Από τα σχέδια του Τζέντα, Nautilus, Royal Oak και Ingenieur το τελευταίο μου αρέσει περισσότερο. Νομίζω επειδή είναι το πιο σπορτίφ από τα τρία.
Εγώ θα το επέλεγα.
Ακριβό; Εννοείται. 120 ώρες power reserve και grade 5 titanium και περιορισμένη έκδοση, ε όλα αυτά πληρώνονται, δεν είναι μυστικό.
Τώρα για αυτό που λέει ο chameleon, άδικα χαλάει το σάλιο του μιας και όποιο ρολόι να φορέσεις κάθεται στο χέρι σου επειδή είναι φαρδοπλακουτσωτό χωρίς να είναι παχύ. Και μεγάλα και μικρά ρολόγια, όλα σου στρώνουν.
Για μένα η ιστορία δεν είναι εκεί.
Δεν ξέρω αν μας ρωτάς "σας αρέσει ο τιτανιούχος μηχανικός" ή αν μας ρωτάς ποιο ρολόι να έπαιρνα στα 12-13Κ. Ή αν ρωτάς αν το συγκεκριμένο iwc δείχνει τα λεφτά του. Τα λέω αυτά χωρίς να υποννοώ κάτι ή να θέλω να προσβάλλω κάποιον. Όμως σε αυτά τα ποσά όλα παίζουν το ρόλο τους.
Πάντως τα λεφτά του μάλλον δεν τα δείχνει.
Εμένα μου αρέσει και θα το επέλεγα για τον χαρακτήρα του.
Ρωτησα απλά γνώμες, να γίνει κουβέντα για ένα ρολόι που απασχολεί πολλούς ρολογοφιλους. Χρόνια τώρα λέγαμε ότι η IWC έπρεπε να το επανακυκλοφορήσει και τελικά το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο αλλά και εντυπωσιακή (πολύ υψηλή) τιμή.
Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει εάν δείχνει τα λεφτά του.
Αν τα αξίζει, είναι ένα άλλο θέμα που εννοείται ότι απασχολεί. Βασικά, είναι ισως το πιο κρίσιμο θέμα σε αυτό το ρολόι. Στα ξένα φόρουμ και στα social, όλοι συμφωνούν ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, ότι έχει χαρακτήρα κτλ. αλλά οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι είναι πολύ ακριβό για αυτό που προσφέρει σε επίπεδο μηχανισμού.
Επίσης για το Τιτάνιο, το οποίο τιμολογείται περίπου 30% παραπάνω από το ατσάλι, δεν μπορούν να καταλάβουν τον λόγο αυτής της τεράστιας τιμολογιακής διαφοράς.
Πολλά τα επιχειρήματα για το αν αξίζει η όχι τα λεφτά του, πολλές οι συζητήσεις … γενικά συζητείται πολυ το συγκεκριμένο ρολόι και καλό θα ήταν να συζητηθεί και στο δικό μας φόρουμ, εάν υπάρχει διάθεση και ενδιαφέρον φυσικά.