Αποστολέας Θέμα: Κορωνοϊός  (Αναγνώστηκε 67590 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jo.sa

• Sr. Member
    • Προφίλ
Απ: Κορωνοϊός
« Απάντηση #480 στις: Απρίλιος 08, 2020, 23:25:20 μμ »

Αυτό το ποδήλατο ενοείς
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #481 στις: Απρίλιος 08, 2020, 23:27:35 μμ »
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #482 στις: Απρίλιος 08, 2020, 23:27:51 μμ »
Αυτό το ποδήλατο το θέλω και γω
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #483 στις: Απρίλιος 09, 2020, 13:20:56 μμ »
Ποιο κράτος πιστεύεις πως έχει κανει καλύτερη δουλειά από την Ελλάδα στο θέμα του κορονοίού ;

Ότι να ναι κύριοι...... Έχουμε τους λιγότερους νεκρούς... Το σύστημα λειτουργεί άψογα  και ακούμε αρες μαρες κουκουναρες....Ισπανία Ιταλία τους μαζεύουν μετά από μέρες πεθαμένους από τα σπίτια και τα γηροκομεία το γνωρίζετε αυτό; Συγγνώμη για το ύφος μου αλλά είναι προφανές .... Πάμε μια χαρά έχουμε κάτω από 100 νεκρους σταματήστε τη γκρίνια είναι κρίσιμες μερες

Τα πράγματα όντως πάνε πολύ καλύτερα εδώ από ότι σε άλλες χώρες.

Εγώ όμως θα πρωτοτυπήσω έτσι για την διαφορά και θα αναρωτηθώ "ποιος λαός έχει κάνει καλύτερη δουλειά? και όχι ποιο κράτος"

Νομίζω ότι τα εύσημα για πρώτη φορά πρέπει να πάνε σε όλους μας που στην συντριπτική πλειοψηφία και κόντρα σε όσους μας θεωρούν ανεύθυνους, επικίνδυνους κλπ αντιδρούμε πολύ σωστά τηρώντας τους περιορισμούς που μας έβαλαν.

Γιατί και άλλες κυβερνήσεις πήραν μέτρα (έστω με καθυστέρηση αλλά και πάλι πριν από εμας όποτε νομίζω ότι ξέραμε πως πρέπει να κινηθούμε) αλλά οι πολίτες τους συνέχιζαν το βιολί τους. Ακόμα και τώρα με τόσους θανάτους και απαγορεύσεις οι Ιταλοί πχ είναι στον κόσμο τους και το ξέρω από πρώτο χέρι μιας που καθημερινά επικοινωνώ με συγγενή μου εκεί.

Βέβαια αν το πρώτο κύμα δεν είχε πάει προς Ιταλία και Ισπανία και είχε έρθει εδώ, πραγματικά δεν ξέρουμε τι θα είχε γινει γιατί δεν υπήρχε πεπατημένη και κανείς δεν ξέρει που θα ήμασταν ώρα. Νομίζω ότι (ευτυχώς βέβαια) σταθήκαμε και λίγο τυχεροί που ήρθε εδώ μετά από τους άλλους που επλήγησαν πρώτοι.

Τώρα το ότι έχουν πεθάνει μόνο 100 άνθρωποι κάποιοι το λέμε επιτυχία αλλά φαντάζομαι αντίθετη άποψη έχουν οι άνθρωποι της γυναίκας που πέθανε σπίτι της γιατί αρνούνταν να την πάρουν σε νοσοκομείο ενώ είχε καλέσει τον εοδυ.

Αυτό που δουλεύει καλά είναι η απαγόρευση - περιορισμός της κυκλοφορίας και τίποτα άλλο. Τα άλλα πάνε στον αυτόματο και ότι κάτσει.

Αυτοί που απαντούν (όταν απαντούν) στον εοδυ μάλλον είναι τηλεφωνητές και όχι γιατροί, το κράτος πέρα από το να μοιράζει λεφτά σε ιδιωτικές κλινικές και κανάλια δεν έχει κάνει προσλήψεις που το σύστημα χρειάζεται και οι γιατροί δεν κάνουν κάτι για να γιατρέψουν παρά μόνο περιθάλπουν και όποιοι την γλυτώσουν έχει καλώς.

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και νομίζω ότι είναι η πραγματική και όχι η δική μου εικονική.

Συγνώμη βέβαια που ξαναγράφω πριν πάρω άδεια    :D
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #484 στις: Απρίλιος 09, 2020, 14:01:21 μμ »
Θα έπρεπε να υπάρχει νομοθετική ρύθμιση ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ για τους 60+...Αυστηρός περιορισμός των μετακινησεων τους...Να υπάρχουν ηλικιακές διαβαθμίσεις σε συνδυασμό με συγκεκριμένους λόγους άρσης αυτών..
Τώρα τους έχουμε βάλει όλους στο ίδιο τσουβαλι και έχουμε εφαρμόσει ένα μέτρο που κυριολεκτικά καταποντιζει την οικονομία μας και την ψυχολογία μας...Οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομαδες που, σύμφωνα με τα στατιστικά, διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να παραμένουν εντός οικίας..Τέλος...
Επισης, διαφωνώ που έκλεισαν τα σχολεία και ιδίως για έναν ιό που δεν ξέρουμε ακόμα πως μεταδίδεται..Τώρα θα μου πει κάποιος οτι υπήρχαν και θάνατοι παιδιών και 30-40αρηδων..
Εάν οι θάνατοι συνιστούν το 0,0001%  ε τι να πω, ας τα κλείσουμε όλα και να προκαλέσουμε περισσότερους θανάτους από άλλες αιτίες...
Ίσως με την κλεισούρα να έχω βαρεσει μπιελες και να μιλάω σαν τον Τραμπ που λέει ότι "θα λήξει την καραντίνα και δεν θα αφήσει την θεραπεία να γίνει χειρότερη απ' το πρόβλημα"..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος pasas21

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #485 στις: Απρίλιος 09, 2020, 14:12:59 μμ »
Συμφωνούμε ότι τα πράγματα πάνε ΠΟΛΥ καλύτερα από χώρες ΠΟΛΥ πιο οργανωμένες και προηγμένες από μας.
Εσύ δίνεις τα εύσημα στον ελληνικό λαό. Διαφωνώ. Αυτό που έπαιξε ρόλο για μένα είναι ότι πήραμε ΕΓΚΑΙΡΩΣ μέτρα περιορισμόυ και είμαστε ΜΠΡΟΣΤΑ από την επιδημία και δεν κυνηγάμε από πισω.
Τα μέτρα που έχουν παρθεί είναι πάρα πολλά που θα είναι κουραστικό να αναλύσω . ενδεικτικά το μήνυμα στο πενταψηφιο στήθηκε σε λίγες ώρες. Εδώ πήραν δόκιμους πυροσβέστες και τους βάλανε σε κέντρο επιχειρήσεων στο Χαλάνδρι να ελέγχουν τους ταξιδιώτες από εξωτερικό. Στήσανε τηλεφωνικό κέντρο από τηλεφωνητές φυσικά(και όχι γιατρούς)  του εοδυ. Διαφημιστική καμπάνια "μένουμε σπίτι" (οκ ύποπτο στη Ελλάδα της μίζας). Αυλή συνταγογράφηση.
Υπάρχει μια πολύ καλή επιστημονική ομάδα. Ο στόχος ήταν και είναι να είμαστε μπροστά από τον ιό. Το καταφέρνουμε.
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του για το ποια πραγματικότητα ειναι η πραγματική :)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Argo982001

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #486 στις: Απρίλιος 09, 2020, 14:32:47 μμ »
Θα έπρεπε να υπάρχει νομοθετική ρύθμιση ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ για τους 60+...Αυστηρός περιορισμός των μετακινησεων τους...Να υπάρχουν ηλικιακές διαβαθμίσεις σε συνδυασμό με συγκεκριμένους λόγους άρσης αυτών..
Τώρα τους έχουμε βάλει όλους στο ίδιο τσουβαλι και έχουμε εφαρμόσει ένα μέτρο που κυριολεκτικά καταποντιζει την οικονομία μας και την ψυχολογία μας...Οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομαδες που, σύμφωνα με τα στατιστικά, διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να παραμένουν εντός οικίας..Τέλος...
Επισης, διαφωνώ που έκλεισαν τα σχολεία και ιδίως για έναν ιό που δεν ξέρουμε ακόμα πως μεταδίδεται..Τώρα θα μου πει κάποιος οτι υπήρχαν και θάνατοι παιδιών και 30-40αρηδων..
Εάν οι θάνατοι συνιστούν το 0,0001%  ε τι να πω, ας τα κλείσουμε όλα και να προκαλέσουμε περισσότερους θανάτους από άλλες αιτίες...
Ίσως με την κλεισούρα να έχω βαρεσει μπιελες και να μιλάω σαν τον Τραμπ που λέει ότι "θα λήξει την καραντίνα και δεν θα αφήσει την θεραπεία να γίνει χειρότερη απ' το πρόβλημα"..
Οι νεότερες ηλικίες όντως δεν έχουν μεγάλα ποσοστα θνησιμότητας αλλά νοσούν εξίσου εύκολα και θα χρειαστούν κι αυτες ΜΕΘ και αν τις αφησεις ενεξελεγκτες τοτε οι ΜΕΘ θα γεμίσουν και μετα θα πεθαίνουν πιτσιρικάδες που δε βρίσκουν κρεβατι μετα απο ένα.τροχαίο ή μια σκωληκοειδίτιδα κτλπ..Σκοπός είναι να μη γεμίσουν οι ΜΕΘ!! Από εκει και περα συμφωνώ για πιο αυστηρα μέτρα ως προς τους ηλικιωμένους .
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• Master
    • Προφίλ
« Απάντηση #487 στις: Απρίλιος 09, 2020, 15:36:20 μμ »
Διατηρώ μια αμφιβολία Βασίλη...Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Ιταλίας το 99,2% που πέθαναν ήταν πάνω από 65+ χρονων, κυρίως 75-90ρηδες ήταν..Το 0,8% ήταν ηλικίας 30-50 που πιθανόν να είχαν υποκείμενο νόσημα και να μην το γνώριζαν..
Το σύνολο των θανάτων ήταν μια μικρή μερίδα των επιβεβαιωμένων κρουσματων, τα οποία είναι επιπλεον μια μικρή μερίδα αυτών που έχουν νοσήσει αλλά ήταν ασυμπτωματικοι...Θέλω να πω ότι το ποσοστό μειώνεται ακόμα παραπάνω...
Επειδή δεν μου αρέσει η μακάβρια και ψυχρή παραθεση ψυχών και αριθμων, θα πω μόνο πως ο χρόνος είναι χρήμα και ότι θα  πρέπει η πολιτεία να το εκμεταλλευτεί και να εφοδιασθει  με τον αναγκαίο υλικοτεχνικο εξοπλισμό..Η επ αόριστον παράταση μιας παθητικής καραντίνας χωρίς δράση (διενεργεια δειγματοληψίων κλπ) φέρνει όλους μας στα όρια..
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Παμε μονο Ελβετια...

Αποσυνδεδεμένος blah

• Members+
  • VIP Member
  • GMT+10
    • Προφίλ
« Απάντηση #488 στις: Απρίλιος 09, 2020, 15:49:51 μμ »
Γιατρός δεν είμαι αλλά από αυτά που έχω καταλάβει/διαβάσει όταν λένε υποκείμενα νοσήματα στα πλαίσια αυτού του ιού δεν σημαίνει εκδηλωμένη αρρώστια. Δεν χρειάζεται να είσαι διαβητικός ή να κάνεις χημειοθεραπεία για να θεωρείσαι υψηλού κινδύνου ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ο ιός αυτός δρα και σε ανεκδήλωτα νοσήματα. Προδιάθεση για κάποιο νόσημα δηλαδή. Που σημαίνει ότι αν κάποιος 30αρης πχ έχει προδιάθεση για εμφύσημα αν κολλήσει σημαίνει ότι έχει μεγάλες πιθανότητες να καταλήξει. Ειδικά αν δεν τύχει υψηλού επιπέδου φροντίδας (γιατρός, νοσηλευτές από πάνω, μηχανήματα κλπ).
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jiorg

• Members+
  • VIP Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #489 στις: Απρίλιος 09, 2020, 15:54:12 μμ »
Επειδή δεν μου αρέσει η μακάβρια και ψυχρή παραθεση ψυχών και αριθμων, θα πω μόνο πως ο χρόνος είναι χρήμα και ότι θα  πρέπει η πολιτεία να το εκμεταλλευτεί και να εφοδιασθει  με τον αναγκαίο υλικοτεχνικο εξοπλισμό..Η επ αόριστον παράταση μιας παθητικής καραντίνας χωρίς δράση (διενεργεια δειγματοληψίων κλπ) φέρνει όλους μας στα όρια..

Ειδικα αυτο το τελευταιο...
Σε παλιοτερο ποστ ειχα εκφερει μια αποψη, που βρηκε πολλους συμφωνους, εν συνεχεια λοιπον, δυστυχως, οσο κυνικο και αν φαινεται, φοβαμαι, οτι αυτα τα ορια ειναι που θα καθορισουν το" προγραμμα"απο εδω και περα....
Και συγκεκριμενα, οταν ο αλλος στην οικογενεια του δεν εχει πηγη εισοδηματος για πανω απο 2 μηνες, και οι επομενοι ειναι, το λιγοτερο επιφοβοι, για το βιοπορισμο του, συγνωμη, αλλα θα προτιμησει να ξεκινησει να κανει κατι, να δρασει, να εργαστει, ακομα και σε επιφοβες συνθηκες.....
Θα γινει στο τελος ΑΥΤΟ ζητημα επιβιωσης, και οχι η εκθεση ή η προσβολη απο τον.......ιο.
Δυστυχως
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #490 στις: Απρίλιος 09, 2020, 16:14:40 μμ »

Ειδικα αυτο το τελευταιο...
Σε παλιοτερο ποστ ειχα εκφερει μια αποψη, που βρηκε πολλους συμφωνους, εν συνεχεια λοιπον, δυστυχως, οσο κυνικο και αν φαινεται, φοβαμαι, οτι αυτα τα ορια ειναι που θα καθορισουν το" προγραμμα"απο εδω και περα....
Και συγκεκριμενα, οταν ο αλλος στην οικογενεια του δεν εχει πηγη εισοδηματος για πανω απο 2 μηνες, και οι επομενοι ειναι, το λιγοτερο επιφοβοι, για το βιοπορισμο του, συγνωμη, αλλα θα προτιμησει να ξεκινησει να κανει κατι, να δρασει, να εργαστει, ακομα και σε επιφοβες συνθηκες.....
Θα γινει στο τελος ΑΥΤΟ ζητημα επιβιωσης, και οχι η εκθεση ή η προσβολη απο τον.......ιο.
Δυστυχως
+1
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #491 στις: Απρίλιος 09, 2020, 20:44:28 μμ »
Εγώ πάλι είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον αστραπιαίο τρόπο που αντέδρασε η ελληνική κυβέρνηση:
Παράλληλα με την επιβολή μέτρων, εξασφάλισε τον απόλυτο έλεγχο των ΜΜΕ στο σύνολό τους, δημιουργώντας έναν μηχανισμό προπαγάνδας που θα τον ζήλευαν Ερντογαν-Πούτιν, ένα κλικ πριν απ' αυτό του Κιμ.
Για πρώτη φορά ένας τέτοιος μηχανισμός προπαγάνδας λειτούργησε επ' ωφελεία του λαού. Ο λαός τρομοκρατήθηκε, προφυλάσσεται και περιορίστηκε η διάδοση του ιού.
Όπως έγραψα και νωρίτερα οι γιατροί στην παρούσα συγκυρία δεν μπορούν να προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ.

Η μόνη μας ελπίδα λοιπόν είναι να μην κολλήσουμε. Επειδή όμως δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ αυτός ο περιορισμός και η στάση εμπορίου, με φοβίζει πολύ η στιγμή που θα χαλαρώσουν τα μέτρα, γιατί ως τώρα το μόνο που καταφέραμε ήταν να δώσουμε χρόνο στην "επιστήμη". Δυστυχώς όμως ο χρόνος αυτός δεν φαίνεται να αξιοποιείται και η "επιστήμη" μέρα με την ημέρα κερδίζει επάξια τα εισαγωγικά της.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος ioann

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #492 στις: Απρίλιος 09, 2020, 23:16:01 μμ »
Είμαστε τυχεροί που τα μέτρα περιορισμού ελήφθησαν νωρίς. Σίγουρα η απουσία εκτεταμένου ελέγχου του πληθυσμού είναι πρόβλημα αλλά μπορεί να μην υπάρχουν οι πόροι γι' αυτό.

Καταλαβαίνω ότι κυρίως ελπίζουμε να βοηθήσει η ζέστη και να περιοριστεί η μεταδοτικότητα ώστε να σηκώσουμε τα μέτρα. Μακάρι. Λυπάμαι ειλικρινά για το μέλος που ταλαιπωρήθηκε πολύ με λοίμωξη αναπνευστικού. Απαράδεκτη διαχείρηση γιατί όπως λέμε ιατρική δεν ασκείται εξ' αποστάσεως.

Φανταστείτε βέβαια με πιο ατυχείς συγκυρίες, λιγότερη πειθαρχία εκ μέρους των πολιτών και χειρότερη διαχείρηση που θα βρισκόμασταν τώρα. Έχω την αίσθηση ότι δεν μπορούμε να το φανταστούμε γιατί ευτυχώς δεν το έχουμε ζήσει.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
“I suppose it's like the ticking crocodile, isn't it?”
 J.M. Barrie, Peter Pan

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #493 στις: Απρίλιος 09, 2020, 23:28:17 μμ »
Είμαστε τυχεροί που τα μέτρα περιορισμού ελήφθησαν νωρίς. Σίγουρα η απουσία εκτεταμένου ελέγχου του πληθυσμού είναι πρόβλημα αλλά μπορεί να μην υπάρχουν οι πόροι γι' αυτό.

Καταλαβαίνω ότι κυρίως ελπίζουμε να βοηθήσει η ζέστη και να περιοριστεί η μεταδοτικότητα ώστε να σηκώσουμε τα μέτρα. Μακάρι. Λυπάμαι ειλικρινά για το μέλος που ταλαιπωρήθηκε πολύ με λοίμωξη αναπνευστικού. Απαράδεκτη διαχείρηση γιατί όπως λέμε ιατρική δεν ασκείται εξ' αποστάσεως.

Φανταστείτε βέβαια με πιο ατυχείς συγκυρίες, λιγότερη πειθαρχία εκ μέρους των πολιτών και χειρότερη διαχείρηση που θα βρισκόμασταν τώρα. Έχω την αίσθηση ότι δεν μπορούμε να το φανταστούμε γιατί ευτυχώς δεν το έχουμε ζήσει.

Δεν αντιλέγω.
Πρέπει όμως από αρχές μαϊου να τελειώνουμε με τον εγκλεισμό
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #494 στις: Απρίλιος 09, 2020, 23:32:45 μμ »

Πρέπει όμως από αρχές μαϊου να τελειώνουμε με τον εγκλεισμό

Αν δεν μας "ξαμολήσουν", με περιοριστικές διατάξεις κοινωνικοποίησης, θα πέσουμε σε άλλα κόλπα  :-[
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.