Επειδή βλέπω αρκετά παιδιά που ασχολούνται, μήπως έχετε να προτείνετε καμιά καλή μάσκα θαλάσσης? Ερασιτεχνική χρήση. Βασικά με ενδιαφέρει η καλή εφαρμογή, να μην μπάζει και να μην θολώνει.
Για μασκα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας σε ένα μαγαζί και να βρεις μια που αν πάρεις ανάσα με την μασκα στο πρόσωπο σου χωρίς να έχεις το λάστιχο πίσω από το κεφάλι να κάθεται να βεντουζωσει όπως λένε.
Αν βεντουζωσει δεν θα έχεις θέματα με νερα κλπ,αρκεί να μην έχεις μούσια,αν έχεις μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις βαζελίνη ώστε να σφραγίσει η μασκα αλλα το καλύτερο είναι να είσαι ξυρισμένος
Μετά υπάρχουν 3 μάσκες
Μεγάλου όγκου που είναι για βουτιές σε ρηχα νερα μέχρι 5-10 μετρα έχουν άριστη ορατότητα
Μεσαίου που είναι το ενδιάμεσο
Μικρού όγκου κατάλληλες για βουτιές σε μεγάλο βάθος συνήθως έχουν θεματάκια με την ορατότητα αλλα τα νέα μοντέλα τα έχουν λύσει νομίζω σε μεγάλο βαθμό
Τώρα όποια και να πάρεις από γνωστές μάρκες πχ mares,seac,cressi δεν θα έχει θέμα από ποιότητα είναι ελεγμένες με γυαλί ασφαλείας και πιστοποιητικά με τιμές από 20-50 ευρώ και κοντά στα 100 αν θες κάτι που έχουν οι ειδικές δυνάμεις της Αμερικής (aqualung)
Καλύτερα να πάρεις μαύρη η ένα αδιαφανές χρώμα βοηθάει να μην μπαίνει φως και βλέπεις αντανάκλαση από τα πλαστικά
Εγώ έχω μια mares viper και την seac με βάση για καμερα που με βόλεψε και οι 2 κοντά στα 50 ευρω