...εψές, πήγα ατα στο βουνό.

Ποδαράτο.

Καταδρομική.

Από μονοπάτια, που έχουν χορταριάσει λόγω ψιλοεγκατάλειψης, καραντίνα γαρ, και ευθεία σε πεδίο, από το Α στο Β, υπερπηδώντας εμπόδια, κλπ.
Σε τέτοιες εξορμήσεις, απαραίτητο "εργαλείο", ένα μπαστούνι. Ειναι το τρίτο πόδι, το τρίτο χέρι, το "μέλος", που θα καθαρίσει τον δρόμο ανάμεσα από κλαδιά, θα στηρίξει σε ένα κατέβασμα, θα δοκιμάσει το έδαφος για αντοχή, θα "προειδοποιήσει" τα ερπετά για τον ....ερχόμενο πεζοπόρο / ορειβάτη, θα σκάψει για ένα θραύσμα, στήριγμα για τέντα, προστασία από κάτι σκύλους, και ........πολλά άλλα. Μην σας πούμε και την ........τέχνη.

Υπάρχουν κάποια ειδικά, ή σκέτες γκλίτσες, παραδοσιακές, αλλά στερούνται της μεταλλικής μύτης, που, ΠΟΛΥ χρήσιμη είναι.


Εγώ, χρησιμοποιώ χρόοοοονια τώρα, ενα παληό baton του σκί. Από το 1979. Από τα πρώτα μου, που αντικαταστάθηκε με πιο μοντέρνα, με ανατομικές κλίσεις, κλπ.
Αλουμινένιο, ελαφρύ, αντοχής. Χθές, όταν το κρέμασα για την φωτό, συνειδητοποίησα κάτι.


Το ήξερα, το έβλεπα, το χρησιμοποιούσα, αλλά δεν μου είχε κάνει .........κλίκ

Το baton, εχει μία θηλιά, για πέρασμα στον καρπό, που είναι .......δερμάτινη. Και στο μέγεθος, ιδανική.

