Αποστολέας Θέμα: Κορωνοϊός  (Αναγνώστηκε 67617 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
Απ: Κορωνοϊός
« Απάντηση #135 στις: Μάρτιος 28, 2020, 01:29:30 πμ »

Την ατάκα ""χεστήκαμε που κλάναμε" δεν ξέρω αν τη γνωρίζετε, αλλά αυτή μου ήρθε διαβάζοντας.

Αντεπιχείρημα στις θεωρίες του Τζων είναι η κατάσταση στην Αγγλία.

Μιλάει για πολλά χωρίς στην ουσία να λέει ή να προτείνει τίποτα.
Η έλλειψη πληροφοριών και η έλλειψη πληροφοριών. Πού το βασίζει; Γιατί θεωρούμε ως δεδομένο αυτό που επικαλείται;
Ποιες είναι οι συνέπειες της ανεξέλεγκτης μετάδοσης του ιού και ποιες είναι οι συνέπειες του lock down;
Η κατάρευση του συστήματος υγείας και οι θάνατοι είναι διαχειρίσιμοι;
Η οικονομική κρίση είναι διαχειρίσιμη;
Επιλέξτε.

Όσο για τα ψυχολογικά λόγω εγκλεισμού τα ακούω βερεσέ. Μόλις ο ελληνάρας καθήσει πρώτο τραπέζι πίστα και δει κανένα βυζί από την φωνάρα τραγουδιάρα θα έρθει στα ίσα του.
Ναι εντάξει, δεν περνάω και τις καλύτερες στιγμές μου, αλλά έχω περάσει και χειρότερα, πολύ χειρότερα.

είναι ξεκάθαρο πως κανένας δεν ξέρει με σιγουριά τίποτα απολύτως.
ουτε το lockdown μπορει να συνεχιστει για πολυ ακομα και ουτε η οικονομια μπορει να δουλεψει με vouchers
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: Μάρτιος 28, 2020, 01:35:55 πμ »
Εξαρτάται Νίκο.
Και οι κομμουνιστές με vouchers ζούσαν επί δεκαετίες.
Τα λεφτά δεν είναι το βασικό αγαθό. Τουλάχιστον στην προσωπική μου κλίμακα αξιολόγησης.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: Μάρτιος 28, 2020, 01:39:31 πμ »
Εξαρτάται Νίκο.
Και οι κομμουνιστές με vouchers ζούσαν επί δεκαετίες.
Τα λεφτά δεν είναι το βασικό αγαθό. Τουλάχιστον στην προσωπική μου κλίμακα αξιολόγησης.

εννοειται δεν ειναι κακο να ζουμε με vouchers αλλα χρειαζόμαστε επάρκεια αγαθων για να επιτευχθει αυτο
σαν Ελλαδα αυτη την στιγμη δε μπορουμε, σαν Ερωπαικη Ενωση (αν θελουν μπορουμε)  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Nick

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Μάρτιος 28, 2020, 11:27:58 πμ »
Πολύ ενδιαφέρον:
https://www.enimerotiko.gr/plus/ygeia/isos-vrethoyme-antimetopoi-me-to-fiasko-toy-aiona-proeidopoiisi-apo-ellina-kathigiti-iatriki-sto-stanfornt/

Την ατάκα ""χεστήκαμε που κλάναμε" δεν ξέρω αν τη γνωρίζετε, αλλά αυτή μου ήρθε διαβάζοντας.

Αντεπιχείρημα στις θεωρίες του Τζων είναι η κατάσταση στην Αγγλία.

Μιλάει για πολλά χωρίς στην ουσία να λέει ή να προτείνει τίποτα.
Η έλλειψη πληροφοριών και η έλλειψη πληροφοριών. Πού το βασίζει; Γιατί θεωρούμε ως δεδομένο αυτό που επικαλείται;
Ποιες είναι οι συνέπειες της ανεξέλεγκτης μετάδοσης του ιού και ποιες είναι οι συνέπειες του lock down;
Η κατάρευση του συστήματος υγείας και οι θάνατοι είναι διαχειρίσιμοι;
Η οικονομική κρίση είναι διαχειρίσιμη;
Επιλέξτε.

Όσο για τα ψυχολογικά λόγω εγκλεισμού τα ακούω βερεσέ. Μόλις ο ελληνάρας καθήσει πρώτο τραπέζι πίστα και δει κανένα βυζί από την φωνάρα τραγουδιάρα θα έρθει στα ίσα του.
Ναι εντάξει, δεν περνάω και τις καλύτερες στιγμές μου, αλλά έχω περάσει και χειρότερα, πολύ χειρότερα.

Τα τελευταία χρόνια δεν ήμουν και πολύ του έξω αλλά αυτή τη περίοδο έχω λαλήσει.
Λίγο θέλω να πάρω το ενυδρείο στον ώμο και να αρχίσω να κόβω βόλτες.
Τη περασμένη βδομάδα καθόμουν στη δουλειά 2-3 ώρες παραπάνω από μόνος μου.
Αυτή τη βδομάδα δεν δουλεύω αλλά με βλέπω μετά από σχεδόν 30 χρόνια να πηγαίνω
μέσα οικειοθελώς.
Είπες τίποτα για ψυχολογικά?
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος kakour

• Jr. Member
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Μάρτιος 28, 2020, 11:57:18 πμ »
Ζούμε παράξενα πράγματα!

Αυτό που δεν δέχομαι, είναι ότι είναι μια φυσιολογική εξέλιξη ενός προϋπάρχοντος ιού, που επειδή το λάθος γουρούνι συνάντησε την λάθος νυκτερίδα, κινδυνεύει ο ντουνιάς.

Η φοβερή επιθετικότητα, η ευκολία μετάδοσης, τα καταστρεπτικά αποτελέσματα σε ένα σύστημα μόνον, αλλά βασικό, το αναπνευστικό, που ανεξάρτητα από την κατάσταση του "θύματος", τον "θετει εκτός μάχης", δεν μου κάθεται καλά.  :(

Αλλο ό ηλικιωμένος των 70-80 και πάσχων από 5 διαφορετικά, ασθμα, καρδιά, πίεση, κυκλοφορικό, κλπ, και άλλο ο αθλητής των <40  ετών, που θεωρητικά, όλα λειτουργούν πάνω από τον μέσο όρο.

Φυσικά, δεν μαθαίνουμε την αλήθεια, ούτε πρόκειται, αλλά, κάποια γνωση εχουμε, και κάποια λογική.

Και ελπίζω, να αποδειχθώ .........ο τρελός του χωριού. (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Μπορεί να είμαι ευφάνταστος, αλλά είμαι και γεροπερίεργος. Και έμαθα και 5 πράγματα σε 10 σχολεία.

Αυτά.

Συμφωνώ απόλυτα, και μένα κάτι δεν μου κολλάει καλά..Αλλά μ'αρεσει δεν μ'αρεσει, πρέπει να συμμορφωθω στα της κυβέρνησης..Η καραντίνα δεν θα κρατήσει πολύ, είναι θέμα χρόνου να εξοπλιστεί η χώρα μας με τον αναγκαίο υλικοτεχνικο εξοπλισμό και μετά σιγά σιγά θα χαλαρώνουν τα μέτρα..Ένας μήνας έμεινε! ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Taylor 1981

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
« Απάντηση #140 στις: Μάρτιος 28, 2020, 13:16:59 μμ »
Ομόνοια σήμερα

Στάλθηκε από το SM-T700 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: Μάρτιος 28, 2020, 13:48:36 μμ »
Ομόνοια σήμερα (Κάντε κλικ εδώ να εμφανιστεί η φωτογραφία.)

Στάλθηκε από το SM-T700 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Walking dead  :P
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Spyoly

• Members+
  • Hero Member
  • Dum Spiro Spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Μάρτιος 28, 2020, 13:52:29 μμ »
Κοιτάζοντας τη παραπάνω φωτογραφία αλλά και παρατηρώντας την κίνηση σε μια λαϊκή αγορά κοντά στο σπίτι μου νομίζω ότι ο μέσος Έλληνας τελικά είναι ποιο πειθαρχημένος και ενημερωμένος από πολλούς άλλους Ευρωπαίους  πολίτες.Τα νούμερα με τα κρούσματα αλλά και τους νεκρούς μέχρι τώρα μάλλον συνηγορούν σε αυτή τη σκέψη.Οταν κάποια στιγμή κάνουμε τον τελικό απολογισμό της τραγωδίας που ζούμε πιστεύω ότι τα γεγονότα  θα ανατρέψουν  πολλά από τα υφιστάμενα  κλισέ για τους< απείθαρχους> Έλληνες ...
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Sgw

• Sr. Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: Μάρτιος 28, 2020, 13:54:35 μμ »
Κοιτάζοντας τη παραπάνω φωτογραφία αλλά και παρατηρώντας την κίνηση σε μια λαϊκή αγορά κοντά στο σπίτι μου νομίζω ότι ο μέσος Έλληνας τελικά είναι ποιο πειθαρχημένος και ενημερωμένος από πολλούς άλλους Ευρωπαίους  πολίτες.Τα νούμερα με τα κρούσματα αλλά και τους νεκρούς μέχρι τώρα μάλλον συνηγορούν σε αυτή τη σκέψη.Οταν κάποια στιγμή κάνουμε τον τελικό απολογισμό της τραγωδίας που ζούμε πιστεύω ότι θα ανατραπούν πολλά κλισέ για τους< απείθαρχους> Έλληνες ...

Μιλάς πολύ ορθά και δομημένα, έτσι ακριβώς δε θα μπορούσα να εκφράσω καλύτερα
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Μάρτιος 28, 2020, 14:16:37 μμ »
Κοιτάζοντας τη παραπάνω φωτογραφία αλλά και παρατηρώντας την κίνηση σε μια λαϊκή αγορά κοντά στο σπίτι μου νομίζω ότι ο μέσος Έλληνας τελικά είναι ποιο πειθαρχημένος και ενημερωμένος από πολλούς άλλους Ευρωπαίους  πολίτες.Τα νούμερα με τα κρούσματα αλλά και τους νεκρούς μέχρι τώρα μάλλον συνηγορούν σε αυτή τη σκέψη.Οταν κάποια στιγμή κάνουμε τον τελικό απολογισμό της τραγωδίας που ζούμε πιστεύω ότι τα γεγονότα  θα ανατρέψουν  πολλά από τα υφιστάμενα  κλισέ για τους< απείθαρχους> Έλληνες ...

Μπράβο Σπύρο
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: Μάρτιος 28, 2020, 14:37:57 μμ »
Θεωρώ ότι πήραμε μέτρα σαν κράτος νωρίς και ίσως καταφερούμε να μη φτάσουμε τους 1000 θανάτους τη μέρα.
Ελπίζω πραγματικά να γίνει αυτό και ας κρατήσει η καραντίνα και 2 μήνες.
Ωστόσο, δεν βλέπεις παντού την εικόνα που περιγράφει ο Σπύρος.
Βγήκα σήμερα μετα απο 3-4 μερες να περπατήσουμε λίγο με τα παιδιά για ευνόητους λόγους. Μόνος μου με τα δύο παιδιά, όπως ορίζουν οι κανόνες.
Προσπαθούσα για δω προς τα που θα πάμε για να αποφύγουμε να διασταυρωνόμαστε με όλο τον κόσμο που κυκλοφορούσε. Προσπάθησα να βρω το πιο ήσυχο μέρος για να κινηθούν λιγάκι.
2 δρόμους πιο κάτω είχε λαϊκή. Δεκάδες άνθρωποι κινούνταν προς τα εκεί. Όλοι μαζί την ίδια ώρα. Πιο πάνω, αντίστοιχη κατάσταση προς ένα σούπερ μάρκετ.
Ταυτόχρονα, ανθρώπινοι να κάνουν τζόκινγκ (να περνάνε κολλητά μας λαχανιασμένος μιλώντας στο κινητό) και άλλοι να βγάζουν τα σκυλιά βόλτα. Πολύ περισσότεροι από ένα συνηθισμένο Σάββατο.
Αλλάζαμε πεζοδρόμιο κάθε 15 μέτρα για να μην περάσουμε κολλητά με αυτούς που διασταυρωνόμασταν. Σχεδόν κάνεις δεν έδινε σημασία.
Σταματούσα κάθε τόσο για να κρατάμε απόσταση από κόσμο που περπάταγε πιο μπροστά.
Γυρνάω και διαβάζω άρθρα για 1150 πρόστιμα σε μια μέρα για άσκοπη μετακίνηση.
Σίγουρα έχουμε περιοριστεί πολύ και ο περισσότερος κόσμος προσέχει.
Ελπίζω η κατάσταση που περιγράφω να ήταν συμπτωματική λόγω Σαββάτου και γενικά να ισχύει αυτό που περιγράφει ο Σπύρος.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: Μάρτιος 28, 2020, 14:42:45 μμ »
Θεωρώ ότι πήραμε μέτρα σαν κράτος νωρίς και ίσως καταφερούμε να μη φτάσουμε τους 1000 θανάτους τη μέρα.
Ελπίζω πραγματικά να γίνει αυτό και ας κρατήσει η καραντίνα και 2 μήνες.
Ωστόσο, δεν βλέπεις παντού την εικόνα που περιγράφει ο Σπύρος.
Βγήκα σήμερα μετα απο 3-4 μερες να περπατήσουμε λίγο με τα παιδιά για ευνόητους λόγους. Μόνος μου με τα δύο παιδιά, όπως ορίζουν οι κανόνες.
Προσπαθούσα για δω προς τα που θα πάμε για να αποφύγουμε να διασταυρωνόμαστε με όλο τον κόσμο που κυκλοφορούσε. Προσπάθησα να βρω το πιο ήσυχο μέρος για να κινηθούν λιγάκι.
2 δρόμους πιο κάτω είχε λαϊκή. Δεκάδες άνθρωποι κινούνταν προς τα εκεί. Όλοι μαζί την ίδια ώρα. Πιο πάνω, αντίστοιχη κατάσταση προς ένα σούπερ μάρκετ.
Ταυτόχρονα, ανθρώπινοι να κάνουν τζόκινγκ (να περνάνε κολλητά μας λαχανιασμένος μιλώντας στο κινητό) και άλλοι να βγάζουν τα σκυλιά βόλτα. Πολύ περισσότεροι από ένα συνηθισμένο Σάββατο.
Αλλάζαμε πεζοδρόμιο κάθε 15 μέτρα για να μην περάσουμε κολλητά με αυτούς που διασταυρωνόμασταν. Σχεδόν κάνεις δεν έδινε σημασία.
Σταματούσα κάθε τόσο για να κρατάμε απόσταση από κόσμο που περπάταγε πιο μπροστά.
Γυρνάω και διαβάζω άρθρα για 1150 πρόστιμα σε μια μέρα για άσκοπη μετακίνηση.
Σίγουρα έχουμε περιοριστεί πολύ και ο περισσότερος κόσμος προσέχει.
Ελπίζω η κατάσταση που περιγράφω να ήταν συμπτωματική λόγω Σαββάτου και γενικά να ισχύει αυτό που περιγράφει ο Σπύρος.

Ελπίζω να μην σε διαβάζουν οι υπεύθυνοι, αλλιώς.................. :'( :'( :'( :'( :'(
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Μάρτιος 28, 2020, 14:48:01 μμ »
Δεν μπορούν να κάνουν κάτι περισσότερο. Εμείς μόνο μπορούμε.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

Αποσυνδεδεμένος Taylor 1981

• Members+
  • Hero Member
  • Μάριος
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Μάρτιος 28, 2020, 14:50:55 μμ »
Καθώς γύριζα από Πειραιώς είδα δύο μπλόκα. Σταματούσαν κυρίως αυτοκίνητα. Εγώ ήμουν με το παπί κ δεν μου έδωσαν σημασία. Καθώς πήγαινα είδα ένα περιπολικό να σταματάει μπροστά από ένα μπουλούκι από 10 άτομα που περίμεναν στην στάση κ τους έκανε σύσταση από το μεγάφωνο του περιπολικού. Τους είπε να κρατήσουν τις αποστάσεις μεταξύ τους κ να έχουν το χαρτί της μετακίνησης.

Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions