Σωστά και για αυτό και βλέπεις πολλά Movado αντί Zenith (El Primero) στην αμερικάνικη αγορά! Το ότι είχαν 17 αντί 31 ρουμπινιών ήταν γιατί είχαν πολύ πιο χαμηλούς δασμούς κατά την εισαγωγή τους στις ΗΠΑ.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η Movado έπαιρνε και πριν την έλευση του El Primero και πριν συγχωνευτούν το 1969 κουρδιστούς χρονογράφους από την Zenith (οικογένεια 146, 156). Aυτοί οι κουρδιστοί χρονογράφοι ήταν βέβαια σχεδίασης της Martel την οποία και είχε απορροφήσει η Ζenith το 1960. . .ο El Primero είναι κατά κάποιο τρόπο παιδί της Martel

Η Movado αν και σε αντίθεση με τη Zenith είχε τεχνογνωσία αφού παρήγαγε από το 1939 έως το 1969 τους κουρδιστούς in-house χρονογράφους (οικογένεια 90,95) μετά το 1969 χρησιμοποίησε μόνο τον El Primero και δεν ξαναέφτιαξε ποτέ δική της καλίμπρα.