Αποστολέας Θέμα: PROJECT ΓΝΩΜΕΣ  (Αναγνώστηκε 11945 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
Απ: PROJECT ΓΝΩΜΕΣ
« Απάντηση #105 στις: Φεβρουάριος 29, 2020, 20:48:57 μμ »
Ωστόσο Γιώργο, δεν μπορείς να περιμένεις ο Νίκος να κάτσει να επικοινωνήσει με 10-20-30 εταιρίες και να πάρει προσφορές για να μας έχει έτοιμες προτάσεις να διαλέξουμε εμείς από τον καναπέ μας. :)
Φαντάζομαι ότι η ψηφοφορία διευκολύνει να έχουμε μια γενική πρώτη εικόνα τι θέλουν οι περισσότεροι, για να αρχίσει κάποιος πιο στοχευμένες επαφές.

Μπορούμε να κάνουμε και αυτό που λέει ο Βάιος, αρκεί να το έχει τσεκάρει ο καθένας πρώτα ότι η πρότασή του μπορεί να γίνει.

Nobody is perfect, but a team can be.
Να καθοριστεί κείμενο, πχ

Εμείς από το GWF, θα επιθυμούσαμε να ..........................οπότε, μία άποψή σας και πιθανά μοντέλα σας που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν , ............με ενδεικτικές τιμές προκειμένου να προβούμε σε ψηφοφορία, κλπ, κλπ,

Ο οίκος σας είναι γνωστός και απολαμβάνει εκτίμησης μεταξύ των μελών μας, και αυτός είναι ο λόγος που επικοινωνούμε μαζί σας, κλπ, κλπ, και κάθε βοήθεια / καθοδήγηση, βάσει της εμπειρίας σας , κλπ, κλπ, όπως και ειδικές εκπτώσεις λόγω αριθμού και διαφήμισης διαμέσου του φόρουμ, κλπ. κλπ, θα ήταν απολύτως εκτιμητέα.

και κάποιος τεμπέλης, χασομέρης ( ....χασομέρης όχι χοιρομέρι ), να κάτσει και να στείλει το mail στους οίκους, σαν μια πρώτη επαφή.

Μετά, ανάλογα με το τι θα .............θερίσουμε,  ::) μπορούμε να πάμε σε ένα δεύτερο βήμα, μια και θα εχουμε 10 απαντήσεις, με κόστος, χρόνους, τύπους, διευκολύνσεις.

Μετά τις πρωτες επιλογές, θα μποράει το κάθε μέλος να κρίνει αν του αρέσει κάποιο και ρολόι, και εάν το κόστος είναι μέσα στα μέτρα του, και να δηλώσει.

Στο κατόπιν, με δεδομένα τα νούμερα, μας δίνουν τελικούς χρόνους / τιμές, και μετά, ο κάθε ενδιαφερόμενος, καταθέτει το αναλογούν (.....λογιστική έκφραση), για δέσμευση ( εγγυητική εκτέλεσης ), και μετά,..............

...όλα εγώ θα τα κάνω ?  :(

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Φεβρουάριος 29, 2020, 21:05:33 μμ »
Σκέψη.

Ίσως γνωρίζετε τον am-diver που καστομαρει τα Vostok amphibia. Ουσιαστικά αυτό που έχει αναπτύξει είναι ποικιλία σε bezels και μια σειρά από dials με το δικό του logo.

Πιστεύετε ότι θα ήθελε να συνεργαστεί ώστε να βγάλει παραγωγή dials με κάποιο δικό μας logo; Αν και δεν νομίζω ότι θα ήθελε να αφαιρεθεί το δικό του...

Επίσης μια ερώτηση. Πώς ξέρουμε ότι ο Χ κατασκευαστής/εισαγωγέας δεν θα μας κοροϊδέψει; Θέλω να πω... Κάποιο χαρτί που να δεσμεύει και τα δύο μέρη κλπ... Εδώ χρειαζόμαστε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ την εμπειρία και γνώση του Σπύρου gerogian.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος oikonikos

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Φεβρουάριος 29, 2020, 21:22:52 μμ »
Σκέψη.

Ίσως γνωρίζετε τον am-diver που καστομαρει τα Vostok amphibia. Ουσιαστικά αυτό που έχει αναπτύξει είναι ποικιλία σε bezels και μια σειρά από dials με το δικό του logo.

Για δώσε πληροφορίες για να έχουμε μια επικοινωνία
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος george_

• Administrator
  • GWF
  • kk
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Φεβρουάριος 29, 2020, 21:26:25 μμ »
PIT,έχει ειδικό τμήμα ο Βήχος,αν φτάσει σε κάτι τέτοιο το κοιτάνε,μην αγχώνεσαι
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος P.I.T.

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Φεβρουάριος 29, 2020, 21:56:28 μμ »
PIT,έχει ειδικό τμήμα ο Βήχος,αν φτάσει σε κάτι τέτοιο το κοιτάνε,μην αγχώνεσαι

Γιώργο συγνώμη, αλλά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. "Αν φτάσει σε κάτι τέτοιο"...?
Θυμάμαι ότι στο παρελθόν έχει αναφερθεί κάτι σχετικό με το ρολόι που είχε φτιαχτεί για την Ολυμπιακή (Spyoly).
Μήπως θα ενδιέφερε να πάμε στον Βήχο και να του εκθέσουμε τι θέλουμε; 

Νίκο,
https://am-diver.com/
ενδεικτικά μία φωτογραφία για να γίνει πιο κατανοητό. Εδώ βέβαια μιλάμε για Vostok.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος Wagner669

• Members+
  • Hero Member
  • Αλέξανδρος 😎
    • Προφίλ
    • Instagram
« Απάντηση #111 στις: Φεβρουάριος 29, 2020, 22:01:56 μμ »
Σκέψη.

Για δώσε πληροφορίες για να έχουμε μια επικοινωνία

Έχει και έτοιμα μοντέλα, αλλά και configurator
https://am-diver.com/

Αλλα για VostoK η πηγή είναι η meranom, το eshop του εργοστασίου
https://meranom.com/en/
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Η Cartier βγάζει έργα τέχνης που έχουν ως δεύτερη ιδιότητα την χρονομετρία.
Όλοι οι άλλοι είναι Υ.Ω. που προσπαθούν να γίνουν τέχνη

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #112 στις: Φεβρουάριος 29, 2020, 22:10:14 μμ »
Παναγιώτη και wagner ευχαριστώ!!

Λοιπόν θα κάνουμε μια κρούση σε am-diver, meranom και heimdallr για το αν κάνουν χάραξη σε dial
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Αποσυνδεδεμένος Ilias-G

• VIP Member
  • ert
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Φεβρουάριος 29, 2020, 22:17:17 μμ »
Επιτρεψτε μου επειδή εχω συμμετασχει σε ΟΛΑ τα προτζεκτ και σε ΟΛΕΣ τις ομαδικές ΟΛΩΝ των ωρολογιακών φορα.
Κατ΄αρχας να διευκρινησουμε τους όρους:
Πρότζεκτ ειναι η κατασκευή ενός ρολογιού από καποια εταιρεία, συνηθως microbrand, βασικά από την αρχή με στοιχεία μοναδικά για το φορουμ ή τον συλλογο που παρηγγειλε το ρολόι στην εταιρεία. Τα στοιχεία αυτά συνήθως βρίσκονται στο καντράν, ισως τους δεικτες, σε αναβαθμιση του κρύσταλλου, το λουρί, τη στεγανότητα, ακόμα και την ιδια τη μηχανή. Πρόκειται δηλαδή για ενα ρολόι που μοιάζει με τα υπάρχοντα της εταιρείας αλλά ειναι ουσιαστικά ενα άλλο ρολόι.
Η ομαδική αγορά αντιθετως μπορεί να ειναι είτε μια απλή αγορά ενός υπάρχοντος ήδη ρολογιού σε περισσότερα τεμάχια με μια χαραξη ισως στο καπάκι ή στην κασα, είτε να ειναι αναβαθμισμένη με στοιχεία πρότζεκτ, δηλ. με επιλογές στο χρώμα του καντράν, στο λουράκι και πιο σπανια στους δεικτες, στο κρύσταλλο ή στη μηχανή.

Συνήθως τα πρότζεκτ ειναι πιο δυσκολα στην υλοποίηση και αρκετά πιο ακριβά στην τελική τιμή, ενω οι ομαδικές αγορές επειδή βασίζονται σε υπάρχον ρολόι με λίγες αλλαγές και ευκολες στην υλοποιηση ειναι και πιο οικονομικές, ισως ακόμα και από το ιδιο το υπάρχον ρολόι σε βασική εκδοση, λόγω περισσότερων τεμαχίων και αρα μεγαλύτερης εκπτωσης.

Στις επιλογές που υπάρχουν στην ψηφοφορία θεωρώ ότι οι δύο πρωτες επιλογές και η τελευταία δεν ειναι πρότζεκτ με την αυστηρη εννοια, αλλά ομαδικές αγορές με κάποια στοιχεία πρότζεκτ οι δυο πρώτες και απλή ομαδική η τέταρτη. Πρότζεκτ θα μπορούσε ισως να χαρακτηριστεί η τριτη επιλογή, η custom.

Αναμεσα σε αυτές ειμαι με την πρώτη επιλογή, λόγω πιθανότατα μικρότερης τιμής, αφού η δευτερη εχει πιο ακριβή ελβετική μηχανή, αλλά από αξιοπίστία και η πρώτη επιλογή ειναι πολύ αξιόλογη.

Τέλος θα ηθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου όλων αυτών των χρόνων με τα ρώσικα (vostok & vostok-europe) Eιχα και εχω 4-5 vostok (κυρίως Amphibia διαφόρων τύπων) και αλλα τόσα Vostok Europe, όλα αυτόματα με ρωσικες μηχανές.
Από αυτά συνεχίζουν να λειτουργούν μόνο 3, όλα Vostok-Europe, κανένα Amphibia. Τα περισσότερα μάλιστα ήταν από πρότζεκτ/ομαδικές (από meranom)!! Όλα χάλασαν (σαν κατι να εσπασε μέσα τους ή απλώς σταματησαν (γιατί απλώς βαρέθηκαν να δουλεύουν... :D). Δεν τα κακομεταχειριστηκα, ούτε στο νερο δεν τα εβαλα. Ισως η βλάβη να ειναι μικρή, δεν τα ανοιξα. Θεώρησα ότι δεν αξιζε τον κοπο να τα στείλω Αθηνα, με τα μεταφορικά και την επισκευή, σχεδόν επαιρνα καινούριο.
Επομένως για μένα βασει της μεχρι τωρα εμπειρίας μου, τα Vostok & Vostok-Europe δεν ειναι η καλύτερη επιλογή. Σημερα βεβαια τα V.E. ειναι τα περισσότερα quartz, όχι μηχανικά, με ό,τι σημαίνει αυτό.

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Φεβρουάριος 29, 2020, 22:21:41 μμ »
Respect στον Ηλία από εμένα. Κάθε τι που λέει είναι to the point (και από τους πιο παλιούς εδώ μέσα)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

Συνδεδεμένος Giorgos_I

• Legend
  • Γηράσκω ἀεὶ διδασκόμενος
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Φεβρουάριος 29, 2020, 22:22:19 μμ »
Respect στον Ηλία από εμένα. Κάθε τι που λέει είναι to the point (και από τους πιο παλιούς εδώ μέσα)

+ 1000  ;)
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Ο σιωπών συναινεί.

Του Ξέρξου γράψαντος ''πέμψον τά όπλα'' αντέγραψε, "μολών λαβέ".

The only difference between men and boys is the price of the toys.

Αποσυνδεδεμένος sub50

• Members+
  • Hero Member
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Φεβρουάριος 29, 2020, 22:29:28 μμ »
...Πρότζεκτ ειναι η κατασκευή ενός ρολογιού από καποια εταιρεία, συνηθως microbrand, βασικά από την αρχή με στοιχεία μοναδικά για το φορουμ ή τον συλλογο που παρηγγειλε το ρολόι στην εταιρεία. Τα στοιχεία αυτά συνήθως βρίσκονται στο καντράν, ισως τους δεικτες, σε αναβαθμιση του κρύσταλλου, το λουρί, τη στεγανότητα, ακόμα και την ιδια τη μηχανή. Πρόκειται δηλαδή για ενα ρολόι που μοιάζει με τα υπάρχοντα της εταιρείας αλλά ειναι ουσιαστικά ενα άλλο ρολόι...
Έχεις απόλυτο δίκιο.
Ομολογώ ότι κι εγώ ίσως έτσι σκεφτόμουν περισσότερο τις 2 πρώτες επιλογές και λάθος μου που δεν το ανέπτυξα περισσότερο.
Ενδεικτικό παράδειγμα η heimdallr που κάθε μοντέλο της μπορείς να τροποποιήσεις δείκτες, καντράν κλπ.
Άρα, είναι πιστεύω εφικτό να στήσουμε κάτι μοναδικό έχοντας ως βάση την κάσα.
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
My way...

• Legend
  • Στο αυριο!
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Μάρτιος 01, 2020, 13:34:18 μμ »
...Πρότζεκτ ειναι η κατασκευή ενός ρολογιού από καποια εταιρεία, συνηθως microbrand, βασικά από την αρχή με στοιχεία μοναδικά για το φορουμ ή τον συλλογο που παρηγγειλε το ρολόι στην εταιρεία. Τα στοιχεία αυτά συνήθως βρίσκονται στο καντράν, ισως τους δεικτες, σε αναβαθμιση του κρύσταλλου, το λουρί, τη στεγανότητα, ακόμα και την ιδια τη μηχανή. Πρόκειται δηλαδή για ενα ρολόι που μοιάζει με τα υπάρχοντα της εταιρείας αλλά ειναι ουσιαστικά ενα άλλο ρολόι...
Έχεις απόλυτο δίκιο.
Ομολογώ ότι κι εγώ ίσως έτσι σκεφτόμουν περισσότερο τις 2 πρώτες επιλογές και λάθος μου που δεν το ανέπτυξα περισσότερο.
Ενδεικτικό παράδειγμα η heimdallr που κάθε μοντέλο της μπορείς να τροποποιήσεις δείκτες, καντράν κλπ.
Άρα, είναι πιστεύω εφικτό να στήσουμε κάτι μοναδικό έχοντας ως βάση την κάσα.

Και γω κάπως έτσι το σκέφτομαι σε γενικές γραμμές
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions
Instagram

ουδέν κακόν αμιγές καλού

nicolasg

• Επισκέπτης
« Απάντηση #118 στις: Μάρτιος 01, 2020, 13:37:37 μμ »
Ηλία θα είχε τρομερό ενδιαφέρον μια ομαδική φωτο με ολα τα ρολογια προτζεκτ που έχουν υλοποιηθεί ολα τα χρόνια και μια αναφορά σε αυτά!
friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions
No reactions

Αποσυνδεδεμένος jimkar

• Full Member
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Μάρτιος 01, 2020, 13:56:41 μμ »
Εγώ θα προτιμούσα κάτι πιο ακριβό αλλά και καλύτερο σε βάθος χρόνου. Υπάρχουν microbrands που βγάζουν πολύ αξιόλογα ρολόγια όπως η borealis. Αν πετύχουμε κάποιο αποδεκτό ρολόι σε pre order, ενδεχομένως να γίνει ποίο εύκολο για να βγει τροποποιημένο απευθείας από την εταιρεία. Διαφορετικά μπορούμε και σε κάποια εταιρεία μέσω kick starter με το ρίσκο βέβαια να πάρουμε ένα ρολόι που δεν έχει δοκιμαστεί.

Στάλθηκε από το MI 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

friendly
0
funny
0
like
0
wow
0
No reactions
No reactions
No reactions