ξεσυνηθισμένος με την πίεση.
Από αναπνοή όλα καλά. Έχω κόψει και το τσιγάρο 3μιση χρόνια και είμαι πολύ οκ.
Για την ώρα δεν σκέφτομαι τη μηχανή. Ίσως οργανωθώ καλύτερα για του χρόνου.
Γοργόνα δεν είδα. Είδα όμως γλώσσα και βγήκα έξω συγκλονισμένος σαν παιδάκι να πω στο κορίτσι τι είδα. Εν κινήσει ένα πλακέ πράγμα που χώθηκε κάτω από άμμο και ένα βραχάκι. Τρομερό.
Η αλήθεια είναι ότι φοβήθηκα να πάω πολύ κοντά στα βράχια. Αφενός γιατί ήμουν μόνος, αφετέρου γιατί δεν έχω πάνω μου ούτε τουφέκι ούτε κάνα σουγιά. Και με τόσα που έχω ακούσει για σμέρνες, δεν ρίσκαρα. Χθες μόνο μάσκα και αναπνευστήρα για εξοικείωση. Σε οργανωμένη παραλία. Σήμερα σε μη οργανωμένη με βατραχοπέδιλα ήταν το κάτι άλλο αλλά και ο κίνδυνος όπως είπα. Εδώ που είμαι έχει ιχθυοτροφεία λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω. Πολύ βραχώδης μεριά του Σαρωνικού. Πριν την Επίδαυρο περίπου. Έχει πολύ ψάρι η περιοχή για όσους ξέρουν.
Επίσης μιας και είμαστε ωρολογοφόρουμ, να πω ότι έκανα για πρώτη φορά χρήση ενός καταδυτικού ρολογιού. Κρατούσα χρόνο που έμπαινα για εξερεύνηση με το bezel του NY0040. Τέλειο για το νερό.
Νομίζω οι λάτρεις της θάλασσας ήδη κάνουν αυτό το χόμπι. Εγώ το είχα παρατήσει.
Συγγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση. Ψάρια έχει. Σήμα δεν έχει όμως. Τόσα GB και να μην μπορώ να τα εκμεταλλευτώ.
Κύριε Γιάννη,
Τα βράχια, έχουν ζωή, αλλά, αν δεν τα πειράξεις, δεν .........δαγκώνουν.

Φοράμε ΠΑΝΤΑ τα βατραχοπέδιλα, γιατί μας δίνουν την δυνατότητα καλύτερου ελέγχου της πρόωσης, + επιλογή / βοήθεια στην βουτιά / κίνηση.
Αν ειδικά έχει και λίγο καιρό, ή ρεύματα, είναι απολύτως απαραίτητα. Μην τα αγνοείς. Εφόσον αγόρασες, φόρα τα.
Αν είσαι κοντά σε ιχθυοτροφεία, ΠΑΝΤΑ θα έχει ψάρια, ( ....η χαρά μας ), και αυτά τα ψάρια, φέρνουν άλλα ψάρια, οπότε, επειδή εκεί και τα νερά είναι ΒΑΘΕΙΑ, μην απομακρύνεσαι.
Η συμβουλή μου είναι ( ......και να την ακούσεις

), να είσαι ΠΑΝΤΑ σε βάθος που βλέπεις τον βυθό. Αν ο βυθός χάνεται, ............γύρνα πίσω Γιάννη.

Οπου γλώσσες, προφανώς έχει και μουρμούρια, και άλλα είδη που πάνε παρεούλα. Να δείς την εγκυκλοπαίδεια, για να τα ξεχωρίζεις.
Και δεν είναι απαπαίτητο να τα κυνηγήσεις. Αρκεί να τα βλέπεις, και να τα χαίρεσαι.
Αντε, καλορίζικος, και δίνε ραπόρτο.