Σε αυτά τα λεφτά, ούτε το 10% του αγοραστικό κοινού δεν θα κοιτάξει αυτές τις μάρκες, εμείς κάνουμε vs γιατί ακριβώς ανήκουμε σε αυτό το μικρό, ούτε 10%,οπότε δεν μας ενδιαφέρουν οι πολλοί 
Από ιστορία, καμμια από τις 2 δεν είναι συγκλονιστικη, αλλά και οι δυο έχουν αφήσει το σημάδι τούς.
Για εμένα το κριτήριο, όπως είπα και πιο πάνω είναι μόνο το εμφανισιακο, και στα μάτια μου το yema είναι απλά πιο όμορφο, στα squale με εκνευρίζει απίστευτα που έχουν το έμβλημα τους εκεί στο έξι, ειναι αποτρεπτικος παράγοντας αισθητικής .
Στάλθηκε από το SM-G988B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Επειδή τυχαίνει και παρακολουθώ κάποια ξένα φόρουμ, υπάρχει αρκετός κόσμος που επιλέγει ένα ρολόι με βάση την εμφάνιση. Στην πατρίδα μας, ίσως λόγω των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων σε σχέση με κατοίκους πιο πλούσιων κρατών, δίνουμε αρκετό βάρος στο brand κοιτάζοντας την μεταπωλητική αξία.Δεν δίνω άδικο, πολλοί από εμάς έχουν την τάση να αλλάζουν ρολόγια κάθε λίγο, οπότε η μεταπωλητική αξία έχει και αυτή τη σημασία της. Έτσι, 99 στους 100 στα 300-500 ευρώ θα πάρουν Seiko, στα 600-800 tissot, στα 1000-1200 hydroconquest ,στα 1500 legend diver και ούτω καθεξής. Εννοώ δηλαδή ότι ενώ μπορούν να αγοράσουν ένα ρολόι που να τους αρέσει περισσότερο εμφανισιακά στα ίδια χρήματα, θα επιλέξουν το brand.
Προσωπικά, θα προτιμούσα ένα Helm από τα περισσότερα Seiko σε αυτήν την τιμή (πλην του παλιού Sumo, άντε και της χελώνας ), ένα Meraud Bonaire ή ένα Baltic Aquascaphe από ένα Tissot Seastar, ένα Yema έναντι του L. Hydroconquest (εκτός αν άλλαζαν το σχήμα στην κορώνα και έβαζαν τον αριθμό 3 στο dial, μεταφέροντας την ημερομηνία λίγο πιο κάτω

) , ένα Sinn,ένα Rado ή ένα Ball αντί του Legend Diver (δεν μπορώ ακόμα να συνηθίσω ένα diver χωρίς bezel...).
Συνειδητοποιημένα βέβαια και γνωρίζοντας ότι όταν θα έρθει η ώρα για το επόμενο, θα στριμωχτώ λίγο παραπάνω (και όχι πάντα, γιατί κάποια και από αυτά καταφέρνουν και κρατάνε ψηλά την μεταπωλητική τους αξία). Τουλάχιστον όμως, για τον καιρό που θα το έχω, θα το χαίρομαι γιατί επέλεξα αυτό που μου άρεσε περισσότερο. Με τεχνολογία που υπάρχει σήμερα, ένα μηχανικό ρολόι πρώτα είναι κόσμημα και μετά εργαλείο. Άσε που στις κατηγορίες <1500 , πάνω κάτω τα ίδια specs θα βρεις παντού με μικρές διαφορές, πιο πάνω αλλάζει το πράγμα με chronometre certified, μεγάλα power reserve κλπ.
Προσωπική άποψη πάντα....