Πολυ niche τα συγκεκριμενα ρολογια, αλλα εμενα μου αρεσουν πολυ -καθοτι τα περισσοτερα εξ αυτων ειναι βιντατζιαρικοι χρονογραφοι (η παρομοιας αισθητικης) , που ναι μεγαλη αδυναμια μου.
Φυσικα , ακριβως επειδη η ιστιοπλοια δεν ειναι το φορτε μου, ειχα μεινει μονο στο αισθητικο κομματι και ουχι στις τεχνικες λεπτομερειες.
Οποτε ευχαριστω το φιλο Αλεξανδρο που ανοιξε (μαζι με 285284 ακομη

) αυτο το θεμα , με σκοπο την εναρξη της αντιστοιχης συζητησης.
Και αυτο ειναι, κατ εμε, το νοημα ενος φορουμ φιλε VC, και οχι μονο να δειχνει καποιος τα ρολογια του .
Ο Αλεξανδρος, καιτοι νεος στο φορουμ, εχει τρομερο ενθουσιασμο και δυναμικη και δινει πολλη ζωη με τα διαφορα ποστ του, που εκετεινονται στο μεγαλυτερο ευρος της ωρολογοποιιας. Φυσικα, δεν μπορει να ναι ειδημων σε ολα η να εχει ολων των τυπων τα ρολογια (αν και με το serial flipping του, κοντευει να εξαντλησει τις κατηγοριες

) .
Ετσι, ξεκιναει θεματα για τα οποια κατι διαβασε η θελει να συζητησουμε, ολοι γραφουμε το κομματι μας, κανουμε πολιτισμενο -η λιγοτερο πολιτισμενο

διαλογο και ολοι βγαινουμε πιο ενημερωμενοι απ αυτο το φορουμ, οπως πρεπει. Φυσικα, αυτες τις πληροφοριες ολοι μας απο καπου τις αντλουμε, οποτε ευλογο ειναι πολλα θεματα να περιεχουν φωτογραφιες, reviews η αποψεις απο αλλα μελη σε παγκοσμια φορα, με περισσοτερη γνωση η πιο πολυ υλικο, προσβαση σε ρολογια που εδω δεν εχουμε κ.ο.κ. Και οχι, πολλοι συν- χομπιστες δεν ασχολουνται στον ιδιο βαθμο, οποτε δε διαβαζουν αντιστοιχα ξενα τοπικ , η δεν τους βοηθαει η γλωσσα πχ, οποτε μονο καλο κανει σε ενα φορουμ αλλο ενα τοπικ προς ωρολογιακη συζητηση.
Εαν καποιος, οπως εσυ καλη ωρα , εχει περισσοτερη γνωση και εμπειρια σε ενα τοπικ, καλοδεχουμενη και η παραθεση της γνωμης και η ευγενικη διορθωση των ανακριβειων ολων των λανθασμενων πληροφοριων που ενδεχομενως να εχουν αναφερθει.
Ετσι, εαν απο τις 4 παραγραφους σου ελειπε η 3η, θα ταν ενα πολυ χρησιμο ποστ που θα βοηθουσε ολους μας. Ομως με το να βαζεις αυτη την εξτρα φραση που "φωτογραφιζει" και κατηγορει ενα συμφορουμιτη που ξεκινησε ενα τοπικ , περισσοτερο εκτροχιαζει το θεμα, παρα το βοηθαει.
Η παρεμβαση μου δεν εχει να κανει επι προσωπικου - αλλωστε ο Αλεξανδρος δεν εχει αναγκη υπερασπισης (εχει το σκυλο του γι αυτο!

) Αλλα επειδη σε αλλες μου ασχολιες και δραστηριοτητες ως μελος φορουμ ειδα σχολια επι προσωπικου να αποθαρρυνουν νεοτερα (η και παλιοτερα) μελη απο τη μετεπειτα συμμετοχη τους, νομιζω ολοι μας εδω δε θα θελαμε να σταματησει ο Αλεξανδρος με θεματα και να μπολιαζει τον ενθουσιασμο του σε ενα χωρο που στην ελλαδα λιμναζει αρκετα....
Αυτα και ευελπιστω σε περισσοτερες γνωσεις και φωτο τοσο απο εσενα που φαινεται να το χεις με την ιστιοπλοια, οσο και απο αλλους φιλους εδω μεσα.
Και κλεινω με ολιγο drool material :