Δυστυχως τα λιμανια αλλα και αλλα σημεια ειναι γεματα, και δεν το λεω για να μας δικαιολογήσω, δράστες δεν είναι πάντα Έλληνες.
Ο αστακός ήταν στα 25μ.

Εκει είναι συνήθως. Εχω χρόοοοοοοοοοοοοοονια να δώ.
Ξενα αντικείμενα στην θάλασσα.
Πολλά, ( που μαζεύω και εγώ ), είναι αντικείμενα που παρασύρει ο αέρας,( ποτηράκια, καπάκια από ποτήρια καφέ, μπουκάλια ), όταν ηλιθίως αφημένα, φυσάει και τα πάει στην θάλασσα. Ιδίως, σε "κοσμοπολίτικους" αιγιαλούς.

Τα υπόλοιπα, από κοτοπόδαρα, αλυσίδες, λάστιχα αυτοκινήτων, μολυβάκια ψαρέματος ( ....έχω εκατοντάδες, πολλά κιλά ), είναι σύνεργα "ψαρέματος", που .........παραμένουν στον βυθό.

Πολλά άλλα, είναι απερίσκεπτες ενέργειες των λουομένων, που, τα "εξαφανίζουν", πετώντας τα στην θάλασσα, που μέχρι λίγο πρίν, ελούοντο

Μπουκάλια μπύρας, αναψυκτικών, σπασμένες ομπρέλλες, παιδικά παιχνίδια άμμου, κλπ.
Και αυτά, με την αλόγιστη μόλυνση, συν τα "ψαρέματα", μειώνουν τον πληθυσμό των θαλάσσιων πλασμάτων και την ισορροπία του βυθού, και πολλά σημεία, γνωστά από χρόνια, αλλοιώνονται, "χορταριάζουν", και ........
πεθαίνουν. Δεν υποστηρίζουν πλέον ζωή. Προσοχή λοιπόν.
Και όταν είσαι σε μια ακτή, ειδικά βραχώδη που πάω συνήθως εγώ, και γυρίσει ο καιρός, το τι φέρνει, από παλέτες μέχρι πλαστικές φιάλες, νάϋλον, παντόφλες, κλπ, ότι είναι δηλαδή λόγω υλικού "επιπλέον", είναι το κάτι άλλο.

Πριν 2 μήνες, μέχρι σημαδούρα 2 μέτρων είχε ξεβράσει στην Χαμολιά, στο ύψος των κατασκηνώσεων.
Που μου θυμίζει,

πρόσκρουση σε επιπλέουσα παλέτα το 1979, σε νυκτερινή διαδρομή, με το φουσκωτό. Που να την δείς, που να την υπολογίσεις ? Μετά από βροχές, κατεβάζει στην θάλασσα ΠΟΛΛΑ επιπλέοντα, οπότε οι "ακτοπλόοι", ας προσέχουν. Οι "θαλασσοπόροι", να προσέχουν και αυτοί, και ει δυνατόν, αποφυγή νυκτερινών διαδρομών.
Οσοι πάτε με σκάφη, ΠΡΟΣΟΧΗ, ο κίνδυνος πρόσκρουσης με επιπλέον και μη ορατό αντικείμενο, είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ.

Συλλεγέν χθές.
Αλυσίδα, κοτοπόδαρο, πετονιά,