Αποστολέας Θέμα: Ρολογια Regatta, ένας ακόμα άθλος της μικρομηχανικης.  (Αναγνώστηκε 9977 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vc222

• Member
  • **
    • Προφίλ
Απ: Ρολογια Regatta, ένας ακόμα άθλος της μικρομηχανικης.
« Απάντηση #15 στις: Απρίλιος 05, 2020, 03:06:59 πμ »

Τα ρολόγια regatta βασικά είναι count down 15 λεπτών για εκκίνηση αγώνα και όχι διάρκεια αγώνα...

Μετά το ηχητικό σήμα και εντος 15 λεπτών πρέπει τα σκάφη να μην έχουν περάσει τη γραμμή εκκίνησης οπότε όποιος χρονομετράει και καταφέρει μετά από 15 λεπτά να είναι πολύ κοντά στη γραμμή εκκίνησης τότε θα έχει προβάδισμα (positioning).

Ενδιαφέρων είναι να δούμε ποιος έχει τέτοιο ρολόι εδώ στο forum και όχι να αναπαράγουμε ξένα posts- φωτογραφίες που έτσι κι αλλιώς βρίσκουμε άπλετα στο ιντερνετ... ::)

Eγώ έχω αυτό το skin diver HEMA που γράφει δεξιά (elapsed minutes) τα 15 πρώτα λεπτά σε 3 χωριστά πεδία καθώς και ένα VIP Memosail με Valjoux 7737 με 'κανονικό' regatta countdown.

Κατά τη ταπεινή μου άποψη το πιο όμορφο regatta είναι το Heuer Skipper και το πιο άσχημο το Yacht-master II.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #16 στις: Απρίλιος 05, 2020, 03:24:17 πμ »

"Ενδιαφέρων είναι να δούμε ποιος έχει τέτοιο ρολόι εδώ στο forum και όχι να αναπαράγουμε ξένα posts- φωτογραφίες που έτσι κι αλλιώς βρίσκουμε άπλετα στο ιντερνετ... "

Εφόσον είσαι τόσο φαν φίλε μου στα regatta  θα μπορούσες οπότε ήθελες να είχες φτιάξει εσύ ένα θέμα με τις άπειρες γνώσεις σου εμπειρίες σου φωτογραφίες σου αρχεία σου ιστορικές σου καταβολές κοινωνική σου ανατροφή, γιατί προφανώς για να το παίζεις έξυπνος έχεις μεγαλώσει μέσα στα γιωτ, να πεις ευγενικά ότι λάθος υπάρχει να το μάθουμε να το εμπεδώσουμε και να το συζητήσουμε .
Επίσης ενδιαφέρων θα είχε να μιλάς γενικά για ρολόγια και όχι Αϊνστάιν σε ένα θέμα επειδή έχεις ένα αντίστοιχο ρολόι ή.....επειδή έχεις μεγαλώσει μεσα σε γιωτ και ιστιοπλοϊκά.
Αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις άπειρες γνώσεις σου στα regatta.

Στάλθηκε από το SM-G988B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #17 στις: Απρίλιος 05, 2020, 03:28:01 πμ »
Όταν δεν έχεις ένα ρολόι ψάχνεις για φωτογραφίες για να δείξεις σε ένα κοινό τι εννοεις με την έννοια regatta. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει εκτός αν θες ζωγραφική με πινέλα.
Δεν αναπαράγει κανεις κάτι, έψαξα,ασχολήθηκα βρήκα φωτογραφίες από δημόσιο σαιτ όπου υπάρχουν αντίστοιχα ρολογια και τις έβαλα εδώ.  Δεν ισχυρίστηκα  κάπου ότι ειμαι ο μάστερ regatta, ταπεινε μου φίλε με την ταπεινή σου άποψη.
Πάντα έτσι ταπεινός να είσαι...

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος yannisb

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Απρίλιος 05, 2020, 09:40:19 πμ »
Πολυ niche τα συγκεκριμενα ρολογια, αλλα εμενα μου αρεσουν πολυ -καθοτι τα περισσοτερα εξ αυτων ειναι βιντατζιαρικοι χρονογραφοι (η παρομοιας αισθητικης) , που ναι μεγαλη αδυναμια μου.

Φυσικα , ακριβως επειδη η ιστιοπλοια δεν ειναι το φορτε μου, ειχα μεινει μονο στο αισθητικο κομματι και ουχι στις τεχνικες λεπτομερειες.

Οποτε ευχαριστω το φιλο Αλεξανδρο που ανοιξε (μαζι με 285284 ακομη  :D ) αυτο το θεμα , με σκοπο την εναρξη της αντιστοιχης συζητησης.

Και αυτο ειναι, κατ εμε, το νοημα ενος φορουμ φιλε VC, και οχι μονο να δειχνει καποιος τα ρολογια του .
Ο Αλεξανδρος, καιτοι νεος στο φορουμ, εχει τρομερο ενθουσιασμο και δυναμικη και δινει πολλη ζωη με τα διαφορα ποστ του, που εκετεινονται στο μεγαλυτερο ευρος της ωρολογοποιιας. Φυσικα, δεν μπορει να ναι ειδημων σε ολα η να εχει ολων των τυπων τα ρολογια (αν και με το serial flipping του, κοντευει να εξαντλησει τις κατηγοριες  :P ) .
Ετσι, ξεκιναει θεματα για τα οποια κατι διαβασε η θελει να συζητησουμε, ολοι γραφουμε το κομματι μας, κανουμε πολιτισμενο -η λιγοτερο πολιτισμενο  διαλογο και ολοι βγαινουμε πιο ενημερωμενοι απ αυτο το φορουμ, οπως πρεπει. Φυσικα, αυτες τις πληροφοριες ολοι μας απο καπου τις αντλουμε, οποτε ευλογο ειναι πολλα θεματα να περιεχουν φωτογραφιες, reviews η αποψεις απο αλλα μελη σε παγκοσμια φορα, με περισσοτερη γνωση η πιο πολυ υλικο, προσβαση σε ρολογια που εδω δεν εχουμε κ.ο.κ. Και οχι, πολλοι συν- χομπιστες δεν ασχολουνται στον ιδιο βαθμο, οποτε δε διαβαζουν αντιστοιχα ξενα τοπικ , η δεν τους βοηθαει η γλωσσα πχ, οποτε μονο καλο κανει σε ενα φορουμ αλλο ενα τοπικ προς ωρολογιακη συζητηση.

Εαν καποιος, οπως εσυ καλη ωρα , εχει περισσοτερη γνωση και εμπειρια σε ενα τοπικ, καλοδεχουμενη και η παραθεση της γνωμης και  η ευγενικη διορθωση των ανακριβειων  ολων των λανθασμενων πληροφοριων που ενδεχομενως να εχουν αναφερθει.
Ετσι, εαν απο τις 4 παραγραφους σου ελειπε η 3η, θα ταν ενα πολυ χρησιμο ποστ που θα βοηθουσε ολους μας. Ομως με το να βαζεις αυτη την εξτρα φραση που "φωτογραφιζει" και κατηγορει ενα συμφορουμιτη που ξεκινησε ενα τοπικ , περισσοτερο εκτροχιαζει το θεμα, παρα το βοηθαει.

Η παρεμβαση μου δεν εχει να κανει επι προσωπικου - αλλωστε ο Αλεξανδρος δεν εχει αναγκη υπερασπισης (εχει το σκυλο του γι αυτο!  ;) ) Αλλα επειδη σε αλλες μου ασχολιες και δραστηριοτητες ως μελος φορουμ ειδα σχολια επι προσωπικου να αποθαρρυνουν νεοτερα (η και παλιοτερα) μελη απο τη μετεπειτα συμμετοχη τους, νομιζω ολοι μας εδω δε θα θελαμε να σταματησει ο Αλεξανδρος με θεματα και να μπολιαζει τον ενθουσιασμο του σε ενα χωρο που στην ελλαδα λιμναζει αρκετα....

Αυτα και ευελπιστω σε περισσοτερες γνωσεις και φωτο τοσο απο εσενα που φαινεται να το χεις με την ιστιοπλοια, οσο και απο αλλους φιλους εδω μεσα.

Και κλεινω με ολιγο drool material :

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kooface

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Απρίλιος 05, 2020, 10:36:02 πμ »
Γιάννη διάβασες το μυαλό μου. Εύγε!

Αν μπορούσες να μαγειρέψεις και να μου στείλεις αυτό που σκέφτηκα..

Αλέξανδρε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες που μοιράστηκες μαζί μας
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΕ ΘΕΕ ΜΟΥ

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Απρίλιος 05, 2020, 10:56:09 πμ »
Για ηρεμηστε λιγο, Αλεξανδρε, βαρυς ο τονος σου νομιζω.
Δεν εγινε κατι, μια διευκρινηση εγινε, πολυ βασικη, για την κατανοηση της χρησιμοτητας  των χρονογραφων αυτου του τυπου.
Επισης, μπορει να ακουστηκε καπως η τριτη παραγραφος, αλλα εγω την ερμηνευσα ως προτροπη.
Ενταξει, δεν εχουμε τετοια ρολογια εδω, και ποσταρουμε αλλες φωτο, ουτως ή αλλως θα τις ποσταραμε, για τον οπτικο πλουτο του θεματος.
Επισης δε διεκρινα οτι παει να το παιξει εξυπνος.
Ειναι δυσκολα και σπανια ρολογια, και καθε αποψη σιγουρα μας βοηθαει.
Γιαννη επισης, μου εκανε εντυπωση που ψιλοαρπαχτηκες😁
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Απρίλιος 05, 2020, 11:01:21 πμ »
Απο τα πιο γνωστα ειναι το φημισμενο yachtingraf της Yema

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος grigoris gs

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Απρίλιος 05, 2020, 11:23:32 πμ »
Ωραίο θέμα με πολλές φωτογραφίες και πληροφορίες. Συγχαρητήρια σε όλους για  τον κόπο και τον χρόνο τους.

Στάλθηκε από το G8341 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος yannisb

• Members+
  • Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Απρίλιος 05, 2020, 11:25:02 πμ »
Φίλε koo, είναι κληρονομικό χάρισμα... Δεν ξέρω τι σκέφτεσαι, αλλά έχω πάρει μια μπριζολαρα για τις επόμενες μέρες, που και να μην είχες αυτό στο μυαλό σου, θα σε στοιχειώσει!
Όχι Γιώργο, δεν αρπαχτηκα καθόλου, άλλωστε με ξέρεις, έπεσα στο καζάνι με τα ηρεμιστικά μικρός και δε νευριαζω με τίποτα (σχεδόν). Γι αυτό είπα και ότι η παρέμβαση μου δεν είναι τόσο όσον αφορά τη συγκεκριμένη διαφωνία - άλλωστε μεγάλα παιδιά είναι, για ρολόγια μαλωσαν, όχι για κληρονομιά. Έχει να κάνει με τον γενικότερο τρόπο παρεμβασης/διορθώσης/υπόδειξης από ένα μέλος σε άλλο (ξανά, όχι για τους 2 συγκεκριμένα, ήταν απλά μια αφορμή) ώστε να μην αποθαρρυνονται η και ξενερώνουν και τους αποτρέπει από το να γράφουν και να συμμετέχουν στο φόρουμ.
Το yema κουκλί και είναι μέρος ενός κονσεπτ που με στοιχειώνει και θα μοιραστώ μαζί σας οσονούπω.... 🤔😜
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος grigoris gs

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Απρίλιος 05, 2020, 11:41:26 πμ »
Φίλε koo, είναι κληρονομικό χάρισμα... Δεν ξέρω τι σκέφτεσαι, αλλά έχω πάρει μια μπριζολαρα για τις επόμενες μέρες, που και να μην είχες αυτό στο μυαλό σου, θα σε στοιχειώσει!
Όχι Γιώργο, δεν αρπαχτηκα καθόλου, άλλωστε με ξέρεις, έπεσα στο καζάνι με τα ηρεμιστικά μικρός και δε νευριαζω με τίποτα (σχεδόν). Γι αυτό είπα και ότι η παρέμβαση μου δεν είναι τόσο όσον αφορά τη συγκεκριμένη διαφωνία - άλλωστε μεγάλα παιδιά είναι, για ρολόγια μαλωσαν, όχι για κληρονομιά. Έχει να κάνει με τον γενικότερο τρόπο παρεμβασης/διορθώσης/υπόδειξης από ένα μέλος σε άλλο (ξανά, όχι για τους 2 συγκεκριμένα, ήταν απλά μια αφορμή) ώστε να μην αποθαρρυνονται η και ξενερώνουν και τους αποτρέπει από το να γράφουν και να συμμετέχουν στο φόρουμ.
Το yema κουκλί και είναι μέρος ενός κονσεπτ που με στοιχειώνει και θα μοιραστώ μαζί σας οσονούπω....
Σωστός ο φίλος το έχουμε δει σε άπειρα φόρουμ να συμβαίνει και να σιωπούν άτομα τα οποία έχουν τόσα να δώσουν στην κοινότητα από μια παρεξήγηση από τον ξύλινο λογο. Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία που τα νεύρα όλων μας είναι κρόσσια ας κοιτάξουμε να διατηρήσουμε την όμορφη αυτή παρέα που μας κρατάει συντροφιά και εμπλουτίζει τις γνώσεις μας.

Στάλθηκε από το G8341 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kakour

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Απρίλιος 05, 2020, 12:02:56 μμ »
Τι είπε ρε παιδιά ο VC και αρπαχτηκατε;;   ::) Εγώ προσωπικά σαν παρακίνηση το ερμηνευσα και ο Αλέξανδρος δεν θα έπρεπε να ξεσπαθωσει έτσι..Καλό είναι να διερευνούμε πρώτα εάν υπάρχει σκωπτική διάθεση κάποιου και μετά να ανταπανταμε με ήρεμια, δεν υπάρχει λόγος έντασης..

υΓ Ήρεμα απαντάω.. ;D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Απρίλιος 05, 2020, 12:06:56 μμ »
Γιαννη, βεβαια και καταλαβα τη λογικη της παρεμβασης σου.
Keep cooking.
Δε νομιζω οτι ο Αλεξ πτοειται απο σχολια, ωστε να κοψει ρυθμο και παροχη γνωσεων.
Επισης ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι ουτε ο φιλος vc ειχε τετοιο σκοπο, απλα πολλες φορες τα γραφομενα αφηνουν περιθωρια παρερμηνειας ισως, παντως απο το συγκεκριμενο μελος  το τελευταιο πραγμα που εχει σκοπο, ειναι να προσβαλλει, ή να ανακοψει τη ροη πληροφοριων ή τη ενεργη συμμετοχη νεοτερων μελων.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jb

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Απρίλιος 05, 2020, 12:32:33 μμ »
Τι είπε ρε παιδιά ο VC και αρπαχτηκατε;;   ::) Εγώ προσωπικά σαν παρακίνηση το ερμηνευσα και ο Αλέξανδρος δεν θα έπρεπε να ξεσπαθωσει έτσι..

+1
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Απρίλιος 05, 2020, 12:40:10 μμ »
Γιάννη διάβασες το μυαλό μου. Εύγε!

Αν μπορούσες να μαγειρέψεις και να μου στείλεις αυτό που σκέφτηκα..

Αλέξανδρε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες που μοιράστηκες μαζί μας

Αυτό ακριβώς... Θέλω και γω  :D  :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Alexandros00

• Επισκέπτης
« Απάντηση #29 στις: Απρίλιος 05, 2020, 13:13:31 μμ »
Φιλε jiorg,το ότι ξέρεις εσύ το παλικάρι είτε από κοντά είτε επειδή έχετε καλύτερη επαφή δεν σημαίνει ότι τον ξέρω και εγώ.
Εγω ,ο οποιοσδήποτε, κρίνει κάποιον που δεν έχει μια συνολική εικόνα, αλλά μόνο τον γραπτό του λόγο, απο αυτό ακριβώς, τα γραφομενα του.
Τον παραπάνω φίλο δεν τον ξέρω, αλλά όποιος είναι αντικειμενικος αυτή τη παράγραφο που έχω τονίσει την λαμβάνει, όπως ακριβώς είναι γραμμένη, σαν πικρόχολο σχόλιο!!!
Πως αλλιώς θα μπορούσα να απαντήσω!!
Οπως και να έχει τέτοια συμβάντα πάντα θα υπάρχουν, αρκεί να έχουμε τη νοητική ικανότητα να τα αντιμετωπίζουμε και τα να προσπερνάμε.
Δεν τσακώθηκα με κανέναν, ούτε τσακώθηκε κανεις μαζί μου, λογομαχία είχα εγώ και άλλος ένα συνφορουμιτης .

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions