Αποστολέας Θέμα: CITIZEN JP 2000 vs suunto d6i  (Αναγνώστηκε 4710 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pavlakos

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: CITIZEN JP 2000 vs suunto d6i
« Απάντηση #15 στις: Απρίλιος 05, 2020, 16:16:26 μμ »
Νομιζω οτι το καινουργιο jp2000 εχει τις λειτουργιες που χρειαζεσαι για ελευθερη (μεγιστο βαθος και χρονος καταδυσης) βρηκα και αυτο ...

The Aqualand can give its user an indication of depth with a 3% deviation of its indicated value. The depth-measurement display counts from 1m up to 80m, while the diving time measurement can reach the 400-minute mark. The calibre can hold a dive log for up to 4 dives, while there is a depth alarm, diving alarm monitor, ascending speed warning and a low battery warning. We have Analog display time and in parallel, digital display time as well as a calendar. Last but not least, a chronograph function and a regular alarm are there as well.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Time is an illusion" Albert Einstein

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Απρίλιος 05, 2020, 16:25:41 μμ »
Αυτό ακριβώς έχει. Δεν υπάρχει καινούριο. Αυτό είχε πάντα.
Και το δικό μου που το εχω από τις αρχές του 2000.

Αν θα κάνεις ελεύθερη λοιπόν, και βουτήξεις 20 φορές, θα σου δείξει μόνο ποιο ήταν το μέγιστο από όλες τις βουτιές και το συνολικό χρόνο αθροιστικά, από όλες τις βουτιές.

Δεν θα ξέρεις χρόνο και βάθος για κάθε μία.

Έχει ένα απλό πρόγραμμα για αυτόνομη.

Το πιο απλό κομπιουτεράκι έχει πολύ πιο κατάλληλο πρόγραμμα για ελεύθερες.

Επίσης, να ξέρεις ότι κάθε φορά θα πρέπει να το βάζεις σε dive mode πριν τις βουτιές. Αν μείνεις έξω από το νερό για μερικά λεπτά, βγαίνει αυτόματα από dive mode και αν δε θυμηθείς να το ξαναενεργοποιήσεις τη χάνεις τη βουτιά.

Σε ένα κομπιούτερ όλα αυτά είναι αυτόματα. Μόλις πιάσει 1 μέτρο αρχίζει και μετράει. Δε χρειάζεται να έχεις το νου σου.

Συγνώμη που επιμένω, αλλά το έχω δουλέψει αρκετά χρόνια και προσπαθώ να βοηθήσω να ξέρεις από πριν τις επιλογές σου.

Φυσικά και αξίζει να το πάρεις, αρκεί να ξέρεις τι να περιμένεις από το ρολόι.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Απρίλιος 05, 2020, 16:50:27 μμ »
Είχα δανειστεί από ένα φιλαράκι παλιά το citizen. Μου είχε κάνει εντύπωση το πόσο όμορφο ρολόι είναι. Ήταν μια περίοδο βέβαια που τα quartz δεν υπήρχαν για μένα στον χάρτη οπότε δεν το σκέφτηκα καν για αγορά. Θυμάμαι πώς στη κάθε βουτιά μου έδειχνε πόσα μέτρα κατέβαινα...!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Απρίλιος 05, 2020, 16:55:34 μμ »
Εννοείς κατά τη διάρκεια της βουτιές?
Αυτό είναι δεδομένο.
Εγώ αναφέρομαι στην μνήμη που κρατάει σα μέγιστο βάθος.
Αν κατέβεις στην 1η στα 12 για 60", στη 2η στα 14 για 70" και στην 3η στα 13 για 50", στο τέλος, αυτό που θα δεις στη μνήμη θα είναι 14m και 3 λεπτά.
Για να ξέρεις πόσο έχεις πάει κάθε φορά, πρέπει να κοιτάς το ρολόι σου κάθε φορά που φτάνεις κάτω.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος pavlakos

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Απρίλιος 05, 2020, 16:56:01 μμ »
Ευχαριστω εγω διαβασα οτι κραταει 4 βουτιες και νομιζα οτι τα κραταει ξεχωριστα δεν ηξερα οτι κραταει τα μεγιστα μονο.
Αν ειναι ετσι για ελευθερη που μπαινεις και βγαινεις καθε λιγο θα ειναι μπελας σε συγκριση με το suunto που τα κανει αυτοματα  :(
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
"Time is an illusion" Albert Einstein

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Απρίλιος 05, 2020, 16:58:25 μμ »
Αν θυμάμαι καλά κάθε φορά που ανέβαινα στην επιφάνεια μου έδειχνε πόσα μέτρα κατέβηκα...!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Απρίλιος 05, 2020, 17:02:15 μμ »
Κρατάει τις 4 τελευταίες βουτιά που έχεις κάνει σε διαφορετική φάση (μέρα/ώρα). Πρέπει Δλδ να βγεις από dive mode Και ν ξαναμπείς για να αλλάξει βουτιά.

Για απλή χρήση για ελεύθερες, και αν δε θες κομπιούτερ, εγώ θα κοίταζα και το καινούριο αναλογικό aqualand.
Μέτρα μόνο το τρέχον και το μέγιστο βάθος με δείκτη, αλλά δε χρειάζεται ενεργοποίηση κάθε φορά.
Οπότε αν θες απλά να ξέρεις πόσο βαθιά πήγες γενικά, είναι μια χαρά και είναι και πολύ όμορφο!

Και με πολύ πιο βολικό λουράκι από το JP
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
%u0391%u03C0: CITIZEN JP 2000 vs suunto d6i
« Απάντηση #22 στις: Απρίλιος 05, 2020, 17:03:53 μμ »
...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• Global moderator
  • Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Απρίλιος 05, 2020, 17:05:13 μμ »
Κρατάει τις 4 τελευταίες βουτιά που έχεις κάνει σε διαφορετική φάση (μέρα/ώρα). Πρέπει Δλδ να βγεις από dive mode Και ν ξαναμπείς για να αλλάξει βουτιά.

Για απλή χρήση για ελεύθερες, και αν δε θες κομπιούτερ, εγώ θα κοίταζα και το καινούριο αναλογικό aqualand.
Μέτρα μόνο το τρέχον και το μέγιστο βάθος με δείκτη, αλλά δε χρειάζεται ενεργοποίηση κάθε φορά.
Οπότε αν θες απλά να ξέρεις πόσο βαθιά πήγες γενικά, είναι μια χαρά και είναι και πολύ όμορφο!

Ποιό είναι αυτό..?!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
🐺 Ξέρω από αυτά ρε..

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Απρίλιος 05, 2020, 17:08:38 μμ »
Αν θυμάμαι καλά κάθε φορά που ανέβαινα στην επιφάνεια μου έδειχνε πόσα μέτρα κατέβηκα...!
Τι να σου πω. Εγώ δεν το έχω δει να δουλεύει έτσι και το έχω δουλέψει πολλά χρόνια.
Μπορεί να κάνω και λάθος.
Αν κατέβεις στην 1η στα 13 μέτρα, μόλις βγεις θα στο δείξει.
Αν δεν βγεις από το dive mode Και ξαναμπείς για να μηδενίσει, τότε, αν ξαναβουτηξεις, αι κατέβεις 12 μέτρα, όταν θα ξαναβγεί, το μέγιστο θα έχει μείνει στα 13.
Θα σου δείχνει δλδ πάλι 13 γιατί θεωρεί ότι είναι η ίδια κατάδυση (συνέχεια)

Είναι δλδ πρόγραμμα αυτόνομης και όχι ελεύθερης.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Απρίλιος 05, 2020, 17:10:13 μμ »

Ποιό είναι αυτό..?!
https://www.skroutz.gr/s/17494101/Citizen-Promaster-Eco-Drive-Aqualand-BN2036-14E.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Dimi

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Απρίλιος 05, 2020, 17:13:55 μμ »
 To suunto d6i είναι too much για ελεύθερη. Έχει λειτουργίες όπως χρήση πολλών μειγμάτων , ενσωμάτωση αέρα με τη χρήση του αναμεταδότη της φιάλης, και αλλες που θα τις ακριβό πληρώσεις χωρίς να τις χρησιμοποιήσεις.
Μπορείς να δεις πιο οικονομικά κομπιούτερ και να πάρεις και το citizen που είναι ρολογαρα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Απρίλιος 05, 2020, 17:21:06 μμ »
To suunto d6i είναι too much για ελεύθερη. Έχει λειτουργίες όπως χρήση πολλών μειγμάτων , ενσωμάτωση αέρα με τη χρήση του αναμεταδότη της φιάλης, και αλλες που θα τις ακριβό πληρώσεις χωρίς να τις χρησιμοποιήσεις.
Μπορείς να δεις πιο οικονομικά κομπιούτερ και να πάρεις και το citizen που είναι ρολογαρα.

Α γεια σου!!!

Απ' ότι βλέπω, το συγκεκριμένο suunto έχει τιμή από 500 έως περίπου 700 ευρώ (https://www.skroutz.gr/s/8168215/Suunto-D6I-NOVO-Stone.html)

Εάν κάποιος κάνει Recreational diving και δεν έχει computer, αλλά θέλει σαν τρελός να πάρει και το θρύλο (JP2000), μπορεί πολύ απλά να πάρει ένα πιο οικονομικό suunto (https://www.skroutz.gr/c/1300/diving_watches/m/1307/Suunto.html) με τις κύριες λειτουργίες που θα τον καλύπτουν, και με τα υπόλοιπα χρήματα να πάρει και το JP (https://www.skroutz.gr/s/37400/Citizen-Promaster-Aqualand-Divers-JP2000-08E.html?from=catspan&o=JP2000).
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions